Afrikansk kalkongryta -Recept

Eftersom Rebecca ville ha receptet på kalkongrytan så tänkte jag att jag kunde dela med mig av det här.
 
2 portioner
 
300 g kalkonbröst
80 g tomatpuré
½ röd lök
1,5 msk olivolja
½ tsk mineralsalt
½ krm cayennepeppar
½ krm paprikapulver
½ krm curry
½ krm koriander
½krm kardemumma
½ tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
 
Skala och finhacka löken. Lägg i en gryta med tjock botten tillsammans med några matskedar vatten. Låt mjukna på svag värme under lock 10 minuter. Skär kalkonen i cirka 3 cm stora bitar. Blanda i salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och resten av vattnet i grytan. Låt blandningen koka upp och lägg i kalkonbitarna. Koka under lock cirka 15-20 minuter, eller tills att köttet är klart.
 
Servera med en råkostsallad som innehåller vitkål, morötter och två olika färgers paprika.
 
Jävligt simpelt och fruktansvärt gott!
 

Kommentarer
Postat av: Rebecca

TACK! :)

2013-02-15 @ 16:08:50
URL: http://nattstad.se/rebos

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0