Afrikansk kalkongryta -Recept
Eftersom Rebecca ville ha receptet på kalkongrytan så tänkte jag att jag kunde dela med mig av det här.
2 portioner
300 g kalkonbröst
80 g tomatpuré
½ röd lök
1,5 msk olivolja
½ tsk mineralsalt
½ krm cayennepeppar
½ krm paprikapulver
½ krm curry
½ krm koriander
½krm kardemumma
½ tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
Skala och finhacka löken. Lägg i en gryta med tjock botten tillsammans med några matskedar vatten. Låt mjukna på svag värme under lock 10 minuter. Skär kalkonen i cirka 3 cm stora bitar. Blanda i salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och resten av vattnet i grytan. Låt blandningen koka upp och lägg i kalkonbitarna. Koka under lock cirka 15-20 minuter, eller tills att köttet är klart.
Servera med en råkostsallad som innehåller vitkål, morötter och två olika färgers paprika.
Jävligt simpelt och fruktansvärt gott!
Kommentarer
Postat av: Rebecca
TACK! :)
Trackback