Sjukt skön känsla i kroppen.

Ja, idag var jag på årets första dubbelpass. Det blev Spinning med Otto och kickbox med Stefan. Normalt så brukar jag änka mig trött men inte slut när jag tränat ett pass. Nu känner jag mig mör i hela kroppen. Det var ett tag sedan jag körde dubbelpass men jag älskar det. Torsdagar kommer se ut såhär från och med nu. Förutom nästa torsdag då jag jobbar dubbla skift. 
 
Hoppas ni haft en fin dag! Uppdaterar mer imorgon! 
 

Intressant frukost.

Idag testade jag på att göra lite ny frukost. Nämligen proteinplättar a la Xtravaganza-style.
 
 
Riktigt goda. Tog dock ingen bild på uppläggningen eftersom jag åt på jobbet meeeeen det var gott iaf. Bjuder kanske på en bättre bild imorgon bitti då jag börjar klockan nio, för på dessa bilder ser de bara brända ut. Haha!


Så jävla skönt

Det var så jävla skönt att slå ur sig lite ilska/frustration och sorg igår.
 
Det behövdes verkligen om man säger så. Bokade ett till kickboxingpass på torsdag efter spinningen. Måste få ur mig mer som ligger dolt.
 
Har kommit fram till en massa saker igår. Det har verkligen varit en riktig tänkardag på både gott och ont. Berättar mer om det sen.
 
Ha en fin dag!

 
Glad tjej efter träningen.

Behövlig träning.

Ikväll ska jag kickboxa. Jag är riktigt trött eftersom jag klev upp halv fem imorse men jag ska ändå åka och kickboxas lite eftersom jag verkligen behöver slå ur mig lite ilska/frustration och sorg.

Ja, det är deppigt just nu men jag måste få ventilera mig någonstans. I verkligheten kan jag inte göra det utan att börja gråta. Jag ska sända in min allra bästa vän som jag haft sedan jag var 7 år, till Trapalanda. Det är massor av papper att fixa och trixa med. Runt 4000 kommer det gå på allt som allt. Sjukt. Det är inte konstigt att djur får lida.
 
 
Är sjukt sur över att vi inte tog fler bilder i somras.
Dessa är från 2011.

Underskattad grönsak.

Något som jag faktiskt gått miste om, är färsk broccoli.
 
Jag har typ alltid ätit fryst broccoli. Så häromdagen när jag var in på Willys så köpte jag färsk broccoli och jag säger bara en sak: JÄVLAR vilken skillnad i smak. Kommer aldrig någonsin köpa fryst broccoli igen.
 

Back on track!

Ja, nu är det slut på allt depp och skit. Dags att gilla läget och inse att inget kommer bli bättre, eller annorlunda om jag käkar en massa skit och skiter. Att träna. Visst, jag har vart okry också men nu är det nog.
 
Imorse var jag och spinnande innan jag åkte till jobbet, åt min kesella med blåbär i bilen efteråt och käkade min nyttiga mat till lunch (ugnsbakad lax med citronpeppar). Jag tog dock ingen promenad på lunchen idag pga fel val av skor imorse. Jag jobbar till 18.15, har möte på Xtravaganza 18.45 och sedan ska jag hem för att laga mer mat till resten av veckan också För imorgon börjar jag jobba 06.00..
 
Saknar verkligen mitt underbara Norrland.
 

Skummaste bruden EVER!

I måndags när jag varit och spinnat, duschade jag efter passet precis som vanligt. Det finns 4 duschar på gymmet. Naturligt så går man in i duschen och tar en dusch på sidan som den svennebanan man är. Den svenska oskrivna lagen säger ju att nästa person som kommer in, tar duschen somär längst ifrån den som redan duschar.
 
Det kommer in en tjej, tar duschen som är precis intill mig som är ledig. Skumt men ok. Sen står den här bruden med duschen mot musen och sprutar vatten. Ok.. Mer skumt men ok.
 
Ännu skummare är att duschen stoppar, bruden står kvar med duschen där, kollar på mig med en jävligt skum blick typ I'll eat yahh. Och sen... KISSAR BRUDEN! I en offentlig dusch, intill mig där jag står på brunnslocket. Jag kastade mig mot väggen och sköljde snabbt ur mitt schampoo. Bruden fortsatte att kolla skumt på mig så jag balsamerade inte ens håret, utan stack fortare än kvickt. Så jävla skumt. Hoppas VERKLIGEN inte att jag träffar henne fler gånger.
 
 
Typ DEN blicken fast med en weird touch.

Ont i hela kroppen.

Ja, jag har faktiskt inte tränat sedan i måndags eftersom jag har/har haft ont i hela kroppen + situationen med min häst. Två i ett liksom.
 
Känns som att jag håller på att bli riktigt sjuk. Är öm i ben, fötter, armar (typ armvecken), nacken, revbenen och brösten. Så jävla skumt. Googlade på mina symtom och fick resultatet: influensa. Jag hade influensan förra året ungefär vid denna tiden och var sängliggandes två veckor.
 
Hoppas att jag slipper att det blommar ut i år. På måndag hade jag tänkt spinna igen iaf.
 

Dåliga dagar.

Ja, den här veckan har sugit rövpung och därför har jag inte orkat blogga så mycket.
 
Fick provsvaren från veterinären och de var inte bra.
 
 
Med andra ord finns det ingenting att göra för mitt fina, äldsta hjärta. Jag har svårt att förstå det. Jag har svårt att acceptera det men jag måste göra det som är bäst för henne, hur ont det än gör i mitt hjärta.
 

♥ Älskade du ♥
Tack för alla fina år vi haft ihop!

Komma igång rätt.

Ja, för att komma igång rätt efter resan och nya jobbet och allt så har jag gjort färdiga matlådor i kylen. En med sallad, en med varma grönsaker och en med proteindelarna som till exempel kokt kyckling, kokt lax, ugnsbakad kalkon osv.
 
Färdigkokta ägg har jag även liggandes i kylen nu som är perfekt till mellanmål. Smidigt att ta med sig, smidigt att plocka åt sig.

När jag kommit igång rätt med allt, ska jag börja utforska mina nya kokböcker som jag fick i julklapp. Men tills dess får det vara lite "tråkig" matlagning eftersom jag bara vill få in alla rutiner och sådant igen innan jag ger mig på något mer.
 

Tack till er!

Jag blir alltid så jävla glad när jag loggar in på min blogg. 99% av kommentarerna är alltid så jävla positiva, peppande och glada. Ni är så jävla fina. Jag har världens bästa läsare. Stort tack till er alla. Ni har en del i min framgång med tanke på hur mycket ni peppar mig dagligen!

KRAM!


Bra ny vana

Ja, de dagar jag har lunch på jobbet så har jag faktiskt börjat gå en liten promenad igen istället för att gå och sätta mig i lunchrummet.

Riktigt fin omgivning. Underbart att gå nere vid havet även om det är lite kallt just nu kanske haha!

 

Mina hjärtan

Ja, detta är mina två hjärtan. Hot Shot och Kalinka heter dom. 20 och 28 år gamla. Jag har ägt dem sedan de var 10 och 17 år gamla. Helt otroligt hur tiden springer iväg.
 
Just nu mår Kalinka inte så bra. Hon vill inte äta, tappar i vikt osv. Så nu är det ett himla passande på henne för att få igång allt igen. För detta får inte vara slutet...
 

När man tappar allt.

Dagens dag suger verkligen. Ingenting har gått som planerat.

Vad jag gjorde då?
 
Gick tillbaka till gamla vanor, åkte och köpte glass.
 
Det är svårare än man tror att bemästra ett nytt liv, med nya vanor.
 
Vad jag borde ha gjort?
 
- Satt mig ner, lyssnat på mental träning och gått vidare.
 

Jävligt sur och besviken på mig själv.

Helt sjukt.

 
Om jag ligger ner på rygg i sängen så får jag inte bara en platt mage, utan mina revben sticker fan ut under tuttarna. Det ser ju för fan ut som att jag är en kossa med fyra ljuver. Haha sexigt!
 
 

Justeja

Du som påstod att min hund inte alls var så pass stor som han var och absolut inte kunde väga 65 kilo.
 
Jag är 178 cm lång och hunden sitter i mitt knä. Ser du nu att han är stor eller?


Veckans träning

Veckans träning ser ut såhär:

Måndag: Spinning
Tisdag: Kickbox
Onsdag: Ridning
Torsdag: Spinning
Fredag: Vila
Lördag: Spinning
Söndag: Vila
 

Mina mål.

Okej, nu har jag suttit och påtat, räknat och trixat för att ta reda på hur många kilon jag vill gå ner tills i maj. Om man räknar vad jag väger idag och sedan tänker på hur många fler kilon jag vill gå ner.
 
Jag vill gå ner sammanlagt 20,5 kilo till.
 
I maj vill jag väga 15,5 kilo mindre än vad jag väger idag. Den 22:a maj 2013 vill jag väga 15,5 kilo mindre än vad jag gör idag. Tills dess är det 18 veckor vilket innebär att jag varje vecka måste tappa 0,86 kg. Det kan ju helt klart vara möjligt. Men då krävs det verkligen att jag sköter min mat, min träning, den mentala näringen för att hålla motivationen uppe, samt den mentala träningen för att orka/bibehålla mitt resultat. Om (NÄR) jag klarar detta så kommer jag ha en viktnedgång på 61,6kg.

Alla mina 20,5 kg önskar jag ha tappat i november 2013. Det är kanske väldigt lång tid att tappa de sista 5 kilona på men de säger att de sista kilona är de svåraste att tappa. Det kommer ge en total viktnedgång på 66,6 kg.

Nu får ni hålla tummarna för mig och heja på mig, hela vägen in i mål!
 

Senaste vägningen

Jaaa, jag vägde mig ju i onsdags. Jag har glömt att berätta för er hur det gick. Jag sa ju att det inte gick så bra pga mens och Norrlandsresan. Kände mig och känner mig ännu som en ballong haha.
 
Meeeeeeeen vågade visade att jag gått upp 3,8 kilo. En total viktminskning på 46,1 kg.
 
Men vi tar nya tag, kommer igång igen och satsar på nästa vägning som är den 13 februari. En hel månad tills dess men då får man kanske lite mer perspektiv på det hela. Det är ju mycket som händer i kroppen på en/två veckor. Vätskor osv. En månad ger kansker mer rättvishet.
 

Norrlandsfeeling.

Bjuder på lite Norrlandbilder.

 
Jag och älgen Börje. Min man!
 



Lördagkväll påväg till Ica!
 
 
Extra vardagsmotion var det ja!
 


Myskväll!
 


Ja den här bilen var ju inte direkt made for me och min längd direkt.
 
 
Beeeebis!!! Så underbart söt är han!
 


Underbara Ljungan!
 


Takida-Robban 2 meter från oss. DEN NI! Det är på Birsta det händer.
 


Livskvalitét!



Fina vännen med fina familjen!
 


Sundsvall!
 


Tv-kändisen Linda vet ni!

 
Jag och Tili.
 


Ehm... Jag tror INTE man får köra bilen här.. Hehehehe. Vilse i Vännäsby vetni!
 
 
Herre på täppan!
 


Let's go!
 
 


Blir seriöst varm i hjärtat av detta!
 
 
Sommartider hej hej! Bara -26 ute!
 


Helan och Halvan på promenad i Skellefteå
 
 
Hej då Skåne! Hehe!
 

Hade lite problem med packningen när jag skulle flyga hem...

Kul jämförelse.

Nu när jag var uppe i Sundsvall så bodde jag hemma hos en av mina äldsta och bästa vänner, Anna. Hon har två döttrar på 3 och 1½ år. Vi kom fram till en jävligt rolig sak.
 
Jag har droppat lika mycket vikt som 4 barn. 2 Saga och 2 Freja. Helt sjukt att jag burit den vikten på min kropp..
 

Lite kul.

Att byxorna som jag kom i innan jul, nuförtiden sitter såhär:

 
Så jävla synd bara eftersom det är mina favoritbyxor som har sjukt snygg klarröd färg i verkligheten..

Vilken dag!

Hua ja vilken dag, eller vilken vecka det varit. Helt galet.
 
Jag har börjat jobba på ett nytt ställe vilket innebär nya intryck och nya rutiner. Trött i ögonen med andra ord. Men veckan har löpt på snabbt iaf och jag har tränat och käkat. Jag har hunnit med en massa.
 
Ikväll har jag bara en hemmakväll. Emelie ville att jag skulle komma till Malmö och det hade jag mer än gärna gjort om jag inte varit så sjukt trött. Imorgon kväll ska jag hemma till Emma på knytkalas a la blogg. Blir intressant! Innan dess blir det träning halv tio och efter det ska jag träffa Andreas också.
 
Ikväll har jag bara haft hemma-spa med hårinpackning, ansiktsmask osv. Skönt!
 

Vilket välkomnande.

Igår var jag in på Xtravaganza och det första som händer efter jag tagit av mig skorna i hallen är följande:

- JAG LÄSER DIN BLOGG!
 
Hahaha helt sjukt. Min hälsokonsult har tydligen tipsat om min blogg till en tjej. Hur kul är inte det? Riktigt härligt.
 
Tjejen hade frågat min konsult om jag fortfarande gick på Xtravaganza, när jag var inne senast och hon berättade även att hon hade hoppats på att jag kom in när hon var där. Och vips, där var vi båda två.
 
Jag vägde mig igår. Ett mindre roligt resultat pga att jag för det första har mens för första gången på sex månader (har spiral så jag har bara haft lingonvecka 2 ggr på över ett år...) och pga det jag smällt i mig på resan men jag får skylla mig själv. Nu tar vi nya tag!
 
Redovisar vägningsresultatet i ett nytt inlägg senare.


Maten då?!

Ja, jag ska vara ärlig när det gäller maten i Norrland. Det blev inte alls som planerat. Jag gick ut hårt och stannade till på Ica det första vi gjorde när Danne hämtade upp mig. Jag köpte kesella och keso, frysta bär, kycklingfiléer, wokgrönsaker att steka och sallad.

Varje morgon har jag ätit min frukost men resterande av dagen har kanske inte varit så som jag önskat då jag inte "hunnit"/glömt bort mellanmål. Dessutom har jag ätit mycket ute på fik och restauranger. Jag har även ätit våra norrländska paradrätter som pölsa, Skelleftetoast och palt som jag tvivlar starkt på är "okej" under halvfarten. Vi har ätit marängswiss också. Ja, det var dumt och jag har inte heller någon förklaring till varför.
 
Jag har gjort mina försök till att välja nyttigt. Jag och Marlene åt salladsbuffé när vi sågs och när jag och Emma fikade, valde jag en lax och spenatpaj framför alla kakor och bullar osv.
 
Jag gjorde mina val men nu är jag tillbaka i vardagen igen och har förberett några matlådor och mellanmål för att komma in på rätt spår igen.
 
Jag är i alla fall ärlig när jag inte gör som det är tänkt att jag ska göra och försöker välja till lite nyttigheter. Som ett exempel så har jag BARA druckit vatten eller mineralvatten istället för sliskiga läsker, har lagt till grönsallad osv.
 

Palt!
 

Pölsa, skippade potatisen och kom ihåg oliverna. Ser ni salladen i bakgrunden också?


Holy fuck, what am I eating?! Frejsan har koll på att riset suger!
 

Marängswiss ja... Skämmes på mig!
 

Skelleftetoast med oxfilé, champinjonstuvning och Västerbottenost.
 

Drack ETT glas vin under hela resan sista kvällen med Emma.
Valde vin istället för en sliskig cider iaf.

Vardagsmotion.

Ja, eftersom jag inte kunde träna något när jag var uppe i Norrland så fick jag ju satsa på vardagsmotionen och den blev av nästintill varje dag då det var cirka 3 km till bussen, har varit ute och åkt pulka och därmed sprungit i backar, puttat tunga vagnar i backar som inte är av denna världen, burit 14 kg tunga barn 3km osv.
 
Så elva dagars vila från tränandet var ganska skönt. Jag rörde ju på mig ändå. Men det var ganska skönt att i förrgår kväll svinga upp mig på spinningcykeln igen och att igår kickboxas som vanligt.
 
 
 

I'm in love.

När jag var upp till Lotta i Vännäsby så gick vi in i en butik i Umeå efter att hon hämtat upp mig på stationen. Jag föll verkligen för ett par skor som jag MÅSTE ha i min garderob. Kosta vad det kosta vill. Hehe. 1600 kostar dom iaf. Kopior finns men de är inte alls lika snygga och ska man ha något så här snyggt så ska man fan ha originalet.

Enda nackdelen är att jag blir cirka 192 cm lång när jag har på mig dom.
 
 
 
Jeffrey Cambells skor Lita Spike ofc.

Gruppträff 1 2013

Ja, igår kväll var det dags för första gruppträffen för året och för januari. Jag tog mig dit trots att jag var sjukt trött efter resandet. Varje månad har ju ett citat som man arbetar efter och denna månads citat är: "Det finns inga misslyckanden, bara feedback" och månadens tema är energi och motivation.
 
Det vi då gick igenom var; "vad är feedback?". Det är en återkoppling som sker under resans gång vilket är viktigt eftersom vi annars kan slösa energi/tid. Har vi en plan? Om det inte gick som vi planerat så ska vi tänka igenom och fråga oss själva hur blev det som det blev?
 
Det krävs en strategi för förändring, samt en målsättning. Vad krävs av mig varje vecka för att jag ska nå målet? Delmål kan vara bra att ha på vägen, så känns vägen fram lättare. Det ska dock vara realistiska mål som kan kan tänkas nå. Det kan exempelvis vara viktmässiga mål, eller träningsmässiga mål. Tidsaspekten är viktig eftersom det kan vara för kort om tid för att ta sig till målet, eller för gott om tid vilket kan göra oss passiva.
 
Vi ska vi göra en tydlig målsättning så att vi kan stämma av att vi nått målet. En attraktiv målsättning underlättar för att vi ska känna oss peppade för att ta oss fram. Sätt ett mål och jobba med hjälp av feedbacken. Gör en utvärdering vecka för vecka, planera och korrigera. Vad kan förbättras på planen? Agera!
 
Jag har min målsättning men jag tror att det är dags för mig att sätta mig ner och gå igenom vad som krävs av mig varje vecka för att jag ska nå målet. Jag pratade med min hälsokonsult senast som ville att jag skulle sätta ett slutdatum för mitt mål. Hon trodde att jag kunde nå det i maj...
 
Att det inte blev som vi velat, kan bero på inre och yttre påverkan. Det krävs att man är konkret, ser sanningen, ger feedback och agerar istället för att tycka synd om sig själv. Jag själv vet att när något går åt helvete, drar jag mig undan och umgås ogärna med vänner. Detta gör att jag under hösten/slutet av sommaren avskärmat mig en del eftersom det är mitt sätt att hantera kriser. Alla är vi olika.
 
Mental näring är viktigt och positivt eftersom när vi känner oss lyckliga, vill vi förändra och motivationen är A och O för förändring. Motivationen ökas då endorfiner, dopaminer, serotoniner och axytociner frigörs i vår kropp. Dessa frigörs genom att skratta, träna (endorfiner), kramas, träna, ex klara av ett föredrag (dopamin), kosten, tränings, solljus (serotonin), samt massage, kramar och beröring (oxytocin).

Vi ska tänka på "gubben i huvudet" som ifrågasätter alla våra fel och brister, som en GPS. En GPS kan INTE ifrågasätta våra val och hittar nya vägar för oss. Missar vi en avfart, då snirklar den sig fram till målet på ett annat sätt. Vår väg bestämmer vi, det finns inga trafikregler.
 
 

En kul grej.

Jag flög ju hem från Umeå efter jag åkt buss i typ 20 mil och vill ni veta något skoj?
 
Sist jag flög (januari 2012), fick jag inte igen mitt bälte. Jag vågade inte heller be om en förlängning så då flög jag utan bälte. Men kolla här nu hur det såg ut i söndags. Då hade jag dessutom min tjocka vinterjacka på mig!


Mina största jeans.

Jag hittade av en slump min största par jeans som jag hade när jag var som allra störst. Eller, egentligen så hade jag bara leggins när jag var som allra störst men de största par jeansen som jag ägt, är dessa och då satt de så pass tajt att knappen lossnade, därav var jag tvungen att sy ihop dem.
 
 
Det går inte riktigt men jag kan NÄSTAN få plats med båda benen och kroppen i ett av byxbenen och dra upp byxorna.
 
 
När jag nått mitt mål, går de kanske att få upp hela vägen...

Underbart är kort!

Ja Gud vad underbart det har varit med ledighet ska ni veta. Jag behövde verkligen komma bort från vardagen med tanke på allt tråkigt som hänt hemma den senaste tiden. Det är mycket som hänt och lite som jag skrivit om här i bloggen men nu ska jag lämna allt bakom mig och börja leva i nuet och satsa på framtiden.
 
Jag har verkligen haft det helt underbart hemma i Norrland ska ni veta. Jag har njutit av varje sekund och jag har helt seriöst blivit varm i hjärtat av att åka buss hemma i de norra byarna. Jag trivs inte i Skåne, det har jag verkligen märkt under mina dagar i Norrland.
 
Jag ska skriva en bättre uppdatering när jag kommer hem och då ska jag även dela med mig av en massa bilder. Tills dess får ni njuta av en låt som jag alltid kommer förknippa med hemma nu.
 
Bjuder på låten live i Oulu för den versionen är bäst.
 
 
No, I'm not a stranger, among the people in here...
Yet I have never felt so alone...

At high noon the sound will boom,
and I will start racing for the
land we can call home."

I stuck my flag in the ground, screaming 'n shouting,
I've never felt so proud, Love!

Ojsan!

Hej hopp! Jag är ju just nu hemma i Norrland och hämtar lite energi,umgås med vänner jag inte träffat på länge osv. Kommer inte lägga så mkt tid på bloggen dessa dagar så ni vet men det dyker nog upp några inlägg. Jag förstår dock inte hur man laddar upp bilder via IPad... Någon som vet?!


Smart mellanmål!

Jag tog tillfället i akt och köpte färdiga proteinbars på Xtravaganza sist jag var in dit.

 
En halv sådan, räknas som ett mellanmål. Smidigt och enkelt att ha med sig i väskan.

Fick en fråga.

Om vad jag hade för kläder i XL/XXL som jag vill sälja. Jag kan lägga upp lite bilder här så kan ni ju kika om det finns något intressant.
 
Jag har massor av mer kläder också så detta är en liten del. Har 5 papperskassar fulla! Haha!
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt år, nya möjligheter!

Jajamensan. Nu är det år 2013. År 2012 blev ju lite av mitt år men år 2013 ska bli ännu bättre.
 
Startade dagen med en kesellafrukost med frysta bär. Riktigt gott ska ni veta! Nyttigt är det också!

På fredag händer något roligt, något jag har längtat efter länge. Jag åker hem till Norrland! Wihoooo! Jag har skaffat hästvakt och kattvakt så jag åker upp till mina nära och kära och blir där 4:e januari - 13:e januari. Kommer hem på natten där. Jag ska åka tåg upp (ja ibland är jag våglig vet ni) och sen flyger jag hem igen. Blir en visit i Sundsvall, Husum, Umeå och Skellefteå. Brum brum!!

Saknar Norrland till tusen. Önskar jag kunde bo där. Men jag har stora delar av mitt liv i Skåne nu så jag tror att jag blir kvar här och har Norrland som en tillflyktsort när jag behöver samla lite ny energi.
 

Ingen ånger!

Nä, jag var på nyårsfest igår och jag har inget dåligt samvete fast jag inte åt som jag skulle. Jag vet, det är jävligt dumt men eftersom jag skött mig bra på alla plan så firade jag in det nya året och årets framgångar.
 
Jag har gått ner 50 kg i vikt. Det är en jävla stor bedrift. Därför drack jag sprit igår och hade kul med underbara människor. Det serverades väl inte direkt dålig mat. Baguetter på surdeg, kyckling, nåt starkt kött, tzatziki som var hemgjord, sallad, hasselbackspotatis och hemgjord pizza.

Det var igår. Idag är det 2013 och jag tänker inte ha dåligt samvete för igår. Stäm mig då om ni vill det. Jag hade asroligt iaf och maten var grymt god. Mattias är en grym kock. Det gjorde du bra, Emelie!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Håll i hatten!

Jag börjar ju för fan få snygg röv!

 

GLAD TJEJ!

RSS 2.0