Svårt att bestämma mig.

Köpte en ny klänning men har svårt att bestämma mig för om jag ser ut som en fet padda eller bara ett fetto...?



Behålla eller skicka tillbaka?


Aj!

Jag har bränt röven i solen idag. Ändå smorde jag den noga innan jag åkte hemifrån. Nu på kvällen var jag på spinningpass. Jag kan då säga att det var sjuuuuukt jävla mycket pain varje gång vi skulle ner i ettan (sittande position). Så nu mina damer och herrar, ser jag ut som en gris i babiandräkt..

Kan förövrigt säga att jag svettades som den gris jag är idag, likaså alla andra i rummet då det var tropisk värme gånger tre inne i spinningrummet. Fy satan. I sista låten trodde jag fan att jag skulle svimma. Hällde i mig halva flaskan vatten, fokuserade och vips så var vi klara.

När jag kom hem, tog jag en välbehövlig dusch och hade lite inpackning i håret som fått vara med om mycket på två dagar. Klor, saltvatten och nu även svett utan dess like. Hade även lite Moroccan Oil i håret efter att jag duschat.



Mitt hår direkt efter träningen. Ser ut som jag redan tagit en dusch va? Haha!


Ligger och solar på stranden med Emelie i ...

imag0101 (MMS)

Ligger och solar på stranden med Emelie i Nybrostrand. Topless och allt så vi flashar alla skavanker som finns på våra kroppar. Haha! Vattnet är iskallt och jag tycker inte att solen är särskilt varm heller, trots att det är 27 grader varmt ute.. Jag tror jag blivit för bortskämd med riktig värme med tanke på alla resor senaste tiden. Snart är det dags igen..


Var och simmade en kilometer idag i Spjuts...

img_1731 (MMS)

Var och simmade en kilometer idag i Spjutstorps utebassäng tillsammans med Emelie. Mycket välbehövligt och skönt. Detta kommer göras om ska ni veta!


-

Måndag: Spinning @ home
Tisdag: Simning i Spjutstorp med Emelie efter jobbet
Onsdag: Medelspin/Ridning
Torsdag: Skivstång
Fredag: Powerwalk
Lördag: Powerwalk/Spinning @ Home kanske?
Söndag: Powerwalk

 


Life is good, life is good. Sitter och ste...

imag0094 (MMS)

Life is good, life is good. Sitter och steker lite fläsk :)


Mindre portioner

Ja, som sagt så har jag ju minskat mina portioner och försöker lära mig lyssna på vad kroppen tycker och känner. För att ni ska få ett hum om hur mycket jag äter till middag så tog jag en bild före och efter jag ätit min mat för att ni skulle kunna se hur pass mycket mindre mina portioner blivit.

Såhär såg det ut när jag la upp min portion:


Och så här såg det ut när jag kände mig nöjd:



Det blev en del kvar på tallriken, trots att jag inte la upp ruggigt mycket mat på tallriken.

Jag äter helt enkelt tills jag är nöjd och det är skitsvårt att sluta när man känner sig nöjd eftersom jag under så pass lång tid alltid ätit tills jag känner mig mätt. Ibland känner jag mig nöjd redan efter fyra-fem tuggar då jag exempelvis stått och lagat maten och känt lukten under en längre tid. Det är sjukt hur funtad hjärnan är egentligen.

Nu ska jag ta en snabb dusch för Jocke ringde så nu ska jag jobba istället för honom imorgon. Jag som letat efter fler dagar. Häääääärligt. Money, money, money! Hoppas jag lyckas ragga till mig fler dagar till veckan.


Är ute på en liten promenad med min fina p...

imag0055 (MMS)

Är ute på en liten promenad med min fina pålle. Han tycker kossorna är livsfarliga men väldigt intressanta. Haha!


Besviken

Jag är besviken. Så jävla besviken. Och arg.

Jag är besviken pga en sak, och det är att jag inte har någon som helst jävla träningsvärk. Jag känner ingenting i någon jävla muskel i hela kroppjäveln.

Sedan är jag arg. Och arg är jag eftersom mamma snodde mina nypotatisar i onsdags och stekte dom till deras jävla fiskhelvete så nu har jag inga jävla nypotatisar att käka idag till min midsommarmat.



Skitmidsommar!


Kramp!

Jag har haft världens kramp i baksidan av låret sedan träningen idag. Idag stod det ju skivstång på schemat och jag kan lova och svära att jag kommer få världens träningsvärk i baksidan av låren. Gaaalet. Kan dock behövas då jag inte hade någon som helst träningsvärk sedan spinningen i tisdags.

Nu blir det till att stretcha baksidan av låren ännu en gång innan sängdags..

OMG

Oh dear lord, please have mercy.

När man ser mitt nylle, kan man tro att jag varit utomlands första dagen och bränt mig. Eller att jag kanske har legat på stranden i Sverige i stekande sol en hel jävla vecka utan solskyddsfaktor... Ignorera mina PMS-finnar!


Vet ni var jag gjort?


Jag har kört den här jäkla karusellen i 6½ timme och har därmed stått under ett parasoll i skuggan!

Kvällsfika

Dagens kvällsfika blev detta;


En näve rostade mandlar, ett glas mineralvatten och en hemgjord smoothie (½ glas solhavre vanilj, 1 banan, 1 dl frysta hallon).  Mums!

Vad äter ni till kvällsfika?

I mitt kylskåp

Del 2 nudå. Förra gången var det skafferiet som ni fick en inblick i, nu är det kylskåpets tur.

1= Morötter
2= Färsk galiamelon
3= Kycklingkorv (falukorvssize, brukar köpa en, dela på 3-4 bitar och frysa = tar upp ibland)
4= Färsk ananas
5= Apelsin
6= Cultura (skitäcklig, köp inte skiten)
7= Färska jordgubbar
8= Actimel hallon
9= Solhavre med vaniljsmak (Icas)
10= Rostbiff
11= Kalorisnål potatissallad
12= Vitlök
13= Färsk ingefära
14= Gul lök
15= Fetaost
16= Inlagd gurka
17= Vitlöksklyftor
18= Sill
19= Oatly havredryck
20= Nötfärs (10%)
21= Tomater
22= Sallad
23= Gurka
24= Purjolök

Brukar inte ha potatissallad i kylskåpet men jag råkade ha det hemma nu när jag skulle visa er. Sillen äter jag väldigt sällan dock.

Vitlök äter jag varje dag. Älskar vitlök sååååååå otroligt mycket. Godaste som finns!

Annars brukar jag även ha; potatis, ägg, kallrökt lax, rökt renhjärna (skitgott som snacks men låter skitäckligt), zucchini, rädisor, mineralvatten, äpplen, päron, paprika, färska champinjoner och sockerärtor.

Spinnarn

Fyfan vad det var härligt att spinna idag. Svetten rann ner mellan tuttarna, glänste på armarna och rann ner i ögat från pannan så det sved till. Jag körde på för fullt. Hade riktigt tungt motstånd under hela passet, förutom i början då vi värmde upp. Therese är grym att ha som spinninginstruktör. Hon peppar som fan och har grymt bra musik. Precis som det ska vara!

Det finns vissa andra som har lite för mycket technolåtar eller har riktigt usel musik och på så vis kan man inte sjunga med i låtarna = skittrist spinning.

Jag vet, jag har en spinningcykel i mitt rum men jag kände för att åka iväg på ett spinningpass nu när jag faktiskt var ledig och hade möjlighet att vara med på ett "riktigt" pass och ingen hemmasnickrat. Älskar spinning!


Helt otroligt..

Jag känner lite träningsvärk i magen. Haha! Underbart! Ikväll blir det spinning inne i Ystad också!

Igår kväll bestämde sig mamma och hennes sambo för att beställa pizza att äta till middag. Jag var så duktig och beställde grillspett med nötkött, grillad lök, sallad och potatisklyftor till det. Åt ungefär hälften och sedan var jag proppmätt. Hundarna fick resten av potatisklyftorna då de var friterade... Duktig tjej eller? Tycker ni har blivit lite dåliga på att kommentera förresten!


Besök 4 hos dietisten

Igår var det alltså dags för det fjärde besöket hos min dietist. Jag gick väl dit med skräckblandad förtjusning om jag ska vara ärlig.

Hon frågade hur det hade gått och jag började garva lite och kände mig som världens sämsta eftersom jag låg sjuk nästan hela förra veckan och levde typ på glass och tea. Jag sa att jag kände ångest för det eftersom glass inte är särskilt nyttigt. Då sa hon någonting väldigt smart;

"Om du äter glass och det känns bra för din hals, ska du strunta i att det känns dåligt för viktnedgången. Det handlar om att du ska lära känna din kropp och om din hals gör ont och glass lindrar smärtan, ät då glass."

Hon menade såklart inte att jag ska slänga i mig litervis med glass, utan istället äta glassen långsamt och njuta av den. För om jag njuter av den så äter jag mindre eftersom det hjärnan ser och smaksinnena gör att jag känner mig nöjd.

Jag berättade vad jag ätit under helgen och hon sa att det var supersmart att ha färdiga lådor hemma om jag vet att jag lätt skulle kunna falla för frestelsen att köpa något onyttigt. Hon tyckte också att det var väldigt bra att jag kunnat stå emot suget när jag stod i kiosken på jobbet eftersom jag då inte åt något som jag sedan skulle ha ångest för.

Hon sa även att detta är början till mitt nya liv, ett liv som jag kommer leva tills jag blir gammal och grå. Ibland kommer jag glömma bort mig själv och då är det viktigt att jag själv märker det så jag kan ta mig upp på rätt liv igen..

Vi pratade om en massa mer också men just nu minns jag inte vad vi pratade om. Nästa gång jag ska träffa henne, är den 7:e juli.


Effektiv tjej.

Idag har jag vart sjukt effektiv:

- Tränade i morse (09.00-10.00)
- Körde till Tomelilla (tar 20 min)
- Handlade
- Tankade (och bråkade med sedelautomaten samt lärde en arab att tanka)
- Åkte till Apoteket
- Köpte jordgubbar!
- Var en sväng till banken
- Åkte till tant dietist och i väntrummet var jag 20 minuter för tidigt

Och allt detta innan halv tolv på dagen. Hur bra är jag?

Vad jag har gjort sen? Mjaa, typ mockat ur hagen i spöregnet och kutade därmed med 1 stora kärror med skit och hö som väger multum (har skavsår på handflatorna nu) och typ käkat lunch. Sedan har jag frusit eftersom jag inte kunnat duscha pga att vi inte fått igång pannan så då har jag slappat istället, för det har jag förtjänat! Nu är pannan igång så NU ska jag få duscha!



Skavsår, ajajajajajaj!


-

Måndag: Morgonjympa på Friskis + Mocka hage (varje lass väger ett ton typ)
Tisdag: Spinning på Friskis
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Skivstång på Friskis
Fredag: Powerwalk
Lördag: Powerwalk
Söndag: Medeljympa på Friskis

Back on track.

Jajamensan, äntligen är jag back on track när det gäller det mesta egentligen. Maten syftar jag dock mest på, och förkylningen som är nästintill väck.

I två dagar har jag kört stenhårt på kosten och än så länge har det gått bra. Visst, det har varit lite svårt (jag har exempelvis känt huvudvärk vilket kan bero på att min hjärna vill ha socker). Eftersom det kan vara lite svårt i början, har jag lagat matlådor som jag haft redo nu de första dagarna så jag sluppit ställa mig och laga mat efter en lång arbetsdag (idag var jag hemifrån från 8.40-18.50). Det är enkelt att bara värma och samtidigt få i sig rätt saker. Är dock riktigt sugen på choklad. Detta jäkla PMS.

Gårdagens matsedel:
Frukost: Fullkornshavregrynsgröt med frysta hallon, Actimel och vatten
Mellis: Oatly havredryck
Lunch: Potatissallad (kalorisnål), rostbiff och gurka
Mellis: Oatly havredryck
Middag: Vitlöksbiff, bulgur (½dl okokt) och sallad
Kvällsfika: Grönt tea, färska jordgubbar och färsk melon

Positivt: Jag har lyssnat på min kropp och när den känt hunger, har jag druckit lite havredryck. Har börjat äta mindre portioner.

Negativt: Potatissalladen var kanske inte världens nyttigaste men wtf. Äter typ aldrig sånt och det var dessutom typ 150 gram.

Dagens matsedel:
Frukost: Fullkornshavregrynsgröt med frysta hallon, Actimel och vatten
Lunch: 3 stekta skivor kycklingkorv, bulgur (½dl okokt)och sallad
Mellis: Lite Oatly havredryck (räcker en dag till) och lite färska jordgubbar
Middag: Vitlöksbiff, bulgur (½dl okokt) och sallad
Kvällsfika: Grönt tea, hemgjord smoothie på havredryck, hallon och banan

Positivt: Jag stod inne i kiosken och sålde godis, glass, chips och läsk på jobbet hela eftermiddagen. Jag var sugen på något gott men jag stod emot, drack lite havredryck och åt lite färska jordgubbar istället. Köpte därmed inget onyttigt. Har känt mig mätt idag trots att jag minskat ner på mina portioner. Trots att portionerna är mindre nu, lämnade jag till och med lite bulgur till dagens middag då jag kände mig nöjd - framsteg!

Negativt: Åt kanske middag och kvällsfika lite tätt inpå varandra men jag lyssnade faktiskt på min kropp. Tror dock att jag tolkade kurrandet i magen lite fel, kan ha varit törst och inte mer hunger jag kände. Men klockan tickade iväg (äter inte efter klockan nio) och jag hade sett fram emot en smoothie hela dagen...



Gårdagens kvällsfika


O M G

Alltså. Jag var till frisören idag. Hon klippte 10 centimeter på mitt hår, vilket behövdes och sedan skulle jag slingas; 



Dör lite för tanten i bakgrunden... HAHAHA



Då blev jag ännu mer ljus. Nu är jag fanimig BLOND!



Iiiiih!


Håll i hatten!

Idag rök min oskuld. I att sola solarium. Solade i 10 minuter. Är egentligen anti solarium som fan men vafan, hudcancer kan jag få av den vanliga solen också så om jag solar någon ynka gång då och då så kanske jag blir lite piggare.

Palle lärde mig hur man gjorde och sedan gick allt som smort. Fick dock nästan en hjärtattack då solariumet stannade eftersom det small som fan. Hahaha!

Nu är det ju sommar men jag sitter ju i ett trångt bås istället för att vara ute och jobba i solen så då blir man inte särskilt brun. Den 3:e september åker jag utomlands och då kan jag inte vara blekfis direkt! Nu ska jag dock vara ledig i över en veckas tid (från och med söndag) så jag hoppas på lite sol då så jag kan pressa mig brun!



I mitt skafferi..

Ni är en del som frågat vad jag egentligen äter nu när jag bytt livsstil och därför har jag tagit en bild på mitt skafferi, frys och kyl för att visa det. Idag visar jag vad som gömmer sig i mitt skafferi.

Eftersom jag bor hemma hos min mamma och hennes sambo men inte äter samma mat som dem, har jag fått en egen hylla i kylen, skafferiet samt en egen låda i frysen där jag har mina saker.

Detta är min hylla i skafferiet:


1. Ritvia multigrain fullkornsknäckebröd
2. Majsbröd
3. FinnCrisp
4. Rött ris
5. Mer majsbröd
6. Solrosfrön
7. Kornmjöl till kornmjölsgröt (mums)
8. Fiberhavregryn
9. Grönsaksbuljong
10. Lättdryck (fläderblom).
11. Ananasringar
12. Makrillfilé
13. Ketchup med mindre socker
14. Gröna linser
15. Rostade mandlar (lördagsgodis)
16. Krossade tomater med vitlök
17. Fullkornspasta
18. Fullkornsmakaroner
19. Riskakor
20. Hela champinjoner i burk
21. Tonfisk i vatten
22. Bambuskott
23. Glutenfritt mjöl
24. Uncle Ben's ris
25. Fullkornshavregryn igen
26. Råris
27. Fullkornsbulgur
28. Fullkornsmakaroner
29. Svarta och gröna oliver
30. Höns- och Oxsoppa
31. Kidneybönor

Annat som brukar finnas i mitt skafferi eller som finns men inte syns: Röda linser, nyponsoppa och varma koppen vid sjukdom, bananer, torkad frukt, böngroddar i burk, honung som grannens bin gör (står bakom soppan).

Bröd äter jag väldigt sällan men brukar då äta knäckebröd eller majsbröd (glutenfritt). Äter inte heller så mycket pasta men vill ha många valmöjligheter och därför har jag så många olika sorter. Lättdrycken dricker jag väldigt sällan. Tror den har legat där sedan i mars eller något liknande. Uncle Ben's riset har jag där eftersom mina kompisar inte tycker om fullkornsriset för det är för hårt..?!

Nu fick ni lite insyn på vad jag brukar ha i skafferiet iaf. Något ni blev fundersamma över?


Sickelisick

I måndags var jag hem till Jennifer. Jag hittade dit och allt men blev lite fundersam när jag kom till världens industriområde och bara skulle ha 200 meter kvar till hennes hus (enligt min GPS) men vips så dök det upp ett supergulligt litet bostadsområde och Jennifer kom ut med sin lilla bebis Benyamin. Ni som har sett bilder på honom har bara sett hälften av hur söt han är. Sååå söt. Höll mig dock lite på avstånd då jag inte varit riktigt kry på länge så jag tordes inte pilla på honom så mycket. Haha!

Vi åkte till Nova Lund iaf efter mycket bökande med att få in vagnen i bilen. Hahaha. Vi fick plocka isär hela skiten för att få plats med den. Vi traskade raka vägen in för att käka lunch. Blev Adana kebap för mig och lite thaimat för Jennifer. Sedan traskade vi runt och kikade lite i butiker. Hittade dock inte något särskilt. Provade en skitsöt klänning men jag såg ut som ett långbord i den. Synd!

Sedan begav vi oss över till Siba för att kika på en ny mobil till mig eftersom min la av helt plötsligt. Buhu! Hade ju tänkt vänta tills i höst då Iphone 5 kom ut men så blev det ju inte..


Jag stod säkert i 1 timme och 20 minuter och snackade (ställde miljoner frågor) med försäljaren som faktiskt var skitbra. De frågor hon inte kunde svara på, ringde hon och ställde till de som hade svar. Det är så en försäljare ska vara! Sedan var vi ju född på samma sjukhus och kom från samma stad (Sundsvall) så det förklarar nog saken. Jennifer var nog måttligt less på mig för Benyamin var lite o-glad (skulle jag med vara om någon drog med mig in i ett lågprisvaruhus när jag inte ens var 2 månader gammal). Men till slut blev vi klara och jag fick med mig min nya fina, HTC Incredible S hem. Fick även en kryssning på köpet för 2-4 personer. 40 timmar i Tallinn. Känn på den! Så Jennifer får kanske joina så kanske jag är förlåten! Haha!


På väg hem så stannade vi till på Max och skulle handla mat. När vi beställde lät det typ såhär:
- Ett blabla mål och ett blabla mål och dip och milkshake och cheddardip och lyxshake och lökringar och en såndär och en såndär. HAHAHA den dagen stryker vi nog ur våra viktbloggs-kalendrar.

Igår var jag på jobbet i typ 2 timmar, sedan fick jag nog och traskade hem för febern och kölden (frös sönder trots sol) var ett faktum. Sedan dess har jag legat i sängen, tills nu. Ligger fortfarande i sängen i min pyjamas och har inte gjort ett jävla skit idag. Har bestämt att jag ska vara helt frisk och kry imorgon för nu är jag less på att gå runt och vara lite halvkass.

Är påväg till Arlöv för att träffa Jennife...

dsc05870 (MMS)

Är påväg till Arlöv för att träffa Jennifer och hennes nykläcktc son Benyamin. Eller aa, han är väl typ en och en halv månad nu men ändå. Vaknade i morse och mådde skit rent ut sagt så jag hoppade över träningen med Sandra. Trodde vi skulle bli tvungna att ställa in dagen men jag somnade om och mådde mycket bättre. Så nu ska vi åka till Nova Lund, käka lite turkmat, kika lite i butiker och jag ska köpa nu mobil eftersom min gav upp i förrgår då hela nummertjoffet släppte. Fint väder är det också! Ha en bra dag!


-

Måndag: Shopping @ Nova Lund ?!
Tisdag: Mellanjympa efter worket Sjuk sjuk sjuk sjuk.
Onsdag: Promenad + Spinning Sjuk sjuk sjuk
Torsdag: Skivstång + Ridning SJUK (får spel)
Fredag: Ridning 
Lördag: Morgonpromenad + Spinning
Söndag: Powerwalk

Detta är ju faktiskt inte ett hårt träningsschema för veckan. Det är mest bara för att jag ska komma igång lite. Förra veckan blev det ju typ ingen träning alls tyvärr. Suger.

Amen tjena bonnebränna.

dsc05867 (MMS)

Amen tjena bonnebränna.


Busy day.

Idag har det varit en riktigt jobbig dag. Jag stod upp i 9 timmar på jobbet. Helt galet. Parken var abonnerad och de hade tryckt upp 10 000 biljetter. Detta är 2 av parkeringarna som är fullsmockade, ytterligare 2 parkeringar var också helt fulla. Bilköerna hade varit 1-1,5 km långa i tre färdriktningar. Crazy days.

Jag fick sedan stå och räkna alla biljetter. En tant tyckte så synd om mig så hon bjöd på sina hemmagjorda blåbärsmuffins. Mums!

Detta är 2776 biljetter. Jag kan lova att jag har träningsvärk i fingrarna efter allt räknande eftersom biljetterna var i tjockt papper och inte gick att bläddra särskilt lätt..

Sitter på jobbet med feber, halsont, lock ...

dsc05862 (MMS)

Sitter på jobbet med feber, halsont, lock för öronen och snuva. Men skam den som ger sig. Slutar klockan tre istället idag. Har precis haft en stor grupp på 134 personer. Det är mycket att hålla reda på. Biljetter, rabatter, fakturor, kortköp och kontanter. Fast idag använder alla sig av kort. Det är bra, då går det snabbt att räkna kassan. Vissa dagar betalar alla med kort, andra dagar betalar dom bara med kontanter. Det är rätt så underligt faktiskt.


Guuuuud vad sköööönt!

Satt och svarade/godkände kommentarer igår och fan vad skönt det känns. NU ska jag inte komma efter mer. Hoppas jag.

Ni som inte fått svar på era kommentarer och som velat ha svar, kan skriva igen eftersom jag försökt svara så gott jag bara kan på de flesta. Hade kommentarer som låg kvar sedan APRIL. Herreguuuuud.

Kram på er, nu blir det jobb!


Besök 3 hos dietisten

Igår var det alltså dags för det tredje besöket hos tant dietist.

Hur har det gått sedan sist då? Jo, jag tänker verkligen på det så mycket jag bara kan. På kvällarna tar jag dock med mig min mat upp på rummet och äter där eftersom jag kommer hem så sent. Det tyckte hon var helt okej eftersom jag börjat lämna mat när jag äter då jag inte sitter ner och äter och tuggar och känner. Jag kan lämna en femtedel av det jag lagt upp på tallriken men ändå känna mig nöjd i kroppen. Så det var positivt för då har jag kommit in i "rätt tänk" eftersom man är inpräntad från barnsben att man ska äta upp allt på tallriken. Magsäcken kan nämligen tänjas enormt och min magsäck håller vi nu på att försöka krympa.

Hon tycker att det är bra att jag börjat lyssna på kroppen och vad den vill, vilket innebär att jag börjat kommunicera med min kropp och det är bra! Alla kroppar är unika och därför kan inte dietisten säga hur jag ska kommunicera med min kropp på bästa sätt, eftersom det enbart är jag som kan känna signalerna men däremot kan hon hjälpa mig att tyda dem.

Jag berättade att jag ibland kunde känna hur det kurrar i magen 30-60 minuter efter att jag ätit och det kan bero på tre saker. 1. Jag har svalt för mycket luft när jag ätit. 2. Jag har ätit för fort. 3. Min kropp har kanske bestämda tider som den vill ha mat och näring på eftersom den har bäst förbränning då. Kroppen vill nämligen av naturen vara smal och därför anpassar den sig efter de bästa "förbränningstidpunkterna".

Hon berättade att det finns en skala på hunger där man är jättehungrig på ena sidan, och jättemätt på den andra. Man mår aldrig riktigt bra i kroppen om man är på någon av de olika sidorna, utan man ska helst hålla sig i mitten som jag ritat in på den bild jag gjort i Paint för er skull. Då mår man som bäst eftersom blodsockernivån då håller sig som mest jämn. Det är dock viktigt att man kan känna hunger och mättnad, dock inte så pass långt ut på sidorna att man mår dåligt av de båda.


Hon frågade om hur jag var som barn. Hon undrade om jag frågat min mamma hur jag var gällande mat när jag var barn. Ville jag äta mycket sällan eller lite ofta? Detta speglas nämligen i vuxen ålder eftersom barn är så pass "oförstörda" att de säger till när de är hungriga. Jag frågade min mamma efter att jag varit hos dietisten igår och hon sa att jag som barn aldrig skrek efter mat. Vi åt frukost, lunch, middag och två mellanmål.

Slutligen tyckte min dietist att min Oatly havredryck som jag nu börjat köpa att ha mellan måltiderna om magen börjar kurra men det inte är matdags ännu, var bra eftersom det är en otroligt ren och bra produkt. Ibland räcker en under en dag, ibland under två dagar. Om magen kurrar innan lunchen, dricker jag vatten och lite havredryck men inte allt för mycket då jag gärna vill känna hunger när det är dags för lunch. Det gör jag dock inte varje dag ännu men det kommer förhoppningsvis.

Besök 4 blir måndag 20 juni, alltså ungefär 2 veckor efter besök 3.


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Jag har gjort något jag egentligen inte får. Jag har vägt mig vilket min dietist har sagt att jag inte får göra.

JAG HAR GÅTT NER 3 KG SEDAN 26 MAJ! Trots att jag slarvat och trots att det är såååå jävla svårt och jag ibland glömmer bort mig. Men det betyder ju att det fungerar eftersom jag inte hunnit träna så mycket som jag vill heller. Fan vad jag är glad.

Nu ska jag stoppa undan vågen igen. Jag ville bara ha ett bevis på att det fungerar eftersom varje träff med min dietist kostar 200 kronor, upp till 1000 kronor, sedan blir det gratis. Vill inte slänga pengarna på inget liksom..

Glad tjej!

Nu blir det frukost och sedan ska jag bege mig till jobbet.


Damn!

Damn, vilken brud!


Är ute på en tur med min gamla häst. Helt ...

dsc05849 (MMS)

Är ute på en tur med min gamla häst. Helt underbart sommarväder!


1 av 6

Yes, dags för första jobbdagen av 6 nu då. 3 av dagarna är OB-dagar precis som det var i torsdag så det är nice! Money money money! Jag jobbar på Tosselilla Sommarland för er som inte vet det. Har jobbat där sedan sommaren jag fyllde 18 (2007) tror jag.

Igår var jag ledig och då träffade jag Senada för en lunch på Bullen och Bönan (byns godaste café) och käkade en kycklingsallad. Lite stolt jag var att jag faktiskt lämnade lite mat när jag kände att magen kände sig nöjd. Annars är jag en sån som alltid måste äta upp det som finns på tallriken då jag äter ute eftersom det faktiskt är dyrt! Haha! Men jag gör framsteg, det märker ni va?

Jag har mobilbloggat 2 dagar men de mms-en har inte dykt upp i bloggen. Trist!

Nu är det dags för mig och katten att bege oss ner i köket och käka lite frukost.

Efter jobbet idag så ska jag bege mig till hästarna för att ta en härlig ridtur som Gabriele ska visa mig, på någon grusväg i kvällssolen. That's what summer is all about!


Duktig tjej

Har precis kämpat mig igenom ett en timme långt spinningpass på min spinningcykel som jag har ståendes i mitt rum. Har haft musiken (bra musik) på högsta volym och trampat som en galning. Hoppas jag iaf har lite träningsvärk imorgon, även om jag körde lite mer sittande position (1) än vad jag brukar göra. Men det var bara för att jag slog knäna i styret så jag får nog höja det lite tills nästa gång. Hehehe.

En av de låtar jag spinnade till som var förjävla bra att köra raksträcka/speedade ben på:


Hej morgonfrilla! HAHA!

dsc05806 (MMS)

Hej morgonfrilla! HAHA!


Lådan var full idag när jag började jobba....

dsc05842 (MMS)

Lådan var full idag när jag började jobba. Och då har vi haft tre kassor öppna. Med andra ord är det mycket folk här idag! Härligt härligt! Då går tiden mycket snabbare! Besökare från Sverige, Danmark, Norge, Indien, Polen, Azerbaijan, Singapore och Tyskland har jag haft idag. Fan vad jag är mångkulturell!


Besök 2 hos dietisten

Idag var alltså andra besöket hos dietisten för min del.

Hon frågade hur det gått och jag sa precis som det var, att det är skitsvårt och att jag kommer på mig själv med att söka efter saker att se på/läsa för att slippa tänka på att jag äter. Hon sa då att det är precis som att lära sig att gå, jag kan inte resa mig upp och gå på direkten utan jag måste först hasa mig fram, samt krypa innan jag kan resa mig upp och gå. Hon sa att det är bra att jag tycker att det är svårt och att jag märker själv hur jag söker mig bort från matsituationerna eftersom jag då blir mer medveten om mitt problem.

När jag berättade för henne att om jag misslyckas lite en dag, vräker jag gärna i mig en massa mer onyttiga saker för att "bestraffa mig själv" vilket hon sa är vanligt att vi tjejer gör. Vi gör det speciellt om vi är överviktiga eftersom vi gärna då slår på oss själva extra mycket eftersom det är "fel" att vara överviktig. Detta eftersom när vi ser framsidor på tidningar där det står "10 enkla sätt att gå ner i vikt" etc etc, blir vi slagen av orden. Människor har även en speciell syn på hur överviktiga förväntas vara. Detta förväntningar förs över till oss och vi känner oss mindre värda. Hon sa då att om jag misslyckas och går av vägen, ner i diket behöver jag inte fortsätta gå i diket utan istället gå upp på vägen igen.

När jag sa att jag ibland kan gå på affären och inte vara sugen på någonting, så går nästan min kropp av sig själv och plockar på sig saker som jag egentligen inte är sugen på, och köper. Hon sa att detta kan vara ett invant mönster som kommer ta tid att bryta men ju mer medveten jag blir om det, desto större chans är det att jag kommer att kunna lägga tillbaka det som jag plockar i korgen som jag egentligen inte är sugen på.

Hon sa att i mitt fall är det inte viktigt att tänka på vad jag äter då jag har koll enligt henne och exempelvis äter fullkorn av allt som finns (pasta,ris,havregrynsgröt,bulgur,fil osv). Hon sa att för mig är det viktiga var jag äter, hur jag äter osv. Hon sa att om jag tränar och lyssnar på min kropps signaler, kommer jag gå ner i vikt igen.

När jag berättade att jag kunde bli hungrig innan lunchen och då dricker jag vatten vilket ibland inte alltid hjälper (törst kan ofta förväxlas med hungerkänslort) och istället gör att jag istället inte blir hungrig då det är lunchtid. Hon sa att min ämnesomsättning då går ner från förbränning, till svält vilket innebär att ämnesomsättningen går ner. Min ämnesomsättning ska komma igång mer, alltså får jag inte gå så pass att jag inte känner hungern längre. Hon sa att om jag blir hungrig mellan måltiderna, ska jag dricka juice eller liknande då de ger näring vilket dämpar hungerkänslorna eftersom det innehåller näring vilket inte vatten gör, samtidigt som det inte är mättande. Efter jag träffat henne, åkte jag till affären och köpte havredryck från Oatly som jag ska börja använda mig av.

Hon sa även att min kropp har mycket muskler och därför ska jag inte tänka på vikten då muskler väger mer än fett. Jag frågade om just detta eftersom ingen tror på mig när jag säger hur mycket jag väger. De tror att jag väger cirka 20-30kg mindre än jag gör. Hon sa därför att jag inte ska väga mig, utan gå på utsidan och hur insidan mår istället. Det som står på vågen är bara ett nummer och det är det bara jag som ser, inte folk som jag träffar på gatan eller vänner som jag umgås med. Om jag då tycker jag ser bra ut när jag väger 80, ska jag stanna där och skita i att det står 80 på vågen.

När det gällde kalorier (jag undrade hur många jag ska äta om dagen), sa hon att jag inte ska räkna kalorier. Detta eftersom alla kroppar ät olika och har olika system vilket gör att de reagerar olika på olika föda.

Hon sa även att om jag känner att jag är sugen på glass, ska jag äta det (i måttliga mängder förstås och inte varje dag) och smaka riktigt på det och njuta.

Jag har väldigt svårt att njuta av mat vilket min dietist tycker är väldigt intressant. Jag tror aldrig att jag riktigt njutit av mat egentligen. Det har alltid varit ett tvångmässigt beteende att kasta i mig maten för att som ung, hinna ut till hästarna för att hjälpa till på ridskolans lektioner osv. Därför har jag aldrig riktigt lärt mig att njuta av maten.

Det är sjukt jävla svårt kan jag lova. Nästa möte med dietisten blir nästa torsdag (9 juni, 8:00).



Någonting rätt har jag gjort iaf!
Nu måste jag bara fortsätta!


Sitter på jobbet. Är ganska så lugnt idag....

dsc05840 (MMS)

Sitter på jobbet. Är ganska så lugnt idag. Är grymt trött. Klev ju upp i ottan eftersom jag skulle till min dietist så ikväll blir det update!


Ska precis till att ringa Fritidsresor ang...

dsc05839 (MMS)

Ska precis till att ringa Fritidsresor angående en resa. Måste ringa då det är lite speciella omständigheter. Haha! Som dom säger här i Skåne; jag ska då alltid klydda till det.


RSS 2.0