56

56 days left!



Sedan är det jag och Pauline som sitter på kamelerna i Marocko!


God jävla morgon. Om man vaknar med en kat...

dsc03309 (MMS)

God jävla morgon. Om man vaknar med en kattröv upptryckt mot ansiktet, betyder det då tur? Eller betyder det att man lika gärna kan dra täcket över ansiktet och strunta i att kliva upp för dagen kommer bli skit?


Hard working lady! Jag är tjej och har smu...

dsc03295 (MMS)

Hard working lady! Jag är tjej och har smutsiga händer. Oh my god!


Popcorn VS Popcorn

Jag hittade en grymt bra sida där man jämförde olika popcorn, där man lätt kunde se hur många kalorier varje popcornssort innehöll. Kalorierna är räknade på 100gram. Sidan där jag hittade detta, heter www.100gram.se och är grymt bra om man vill jämföra olika livsmedel på ett enkelt sätt.

Jag blev minst sagt chockad över resultatet.

Jag åt Popcorn Light igår, jag hade lika gärna kunnat käka Popcorn Smör. Sjukt. Jag trodde faktiskt att det var större skillnader än detta, men tydligen inte. Man tror ju alltid att light ska vara så sjukt mycket bättre än Originalet. Men inte då!

Måste avsluta med en klassiker, just eftersom detta inlägg handlar om popcorn. Jag älskade Richi M när jag var liten, och jag älskade hans version på popcorn. Njut nu av lite kalorifria popcorn vetja!


Hälsobikten.

Jag börjar bli sjuk. Jag har fått ont i halsen så det dröjer väl inte länge innan jag blir sjuk. Det blev ju ingen simning igår och det blev inget gym idag. Usch vad jag känner mig dålig som inte rört mig så mycket i veckan, men jag har känt mig lite halvkrasslig hela veckan om jag ska vara ärlig. Har varit så grymt trött, trots att jag inte gjort något särskilt.

Jag känner att eftersom jag skriver allt om min träning och mat osv här i bloggen så känner jag att jag måste vara helt ärlig, eftersom jag vet att det är många viktkampare som också läser här i bloggen.

Jag har syndat i veckan. Jag åt två bullar och en pollypåse med mörk choklad för några dagar sedan. Sedan har jag även klämt i mig två chokladkakor. Mörk choklad även där visserligen som sägs vara "nyttigare", men ändå. Och igår klämde jag i mig en popcornspåse, även den var light (innehåller hela 430kcal/100g) men det är ändå onödiga kalorier.

Var det gott? Egentligen inte. Jag vet inte varför jag ätit och jag har inte heller känt något direkt sug. Jag vill ju gå ner i vikt, så varför har jag då klämt i mig en massa skit som jag egentligen inte vill ha?

Tänk om jag sparat pengarna istället och kanske köpt något roligare för pengarna. En ny blomkruka eller någon annan skit som vuxna köper.

Jag önskar att jag skulle kunna skylla på PMS men eftersom jag inte ska ha mens förrän om två veckor så då kan jag inte skylla på det.



Stand your ground, and fight those enemies!


Nytt i sminkväskan

Jag shoppade lite igår när jag var ute på Nova Lund. Skulle egentligen inte handla något men jag var tvungen när jag såg sminket. Ville så gärna köpa en parfym också och ångrade mig i bilen hem att jag inte köpte den. Men man kan inte ha allt, eller hur?

Helt sjukt att hon som jobbade frågade om vi ville ha hjälp, vi sa nej och sedan stod hon och riktigt stirrade på oss som att vi skulle sno med oss något. Jävla kärring!

Detta blev i alla fall min fångst:


Två ögonskuggor från Lancôme Paris.

i färgerna...



804 Cupid Blue och 608 Strass Brownzer. 195:-/st på Kicks

Jag ogillar verkligen blå ögonskugga i normala fall och färgerna ser inte mycket ut för världen när man kollar på dom så här. Men fy fan vad snygga dom var när man testade dom. Kunde inte bestämma mig, utan var tvungen att köpa båda två.


Haft fullt upp!

Igår var det verkligen full fart från morgon till kväll. Hann därför inte blogga igår.

Var först som ni vet och tränade, satt på spinningcykeln i cirka 50 minuter. 25 kilometer trampade jag på. Det betyder att jag trampar ungefär 1 km på 2 minuter. Jag vet inte om det är bra?!

Sedan skyndade jag mig hem och duschade eftersom jag skulle vidare till Lund för att träffa Jessie. Jag lovar och svär, dom bygger om hela jävla Skåne för det är traktorer precis överallt så jag blev mer än 20 minuter sen. Tur att hon inte blev sur.

Vi hade det skoj på Nova Lund ändå. Käkade middag också. Blev Adana Kebap för mig hos turkarna och en lasagne för henne hos italienarna. Hon tordes inte köpa köfte ifall det skulle vara äckligt. Awwe lilla syrianen. Haha!

Snacka om att jag länsade tallriken. Fyyyyfan, kändes som jag var i Turkiet, smakade riktigt som Turkiet förutom det lilla wannabe brödet. En pizzakant liksom? Vart var lavas liksom? Och vitlökssmöret?

Sedan flummade vi vidare på Nova Lund innan vi åkte hem. Vi måste se ut som helan och halvan när vi traskar runt för jag är 178 cm och hon är 152. Haha!

En alltid lika söt Jessie och en osminkad Linda. HAHA!

Sedan åkte jag vidare å filmkväll hos Willy. Vi träffas ju inte allt för ofta nu eftersom han kommit på att han ska plugga uppe i Ljungby. Vi såg i alla fall Toy Story 3 och Get him to the Greek. Båda filmerna var jävligt roliga om man har kass humor, vilket vi har.

Willan med sin fettofot och jag med min arm som är lika stor som hans fossing. Haha! Skämtar alltid om hans stora fötter!

Hade en förjävla rolig dag/kväll kan jag lova med myvcket skratt. Sånt behöver man ibland!

Sitter på spinningcykeln och trampar. Plöt...

dsc03282 (MMS)

Sitter på spinningcykeln och trampar. Plötsligt hittade jag bilder från Marocko i tidningen. Hur peppande var inte det på en skala? Jag är grym!


Det spöregnade men jag var fan i mig ute o...

dsc03279 (MMS)

Det spöregnade men jag var fan i mig ute och gick på promenaden ändå!


Bär något lila för att säga en självklarhe...

dsc03271 (MMS)

Bär något lila för att säga en självklarhet. Den dagen är idag. Jag stöttar detta evenemang till fullo då jag tycker att alla ska kunna ha mod till att vara öppna om sin sexuella läggning. Tycker det är fel att döma folk pga deras läggning. Det är det vi har på insidan som är viktigast, inte om vi tänder på en snopp eller en mutta.


God morgon.

Eller nåt.

Lång dag ahead of me. Upp 5.30, buss 7.30 och hem 16.20. Då blir det en timmes promenad med Josse vid 17.30 och sedan hem. Lång, lång dag. Men det ska vara värt det. Förhoppningsvis.


Promenad och simning.

35 minuters promenad och 60 minuters simning blev det idag. Brände med andra ord 1416 kalorier.

Ikväll blir det att slappa framför tv:n med Desperate Housewives och ladda inför den tidiga morgonen imorgon. Fy tusan vad jag hatar att kliva upp halv sex.

Ska jag vara riktigt ärlig så längtar jag tillbaka till sommaren trots all drama då man får jobba och tjäna pengar. Sovmorgon till åtta på morgonen. Det är ett vettigt liv minsann! Men denna sommaren kan minsann ta sig i röven, för den sög getpung.



Moi in action på Tosse


Veckans Vägning V.43

Denna veckas vägning får nog vänta tills nästa vecka då batteriet i min våg har tagit slut och vågen har fått spunk. Ena sekunden kan jag väga 3 kilo mer än nästa sekund. Så jag hoppas på att nästa vecka visar ett bra resultat när jag fixat ett nytt batteri. Lite trist att få ett missvisande resultat bara för att jag ska väga mig liksom..


Hästtest

Snodde ett test hos Matilda.

~ Hästarna  ~
Första hästen du red var: En ponny på en marknad.
Hur gammal var du när du red för första gången: 4 år.
Hur många älsklingshästar har du haft: En hel del! Men en som bestått under hela mitt ryttarliv. Kalinka!

~
Utrustning ~
Hur många:
ridbyxor har du: Måste vara mellan 15-20st. 
hjälmar har du: 2!
spön har du: Runt 10 st.
ridvästar har du: 3!
ridskor har du: 2 par ridskor plus massa stallskor.
ridstövlar har du: 2 par.
grimmor har du: Med 3 hästar så blir det en del. Kanske runt 30?
täcken har du? Jag är en täckoman. Har säkert 50 st.
Vilken färg var dina första ridbyxor: Khakigröna
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Svarta/Gråa. Kämpar för att komma ner i vikt till mina andra ridbyxor igen!

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [ja]
Ridit dressyr [ja]
Skänkelvikning/sidvärts [ja]
Galopperat [ja]
Piaff [ja]
Passage [ja]
Tölt [jajamensan]
Hoppat utomhus [ja]
Badat med häst [ja]
Ridit på egen hand [ja]
Testat voltige [ja!]
Suttit på en häst som skenat [haha, ja. Kalinka när jag var 10 år. Hela vägen hem till stallet]
Tappat kontrollen över hästen helt [ja]
Ramlat av [ja]
Bakdelsvändning [ja]
Framdelsvänding [ja]
Ridit dressyrprogram [ja]
Tävlat i hoppning [ja]
Tävlat i dressyr [ja]
Tävlat i fälttävlan [nej]
Tävlat i någon annan kategori [aguility]


Hmmm..

...skulle ha tränat imorse men efter att ha snoozat i en timme så skickade jag ett sms till Josse, som var lika trött hon. Så det blev ingen träning imorse. Vi ska ju simma i eftermiddag så vi kör stenhårt på det istället. Jag ska nog ta en powerwalk i den underbara solen innan dess också tror jag.

Imorgon börjar en ny kurs i skolan igen som heter "Kommunikation hos barn rmed flera funktionshinder och dysfagi hos barn". Det blir säkert intressant. Samtidigt ska jag läsa ytterligare en kurs som dom andra precis läst.

Jag valde att ta lite ledigt från skolan och istället satsa på omtentan pga allt som hänt hemma den senaste tiden. Kändes bäst så. I denna kurs kommer vi gå i skolan 1-2 dagar i veckan. Vi kommer även börja ha vår klinik (praktik) 1-2 dagar i veckan. Så jag borde hinna med allt så länge jag är hängiven och lägger upp en plan.


That time of the month...

....betala räkningarna dagen.

Den här dagen borde fan strykas ur kalendern. Typ nu.

Veckans Träning

Har pratat med Josse och bokat upp hela veckans träning, det gjorde vi faktiskt redan förra veckan.

Så här ser veckan ut:

Måndag: Promenad 15.30-16.30
Tisdag: Gymma 9.00 + Simning 16.30
Onsdag: Promenad 17.30
Torsdag: Gymma 9.00
Fredag: Simning 6.30
Lördag: Eventuellt hämta hö, kanske gymma innan.
Söndag: Simning 14.00

Full fart hela veckan lång. Let's burn that ass!


Blöt

Herregud vad det regnade igår. Vi blev nekade inträde överallt eftersom det antingen var 25+,27+ eller 30+ överallt i Malmö. Det innebar att vi sprang runt på stan i två timmar i spöregnet. Verkligen jättekul. Not.

Mina skor läckte vatten eftersom dom har bar tå. Som tur var så fick jag byta skor med med en snubbe som hade samma storlek på sina fötter som jag. Av någon underlig anledning så dög inte mina skor särskiltlänge eftersom dom lät för mycket om honom när man gick.. That's the point.. Haha! Roligt hade vi ändå, trots regnet!


Vad ska jag göra nu? Alltså... Jag var och...

dsc03244 (MMS)

Vad ska jag göra nu? Alltså... Jag var och gymmade, okej? Sedan typ duschade jag på gymmet, okej? Sedan typ GLÖMDE JAG MIN FUCKING BORSTE SÅ JAG MÅSTE GÅ RUNT MED AFRO I STAN. Jävla fan också. Oh well. Står och väntar på Christina på pressbyrån nu. Woopa! Den muppen ska ju flytta till Stockholm tills i januari så vi måste ju ses nu innan!


Danmarks 3 hetaste karlar i en och samma video.

Jag säger bara mums! Jag kan sitta och se på denna video om och om igen, utan problem!

En het kurd och två heta danskar. Kan det bli bättre? Låten är ju vacker som fan också.

Du tager mig, tættere på himlen yearhh
du hvisker mit navn som ingen har gjort det før
og vores silhuetter , høre sammen her i natten
baby det så vidunderligt
så vink farvel til din tåre
det vanvittigt, jeg ved det, men vi letter
ja, du tog det long og herhen
for evigt (HJÆLP!)

Jeg rendte rastløs rundt i gaderne
jeg vidste ikke hvor jeg var henne
tror mig jeg havde brug for dig
nu jeg ikke længere alene (åhh)

Det derfor jeg synger
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
da jeg fandt dig var det lige som at finde hjem
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
du har vist mig hvor regnbuen ender henne
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
hvis du vil ha stjernerne, vil jeg hente dem
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
fordi du tager mig tættere på himlen

Och för er som inte fattar danska:

Du tar mig närmre himlen, yearhh
du viskar mitt namn som ingen har gjort det förr
och våra silhuetter hör ihop, här i natten 
baby det är så underbart
så ta farväl av dina tårar
det är underligt, jag vet det, men vi lättar
ja, du gjorde det länge och hit
förevigt (HJÄLP)

Jag sprang orolig på gatorna
jag visste inte var jag var
tro mig, jag behövde dig
nu är jag inte längre ensam (åhh)

Det är därför jag sjunger.
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
Då jag fann dig, var det som att hitta hem.
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
Du har visat mig var någonstans regnbågen slutar.
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
Om du vill ha stjärnorna, kommer jag hämta dem.
åååååuuuåååhhh åååååuuuåååhhh
För du tar mig närmre himlen.


Diet?!

Många har frågat mig om jag går på någon slags diet för att gå ner i vikt. Saken är den, att det gör jag inte. Jag säger alltid samma sak: jag äter mer nu! Jag tog igår bilder på vad jag äter under en helt normal dag så ni kan förstå vad jag egentligen äter.

Frukost

Min frukost ser väldigt sällan ut såhär, men igår hände det. Två ägg och några bitar fransk löksill, dricker en Actimel till det och ett stort glas vatten. I vanliga fall så äter jag fiberhavregrynsgröt med banan eller rivet äpple, eller fil med müsli och banan till frukost. Dricker varje morgon en Actimel och sedan jag började med det så har jag hållit mig frisk. Helt otroligt va? JAG HATAR FRUKOST! Men jag äter det ändå eftersom det är en viktig måltid, glöm inte det!

Mellanmål (beror på om jag kliver upp klockan fem på morgonen, eller klockan åtta)

En banan blir man lite pigg på om man klivit upp klockan halv fem på morgonen och inte har lunch förrän klockan tolv. Om jag kliver upp klockan åtta, så blir det inget mellanmål alls. Om jag däremot klivit upp klockan åtta, ätit frukost och sedan drar och tränar så äter jag också ett litet mellanmål direkt efter träningen.

Lunch

Fullkornsspaghetti, köttfärssås och rårivna morötter, allt enligt tallriksmodellen. Oftast brukar jag äta samma maträtt till lunch, som jag ätit till middag dagen före. Jag vet att ketchup är en stor sockerbov, men jag vill inte utesluta allt onyttigt ur mitt liv bara för jag vill gå ner i vikt. Jag måste kunna leva också. Det handlar om en livsstil, inte en diet då dieter oftast innebär att man går upp i vikt så fort man slutar med den. Och hur kul är det egentligen att leva på en diet resten av livet?

Mellanmål

Kan vara allt ifrån jordgubbar (som jag tidigare varit allergisk mot men som jag nu verkar kunna äta utan större problem), en banan eller kanske två plommon.

Middag (kvällsmat)

Stekt laxfilé med fullkornsbulgur och minimorötter. Återigen enligt tallriksmodellen. Annan middag kan vara köttgryta, morotsstuvning och kycklingkorv eller kanske kycklingfilé med spenat och fullkornsbulgur.

Kvällfika 

Ett uppskuret äpple (tycker inte om att äta hela äpplen av någon konstig anledning) och en kiwi. Tillsammans med detta dricker jag en kopp te och relaxar med tv. Andra mellanmål kan vara ett äpple tillsammans med två riskakor eller liknande.

Slutsats:

Många tänker nog: JÄVLAR VAD HON ÄTER! Saken är den att jag tidigare inte ätit så mycket, och då gått upp ännu mer i vikt (utöver vad min magsjukdom ställt till med. Hela historien om hur jag gått upp i vikt hittar ni här). Då åt jag inte frukost eftersom jag verkligen ogillar att äta på morgonen. Jag åt kanske lunch, ett stort mellanmål när jag kom hem från skolan, middag och kanske något mer på kvällen. Ingen bra lösning alls!

Som ni ser så har jag bytt ut många produkter till fullkornsprodukter, istället för de vanliga produkterna. Fibrer gör att magen får mer att arbeta med, samt att man håller sig mätt längre.

Det ni kan se att jag inte äter, är bröd. Min mage ogillar verkligen bröd och puffar och har sig om jag äter det. Har haft väldigt stora problem med gluten tidigare men sedan min operation med gallblåsan så har jag faktiskt kunna börja äta mat som innehåller mjöl igen, vilket är en enorm befrielse.

Jag äter även en hel del frukt eftersom det både är nyttigt, och även är gott. Det är lätt att ta med sig på skolan och det är lätt att förvara eftersom det håller relativt länge. Det är även litet så även om man inte känner sig jättehungrig så är det lagom för stunden.

Tanken med mitt sätt att äta på, är att äta något litet åtminstone var tredje till var fjärde timme. Detta eftersom man håller blodsockernivån jämn och då inte får "dippar" som gör att man smäller i sig allt man kan hitta, så fort man kan. Jag blir faktiskt inte heller sugen på särskilt mycket längre.

Detta är det sätt som jag kör på, och som tydligen fungerar för mig då jag gått ner nästan 26 kilo. Det är inte sagt att min egen stil passar andra. Men nu har ni fått en inblick i vad jag egentligen äter eftersom jag fått många frågor om vilken diet jag kör på och vad jag egentligen äter. 


Simma?!

Ringde till vårdcentralen och frågade vad jag skulle göra med ryggen. Hon sa att det bästa är att jag rör på mig eftersom det förmodligen är någon muskel intill ryggraden som spökar. Röra mig?! Jag kan inte ens gå utan att det gör ont. Hon sa att simning kan vara bra för att man då blir "tyngdlös" och på så sätt inte belastar ryggen. Hon sa även att bastu skulle vara bra för ryggen eftersom det värmer upp musklerna och på så sätt kan lindra smärtan.

Har kollat upp med badhuset när dom har öppet idag, så klockan 16.00 ska jag hoppa i plurret för detta funkar inte. Hoppas verkligen att det släpper lite. Om det visar sig vara omöjligt att simma så kan jag i alla fall basta lite.

Ska klä på mig och kika in snabbt på marknaden för att säga hej till Besnik, Assir och Hussein som är i Tomelilla idag och säljer kläder. Mina marknadspolare! Vår familj brukar nämligen åka runt på marknader och sälja så man blir som en enda stor familj när man är ute. Dom har jag inte träffat på ett år så det är väl dags nu antar jag.

Ska snacka lite med Kaj också så jag får lite gratis naturgodis, och med Pekka så jag får lite nya strumpor. Det gäller att ha sina kontakter minsann!


Ryggskott?!

Kan man få ryggskott när man är 21 år gammal?

Känns det som att benen och ryggen håller på att lossna från varandra och man inte kan ta en endaste steg utan att behöva vila tio minuter i rädsla av att nästa steg kommer göra ännu ondare?!

I så fall har jag det. När jag vaknade, kändes det som att jag hade träningsvärk från simningen igår och sedan har det blivit värre och värre. Var tvungen att skicka ett sms till Josse klockan åtta imorse och säga till henne att det inte blev någon träning idag. Ångest, ångest, ångest! Ska försöka ta mig ut på en liten promenad i alla fall, oavsett hur ont det gör.

Jag hade så mycket planerat idag. Träna nu på morgonen, sedan åka till marknaden som är inne i byn (där mamma förövrigt står och säljer) och sedan åka hem och städa. Nu sket sig ju hela dagen. Fy! Plus att det är fint väder som fan!



Tomelilla marknad 2009




Min framtida man!

HAHAHA, jag ska fan vänta på honom tills han kommer ur fängelset.

Jag avgudar ju verkligen vitlök. Men 28 ton? Vitlök? Borde ha varit ganska lätt att upptäcka den med tanke på lukten!


Har det gått för långt nu..?

När jag får dåligt samvete av att äta detta?:

Tänkte belöna mig själv med lite Kellog's Red Berries och pyttelite naturgodis, samt några nötter eftersom jag simmat en timme imorse klockan sju, till klockan åtta men nu har jag dåligt samvete som fan..

Har det gått för långt då?

Svar på kommentar!


Svar: Fem timmar på en Nutrilett är rätt så bra. Men dom råder en dock till att äta var tredje timme eftersom man då håller blodsockret på en stabil nivå och inte får dom "dipparna" liksom som gör att man överäter nästa gång man äter. Ibland får man dock ha sina gottedagar. Är man för hård med sig själv så orkar man inte i längden. Härligt att du rör på dig iaf.

Det är alltid svårt att få tiden att räcka till, det vet jag allt för väl. När motivationen försvinner så får man blicka framåt och svara på varför man gör det. Om man gör det för att man ska må bättre, eller om man gör det pga andras förväntningar. Man måste verkligen tänka på sig själv. Mår jag bättre om jag är mindre? Varför? Hur ska jag belöna mitt nästa framsteg osv. Om man inte belönar sig själv så orkar man inte heller i längden. Motivation får man också om man har någon att träna med som man kan pusha/pushar tillbaka.

Jag vet inte om din bloggadress trillade bort när du kommenterade men jag hittar inte igen dig någonstans.


Har jag berättat....

* att jag vill - flytta utomlands.
* att jag har - gjort någonting olagligt denna veckan.
* att jag lyssnar mycket på - grannens dunka dunka bas som går jämt.
* att jag funderar på - hur jag ska lägga upp hösten studiemässigt.
* att jag pratar – snabb norrländska.
* att jag inte gillar – lögner, stora som små.
* att min första riktiga kyss – var över väldigt snabbt.
* att jag avskyr när folk snackar - om saker som jag inte förstår för fem öre.
* att kärlek är – någonting man ska vara rädd om.
* att jag gillar – spenat något ofantligt mycket.
* att jag alltid kommer att – göra mitt bästa, om orken och motivationen finns förstås.
* att sist jag grät var – i bilen på väg hem från gymmet idag. fick torka en liten tår då jag tänkte på att min gamla häst förmodligen inte kommer finnas med mig vid denna tiden nästa år.
* att min mobiltelefon är – Sny Ericsson C902 och att den suger.
* att när jag vaknar på morgonen – är kissepaus det första jag tänker på!
* att innan jag går och lägger mig – brukar jag se på tv alldeles för länge.
* att idag har jag – världens migrän, trots denna begav jag mig till gymmet imorse.
* att jag just nu tänker på - att komma ihåg att packa badkläderna tills imorgon bitti.
* att i kväll ska jag – se på den gräsliga Anna Anka för att se vad för skitprogram hon skapat.
* att i morgon kommer jag – rida på min pålle för första gången sedan maj månad.
* att jag hoppas – att tiden går lite snabbare så Marockoresan är inom synhåll.
* att jag verkligen vill - fixa två kurser som jag ligger efter med, nu under klinikperioden.



Skitdag

Det regnar som om Gud satt och pissade på oss, jag har ont i skallen som fan men ändå ska jag dra och träna nu. Jag har lite ilska att ta ut i form av träning. För jag är riktigt förbannad!

Jag har haft svinigt ont i skallen sedan skolan igår, då vi skulle redovisa vår analysuppgift som vår grupp gjort. Redovisningen gick bra och lärarna var väldigt nöjda med vårt resultat då ingen grupp tidigare tagit reda på hur språkstörda barn/normalspråkiga barn använder sig av frågesatser. Vi var dock från början fyra personer som skulle göra grupparbetet, en tappade vi förra veckan då hon skulle till Turkiet och igår blev den andra sjuk så vi var bara två på redovisningen. Däremot så är jag lite sur. Men det tar vi en annan gång. Pain pain pain pain.

Gymmet nästa!


Veckans Vägning V.42

Denna vecka har jag tränat en hel del, allt för att få ett minus på vågen. Jag har simmat, gymmat, promenerat osv. Jag har fått mitt minus på vågen, och ett relativt stort sådant. Nu kör vi på denna vecka ännu hårdare. För nu jävlar är det bara 4,2 kilo kvar tills mitt andra delmål.

Jag är så jävla glad och stolt över mig själv
. Jag har klivit upp och simmat på morgonen, jag har har gymmat på morgonen. Jag har suttit på den jävla spinningcykeln så jag har ont i gumpen. Var det värt det? JAAA!

Veckans viktnedgång: -2,2 kg.

Total viktnedgång:  25,8 kg




Sedan denna bilden togs i april, har jag gått ner 12,9 kg.


2500meter/1½timme

2500 meter / 1½ timmes simning! Fyfan va bra gjort.

Var helt själv i stora bassängen i en kvart. Kände mig lite liten då!

Josse var tvungen att gå upp lite tidigare då hon var sjuk igår och inte orkade simma mer. Men hon kämpade på över en timme hon också. Stackarn!


Resan färdigplanerad!

Jajamensan, igår betalade jag det sista hotellet så nu är resan klappad och klar. Jag har ju lite diskret flikat in att jag ska ligga på en sandstrand i december, utan vidare information. Nu är allting klart!

Jag ska till Afrika, Marocko, Agadir! Vi var och tog den första hepatitsprutan i fredags, nästa ska tas om en månad och den tredje om ett halvår!

Vår resplan ser ut så här:
Vi åker den 26e december klockan 15:40 från Köpenhamn, landar i Madrid 19:00 och övernattar där en natt på detta hotell:

Den 27e december klockan 10:30 åker vi från Madrid, till Casablanca där vi landar med planet klockan 11:10 för att därefter antingen åka tåg eller taxi ner till...

Där ska vi bo på detta hotell:

På morgonen den 8:e januari, åker vi upp till Casablanca igen för att ha en heldag där med shopping och god mat. Sedan sover vi en natt på detta lyxhotell:

Den 9:e januari beger vi oss till flygplatsen för att åka tillbaka till Madrid klockan 11:55 där vi ska spendera ytterligare ett dygn med spansk shopping och spana på snygga spanjorer/käka massa god mat. Då sover vi återigen här:

Den 10:e januari åker vi klockan 15:15 till London där vi ska spendera några timmar innan vi ska byta till ett annat plan som går hem till Köpenhamn igen och landar då 21:25.

Detta blir då våran vintersemester för i år. Det är jag och Pauline som ska åka. Hur tusan hon nu ska klara sig utan bacon i två veckor. Det kommer bli väldigt intressant att se då hon älskar fläsk och bacon. Jag har nämligen pratat med en person som bor i Marocko som säger att det inte finns att köpa bacon där. HA HA HA HA! Tänk om hon får abstinens? Kommer bli minst sagt intressant. Borde kanske packa ner lite bacon ifall att liksom...?




Någon som har varit i Marocko?


Kanske Casablanca/Agadir eller Madrid?

Några tips på vad vi måste se?!


In fact I like it....


Hmmm..

...blev ingen simning imorse för jag vaknade av världens mensvärk halv fyra och kunde inte somna om förrän vid halv sju. Jag som aldrig får mensvärk höll nästan på att spy rakt ut. Det var bara att smsa Josse vid sextiden och säga att det inte blev någonting av simningen idag. Hon somnade så gärna om sa hon! Haha!

Nu är det dags att kila ut i stallet och mocka innan det är dags att bege sig in till Tomelilla klockan tre för att ta Twinrixvaccinationen. O M G. Jag som hatar sprutor och alltid får en dålig reaktion av dem. Antingen blir jag hängig eller så får jag så ont att jag inte kan röra armen. Jag hoppas verkligen att jag inte får någon reaktion alls idag så jag kan åka till gymmet klockan nio imorgon bitti.

Jag borde förmodligen också ta itu med att plugga till tentan som är på fredag också. Jag har missat massor av föreläsningar eftersom jag helt enkelt inte orkat ta mig till skolan pga alla problem hemma. Men jag har fått peppningar från alla håll och kanter så jag ska ta itu med pluggandet ikväll hade jag tänkt.

Direkt efter jag vaccinerat mig hade jag tänkt att åka och panta lite burkar och flaskor. Det kan vara på tiden. Har nämligen fem påsar och en stor plastlåda med flaskor och burkar. Jag måste verkligen sluta köpa mineralvatten. Men det är som en drog, omöjligt att sluta!


Dagens träning.

Klockan 9.15 satte vi igång och tränade imorse. Duktig värre.

10 min löpband för att värma upp =1km
41 minuters spinning (20km) = en förbättring med 3 minuter!
5 minuters crosstrainer (var tvungen att testa de nya på gymmet)
5 min löpband med powerwalk/jogging = 900m
10 st leg-curl med 40 kg
10 st chest press 21 kg
20 st chest press 31 kg
20 st chest press 40 kg
20 st abdominal 38 kg

Tränad tid: 90 minuter

Sedan blev det till att återhämta sig med hjälp av två bananer och vatten. Jag ska aldrig mer träna före frukost! Jag behöver frukosten som bränsle för att jag ska orka träna!

Jag känner mig duktig, duktig, duktig! Imorgon blir det simning klockan 6.45 igen!



Har lite träningsvärk i benen nu...


Galet gott!

Jag hatar verkligen oliver. Det är det värsta jag vet.
Bara jag stoppar en oliv i munnen så håller jag på och kräks.

Någonting som jag verkligen tycker om är dock detta:



Vad är på om inte oliver?! Hur fan går det ihop?

Hur kan jag hata oliver men älska detta bröd? Helt sjukt.


Stolt!

Klockan ringde 5.35. Snoozade två gånger och sedan klev jag upp, matade hästarna, åt frukost, tog ut hästarna OCH ÅKTE OCH SIMMADE!

Klockan sju hoppade jag i plurret! Fan vad härligt det var! Vilken stämning. Alla hejade på alla, till och med mig som var ny. Mer morgonsimmande kommer det bli! Jag simmade i en timme och nu sitter jag på bussen till skolan. Full av energi. Fan vad det är härligt att röra på sig!


Ruggigt lång dag.

Klev upp tidigt imorse för att ge hästarna mat och släppa ut dom. Sedan skulle jag bege mig till skolan. Då har årets första is lagt sig på rutorna och någon hade snott min isskrapa. Inte bra. Jag som redan var stressad.

Sedan har det varit fullt upp på skolan med en gruppövning i datasalen, redovisning av våra frågor och sedan begav jag mig hemåt eftersom jag hade världens migrän.

Kom hem vid kvart över fem eftersom bussjäveln var sen och tog en långpromenad med Josse på 50 minuter, tog in hästarna, åt middag och nu ligger jag i sängen och ser på Biggest Loser. Snart ska jag släcka lampan och sova eftersom jag ska åka in till Tomelilla och simma imorgon klockan 6.45-8.00. Sedan blir det skola imorgon också vilket jag missat helt så det blir inget gym på morgonen, utan simning istället. Full fart!


Duktiga, duktiga Linda.

Idag har jag gjort mina sex frågor till PBL-redovisningen imorgon. Känner mig duktig värre, trots att jag precis blev klar med det och trots att jag började först idag med det. Jag förstår inte varför jag börjat skjuta upp saker till sista minuten. Oh well... Jag ska nog få ordning på mig själv också snart förhoppningsvis.

Pratade med Josse idag för jag tänkte att det var lika bra att planera ett träningsschema för denna veckan så det inte blir några hopp i träningen. Såhär blir veckan:

Måndag: Powerwalk 40 min, 40 sit-ups.
Tisdag: Promenad 17.30
Onsdag: Gymma på morgonen 9.00
Torsdag: Gymma på morgonen 9.00
Fredag: Eventuellt simning 6.45-8.15
Lördag: Gymma 9.00
Söndag: Simning 14.30-15.40 (om inte min arm gör ont sedan vaccinationen)

Full fart med andra ord. Härligt! Men det är lika bra att strukturera upp ett schema istället för att ta dagen som den kommer. Extra bra är det att ha en träningskompis som man kan peppa/bli peppad av. Josse är nämligen världens morgontröttaste person så det kommer bli intressant att stå bredvid henne på bandet på mornarna. Hahahaha!


Veckans Vägning V.41

En vecka utan vägning för att jag hoppades på ett bra resultat. Så blev dock inte fallet. Förmodligen eftersom den roliga veckan är på ingång. Blä blä blä vad jag är besviken. Men det är väl bara nya tag som gäller antar jag. Jag som har ätit bra i veckan och även motionerat en massa. Ibland vill inte vågen som den borde göra.

Veckans viktnedgång: +0,9 kg.

Total viktnedgång: 23,6 kg



Jag får kolla på min rumpbild tills vidare och se att det
faktiskt hänt saker, oavsett om jag inser det.

 


Vaccination.

Hela familjen vaccineras nu känns det som. I fredags var det hästarnas tur att få den årliga vaccinationen och på fredag är det min tur att få en Twinrix-spruta. Alltså en spruta mot Hepatit A och B. Herregud säger jag bara. Tänk om jag skulle få Hepatit i Afrika. Därför känns det säkrast att vaccinera sig, även om risken sägs vara relativt låg i Marocko. Bättre att ta det säkra före det osäkra liksom!


105 minuters träning



Frös om öronen när jag hade blött hår.

Idag har denna tjejen varit väldigt duktig. Hon har nämligen simmat 66 längder (25m) på 60 minuter, direkt efter det drog hon vidare på en 35 minuters lång promenad, samt mockat stallet på 10 minuter.

Sammanlagd träningstid: 105 minuter
Förbrända kalorier: 1473 kcal
Ätna kalorier under dagen: 1604 kcal

Duktig tjej AB!


Philippe Le Jeune

Vilken man, vilken ryttare. Världsmästaren! 0 fel i 4 omgångar. Vilken känsla. Det har han verkligen förtjänat!! Har legat hela förmiddagen och sett på sändningarna från Lexinton som ni kanske förstår.

Nu ska jag klä på mig och bege mig till badhuset för att se om hela bassängen är full av småglin, eller om det också finns några banor för oss som vill simma. Annars blir det en promenad!

Reebok Easytone

Jag har glömt att berätta för er att jag köpt nya skor som jag powerwalkar i, nämligen Reebok Easytone. Ni vet den reklamen med en massa snygga rumpor på? Dom skorna har jag köpt.

De första tre gångerna kändes det verkligen i baksidan av knäna att jag använt dom, ungefär som att jag gått i riktigt höga klackar i tolv timmar. Nu känns det ingenting längre, men det beror kanske på att jag vant mig vid dom?



Snygga är dom i alla fall, inte sant?


Skåningar är puckon.

För alla ser väl att detta inte stämmer?



Coop i Tomelilla är nog lite snurriga!


Side, Turkiet 2010

Jag har inte laddat upp några bilder från Turkietresan i juli. Så här kommer några stycken i allafall. Tog tyvärr inte så många bilder.. Men ni kan få se några!



På Sturups flygplats, redo för Turkiet!



Första promenaden i en park i Side.



Happy face!



Linda leker turist!



Det lilla tåget!



Ruiner



Romerska teatern i Side



Bad mitt i shoppingen!



Tillbaka på hotellet efter en härlig dag i solen.



Vårt underbara hotell som var totalt mögelskadat.
Mögel på kuddar, gardiner, taket, väggarna osv, samt sniglar på väggarna.



Världens godaste middag!



Galen biltur med fartdåriga turkar.



Delfinshow!



Sjölejon och säl!



Aqua Park i Antalya



Åkte den till höger. En gång och aldrig igen.
Det kändes som att jag blev rövknullad av en fotboll. OMG!



Vattenfall! Kall pool som fan!



Härlig bar!



Massa people i jacuzzin!



Hantverkarn himself. Slutade med att jag köpte en sådan.
Han gjorde mönstren med olika färger på sanden. Sjukt tufft!



Det farliga hålet utanför vårt hotell som jag
höll på att trilla ner i under ett strömavbrott.



DolphinIsland



Porten till Manavgat



Piratskepp!



Bild som togs på båten av en fotograf, fjantig var han!



Solnedgång sista kvällen i Side.



Sista promenaden i Side


SÅ JÄVLA NÖJD!

Var på gymmet klockan fem i elva imorse.

Började med att powerwalka på bandet i 1 km (9min), därefter gick jag direkt till spinningcykeln och satt och trampade på den i 20 km (44min), efter det så gick jag tillbara till bandet och powerwalkade/joggade/varvade ner på bandet i 1km (10min). Jag är så jävla nöjd med mig själv och dessutom stolt över mig själv.

Mina ben har med andra ord rört sig hela 22 kilometer idag. Förjävla duktiga ben! Men det syntes på kläderna att jag jobbat hårt... Svett är bra, då renar man kroppen. Jag förstår inte varför man är så jävla rädd för att svettas. Svett är bra!

Fyllde även på mitt gymkort idag med ytterligare ett år, vilket kostade mig 2600 kronor. Dyrt som fan men förhoppningsvis värt det! Längtar nämligen efter att få börja kickboxas igen. Men det får nog vänta en, eller två veckor när jag kommit igång mer.

Vad tränar ni för något?

Dagen i helhet.

Enligt mitt viktprogram på viktklubb.se så ska jag äta 1823 kalorier/dag och det är uträknat på min längd, min vikt, min ålder och mina mål. Därför valde jag att räkna mina kalorier idag för att se exakt hur mycket jag egentligen får i mig. Detta var väldigt intressant faktiskt och jag tror jag ska börja med detta dagligen.

Frukost:
Fil (300g)  195kcal
Flingor (50g)  230kcal
2 ägg  200kcal
Actimel (100g) 75kcal

Lunch:
Risgrynsgröt med kanel (250g)  275kcal

Mellis:
1 banan (150g)  104kcal

Middag:
Kycklingfilé (200g)  230kcal
Fullkornsris (100g)  132kcal
Stekta champinjoner (100g)  31kcal
Stekt röd paprika (100g)  36kcal

Totalt ätna kalorier: 1508kcal

Dagens motion: 40 minuters promenad med Josse. Bar även 1kgs hantlar i varje hand.
Kaloriförbrukning på träningen: 530kcal



Duktig tjej!


Ung och dum!

Förra veckan fick jag nog när jag surfade runt på internetbanken, mailade då till min bank och bad om en tid då de förklarar hur allt egentligen fungerar för om jag ska vara riktigt ärlig så har jag noll koll.

Jag vill helt enkelt veta hur det fungerar med sparkonton där man har låsta pengar, räntor, osv osv osv. För jag vet inte ett jävla skit. Jag är intresserad av pengar. Ser ju exempelvis på Lyxfällan eftersom jag tycker att det är ett väldigt intressant program. (Lyxfällan har dessutom säsongspremiär ikväll med nya programledare).

Jag har vuxit upp i ett hem där pengar alltid varit ett stort problem vilket till stor del beror på att mamma varit ensam och sjuk. Därför vill jag ha total kontroll över min ekonomi för att jag inte ska hamna i problem själv.

Jag har fyra konton på mitt konto, ett vanligt bankkonto och tre sparkonton där jag sparat en hel del pengar nu. Nu när jag har dessa pengar så vill jag att de växer och blir fler och därför vill jag ha lite rådgivning så jag får veta hur allt egentligen fungerar.

Såhär ser mitt konto ut:

Jag har gjort olika sparkonton för att kunna skilja eventuella kostnader åt men mer än så har jag inte koll på.  

Klockan 16.30 ska jag vara på plats på banken och få allt förklarat för mig. Ska ta med mig de stora lyssnaröronen så det är bara att hålla tummarna för att jag förstår allt. Pauline ville nämligen att jag skulle lära henne sen också.

Hur många av er har egentligen koll på hur saker fungerar på banken?


Ohh no she didn't!

Ohh yes she did. Jag råkade göra någonting dumt idag. Jag råkade köpa någonting på Ica som inte var bra. Josse sa att jag förtjänade det. Men det tror jag hon bara sa för att hon själv skulle få köpa en likadan.

Jag köpte denna:

Billys pannkakor med choklad. Två stycken. Och allt jag har att säga är: KÖP DEN INTE. Smakade inte ett jävla skit. Nu har jag syndat i onödan. Dumt, dumt, dumt! 


No turning back.

Idag har jag, Josse och Lady varit ute på en timmes lång promenad runt Tryde. Jag var så dum att jag tog på mig en tjocktröja. Inte så jävla smart när man inte har någon deoderant på sig..

Sedan var jag och Josse till simhallen i Tomelilla och köpte varsitt simkort. Alltså simkort som i badkort. 270 kronor kostade ett sånt för 10 gånger så det var helt okej. Nu håller jag tummarna för att vi kan börja simma på fredag.

Jag har alltid varit allergisk mot klor vilket suger eftersom jag älskar att vara i vattnet och simma men i sommar testade jag att bada på ett ställe där det var klor i vattnet och jag fick inga utslag. Helt otroligt! Testade även när vi var till Turkiet i somras att bada i bassängen, utan att få utslag. Tidigare har jag fått såna enorma utslag som såg ut som blåsor med vatten i. Men jag har klarat mig undan från sånt nu. Så nu jävlar ska jag simma! När man simmar bränner man massvis med kalorier eftersom hela kroppen är i arbete samtidigt som man blir smidigare. Det är helt enkelt en win-win-situation!


Alltså...

...offentliga toaletter är inte min grej. I somras var jag ute och gick med en kompis i Pildammen (där en jävla fågel sket på min sko).

Plötsligt var jag tvungen att gå på kissepaus och det var ju en hel jävla vetenskap. Snacka om high tech toaletter...



Jag har aldrig varit med om något liknande. Herregud.


Du har fått mindre rumpa Linda!

Jag fick lite av ett ryck och smsade Pauline och frågade om vi skulle ta en promenad med jyckarna som kom väldans bra överens. Sagt och gjort, ute och gick var vi halv sju till halv åtta. Hurtiga värre!

Pauline
fick något spel när vi var ute och gick en timme idag och sa att min rumpa blivit mindre. Haha! Jag tror att hon försöker smöra för mig inför Marockoresan!



Vad tycker ni? Har rumpan blivit mindre?


Finnjävel

Jag har fått en enorm jävla finne mitt på kinden som håller på att ta över hela ansiktet. Knallröd och omöjlig att ta död på. Den är helt enkelt inte mogen än. Jävla skitmåndag!



Ser ni hur jävla massiv den är? ENORM!


Storshopping!

Idag har jag varit och handlat lite mat för veckan. Blev ett ganska så intressant resultat om jag får säga vad jag tycker.

Paprika, äpplen, lök, grönsaksbuljong, smör, potatis, morötter, bananer, makrill, mineralvatten och Actimell.

Tänkte nämligen göra en köttgryta ikväll som jag tänkte äta imorgon också. Köttet har jag i frysen så det blir nog perfekt med potatis, morötter, lite broccoli och paprika.

Det blev väl en relativt nyttigt handling? Jag sa ju att jag skulle köra hårt från och med denna vecka. Jag menade det jag sa, inte sant?

1 klar, 4 kvar!

Jävla skitskola. Jävla skitjag som alltid skjuter upp skitplugget till sista jävla skitdagen.

På tisdag ska jag vara klar med 5 frågor. Jag har gjort 1. 1, 1, 1, fattar ni? EN JÄVLA FRÅGA PÅ TIO TIMMAR!

Hur uppstår oral- och talmotorisk dysfunktion och vilka är symptomen?
Hur nära sammankopplat är tal och ätande?
Vilka konsekvenser får oral- och talmotorisk dysfunktion?
Kan man bli helt fri från oral-och talmotorisk dysfunktion, isåfall hur ser den vägen ut?

Blir galen!

Imorgon är det redovisning av analysen som gäller!



Klockan ringer 04.30 imorgon bitti så nu är det dags att säga godnatt!
Hoppas ni sover gott!

Ehmm..

...jag vet inte riktigt vad som gick fel men tydligen så råkade jag klicka in mig på Ellos och beställa lite kläder istället för att plugga. Det var väl kanske inte riktigt meningen...












Det var inte mitt fel. Kläderna bara hoppade på mig. Typ.


Söndag

Så här ser min säng ut just nu:



Någon som kan gissa vad jag ska försöka göra idag?


Styrketräning

Idag har jag styrketränat till fullo i kylan. Jag har nämligen varit och hämtar hö till hästarna. 60 balar som väger mellan 40-45 kilo styck. Dessa har jag lastat på släpvagnen, kört hem och sedan burit in i stallet. Jobbigt värre och det känns i armarna efteråt kan jag lova. Riktig jävla styrketräning. Men nu är det gjort och behöver inte göras förrän om en månad igen.


Nu ska jag sätta igång och plugga lite. Detta skulle vara en plugghelg deluxe men ändå har jag gjort allt annat än plugga. Ingen självkontroll!

Duktig flicka!

Känner mig som en duktig flicka som gymmat idag. Imorse drog jag nämligen med mig Josse på gymmet. Det var nice nice. Blev dock en väldigt lugn träning då jag känner att jag ska ta det lugnt för att inte bli avskräckt. Jag kände mest på de olika maskinerna igen eftersom jag inte använt dom på ett tag.

Jag har idag även gått med i en viktklubb på nätet som heter viktklubb.se. Jag känner att jag kommit ner en bit i vikt helt själv (hela 24,5 kilo som jag är stolt som fan över!), utan hjälpmedel och nu känner jag att jag kan behöva den peppen som finns på Viktklubben för att jag inte ska tappa kontrollen. Där får man recept, specialanpassade motionsprogram osv.

Enligt dom ska jag kunna gå ner 12 kilo tills dagen då jag åker till Marocko så det håller vi tummarna på. Som sagt, gårdagen var sista dagen i det gamla livet och nu är det ett nytt liv. Nu är det på allvar. 3 juni 2011 ska jag tydligen ha nått mitt viktmål enligt Viktklubb.se och det ska jag köra stenhårt på!

498 kronor kostar det att vara medlem där i 12 månader så jag tänkte att 12 månader kan vara värt dom pengarna. Kanske låter dumt men det känns just nu som att jag behöver den där extra peppen för att orka mig igenom detta. Någonstans där jag kan redovisa precis vad jag äter, exakt hur mycket jag rör mig osv.



Hur många är det som följer min blogg som också kämpar mot kilona?

Lämna gärna en kommentar anonymt om ni så känner för det!


RSS 2.0