Dags!

Nu är det väl dags att ta sig i kragen och ta sig in till badrummet för att sminka sig lite innan det är dags att bege sig för dagen. Sista lediga dagen innan skolan börjar. Herregud. Från och med imorgon är jag universitetsstuderande. Coolt! Måste nog ta reda på hur mycket ett busskort kostar också. Att pendla med bil har jag väl inte riktigt råd med än..


SURT, halva inlägget försvann när jag publicerade skiten. Nu hinner jag inte skriva om det. Vi hörs senare för nu ska jag iväg! Och jag lovar att jag ska, ska, ska, SKA godkänna och svara på alla kommentarer ikväll. Promise! Känns som att det är dags när det är runt fem sidor som inte godkänts än. Så långt bak från i juli är det inte godkänt. Bra jobbat, bra jobbat Linda!

Nu går vi mot hösten...

Det känns verkligen att hösten redan är här för fyfan vad jag fryser.. Jag fryser i och för sig hela tiden just nu, min doktor säger att det är för att jag börjar tappa vikt och att det visar på att det är fettlagret som blir tunnare, alltså kommer själva kroppen (inte fettet) närmare kylan. Eller något sånt. I och för sig så har jag inte gått ner så mycket i vikt än men förhoppningsvis så är det på gång. Sist när jag gick ner så mycket i vikt så frös jag konstant och då var det sommar/vår. Så det återstår att se hur mycket jag kommer frysa i vinter... Förhoppningsvis drar jag ju till Marocko också så då blir det i alla fall två veckor med värme.

Ska jag vara ärlig så orkade jag under en hel månads tid inte ta mig ut och gå. Jag jobbade och sov, det var i stort sätt det som jag gjorde under den sista månaden på sommarjobbet i år. Men nu ska vi inte prata om negativa saker för jag mår betydligt bättre nu också så det är skönt.

Imorgon så ska jag visa er bilder på vad jag pysslat med under den senaste veckan.. Jag kan väl säga så mycket som att jag använt min kreativa sida. Mer om det får ni se imorgon.

Jag är förresten ensam hemma i två veckor nu, eller en vecka till eftersom en vecka redan gått. Det är skönt att vara hemma själv men jag går faktiskt inte ut mer än nödvändigt när det är mörkt. Vem kunde tro att en som traskat förbi Fiskdammen i Nolby utan några lampor halv elva på natten under vinterhalvåret i flera år, skulle bli mörkrädd när hon hamnade i platta Skåne? Det trodde inte jag i alla fall..

Idag så skulle jag egentligen ha varit till Lund för en rundvanding för att se vilka hus vi kommer att vara i när vi börjar skolan. Men jag valde att stanna hemma. Att köra 8 mil för att gå en rundvandring för att sedan köra dom 8 milen hem igen, känns inte riktigt lönt. Då frågar jag hellre om vägen när jag väl börjar skolan på tisdag. Jag är faktiskt lite nervös om jag ska vara ärlig. Men vi får väl se om den nervösa sidan av mig, kommer att lugna ner sig eller inte..

Imorgon så ska jag åka och klippa mig samt färga håret vilket verkligen behövs för fyfan hur jag ser ut. Hemskt. Jag kan ju dela med mig av en bild som jag nyss tog där ni ser mig helt nyduschad, osminkad, med brillorna på samt min älskade pyjamas på. VARNING VARNING! Haha! Ska jag vara riktigt ärlig så skiter jag i om ni tycker att jag ser hemsk ut! Livet är för kort för att man ska oroa sig för alla andras åsikter hela tiden.

Aaaah, ni ser ju själva! HAHAHAHA! Pittögd ser jag dessutom ut att vara också. Illa! Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska gå mot det ljusare hållet eller om jag ska färga håret mörkt igen. Det återstår att se helt enkelt.. Några förslag?

Nej, nu ska jag krypa ner och värma mig i sängen innan den sista delen på Sagan om Ringen börjar på tv3. Jag har faktiskt laddat med en påse Tortillachips som jag ska smaska på under filmens gång. Euroshoppers egna, finfina grejjor minsann!

Imorgon ska jag svara på alla kommentarer när jag kommer hem från frisören. Och från och med imorgon ska jag förhoppningsvis ta itu med bloggandet på allvar igen.

Jag gråter en skvätt..

...har nämligen nyss betalat veterinären. Eftersom min hästs försäkring inte täcker detta så fick jag betala rubbet själv. Kul Linda, verkligen skitkul!

Btw, det var ju himla kul att det var så många som tittade in på min blogg igår men att det bara var en enda som lämnade en kommentar, sög ju ganska så hårt egentligen när jag varit borta från denna världen läääänge.. Jag lägger nog fan ner detta med bloggen snart.

Lång tid..

Det har gått en sjukt lång tid sedan jag sist bloggade vilket har lett till att mina besökare nästintill har slagit i backen. Det är illa när inte ens släkten orkar logga in för att se om jag bloggat eller inte.

Jag har helt enkelt inte alls mått bra. Det har varit så i nästan en månad men nu känns det äntligen som att jag är påväg tillbaka igen.

Jag hade en nära vän som gick bort. Samtidigt blev min häst sjuk och det kändes som att jag hade spenderat hela sommaren med att jobba helt i onödan eftersom jag inte kommer att se röken av pengarna som jag tjänat.. Det hela gjorde att jag tappade glöden litegranna och mådde inte alls bra. Jag vet inte, det var helt enkelt för mycket som påverkade.

Att min vän gick bort, gjorde sjukt ont och gör fortfarande ont. Speciellt eftersom hon kämpat mot sin sjukdom länge..

Dessutom så är jag sjukt jävla lack på att någon klåfingrig jävel snott min kamera. På den kameran fanns en massa bilder som aldrig kan ersättas, bland annat bilder från mitt sista möte med min vän som inte längre finns med oss. Så det suger att någon snott min kamera. Den som gjort det hoppas jag skäms som fan.

Förutom det så har det väl inte hänt så mycket. Jag har jobbat och sedan har jag varit mycket hos hästarna. Sista dagen på jobbet var i söndags och måndagen spenderade jag tillsammans med min mamma i Lund och Malmö. Jag köpte bland annat en laptop som nu visat sig vara helt usel. Handla aldrig på Siba för det är usel service. Jag skulle ringa och förklara problemet på telefon men då skickar hon mig vidare till supporten? Wtf, ska jag ha en trasig jävla dator för 7000 spänn och själv ringa support? Ge mig en ny dator för fan!

I Malmö åkte vi till Ikea och min mamma var så jävla rolig. Vi stod stilla i ett trafikljus väldigt länge och jag klagade på detta.
Jag: - Fan, bilen växer ju snart fast här. Hur länge ska man behöva vänta?
Mamma: - Dom dissar oss! Eller vad det nu heter.. Jag är inte så hemma på dom dära uttrycken.

HAHAHAHAHA! Så söööt.

Nej, nu ska jag gå ut och fortsätta med mitt projekt som jag håller på med ute i stallet. Bilder kommer att komma. Men nu vet ni varför jag inte bloggat på ett tag. Lite förklaringar liksom.. Jag har runt 4-5 sidor med kommentarer som ska svaras på och ni kommer att få svar. Bara vänta...

På tisdag börjar ju skolan så jag måste bli klar med allt hemma fort som fan. Jag är nervös!


Förlåt

För att jag inte bloggar för tillfället. Jag mår inte så bra just nu men jag kommer att återkomma inom det snaraste förhoppningsvis. Det enda jag gör för tillfället, är att jag sover, jobbar och äter. That's about it.

Mer DYRT!

Update onsdag 08:23.

Min hästs prover har tydligen visat positivt för borrelia också. Idag ska han få sin första behandlingsspruta. Dom ska ringa mig vid nio, halv tio för att bestämma en tid som dom kommer ut och ger honom en spruta.

På ett sätt är det ju tur att det är han som drabbats och inte mitt 24-åriga sto som har kvickdrag för jag tror banne mig inte att hon hade klarat sig.

Jag har bett min mammas sambos syster hjälpa mig två dagar denna vecka så de kan ge honom sprutor men jag har lite problem med nästa tisdag så om det är någon som känner sig manad att åka ut på min hästs bete för att hålla i honom när veterinären ger honom sin sista spruta, hojta till!

I övrigt har jag tagit ledigt två dagar för min häst nu. Detta innebär 1000 kronor back men måste man, så måste man..

Dyrt, dyrt, dyrt, DYRT!

Min häst har licha. Jag fick provresultaten idag. Licha är en virusinfektion och suger som fan i mina ögon.

"Granulocytär ehrlichios orsakas av en strikt intracellulär bakterie, rickettsie, som hör till Ehrlichia phagocytophila/Ehrlichia equi genogruppen. Denna grupp infekterar granulocyter, en typ av vita blodkroppar. Andra ehrlichia-arter infekterar en annan typ av vita blodkroppar, monocyter. Flera ehrlichia-arter har påvisats utomlands men Ehrlichia phagocytophila är den enda påvisade arten i Sverige. Troligen är smågnagare reservoar. I Sverige har endast ett fåtal fall beskrivits på människa, då med influensaliknande symptom. Sjukdomen kan också drabba hund och häst.

De vilda djuren, då fr.f.a. smågnagare och hare, har sin betydelse för fästingöverförda sjukdomar eftersom de fungerar som reservoarer för smittämnen."

Min häst har haft två fästingar i år men ändå har han lyckats få denna skit.

Jag har två val.

1. Behandla det inte och vänta på att det läker ut själv. Hästen kan då få hög feber, vingla när han går (vilket ökar skaderisken om han faller) och dessutom få väldigt svullna ben.
2. Behandla den med hjälp av en veterinär som kommer ut och ger hästen en spruta varje dag i en hel vecka. Detta kommer att gå på 5000 kronor.

Fan säger jag bara. Jag är inte gjord av pengar men ändå kommer jag nog låta dem att behandla honom. Jag törs inte satsa på att han ska klara av att bli frisk på egen hand. Han mår inte alls bra nu, han är allmänt hängig och inte alls sig själv. Normalt sätt så är han väldigt självständig och vill inte att man gosar med honom så mycket. Nu går han efter mig och så fort som jag stannar till så stannar han och sätter sitt huvud mot min rygg och bara står. Han är verkligen inte sig själv och då känns det onödigt att han ska lida i onödan liksom. Kanske är jag dum som väljer att spendera 5000 kronor på hästen när han faktiskt har möjligheten att bli frisk på egen hand.

Usch vad det är jobbigt när ens djur mår dåligt. Dom förstår ju inte varför dom mår så som dom gör.Det var ett tag sedan han var så här pass pigg...

RSS 2.0