Om ni undrar varför....

...jag är lite off idag och ikväll på bloggen så är detta förklaringen:



TENTA IMORN!

Håll tummar och tår!


Veckans Vägning V.9 (V.56)

Veckan som gått har jag inte tränat överdrivet mycket eftersom jag var sjuk och därför var sängliggandes hela måndagen och tisdagen. Annars blev det 2 danspass (afro och vanligt), 2 gymbesök och 1 powerwalk. Maten har det gått bra med. Jag har inte fuskat och jag har känt mig pigg. Jag kanske borde ha druckit lite mer vatten dock.

Veckans viktförändring: -0,4 kg.

Total viktnedgång:  25,8 kg

Som jag skrev förra veckan. Det skulle inte förvåna mig om jag gick upp i vikt tills denna vägning eftersom jag gick ner så mycket förra veckan då jag hade magsjuka. Detta har jag varit beredd på. Men ni ser, ett litet minus kom det ändå. Fan vad skönt! Nu är jag taggad för en ny vecka med fina resultat!


Veckans Träning

Veckans träning, vecka 9 ser alltså ut såhär:

Måndag: Afrodans
Tisdag: Powerwalk
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Jympa på Friskis+Gym
Fredag: Powerwalk
Lördag: Gym+Dans  Powerwalk (pga migrän)
Söndag: Kickbox

It's time to cut some fat!



Hej kindben!


8:e bilden

8:e bilden: En person som du saknar.



En del av mitt hjärta kommer alltid att älska denna kille.


Mums!

Idag blev det en riktigt mumsig middag!

Det blev en grönsakspytt av bladspenat, paprika, broccoli, sockerärtor, fetaost och sojastrimlor (länge leve Anna Skipper, fy satan vad go dom är!), smörgåsgurka of course, ett halvt vitlöksbröd och lite keso med fetaost och oliv. Hur gott? GRYMT gott! Och fullt med fibrer och protein. Och grymt gott.



Sa jag att det var gott?! Och nyttigt?

Hur många "och" har jag egentligen använt i detta inlägg?


Varför har ingen berättat?

Omg, säger jag bara. Varför har ni inte berättat att keso med oliv och fetaost är sjukt jävla god? Varför har jag missat det och kört på säkra kort som keso med ananas eller naturell keso?

FY PÅ ER! Ni trodde väl att ni skulle få ha den ifred. Hahaha säger jag bara, jag överlistade er!


Självklart tog jag bild på finska sidan.. Hrm..

Ni som inte testat, TESTA!


Beroenden..

Under tiden som jag hållit på med min viktnedgång så har vissa saker varit svårare att stå emot, än andra. Tidigare missbrukade jag nämligen smörgåsgurka, lättdryck och mineralvatten. Jag drack ungefär 1½ liter mineralvatten varje dag och dessutom gick det nästan två burkar smörgåsgurka i veckan. Visst, det låter inte farligt men tänk hur mycket en flaska mineralvatten kostar. Nästan 100 kronor för vatten och dessutom nära 70 spänn för gurka i veckan?! Det är ju rnästan 700 kronor i månaden!

Nu har jag kommit så långt att jag bara dricker mineralvatten på helgen, max 2 glas eller när jag äter lunch ute (eftersom man annars får ljummet jävla kranvatten). Jag kan låta bli mineralvattnet som står i kylen under veckan, och spara det tills helgen.

Smörgåsgurkan då? Well, den kan jag inte leva utan. Det är inte nyttigt direkt pga att det innehåller socker och ättiksprit (även om det även innehåller gurka) men jag har kommit så pass "långt" att jag kanske tar 5-6 skivor när jag äter. Dessutom äter jag det inte längre till varje måltid, eller ens varje dag och en burk räcker i ungefär en månad. Man kan säga att jag var som Snooki i Jersey Shore tidigare. Hon är beroende av Pickles och jag smörgåsgurka. Haha!

Lättdrycken har jag fått skippa helt. Även om det är en lättdryck så innehåller den sötningsmedel och sötningsmedel blir man lätt beroende av, vilket jag verkligen var. Fick typ abstinens när jag var utan den i början. Så den vill jag inte ha och göra med längre. Säkrast att hålla sig till de "mindre farliga" sakerna som jag klarar av att kontrollera.



Mina två bovar jag inte kan leva utan.

Finns det något som ni verkligen inte kan leva utan i matväg?


7:e bilden

7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.



Jag och Cubus på promenad med skolan 2008.
TjockisLindan kunde inte ens hålla balansen sittandes. Oh gosh..


Linda goes housewife and lagar some hemmag...

dsc05609 (MMS)

Linda goes housewife and lagar some hemmagjorda köttbullar. Vuxenpoäng?


Så här pass härligt svettig är man efter t...

dsc05601 (MMS)

Så här pass härligt svettig är man efter två timmars träning. Men fan vad bra det känns i kroppen. Detta kommer bli en tradition. Helt klart! Det känns verkligen i benen och i tuttarna kan jag lova.


6:e bilden

6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.



Anna och jag, april 2010.

Min fina, fina Anna. 100 mil bort. Hur vi träffades är faktiskt en rolig historia.
Jag hade hästen på bete och var ute och red i skogen. Bakom mig hör jag
en häst trava. Då var det Anna som fått syn på mig och kom i full fart för att få en
ridkompis. Jag minns att jag var förbannad för min pålle blev lite stressad.
Men efter den dagen har hon stått mig nära. Varje dag den sommaren red vi ihop.
Hon kommer alltid vara en nära vän till mig. Oavsett om vi bor 100 mil ifrån
varandra, eller inte pratar varje dag. Hon är ändå min fina, fina Anna
och jag älskar henne för den hon är och saknar henne som fan!


Rise and shine!

Vaknade redan klockan halv sex och var tvärpigg. Som tur var så somnade jag om, och vaknade trött. Inte bra. Nåja.. Nu ska jag snart kasta i mig lite gröt för att sedan åka till gymmet. Idag blir det till att gymma en timme, för att sedan vara med och dansa. 2 timmars träning. Det kommer bli underbart! Förhoppningsvis blir jag svettig och får träningsvärk. Träningsvärk är bra, då vet man att man rört på sig!

Sedan blir det till att åka raka vägen hem och plugga till tentan som är på tisdag. Har bara tre dagar på mig och jag har skjutit upp det tills sista minuten. Skitbra, verkligen skitbra Linda.

Vad ska ni göra idag? Ligger ni fortfarande och sover kanske? Klockan är ju bara 7 liksom så jag förstår er nu när det är lördag..



Träningsredo!


Middagsdags! Blir en stekt grönsaksblandni...

dsc05596 (MMS)

Middagsdags! Blir en stekt grönsaksblandning med sockerärtor, bladspenat, paprika, räkor, vitlök, solroskärnor och broccoli. Till det så äter jag lite sallad och smörgåsgurka. Hur sammanhängande lät det? Haha! Ibland blir man sugen på konstiga saker..


Nytränad och fresh.

Åååh vad skönt det var att träna. Jag är riktigt slut i armarna nu efter alla maskiner men fan vad härligt det var. Åååh vad jag har saknat att röra på mig riktigt. Det blev 10 minuters löpband (blandad jogging och powerwalk), 10 minuters crosstrainer och sedan massor av maskiner. Rumpan och armarna har fått sin träning idag minsann..

Jag tror till och med att jag ska ta en powerwalk senare idag också, för att ta en paus i pluggandet liksom och för att tillgodoräkna gårdagens icke-träning. Så kan jag ha gott samvete sen.

Igår när jag kom hem från Dalby, åkte jag raka vägen till Ica för att hämta lite paket också. Blev ingenting intressant egentligen. Ett nytt regntäcke till Kalinka, ett skydd till baksätet om jag ska ha med mig hundarna i bilen, två fleecejackor och två skydd till framsätena tills när jag ska åka och hämta hö eller åker och tränar med hästen då jag har hästkläder på mig.


Kalinka 2009, 24 år gammal (nu 26 år gammal)


5:e bilden

5e bilden: En gammal bild på dig själv



En skinnybild på mig. Åååh, kolla vad små tuttar jag hade.
Jag saknar dom!
Fan vad jag var snygg!


WOHO!

Igår försökte jag få med mig både Josse och Emelie till gymmet nu på morgonen. Josse kunde inte för hon skulle vara hästvakt och Emelie skulle åka och bada med sina syskonbarn (??). Men när jag kom hem på kvällen så skrev jag och Emelie lite på Facebookchatten och jag övertalade henne att åka och träna med mig nu på morgonen.. Så klockan halv åtta ska jag hämta upp henne, då blir det en timmes gym och sedan åker vi hemåt igen.

Har ju sån ångest eftersom jag varit sjuk i veckan och bara tränat på onsdagen. Tur jag får träna idag också. Imorgon blir det gym och dans också. Hoppas att det blir ett minus på vågen ändå på måndag. Känns dock som att det kommer komma ett plus, men det är ju väntat med tanke på att jag hade magsjuka när jag vägde mig..


Är påväg hem nu. Har varit i skolan under ...

dsc05590 (MMS)

Är påväg hem nu. Har varit i skolan under dagen och sedan åkte jag hem till Willy för att se en film, äta middag som hans mor lagat och hämta min dator som Willy lagat. Woho!


40% baby!

När man tänker på siffror och vikt, eller när jag gör det så känns det som att det är en evighet kvar tills jag kommer vara klar med min viktnedgång. 37 kilo till liksom..

Jag räknade på detta idag och kom fram till att jag har gått ner 40% av den vikt jag vill gå ner. 40%, det innebär att det nästan är hälften av det jag vill tappa. Fan vad grymt. 60% kvar.



Jag för 3 månader sedan, 3 kilo tyngre än nu..

Tuta och kör hårt säger jag bara!


Igår var en lyckans dag.

För jag hämtade min, min, min, MIIIIIN bil! Efter att ha suttit och kört runt i min mammas sambos 97:as Peugeot 407 kombi diesel (som jag iofs fått betala drivmedel själv till)......


.....så har jag nu köpt mig en helt egen bil. Min bil, mina pengar och min bil. MIN MIN MIN MIN MIN MIIIIN! Och jag är helt jävla kär i den. Den är underbar. Den har allt utom rumpvärme och vindrutetorkare i bakfönstret. Annars är jag sååååå jävla nöjd. Den är helt jävla underbar att köra. En 2005:as Peugeot 407 ST 2.0 Sedan med bensin som drivmedel blev det.



Visst är den fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin?


Svar till Sanna;

SVAR: Hej Sanna! När det gäller salmonella så har jag förstått att det är väldigt individuellt. Men jag var riktigt risig i ungefär 3 veckor. Sedan blev jag bättre och bättre. Kräkningar hade jag inte så mycket av efter 3 veckor, utan var mest risig i magen. Rallybajs om vi ska vara detaljerade.. Men ungefär 3 månader tog det innan jag var "helt" stabil i magen igen. Hoppas du mår bättre snart! Det är verkligen inte roligt att ha det där! Kram på dig!

 


4:e bilden

4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.



Nyinflyttad i Skåne och försöker "passa in".


Ikväll har jag varit på sånt här skoj!

dsc05585 (MMS)

Ikväll har jag varit på sånt här skoj!


Dagliga frestelser.

När man ska gå ner i vikt så vet ju alla att det är väldigt viktigt att ha familj och vänner som stöttar. Min familj stöttar mig och vill att jag ska gå ner i vikt för att jag ska må bra, samt vara nöjd med mig själv. Mamma tycker dock att 20 kilo till räcker..

De skulle också behöva gå ner i vikt men istället för detta så faller de hela tiden för frestelser. Detta leder till att det ofta ligger bullar, kakor och godis hemma hos oss. Detta är inte fullt så svårt att blunda och gå förbi längre. I början är det riktigt svårt dock. Men det är det nog för alla.

Jag har även lite egna frestelser som står inne på mitt rum som jag faktiskt mår bra av att se, men att inte äta. Då känner jag hur pass stark jag är. Det som står inne på mitt rum är en förpackning med Lindt-choklad, Jelly-Beans, arabtuggummi fullt med socker och Skittles.

Genom att ha detta ståendes och kunna låta bli det, så känns det extra skönt på de lördagar jag tar en eller två rutor med choklad för att belöna mig själv efter en vecka av slit. Jag har nämligen två mörka chokladkakor (Lindt Madagaskar och Lindt Caramel Intense) som ligger i skafferiet som räckt i snart en månad, och då har jag tagit sammanlagt fyra rutor. Ibland är jag inte ens sugen och då tar jag ingen choklad. Men viktigast för mig själv, är att jag inte flyttar denna "chokladdag", utan alltid har den på lördagar. Annars tror jag det är lätt att trilla tillbaka i gamla vanor och "belöna" sig själv dagligen.

Dagligen skämmer dock jag bort mig själv på kvällen med en stor kopp grönt te, en tesked honung och en frukt. Betydligt nyttigare och bättre än godis, chips och kakor, inte sant?

Det är en jävla tur jag är oxe, så jag är sjukt tjurig. Det tror jag hjälper mig mycket i min kamp mot kilona och alla frestelser.



Har ni några tips på hur man motstår frestelser?


Mardröm deluxe.

Fyfan vilken mardröm jag hade inatt. Den handlade om Britney Spears, hennes fans och katter. Av någon anledning blev Britney och katterna jättesmå så jag hade dom instängda i en vattenfylld honungsburk. Sedan försvann dom och var i ett hus, mittemot mitt hus.

Det nästa jag minns, är hur Britney, en brud till och två karlar försöker ta sig in i den gamla lägenheten där jag och mamma bodde när jag var liten och då var dom normalstora. Öööh. Ja men precis. Nothing made sense.. Vaknade dock av att jag skrek och sedan kunde jag inte somna om igen. Haha!


3:e bilden

3e bilden: En bild på någon i din familj.



Morfar och Jag på min student 5/6-2008

He's my hero. 85 år gammal och helt underbar!



Mina mål och belöningar.

Som ni ser så har jag på vänster sida av mina blogginlägg en lista med mina olika mål. Dessa mål är sådana mål som jag hoppas kunna uppnå. För att jag ska kämpa mer för mina mål, så ska jag nu sätta in belöningar som jag ska få (eller få lov att köpa) när jag nått det målet som jag siktar på. Inga mer ner 1 kg, upp ½ kg osv.

Dessa vikter är speciella "plana" vikter. Tex 70,0 eller 75,0 eller är vikter som speglar ett visst BMI.

-17,8kg [X] Semester i ett varmt land.
-30,0kg [  ] Köpa ett nytt keyboard och börja ta nya pianolektioner.
-37,8kg [  ] Köpa nya sommarkläder.
-43,8kg [  ] Boka en resa utomlands.  
-47,8kg [  ] Nya träningskläder.
-52,8kg [  ] Helkroppsmassage.
-57,8kg [  ] Köpa en plattskärm till datorn.
-62,8kg [  ] Åka till Paris och shoppa!

Efter dessa kilon får vi se om jag nöjer mig, eller om jag vill gå ner 5 kg till. Men det får vi ta den dagen jag ÄR där. För jag SKA dit. Jag hoppas att om ett år, vecka 8 2012 kunna sitta här och ha nått min målvikt.

Det är 37,4 kilo kvar. Och jag tänker INTE stressa med tanke på vad som hände med mig i somras när jag gick för mycket i vikt, för snabbt.


 
Jag hade nog inte riktigt sååå stora höfter. Hoppas jag...

Hoppas ni vill följa mig på min resa!


Idiot?!

Allt började med att hon skrev på sin logg att hon tagit den första Allevoshaken, varpå jag svarade att det är betydligt bättre att käka nyttigt och träna istället för att dricka en massa konstgjord skit som innehåller mer sötningsmedel än vatten samt att man går upp i vikt lika fort efter att man slutat med dessa måltidsersättningar. Skrev även att det helt enkelt är ohälsosamt för kroppen. Hon sa att det minsann var superbra och att man bara får köra med dem i 2 veckor. Jamen varför? FÖR DET INTE ÄR HÄLSOSAMT!

Går man ner för mycket i vikt, för snabbt, hänger inte organen i kroppen med och dessutom tappar man muskelmassa för att täcka underskottet. Viktnedgång ska ta tid! Du gick inte upp kilona på 2 veckor, varför tror du då att du ska tappa dom på den tiden?

Hon påstod även att JAG misslyckats eftersom det tagit mig 6 månader att gå ner 27 kg eftersom det var för lång tid. Hur nu det kan vara möjligt? Ju snabbare man går ner i vikt, desto större chans är det att man går upp i vikt igen. Hon visste dessutom att detta fungerade för henne då hon gjort på detta sätt flera gånger tidigare. Om det nu fungerade för henne, varför var hon tvungen att göra det fler gånger och varför gick hon upp i vikt igen? Vissa tänker inte längre än näsan växer.



Människan i fråga kan INTE ta kritik. Om jag har andra åsikter måste väl jag kunna få kommentera hennes statusuppdatering, eller? Kort därefter raderade hon mig, samt blockade mig på Facebook. Mogna lilla flickan kom på att hon inte hade något att sätta emot! =)

Näe hörrni, träna och ät rätt istället för att tro på Nutriletts och Allevos måltidsersättningar. För det är bara skitsnack. Amen on that!


2:a bilden

2a bilden: En bild på dig själv.



Min fula nuna måste ni ju vara less på vid detta laget men men..
Jag på Ladies Night i Malmö 2010


Veckans Träning

Det är svårt att planera veckans träning eftersom jag fortfarande inte är bra i magen sedan magsjukan.. Dagens träning blev ju inställd, och som det känns nu så blir det nog ingen jympa imorgon heller eftersom jag inte fått behålla nyponsoppan eller vattnet längre än 30 minuter i min kropp..

Måndag: Afrodans SJUK
Tisdag: Jympa på Friskis SJUK
Onsdag: Afrodans
Torsdag: Typ suttit på fetröven hela dan..
Fredag: Gymma
Lördag: Gymma+Dans
Söndag: Powerwalk

Kan dock bli ändringar eftersom jag även har en tenta, samt skola denna vecka. Men jag strävar efter att det ska se ut såhär.


Just ja, här bor jag. Där är jag i ridkläder, mammas husvagn,
hennes sambos bil, min nuvarande bil och mitt stall.


1:a bilden

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.



Josse

Vi simmar ihop, vi gymmar ihop och hon finns alltid där för mig!
Superbra kompis som jag är sjukt glad över att ha träffat!


30 bilder.

Jag älskar bilder, och därför tänkte jag köra en liten lista som jag snodde hos min fina Anna så ni kanske kan lära känna mig lite bättre. Ni är ju ändå en del nya som hittat hit liksom..

Detta är listan:

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Veckans Vägning V.8 (V.55)

Veckan som gått har jag tränat 4 av 7 dagar. Hade planerat in mer men det blev inte av pga bilköp, väder och magsjuka. Dessutom har jag ätit thaimat två dagar (i fredags på tjejkvällen och sedan bjöd Wannee som sagt på hemlagad thaimat), samt är fortfarande väldigt svullen eftersom min kära lingonvecka inte velat komma än. Ni vet hur det är, man känner hur den är påväg och det krampar nere i äggstockarna men inte fan vill det komma igång.

Veckans viktförändring: -3,4 kg.

Total viktnedgång:  25,4 kg

Det är inte så konstigt att jag gått ner så pass mycket denna vecka, eftersom jag haft magsjuka/matförgiftning igår. Har typ suttit på toan och kräkts hela gårdagen. Så jag kommer förmodligen gå upp i vikt till nästa vecka igen. Det skulle inte förvåna mig alls. Helt normalt liksom..


Har fan spenderat hela dagen på toa. Börja...

dsc05581 (MMS)

Har fan spenderat hela dagen på toa. Börjar tappa känseln i tårna. Skoj! Min utsikt just nu!


Så här god mat åt vi igår hemma hos Wannee...

dsc05576 (MMS)

Så här god mat åt vi igår hemma hos Wannee. Äkta hemlagad thailändsk mat. Dessvärre har både jag och Camilla åkt på magsjuka under natten. Jag ligger typ helt orörlig i sängen och fick tvinga ut mamma för att mata hästarna. Så fort jag rör mig så måste jag kräkas. Kul söndag.. Tur maten var god iaf!


Vi är vilse! Jag vill hem! Ätit för mycket...

dsc05575 (MMS)

Vi är vilse! Jag vill hem! Ätit för mycket och är kissnödig. Fan också.


Ehmm..

This can't be right..?



Ät snart, sänkt pris - PÅ SCHAMPOO?!

Ica har gått och blivit snurriga, men det där går jag inte på!


Nackdelen med glasögon när man powerwalkar...

dsc05551 (MMS)

Nackdelen med glasögon när man powerwalkar när det är kallt. Vi får se om jag hittar hem igen.


Tiden går snabbt.

Gårdagen var mys. Vi såg två filmer, åt thaimat och dippade morotsstavar. Har dock lite ångest eftersom jag säkert dippade 70% av alla morötter. HAHAHA! Well, lingonveckan på ingång och då käkar man helt enkelt. Tur det var morötter iaf så det inte var chips..

Tiden går för snabbt idag.. Jag vet inte riktigt varför det är så men den rullar på otroligt snabbt.. Just nu sitter jag och Jessica och försöker få ihop vår dugga som ska lämnas in på måndag vid midnatt. Det handlar om mobbning. Jag har alltså suttit och pluggat en del idag. Stressat eftersom vi skulle vara 5 som skulle jobba med den. 1 ska göra den enskilt eftersom hon ska föda vilken dag som helst, de andra 2 har vi inte fått tag på...

Hästarna är ute och njuter av snön.. Haha!

Snart ska jag ta mig ut på en powerwalk i snöovädret, samt göra lite crosstraining eftersom det inte blev någon dans imorse. Josse kunde inte följa med så då valde jag att också stanna hemma för att plugga eftersom jag inte ville göra bort mig själv i danssalen (vi har nämligen noll koordinationsförmåga, vilket inte dom andra har...)

Jag måste sedan åka hemifrån klockan kvart i fem eftersom jag ska möta upp Camilla (och förhoppningsvis Elin också) för att sedan bege oss till Wannee som varit i Thailand och köpt lite presenter till oss. Hon fyller även år på onsdag så vi ska fira henne lite då också.

Klockan är tolv nu. Som sagt, tiden går alldeles för snabbt idag!


Men lite tid till att posa hade jag minsann...


Tjejkväll!

Idag blir det ingen powerwalk för det är snöstorm i byn. Så imorgon kör jag nog mitt danspass på Friskis men kommer nog gymma både före och efter passet också. För att make-up-to-the-fact att jag inte tränade idag.

Men nu ska jag försöka trotsa snöstormen, åka in till Tomelilla för att köpa thaimat och sedan bege mig till Ystad och spana in Elins nya lägenhet och mysa med henne och Camilla. Tonight's gonna be a good good night!

Ja, jag ska också äta thaimat men jag tänkte dela min på två så jag inte äter upp hela på en gång! Så löser man den biten. För om man aldrig belönar sig så ledsnar man på att vara duktig.

Hoppas ni har en superbra kväll!


Elin och jag. Hej glada tjejer!




Camilla och jag. Hej turknäsa!


Mästerverk.

Denna video är ett mästerverk. Den har allt.

Låten är underbar. Videon är sjuk. Videon är sexig. Videon är helt jävla magnifik. Allt från nakna människor till afrikanska trummor till slagsmål till kaninöron till kedjor, till stryptag till varmt stearin som hälls på kroppen.

Jared är het som fan och Tomo, omg vad snygg han är i skägget och det långa håret. Omfg! Shannon har dock aldrig varit min cup of tea, han är lite för gullig liksom men han är het när han står och trummar!

Den är 13 minuter lång, men se den. Ni kommer inga ångra er. Låten kommer dock inte igång förrän efter 3.30. Så ha lite tålamod och njut!




It's time to pay, you know you've got it coming...
This is waaaaaar!


No matter how many times that you told me you wanted leave
No matter how many breaths that you took you still couldn't breathe
No matter how many nights that you'd lie wide awake to the sound of the poison rain


Where did you go
Where did you go
Where did you go


Tell me would you kill to save a life
Tell me would you kill to prove you're right
Crash crash
Burn let it all burn
This hurricane's chasing us all underground


No matter how many deaths that I die I will never forget
No matter how many lives that I live I will never regret
There is a fire inside of this heart and a riot about to explode into flames


Where is your God
Where is your God
Where is your God


Svar till Jenny;

Svar: Du lämnade ingen mail eller bloggadress så jag tackar för dina fina ord här! Tack! Vad snällt sagt av dig! Jag blir så glaaaaaad! =)

 


The big "L"

Jag heter: Linda
Jag vill: Ligga på en luftmadrass i Afrikas hav.
Jag har: Legat och sovit
Jag är rädd för: Luftgevär
Jag sjunger: Lite annorlunda..
Jag är: Lurig
Ett djur jag påminner om: Långfenad grindval. Långa ben och fet kropp liksom.
Jag älskar: Lakrits


Är på gymmet och svettas. Har haft en timm...

dsc05570 (MMS)

Är på gymmet och svettas. Har haft en timmes jympa mellan halv tio och halv elva. Nu håller jag på och gymmar lite också. Skönt!


Älskar IKEA!

Idag mailade jag till IKEA och förklarade läget om min madrass. Den är helt enkelt för stor och jag får inte upp den på övervåningen. Jag köpte den i somras, i slutet av juni men kunde inte bära upp den på övervåningen den pga min operation (gallsten) som jag gjorde då osv. Sen när jag var bra nog att få bära tungt så kom ju snön och förra veckan testade jag och Fadi att få upp den på övervåningen utan att lyckas.

Idag mailade jag som sagt till IKEA och en tjej som hette Katarina svarade att dom bestämt sig för att jag ska få byta in min madrass. Det enda jag behöver ha med mig in till butiken är madrassen, kvitto och ett ärendenummer. Fattar ni vad det gör för mig? Fan vad underbart. Nu kan jag köpa två 80 cms sängar istället för den 160 cm sängen som jag inte kan få in på mitt nya rum. Den kostade ju ändå 4395 kronor så den var ju inte direkt gratis, tyvärr.

Nu kan jag släppa det och sluta oroa mig. Jag måste bara ta mig in till Malmö någon dag till IKEA. Någon som vill följa med kanske?

Jag älskar IKEA!

Nu åker jag och jobbar!


Första vårtecknet..

...det kom minsann idag. Tranorna är tillbaka i Sverige!



Jag undrar dock var värmen är? Dumma jävla fåglar.


Tips på mellanmål

Jag vet verkligen hur svårt det är med mellanmål när man försöker gå ner i vikt och hur svårt det är att motstå frestelser. Jag har ett litet tips på vad man kan bära med sig i väskan som ett litet snacks. Tar nästan ingen plats och är dessutom helt lagomt.

En sån här förpackning kostar runt 20 kronor:


Och innehåller 12 förpackningar (4 paket med bara russin, 4 paket med russin och torkade äpplen och 4 paket med russin och torkad aprikos) som ser ut såhär:


Varje förpackning innehåller 14 gram russin/frukt och innehåller mellan 39 och 42 kalorier.


Här med russin och torkat äpple



14 gram låter kanske inte som mycket men för mig är det alldeles tillräckligt för att det ska räcka när man blir sugen och det kanske kurrar lite i magen.


Ångest.

Eftersom det inte blev någon basjympa idag pga bilen så blev det ingen träning alls. Det blev ingen powerwalk ens eftersom det är så sjukt kallt ute. Det blåser som fan. Så istället har jag suttit och pluggat en del under eftermiddagen. Har en hel del att göra om man säger så.

Förövrigt var vi iväg och skrev på papprena nu så nu är bilen min. Jag får den i slutet av veckan eller i början på nästa vecka. Åååh vad jag längtar!

Imorgon blir det skola och sedan hinner jag precis hem i typ fyra timmar och sedan åker jag iväg och jobbar på kvällen. Men jag ska försöka klämma in en längre powerwalk mellan skolan och jobbet.


Min nya fina bil. Åååh!



ÖVERGLAD!

Har varit och provkört en bil som vi ska åka och skriva på papprena för ikväll. Ååååh vad jag är glad. Den är såååå fin. Ser helt ny ut. Åååååh, nyp mig i armen eller något.

Ingen träning ikväll med andra ord, det blir på torsdag morgon istället. Lika bra det så bilaffären blir klar. Ååååh, fan jag hoppar snart runt på golvet och skriker eller något.

Den är 5 år gammal och ser helt oanvänd ut eftersom den varit avställd i 2 år pga förra ägaren var sjuk typ. Det finns två små lackskador som nästan inte syns, men det ska dom fixa tills jag får den (om 1-2 veckor). Det är en sportbil som ändå är funktionell som jag kan dra hästtansporten bakom.

Ser ut ungefär såhär:


Afrodans!

Fyfan vad roligt det var. Dit ska jag åka varje måndag nu i resten av mitt liv. Ni MÅSTE testa det! Mina lår är lite trötta och man tränade verkligen konditionen. Och man var barfota också. Haha!

Här har ni en video så ni ser på ett ungefär hur det ser ut:


Veckans Vägning V.7 (V.54)

Veckan som gått har jag tränat varje dag och inte slarvat med maten en enda gång. Däremot så är lingonveckan på ingång så jag känner mig sjukt jävla svullen och det visade sig också på vägningen.

Veckans viktförändring: +0,6 kg.

Total viktnedgång:  22,0 kg

Det är vätska, vätska, väääätska! Så enkelt är det! Jag är inte så orolig. Jag vet ju om att jag tränat hårt och varit duktig. I vanliga fall går jag upp mellan 3-4 kilo när jag ska ha lingonveckan. Så att "bara" få ett 0,6 i plus är inte så farligt tror jag. Nu kör vi på i veckan. Håll tummarna att det ser bättre ut nästa vecka på vägningen!

Nu drar jag iväg på afrodans!


Kall powerwalk fötjänar belöning.

Igår när jag var ute på min powerwalk, var det grymt kallt. På vägen hem blåste det som fan rakt mot mitt ansikte, så pass mycket att jag inte kunde känna mina kinder längre. Helt sjukt. Så när jag kom hem, gjorde jag ett litet minispa med ansiktsmask, hårinpackning, klippte naglar och satte på lite nytt nagellack samt rakade benen. Ibland är det viktigt att komma ihåg att skämma bort sin kropp också, glöm inte det!


Ser ut som en jävla champinjon. Haha!


Rätt dag att fylla på busskortet, fel dag ...

dsc05565 (MMS)

Rätt dag att fylla på busskortet, fel dag att banta...


Marockoresan dag 16 (10 januari 2011)

Vi vaknade och kände oss väldigt utvilade vilket inte är konstigt eftersom vi sovit i tolv timmar. Visst, vi hade vaknat några gånger under natten men ändå kände vi oss utvilade.


Rum 225 rocks!


Pauline gick upp och tog en dusch bara för att liksom. När hon var klar, sminkade hon sig och jag klädde på mig. Jag orkade inte bry mig om hur jag såg ut idag heller. Skitsamma hur man ser ut när man ska flyga liksom. Vi sa hej då och gick ner till lobbyn för att checka ut. Pauline gick ut och tog sin morgoncigg. Jag råkade sätta mig på en bänk som var dyngsur. Jävla skit. Blöt i rumpan det sista man gör liksom..



Hej då Maydrit Hotel!



Palle i väntan!



Blöt gump!


Transfersbussen kom och vi var ensamma på den. När dom startar bilen, låser dom bildörrarna av någon anledning på detta hotell. Men better safe than sorry, right? Haha!

Vi kom fram till Madrids flygplats och klev av. Eftersom vi nu hade våra biljetter, var det att traska rakt in och bli visiterade och kontrollera passet. Sedan tog vi oss ner för att ta tåget till nästa gate. Tur att man kan flygplatsen nu liksom. Haha! Vi tog tåget dit och gick sedan till McDonald's för att äta frukost medan vi väntade på var vi skulle boarda.


Sista colan!



Snygga Monopolsnubben!



Palle gillar pommes!



Kyckling, bacon, pommes. Bra frukost!

Efter vi ätit frukost, gick vi för att handla lite taxfree och sedan satte vi oss för att vänta och vänta och vänta på att få reda på var vi skulle boarda. Till slut dök vårt plan upp på skärmen och vi gick för att köpa vatten och satte oss sedan för att vänta på boardingen.


Originellt namn eller? The shop liksom..



Negrochoklad!



Jag och Milkakon!



Jag och Milkakorumpan!


Bara för att minnas var vi var liksom..



Palle var också där!



Vad är resan utan flum?


I'm going hooome. Sad face!



Slitna tjejor!



Full väska = mosad Snickers!


Fräckt tak!


Vi boardade och stod stilla på flygplatsen en halvtimme. Till slut lyfte vi och resan till London gick bra, men vi var så pass trötta att vi inte ens tog några bilder. När vi kom fram till London, cirkulerade vi över staden i säkert 45 minuter innan vi fick landa. Detta ledde ju till att vi var försenade och livrädda att vi skulle missa vårt plan till Köpenhamn. Vi sprang till bussen som skulle ta oss till nästa terminal och hann inte ens reagera på att dom körde på ”fel” sida av vägen. Bussen körde till och med innan alla hunnit eftersom vi sa att vårt plan skulle gå typ NU!


Ett ensamt litet plan!



Mtv's plan!

Vi kom fram och Pauline rökte där det var förbjudet att röka, jag skrek SLÄCK DEN för en jäkla vakt kom. Sedan sprang vi, fyfan vad vi sprang. Vi hade inga boardingcards och fick därför dom i första kontrollen eftersom vi helt enkelt inte hann dit vi skulle hämtat dom. Vi fick våra boardingkort och kutade vidare. Självklart hade dom extra säkerhet just nu eftersom flygplatsen var utsatt för terrorhot eller något liknande. Detta ledde till att precis ALLT i sminkväskan skulle läggas i genomskinliga påsar. Mascara, läppstift, nageltång, RUBBET. Tiden tickade iväg och Pauline hade tusentals saker som skulle ner i den där förbannade påsen. Till slut var hon klar och vi kutade vidare till säkerhetskontrollen som tog tusen år på sig. Sedan sprang vi vidare och kom fram till gaten precis när den öppnade, alltså tjugo minuter innan planet skulle lyfta. Vi var helt svettiga och satte oss för att andas.

Sedan fick vi boarda och slappna av på flygplanet. Vi blev bjudna på salta kex och läsk. British Airways for the win. Åk med dom! Dom är grymma!

Vi landade sedan på Köpenhamns flygplats och traskade ner för att hämta vårt bagage. Precis när vi kommer ner dit, ropar dom i högtalaren på oss. Pauline trodde mig inte så därför stod vi still ett tag och väntade och väntade. Dessvärre ropade dom igen och dom berättade att vårt bagage inte hann med planet till Köpenhamn, utan var fast i London tills dagen därpå. Vi fick fylla i vår adress och gick sedan ut mot tågstationen.

Pauline rökte och sedan hann vi med sista tåget till Malmö för dagen. Dessvärre hittade vi inte automaterna där man köper biljetter. Vi tänkte att det skulle vara okej eftersom dom aldrig brukar kolla biljetterna. Men självklart kom en snubbe som skulle kontrollera detta. Detta ledde till böter och vi fick betala dyra jävla biljetter. Skit också. Nåja, vi kom fram till Malmö. Pauline gick ut och rökte igen och jag köpte mat till oss på Burger King. Sedan åkte vi med min mamma och hennes sambo hem till Tomelilla. Vi pratade inte med dom, utan koncentrerade oss för fullt på maten. Vi lämnade av Pauline i Tomelilla efter att hon hämtat sin extranyckel hos sin mamma. Hon hade nämligen hemnyckeln i resväskan som var fast i London. Oh well. Allt slutade lyckligt och jag stupade i säng direkt när jag kom hem.


Öööörk

Imorgon börjar verkligheten igen. Efter att ha gått hemma och sluppit lektioner i skolan i sju veckor, är det imorgon dags att börja åka på lektioner igen. Dryyyyyygt.

Dessutom innebär det att jag måste kliva upp 05:30 eftersom bussjäveln går tidigt. Nåja, jag kommer vara hemma klockan 14:15 igen så det är väl helt okej. Då gäller det att mocka ute i stallet, plugga på den andra kursen och sedan åka och träna. Känns som att jag kommer däcka direkt när jag kommer hem på kvällen.

Nej, dags att packa väskan tills imorgon så jag slipper göra det imorgon när jag är i ett zombietillstånd. Det räcker med att jag ska väga mig i ottan liksom. Haha!

Ha en superbra kväll allihopa och TACK för alla fina kommentarer angående mitt blogginlägg hos JD. Jag ska svara på allihopa imorgon kväll om jag inte däckar direkt när jag kommer innanför dörren!


Veckans Träning

Måndag: Afrodans till afrikanska trummor på Friskis
Tisdag: Jympapass på Friskis
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Powerwalk (eller jympapass på Friskis)
Fredag: Powerwalk
Lördag: Dans på Friskis
Söndag: Powerwalk

It's gonna be a nice week, yep yep! Och imorgon är det dags för vägning igen också. Nervöst! Känns dock som att jag lagt på mig. Lingonvecka på ingång. Woopa!


Nu blir det en snabb lunch och sedan blir ...

dsc05558 (MMS)

Nu blir det en snabb lunch och sedan blir det en powerwalk i den underbara solen!


Marockoresan dag 15 (9 januari 2011)

När vi vaknade på morgonen för att klockan ringde, trodde jag att mobilen drev med mig. Jag var ju fan tröttare när jag vaknade på morgonen, än när jag la mig på kvällen. Knäppt! Vi klädde på oss och plockade med oss väskorna. Pauline sminkade sig också men jag var alldeles för trött för att kunna bry mig så jag gick ner till lobbyn som ett spöke. När vi kom ner till lobbyn och skulle checka ut, kom Pauline på att hon glömt sin vinterjacka på rummet. Hon kutade upp igen och jag satte mig för att vänta.



Takfönster till våningarna.

Hon kom ner och vi checkade ut. Sedan gick vi ut för att vänta på vår transfersbuss. Pauline tog sin morgoncigg och vakten frågade om han kunde få en av henne. Haha! Pauline gav bort en med glädje eftersom hennes cigaretter smakade ve och fasa.



Röksugen vakt

Lite roligt var det dock eftersom när vi kom ut på morgonen, var det dimmigt och regnväder. Då insåg vi vilken otrolig tur vi haft med vädret. Strålande solsken varje dag och minst 25 grader varmt. Afrika är inte tokigt ska ni veta!



Dimma och regn!

Transfersbussen kom och vi åkte klockan tio. Mouloud stod och väntade på flygplatsen med en resväsksvagn. Haha, vilken turist! Vi fick gå igenom en tull för att ens komma in i flygplatsen, en ingång och en enda tull. Himla tur att det gick snabbt iaf. Vi tog hissen upp och checkade in våra väskor som skulle skickas direkt till Köpenhamn. Som tur var hade vi lärt oss av vårt misstag i Köpenhamn så denna gång hade vi med oss extrakläder tills dagen efter, eftersom vi skulle sova en natt i Madrid.



Ledsen Linda, Glad Pauline.



Ingen förare!

Vi åt sedan frukost på flygplatsen, en torr, värmd smörgås. Sedan gick vi ner för att Pauline skulle få röka in sista cigarett. När hon rökt klart, var vi tvungen att göra hela proceduren igen. Vi fick gå igenom tullen igen, växlade våra dirhams till euro, åkte upp på andra våningen igen och sedan satte vi oss och väntade på att klockan skulle bli lite mer.



Vackert Linda, vackert.



Jag och tjuren!

Sedan var det dags att säga hejdå. Vi kramade Mouloud och sa hej då och sedan skulle vi gå in genom dörren till vägen hem. Då blev vi stoppade eftersom vi inte hade fyllt i ett nytt kort med nationalitet och liknande så vi fick kliva ur kön för att fylla i det. Säga hej då till Mouloud en gång till och sedan gå igenom dörrarna. När man kommit igenom där, gick man runt ett hörn och sedan fanns 12 köer för passkontroll. Vi ställde oss i den segaste någonsin och var livrädda att vi skulle missa planet. Till slut blev det vår tur och vi fick en stämpel i passet och fick lämna kortet som vi precis fyllt i.

När vi kommit igenom passkontrollen, var det dags för en kontroll av handbagage. Som tur var så gick allting bra och vi skyndade oss till planet och fick gå rakt på. Först när vi satt på planet insåg vi att vi skulle hem och blev lite ledsna. På flyget köpte vi en Polarkaka med ost och skinka. Riktig skinka, ni kan gissa om Pauline var lycklig!



Hej Då Marocko!



Ledsen Pauline!



Massa fluffiga moln!



Mätt och belåten!


När vi landat i Madrid, gick vi raka vägen för att leta upp en transfersbuss men hittade ingen till vårt hotell vilket var konstigt eftersom vi åkt transfersbuss dit med hotellet sist. Nåja, vi tog en taxi och åkte en jävla omväg. Min kompis Alex som bor i Barcelona förklarade det som att det syntes lång väg att vi inte var spanjorskor och därför lurade taxichaufförerna oss lite genom att inte skriva in hela adressen förrän de kommit en bit på vägen. Those bastards. Nåja, vi kom fram till hotellet, checkade in och tog oss upp på rummet.



Glad tjej!



Brun tjej? Kom igen, liiiiite brun är jag väl iaf!

Vi var nog framme redan klockan fyra och kastade oss i sängen. Vi hittade Skönheten och Odjuret som vi såg. Så ni har vi sett ”La bella y la bestia”. Den var lika fin som vanligt. När vi höll på och somna i de underbara sängarna, insåg vi att det var dags att leta upp något att äta till middag. Vi tog oss därför ner till restaurangen som fanns på hotellet, där fanns inte en person! Vi stod som två äkta turister och väntade på att någon skulle dyka upp, de höll nämligen på inne i köket. Det gjorde oss inget för då hann vi ta lite bilder på den underbara baren och restaurangen. Fy fan vad vackert det var där!


Movietajm!



Entrén till restaurangen



Schysst bar?



Andra delen av restaurangen!


Till slut kom en servitör ut och vi satte oss vid ett bord. Vi beställde en riktig jävla stek, rare såklart. Till det, drack vi vatten. Till och med vattnet var i glasflaska, snacka om lyxigt ställe! Maten kom in och Pauline sa att hennes stek nästan sa mu där den låg på tallriken. Haha! Maten var underbart god och fyfan vad vi njöt.


Lyxvatten!



Hungrig Palle!



Sliten Linda!



GOD MAT!

När vi ätit upp, betalde vi och gick in på gästtoaletten som var grymt fin. Det hotellet är verkligen helt jävla underbart. Jag önskar jag kunde bo där jämt, typ bära med mig det på ryggen. Vi beställde även transfersbuss tills morgonen efter.


Lyxtoa!



Lobbyn!

Därefter gick vi upp på rummet och kastade oss i sängen för att bara myyyyyysa. Bara ligga och dra oss. Fyfan vad underbart. Trötta var vi också. Vi var så trötta att vi var övertrötta vilket ledde till att vi inte kunde sova, utan flummade runt en massa istället. Jag trillade ner mellan sängarna också. Hur jag lyckades har jag ingen aning om. Jag landade dock mjukt och lyckades ta mig tu efter mycket om och men..


Korridoren



Vårt rum!



Vårt rum!



Vår snygga toa



Sängarna.



Utsikten..



The gap!



Minibaren



De eee en bidééééééé! Käften, toa!



Hahaha vafan.



Trillade ner i springan mellan sängarna. Vettefan hur dock..



Något hände med min säng så den gled liksom iväg..



WTF?



Hahaha, mamma haj är ju förfan farfar ju!



OMFG, som att vara på semester med en snorunge!


Dans

Herregud säger jag bara. Danspasset idag var inte att leka med. Jag blev dyngsur av svett, trots att jag inte hann med i svängarna. Det kändes inte ens i kroppen som att man rörde sig. Efteråt kände jag mig nästan redo att köra ett gympass till och med.

Min koordinationsförmåga suger dessutom så jag hoppade nog runt i min egen lilla bubbla en massa. Men fan vad roligt det var. Det kör vi på nästa vecka igen! Förhoppningsvis kommer man in i det mer då.


Jag dansandes på Ladies Night i höstas


Håller på och skrubbar rent mina bilmattor...

dsc05557 (MMS)

Håller på och skrubbar rent mina bilmattor. Ska ju köpa en ny bil inom en månad om allt går som det ska så bilen måste ju vara ren och fräsch tills dess.


Marockoresan dag 14 (8 januari 2011)

Vi vaknade på morgonen men var lite ledsna. Idag var sista dagen i Agadir. Vi var färdigpackade och redo. Hemskt men sant. Vi gick ner och väntade på pojkarna som skulle komma halv tio, men tyvärr kom de inte förrän kvart över tio.


Jag ville INTE hem!




Pauline var också lite saaad..




Våra fossingar..



Denna försening ledde till att jag och Pauline stod mitt i en vägkorsning och väntade. Bredvid oss hade vi två poliser som började prata med oss. Jag fick försöka hänga med i franskan och försöka översätta vad de sa. Tyvärr förstår jag mer än jag kan prata vilket är sjukt frustrerande.

Den äldre polisen började skämta och frågade om Pauline ville gifta sig med honom, hon svarade nej. Han blev lite förnärmad och frågade varför?, var det för han hade grått hår? För han hade minsann inte grått hår under mössan sa han. Haha! Härliga poliser. Betydligt bättre än den otrevliga några nätter innan.


Polisen tog en bild på oss!



Där är vi och poliserna..
Olagligt att ta bild men wtf, vi skulle ta på oss liksom..
Så "råkade" dom komma med. So sue us!


När Mouloud och Rachid kom, tog polisen Mouloud ännu en gång och sa att vi tjejer hade stått där länge och väntat på dom och att det inte var okej. Hahaha! Stackars Mouloud fick visa upp legitimation och pappret på att han hade rätt att umgås med oss. Jag och Pauline typ: Ååååhneeeej, inte igeeeeeen. Men allt gick bra, det var bara en liten kontroll..

Vi började gå bort mot taxistationen så Pauline och Rachid kunde säga hej då. Vi pratade en massa och skämtade en massa. Vi kom fram till taxistationen, sa hej då till Rachid och tog en taxi till busstationen för att köpa bussbiljetter till Casablanca, cirka 6 timmar ifrån Agadir. När vi kom fram var klockan nästan elva. När vi skulle köpa biljetterna, sa Mouloud att bussen går tolv. Jag fick panik och snedtände som fan. Livrädd att vi inte skulle hinna med bussen eftersom vi var tvungen att åka och checka ut från hotellet också innan. Som tur var, hörde han fel på tiden och bussen gick klockan ett.


Någon som vill ha en taxi?



Min skalle nådde upp till taket. Inte lätt att vara lång...


Vi köpte biljetterna och fick tag på en större taxi tillbaka till hotellet med en taxichaufför som faktiskt kunde köra bil. Vi snackade med Mouloud och kom överens med taxichauffören att han skulle komma och hämta oss tjugo över elva för att vi skulle få plats med väskorna. Vi ville inte sitta i rädsla för att tappa väskorna igen. Taxichauffören gick med på det. Vi sprang upp på rummet för att hämta våra väskor, sa hej då till rummet och gick ner för att checka ut.

Sedan väntade vi på taxibilen och Mouloud. Båda kom och vi åkte till busstationen. Det var en tårfylld taxiresa. Eller vi grät inte, men vi var lite ledsna iaf. När vi kom fram till stationen, åt vi frukost i form av hamburgare och köpte med oss en massa att dricka på bussen för att sedan gå ut och vänta på bussen i solen. Mouloud och Palle satte sig i skuggan medan jag härdade på i solen. Haha!


Coca cola-reklam



Lite ledsna



Palle har mer ketchup än pommes!



Nyttigaste frukosten ever!



Paraply inomhus, wtf? Haha!



Lite kul att Palle har ett bi som flyger förbi näsan precis. HAHA



Jag ser halvt förstörd ut!



Dom som inte pallade solen..



Sista minutrarna är viktiga!


Bussen kom och vi hoppade på den 6 timmars långa bussresan. Pauline satt med en tant som glodde snett lite då och då under hela resan. Stackarn!


Glada Pallen!



Mullen och jag!



Massa berg!



Ännu mer berg och lite väg!



LOOOK, SNOOOOW, sa Mouloud. Snö på ena sidan....



Öken på den andra!



Meeer öken!



En liten by!



Här satt vi fast i bilolyckan under den andra dagen på vår resa.
Med denna utsikt..




Denna byn känns lite....öde..



Jag och Pauline ville döda denna man. Han höll på tills vi stannade!



Tyvärr var motorvägen stängd pga ett vägarbete vilket ledde till att vi fick åka igenom en tull och åka på en skumpig jävla väg i flera timmar. Denna väg var egentligen bäst för oss att åka för vi fick se så otroligt mycket som man inte sett tidigare. Nu började vi förstå mer att det var ett fattigt land. Det är lätt att glömma bort när man är i turiststäderna. Jag är fortfarande lite ledsen över att vi inte kom iväg till Sidi Ifni och fick se det riktiga marockanska livet. Men nästa gång tar jag turen dit också!


Tullen!



Fast detta kändes lite mer öde.. Ni ser ju huset. Inte direkt lyx.



Ja, lite annorlunda.



Ett hus med en ladugård kanske, en hage också..



Som sagt, nyttigt att se. Sånt här existerar ju bara på nyheterna annars..



Lite "skog"



Fanns minsann lite gräs också, trots att vi var i Afrika!



Känns väldigt öde. Fanns inga butiker, mackar eller liknande.



En liten by.



Öken och vår väg. Inget i sikte.



Är kanske en skola för många barn gick på vägen här.



Afrika!



Halv fyra kom vi fram till en rastplats där vi hade en halvtimmes uppehåll. Vi fick göra vad vi ville under denna tid. Vi tog en kissepaus och satte oss/la oss på gräsmattan.


Lite "civilisation"



Här kunde man köpa mat. Brandsläckare också, retrooo!



Färska varor minsann... Skelett och rubbet!



Toaletterna..



Ehm, ja.. Har aldrig önskat jag haft en snopp mer än på denna toalett...
Men måste man så måste man!



Underbart fint!



Berget med orden, "Gud, kung, nation", precis som i Agadir.



Andra sidan..



Utgången från trädgården. Vackert va? Haha!



Sträcka ut sig efter en låååång resa, underbart!



Glada men trötta!



Flummon!



SötPallen!



Mouloud och Pauline!



Hahahaha!



Helt plötsligt kom en sööööt liten valp!



Buuuuuus med vovve!



Awwwe, så söööt!



Lille gosen då!



Vi pratar om det vi sett och våra tankar. Helt djuuupa!


Efter detta uppehåll, var det mest öken som vi såg och sedan kom vi ut på en större väg. Det började bli mörkt vid halv sju och sedan var det mörkt när vi kom fram till Casablanca. Vi fick "lösa" ut vårt bagage med våra bussbiljetter och sedan raggade vi upp en taxi relativt snabbt som tog oss genom Casablanca.



Trötta tjejor och en less Mulle!



Mouloud och jag älskade jordnötsbågarna!



Som sagt, fattigt land..



Inhängnad skolgård



Jao..



Ännu mer chips!



Massa öken!



=)



Äntligen ute på motorvägen igen!



Palle smorde sig på ett myggbett med djurkräm! Wtf?!



Sista solnedgången i Marocko..


Och jag säger bara en sak. Oh my fucking god. Pauline var i New York förra året och var med om trafiken där. Hon sa att Casablancas trafik var värre än NYC och upprepade meningen "det var på fitthåret", hela tiden när taxichauffören bromsade. Fullt med folk överallt. Vid rödljusen gick män och sålde saker mellan bilarna som wonderbaums, godis och vindrutetorkare. Galet!



Synd att videon blev så mörk bara men det är miljoner folk
på vägen som går. Detta är dock i slutet av staden,
det var värre innan jag började filma.


Vi åkte och åkte, till slut kom vi ut till hotellområdet. Dessvärre visade det sig att vårt hotell inte låg i city, utan lååååångt utanför. Det skulle kosta 300 DH för oss att ta oss dit. Vi betalade och åkte sedan iväg. Mannen hade bara 4 växlar på bilen, det var 90 på vägen och vi kan ju säga att han körde inte 90. Bilen luktade bränt och varvantalen var på tok för många. Fyfan. Inte hittade taxichauffören till hotellet heller och var sur som fan, vi hade ju noll koll men bjöd chauffören på lite chips för att han skulle bli glad igen. HAHA!

Han sa att han gärna hade haft oss tre sovandes hemma hos hans familj istället och ätit middag med oss istället för att köra runt i mörkret för att söka efter ett hotell. Vi kom till slut till en tull och där var vi tvungen att tvärvända mitt framför lastbilar för hotellet låg på andra hållet. Efter mycket om och men kom vi fram till hotellet. När vi kom fram, ville taxichauffören ha ännu mer pengar vilket Mouloud vägrade ge honom. Man kan inte säga ett pris och sedan ändra det liksom. Oh well. Han stack iaf.

Vi checkade in hos de irriterade och sura hotellmänniskorna och fick vår rumsnyckel. Mouloud åkte med en flygtaxi till flygplatsen och tog sedan tåget därifrån in till Casablanca city igen eftersom dom hade helt slut på rum på hotellet och han fick minsann inte sova på vårt rum. Löjliga människor.

Vi gick upp till rummet, tog en snabb dusch och insåg att vi hade en engelsk kanal på tv:n. Vi åt chips och kakor till middag. Pauline drog igång hårtorken och jag tvärsomnade. Helt slut efter dagen.


Vår utsikt!



Helt okej rum, men inget lyxhotell som det stod på internet...



EN Handduk! Fyfan!

Sammanfattningsvis kan jag säga om denna dag att ja, det var en lång resa MEN det var helt klart värt det. Vi fick se så mycket mer av landet än vi fått om vi bara varit i Agadir. Det är bara synd att det inte blev någon shopping i centrala Casablanca men det är inget som man kan göra något åt.

Ångeeest!

Jag har inte tränat idag. Fyfan vilken ångest jag har. Detta är ju iofs första dagen sedan jag började träna för tre veckor sedan, som jag inte tränar. Imorgon blir det ett danspass och efteråt ska jag ta en powerwalk när jag kommer hem. Men jag har haft fullt upp idag och när jag kom hem och tänkte ta min powerwalk så snöade det småspik och var mörkt. Så min planering sket sig.

Jag kom iväg med katterna till Sjöbo för kastreringen. Jag lämnade dom tio över två och körde sedan tillbaka till Tomelilla (en bilresa på cirka 20 min).

Under tiden de kastrerades var jag effektiv som fan. Åkte till Ica för att handla och posta ett brev, sedan åkte jag vidare till apoteket för att köpa linsvätska, samt springa in på biblioteket för att hämta lite böcker som kommit. Efter det blev det en runda på Coop för att köpa det som inte Ica har och sedan begav jag mig upp till det gamla postcentret för att hämta ett enormt paket till mammas butik. Sedan körde jag tillbaka till Sjöbo, 20 minuter bort.

Klockan halv tre var jag tillbaka i Sjöbo för att hämta katterna. Så hur jävla effektiv var inte jag?


Yep yep!

Om allt gått som det ska, så borde jag snart vara hos veterinären med dom två pojkarna för att lämna dom, har nämligen tid klockan två. Dom ska nämligen kastreras, vaccineras och öronmärkas idag. Dom håller nämligen på att ta ihjäl varandra och det är ju inte riktigt meningen att det ska vara så när dom båda ska bo här.

Anledningen till att jag säger "om allt gått som det ska", är att en av dom har varit vildkatt och är fortfarande väldigt skydd. Man får inte ens lyfta honom. Det är okej att klappa honom så länge man inte lyfter honom. Om man håller i honom och samtidigt håller lite löst i nackskinnet så blir han dock som en kattunge, helt menlös och låter mig göra vad jag vill.

Så håll tummarna för att jag överlever dagen utan rivsår stora som bergssprickor..


Den vilde som fått namnet Stickan..



Den lilla söta. Skruven som håller på att bli dödad av den andre.


Marockoresan dag 13 (7 januari 2011)

Vi vaknade och låg och drog oss ett tag i sängen innan vi äntligen tog oss upp. Vi åt frukost och sedan gick vi ner till poolen för att sola lite. Sista dagen som vi hade chans att sola, det måste man ta till vara på. Vi åt frukost och sprang ner till poolen så fort den öppnade för att få tag på dynorna som man ligger på. Av någon underlig anledning hade vårt hotell endast två såna och som tur var, fick vi tag på dem.


Min kamera fungerade helt plötsligt. Men inte zoomen.


Vi låg och gottade oss i solen och lyssnade på musik. Grymt skönt var det kan jag lova. Pauline tyckte dock att det var lite varmt och satte sig därför i skuggan och läste lite i en bok medan hon rökte. Helt plötsligt från ingenstans kom mannen som knackade på vår dörr kvällen då vi blev förföljda. Han pratade i telefon och stod bara, precis som han ville verka viktig. Han bjöd oss upp till honom igen på kvällen vid tiotiden för då skulle som supa till tydligen. Haha! Vi sa att vi kanske kommer, och sedan gick han.


Palle pallar inte värmen!



Pressa, pressa, pressa!



Glada Pallen!



Helt inne i musiken!



Linda, do the old ladyyyy! HAHAHA



Den gravida katten!



Lite tomt kanske?


Vid halv fyra tiden när solen försvunnit bakom balkongerna, gick vi upp till rummet och käkade lite nudlar. Jag tvättade även min tuptopp som kamelen hade dregglat på. Aldrig att jag tänkte lägga den i min resväska med den stanken. Vi packade även ner det mesta i väskorna så vi skulle vara redo dagen efter. Vi la oss nog också och vilade, och duschade såklart!


Botten upp!


Vi gjorde upp en plan om hur vi skulle äta för vi skulle kunna hinna med och äta på alla goda ställen igen. Vi bestämde oss för att äta indisk mat denna kväll för att sedan kunna äta på Babel som sista lunch. Så när vi gjort oss klar, väntade vi nere i lobbyn på Mouloud som var tillbaka i Agadir eftersom han skulle följa med oss till Casablanca på lördagen.


Påklädd och klar!



Pallen är REDO!



Smajl!



Sad face. Sista dagen i Agadir!



Men vi ska äta god mat!



Det peacar vi på!



Nu börjar flummet igen.



Flummet har övertaget.



Egobild!



Rökpaus!



Vackra brudar!



Egobilder är bäst!


Han kom till hotellet och vi vandrade ner till stranden och den indiska restaurangen. Denna gång fick vi ingen välkomstdrink. You bastards! Dom trodde nog att dom skrämt bort oss men icke då. Dom hade så underbar mat att vi var tvungna att gå dit. Vi hade ju klänning på oss och det fanns en mening med det, nämligen att vi skulle få plats med mycket mat i magen.


Finfin kväll!



Vacker solnedgång sista kvällen i stan!


Vi beställde in varsin Muttan Handi, Pauline är en härmapa. HAHA! Nä men den maten var så sjuuuuukt god att vi var tvungen att äta det igen. Båda två slickade faten kan jag lova. Mouloud beställde in någon torr och tråkig kyckling istället. Fan man, käka mat liksom! Jag och Pauline gillar mat så vi äter allt! HAHA!



Hungriga brudar!



Mindre hungrig Mulle!



Mulles torra kyckling!



Min Mutta!



Palles negermutta!



Renare än såhär kan det nästan inte bli!


När vi käkat upp maten så beställde vi in en efterätt också, bananasplit fick det minsann bli igen eftersom den var grymt god på restaurangen. Sista dagen får man unna sig liksom.


Rensa tänderna är viktigt!



Mullen och jag!



Pallen!


Vem vinner?!



Helvete vad den lilla mannen är stark!



Min goda banana-split!



Palles goda banana-split och dom icke-goda cigaretterna!


När vi käkat upp, promenerade vi lite på stranden innan vi gick tillbaka till hotellet. Pauline gick upp på rummet medan vi fortsatte ner till stranden igen och gick lite.


Fontänen på torget i mörkret!


Vi satte oss ner igen och kollade på havet. Helt underbart! Han berättade hur mycket jag hjälpt honom under hans svåra tid med sin mamma medan jag var därnere och han berättade hur allt varit. Hans mamma hade dött när han satt bredvid henne. Han hade lagt ett lakan över henne så hans bror och systrar inte skulle behöva se det. Han berättade också att han hade gett henne den present som jag skickat med henne, innan hon dog. Jag gav henne ett hjärta i "sten" med ordet Hope på. Han hade ristat in mitt namn, Fatimas namn (mamman hette Fatima) och det datum då jag och Mouloud började ha kontakt med varandra. Detta hade han lagt vid hennes gravplats. Om detta är sant eller inte, vet jag inte men det lär jag väl märka i framtiden i så fall..

När vi varit iväg 2 timmar, bestämde vi oss för att gå eftersom jag frös lite. Vi gick först till en liten "ocean" som fanns bredvid en nattklubb och under tiden som vi väntade på att en taxi skulle köra förbi så tog vi lite bilder.


Den fina "oceanen" med vattenfall, bro och palmer. Vackert!



Mouloud framför oceanen!



Jag framför oceanen. Sa klart och tydligt: Få med hela palmen.
Men icke då!


När taxin kom, åkte vi hem till Rachid som bodde cirka 3 minuter ifrån vårt hotell med taxi och pratade ännu mer. Jag hade lovat Pauline att jag skulle sova på hotellet och Mouloud ville att jag skulle sova med honom. Vid tretiden sa jag dock att jag var tvungen att åka hem eftersom jag lovat Pauline att jag skulle sova på hotellet, och jag höll mitt ord!

Bad luck!

Skulle ju på jympapass imorse och skulle därför kliva upp klockan sju (passet börjar halv tio så jag skulle hämta Josse vid nio). Fem över nio bankar mamma på dörren och frågar om jag inte blir sen till träningen nu.

Jomenvisst. Jag ställde mitt alarm på mobilen igår kväll men på något underligt sätt har min mobil lyckats dö under natten. Jag har alltid haft för mig att alarmet ändå ska ringa, har jag fel? Dör alarmet även när mobilen är död? Hmm.. I don't get it.

Så idag blir det en powerwalk istället och på lördag blir det dans. Blir suveränt det också! Hade dock velat gå på jympan imorse eftersom min träningsvärk släppte under natten och det hade varit skönt att ha lite ny träningsvärk. Då vet man att man använt kroppen!


Marockoresan dag 12 (6 januari 2011)

Vi vaknade tidigt eftersom vi inte ville försova oss. Jag tror till och med att vi hade ställt klockan på halv nio. Detta eftersom vi visste att vi skulle bli hämtade klockan elva av turistbussen som skulle ta oss till kamelerna. Vi klev upp, gjorde oss i ordning och åt frukost. Vi chillade nog lite också innan det var dags att gå ner och ställa sig för att vänta på bussen (bilen).

Vi stod och väntade och kände oss taggade. Till slut kom bilen och vi hoppade in. Jag prisade Gud lite eftersom det fanns bilbälten i denna bil. Jag fick sitte i framsätet tillsammans med föraren. Haha! Först nu såg vi hur små taxibilarna egentligen var. Man sitter ju fan direkt på marken, insåg vi ganska så snabbt när vi satt i en riktig bil..


Pauline förstörde kanten i väntan.





Taggad eller livrädd?




Taggad!



Vi åkte och åkte och till slut kom vi fram till kamelerna. Det första vi la märke till, var att kamelernas "sadlar" luktade kiss eftersom dom låg ner med dessa på. Himla jobbigt. Dom tvingade Pauline att klättra upp först och sätta sig längst fram i sadeln och sedan hoppade jag på. HAHAHAHA jag höllpå att dö. Trodde kamelen skulle typ döda oss för vi vägde för mycket eller nåt. Men den överlevde och ställde sig upp utan problem. Pauline skrek nog till lite när den reste sig. Vafan, det var ju första gången hon ens satt på ett djur liksom så jag förstår henne.

Vi var ett litet gäng på fyra fransmän och två tyskar. Också vi två svenskar då förstås. Halva Europa liksom. Haha! Vi och de fyra fransmännen delade på tre kameler och satt alltså två och två medan tyskarna satt på varsin kamel. På marken hade vi med oss två guider. "Vår" guide gick framför oss bredvid en kamel, bakom den var nästa kamel och sist var våran kamel. Den andra guiden gick tillsammans med en annan kamel bakom oss som hade en annan kamel bakom sig. Alla kameler var fastknutna i varandras sadlar som ni kan se på bilden nedan. En av dem (han som gick bakom oss) var tandlös och såg allmänt retarded ut. Förlåt att jag säger så men så var det faktiskt.


Fastknuten, mindre skoj när den framför måste skita fick Pauline
erfara. Det skvätte tydligen.



Vi red en liten bit och när vi kom fram till asfalten, stannade vi till och tog en bild. Eller aa, mannen som var guide som hade tänder tog en bild på alla som ville. Sedan fortsatte våran ridtur. Det var faktiskt riktigt härligt att se hur det ser ut i "slumområdet" när vi red förbi. Vi hämtade upp lite läsk i en påse som han självklart knöt under min rumpa. Haha! Men så är det kanske om man är sista kamelen i gänget liksom.


Vår guide tar bilder.




Vi på kamelen!




Brandstationen




Slummen!




Berberfolk bodde här berättade guiden.




En bil med pyjamas och en liten butik.




En kvinna med sitt barn lindat på ryggen



När vi red bort från slumområtdet, kom vi in i "skogen" eller "djungeln" vill jag nog kalla det eftersom vi faktiskt var i Afrika. Så nu när jag säger djungeln så vet ni vad som gäller. Vi såg lösa får springandes utan inhängnad och kaktusar. I luften kände vi (eller jag eftersom Pauline var så förkyld och täppt i näsan) en svag lukt av jasminblommor (blandad med kamelkiss). Haha! Det luftade ljuvligt (blommorna iaf men efter en stund hade man blivit van kisslukten och kände då bara den underbara doften av jasmin). Vi såg lite kaktusar och konstaterade att vi inte skulle trilla ner på dom.


Fååååår!




Kaktus. We're in Africa for sure..



This is Africa. Lalala!




Mer kaktusar!



Vår kamel tyckte nog lite illa om oss också för den gick in i alla jävla buskar och träd som fanns. Omgivningen var helt underbar.. Om det inte hade varit för den tandlösa guiden bakom mig som kom och tog mig på benet och "morrade" till gång på gång. Jag och Pauline körde denna: "HAHAHAHAHA" och när vi vred på huvudet så blev det "Inte kuuuul", "Fortfarande inte kuuuuul!". Han var lite nasty. Förstår inte varför det är jag som alltid ska bli utsatt. Kan någon förklara det för mig? Nog för dom är afrikaner men det måste väl finnas någon annan som är boooooootylicious (eller aa, tjock som en barbapappa) liksom?!

Pauline satt förövrigt och höll i sig så att händerna nästan blev blå och bad mig gång på gång att hålla i henne. Jag som är van att rida, fick ge henne lite tips som "luta dig framåt i uppförsbackarna och luta dig bakåt i nerförsbackarna för att hjälpa Bubblan (vi döpte kamelen till det men han hette tydligen Bobo)"


Fler kameler längre fram!




Öken!



Badobidamdaaaamdam!


Vi red förbi en golfbana och mötte lite andra kameler. Då började våran kamel bubbla ut hela tungen vilket ni kan höra på videon längre ner. Det är tydligen deras sätt att "hälsa" eller något sånt. Eller så var han (kamelen) bara kåt.


Lyxig golfbana minsann!




Mer golfbana!




En fontän vid golfbanan.



Till slut kom vi fram till en flod där vi skulle stanna. Floden var en sådan flod som leder ner regnvatten från bergen, ut till havet.


Flod, flod, floood!




Vår utsikt.



När vi skulle stanna och kliva av, lägger sig ju kamelen ner. Den främsta kamelen la sig ner, den andra kamelen la sig ner men när våran kamel precis skulle lägga sig ner, reste sig den första kemelen upp vilket ledde till att den andra kamelen reste sig upp (eftersom dom är fastbundna i varandra). Den första kamelen började backa, vilket ledde till att den andra kamelen kom i full fart framåt och nära vår sida. Pauline bara "LIIINDA, det här är inte kuuuul längre, vad gööör dom? Håll i mig!", helt skärrad typ. Jag bara "Ta det lugnt, slappna av för kamelen känner om du blir orolig och då stressar du upp den mer men se upp för järnhandtaget på den andra kamelen". Sagt och gjort, sekunden efter kändes det som att jag hade en död fisk i mina armar för hon tog "slappna av" på för stort allvar. Kamelerna lugnade ner sig och vi satt av.

Vi kikade runt lite på omgivningen och drack läsk. Vi klappade även på kamelen. Men kamelen blev tydligen "hungrig" som guiden sa för den attackerade min tutte. Dregglade ner hela jävla linnet. Och vet ni vad som hände då? Den jävla guiden letade upp en gammal ingrodd jävla näsduk och börjar torka mig på bröstet. Jag höll masken för jag tänkte "om han blir arg och typ lämnar oss här helt ensamma så måste vi GÅ hela vägen tillbaka och jag har ingen aning om var fan vi är". Så jag stod ut och han blev klar rätt så snabbt. Luktade dock förbannat äckligt.


Palle är skeptisk!




Ser ni oviljan att ens vilja röra kamelen? HAHA!




Ludna öron, just the way I like it.




Stabilt räcke va?



HAHAHAH precis när kamelen dregglar fulla tutten min. HAHA!




En halv guide, kamelen, jag och Pauline. Bruna ben jag har, OMG?!



Sen trillade kameran i marken. Pauline höll i kameran och skulle ge den till mig och när jag skulle ta den så satt den fast i hennes hand så den trillade i marken. Fyfan, höll på att dö på plats eftersom jag älskar min kamera. Den tar grymt bra bilder och jag är sjukt nöjd med den. Så resten av vägen fick vi klara oss med mobilkamerorna. Trist men sant.


Spanar lite!




Söt var han iaf!




Ser hemskt ut, jag vet men han kikade bara på sina kompisar.



Vi gav kamelen coca cola (förstår inte varför den drack det, kanske därför den hade gaser) och sedan satt vi upp igen och gick samma väg tillbaka. Vi fick till och med springa med kamelen. HAHAHA Pauline: Ao, ao, ao, ao, AOOOOO! Hahahahaha så jävla kul. Tillbaka vid dungen där vi suttit upp, satt vi av och hoppade in i bilen tillbaka till hotellet.


Hahahaha fan vad dumma kommentarer man har ibland alltså!


Självklart blev vi avsläppta sist av alla. Men vi hade ingen tid att vila. Nej nej, vi kutade ner till poolen och la oss där för att sola.


Min fina solstol!




Palle hade gått upp. Hon pallade inte trycket och värmen sa hon.




Poolen!




Onödig palm!



När vi solat några timmar, var det dags att springa upp på rummet för att byta om eftersom Rachid skulle komma till hotellet och vi skulle åka till samma marknad som vi varit på några dagar tidigare. Nu visste vi ju liksom hur mycket pengar vi hade kvar så nu kunde vi shoppa loss hur vi ville, något som jag tog fasta på.


Shoppingredo!




Peace!




Ser lite trött ut!




Seriösa Linda vettu!




Återigen överseriös Linda och en söt Palle!




Pöss!




"Det är inte lika kul när du har smink på daaaaj!"



Happy girl!



Fyfan vad jag shoppade. Jag shoppade, Pauline kollade och Rachid bar allting. Fyfan vad underbar stämning det är på den lilla marknaden, fast man blir lite uttittad, men det är bara för vi är vit liksom! Höhö. Vi tog mer bilder där denna gången. Som ni ser på bilderna nedan så är det grus på marken och på vissa ställen var det hela mjukt och gruset hade rasat ihop så det fanns stora hål i gångarna. Livsfarligt men inget som någon tänkte på. Vad jag shoppade, kan ni se i detta inlägg. Pauline fick dock skäll av Rachid för att hon gav med sig för lätt i prutningen. Jag däremot sa han, hade Mouloud lärt upp bra. Jag var tuff men fick som jag ville liksom. Haha!


Den enoooooorma fruktmarknaden!




Såhär såg gångarna ut.




Glad Linda!




HAHAHA kolla dockan!




Fan vad kul vi hade åt denna bild. HAHAHA!




Sådärja, nu blev det bättre!




Bärarn! Här ser ni även hur marken såg ut på vissa ställen!




Jag kände en äcklig lukt!




Rachid kan inte ta en bild utan att blinka. Omöjligt!




Vår personliga bärare!




MiniRachid och TjockisLinda!



När vi shoppat klart, tog vi en taxi tilbaka till hotellet. Vi gick upp med alla våra påsar och skyndade oss ner igen eftersom vi skulle gå och äta middag på Babel. Rachid hade missat två bönetillfällen (de troende och hängivna muslimerna ber nämligen fem gånger om dagen) så han ville egentligen gå och be men vi sa att vi var trötta och därför bara ville äta lite snabbt och sedan gå och sova. Lång dag med många intryck helt enkelt.


HAHAHAHAH!




Är jag tööööööt nudååå?




HAHAHA checka mössan!




Storshopparn!



Jag och Pauline beställde in varsin pizza. Vi hade ju blivit homies med servitören och fick lite annat på pizzan som egentligen inte fanns på den för samma pris som den skulle kostat från början. Take that svenska pizzorior!


Min pizza! Kyckling och svarta oliver!




Palle hade grisabstinens så hon beställde en med parmarskinka.
Okej, det var burkskinka. Ööörk!




Ingen aning om varför jag är sur. Jag har ju för fan mat i handen!



Som vanligt är ju jag Linda och jag kan ju aldrig ha en normal middag utan att flumma runt så jag och Rachid körde lite armbrytning. Orättvist dock att han är starkare än mig. Det är bara för att han har snopp, I know it!


Ajm a vampyr!




Förstår inte riktigt vem av oss hon försökte fota på denna bild.




Övertaggad!



Ohhhh no!


Långsur är jag då inte iaf! Jag vann denna omgång bara så ni vet!




Mätt och belåten!


Duktig tjej!

Hur duktig är inte jag nu då? Jag kom precis hem från en powerwalk trots att jag hade världens träningsvärk i tuttarna så tog jag mig ut (som om man går med brösten liksom...). När jag kom hem så hade mamma och hennes sambo kommit hem. Dom har varit bortresta 2½ vecka så det är skönt att ha dom hemma igen så jag slipper ha koll på allt. Då finns det lite mer tid till att plugga förhoppningsvis.

Plugga ja.. Fyfan, jag vet inte var jag ska börja någonstans. Men jag försöker jobba på så gott jag kan ändå. Eller aa, jag läste ett kapitel igår och jag ska fortsätta läsa nu hade jag tänkt.

Det är dock synd att det är så mycket roligt på tv:n hela tiden. Funderar på att kasta ut den så jag kan koncentrera mig bättre. Men kanske får jag mer struktur på allt nu när mamma är hemma igen. Annars får jag ta mig i kragen och ignorera allt bra som är på dumburken kanske. Fan alltså. Mycket att göra nu.

21/2: Inlämning av dugga
1/3: Tenta i barn med flera funktionshinder och dysfagi hos barn
7/3 Tenta i fonetik
8/3 Inlämning av uppgift i skolan som stöd
11/3 Hemtentan i mobbningens psykologi ska lämnas in
15/3 Tenta i taltranskription

Jag känner hur tv:n tar över mitt liv. Någon som har känt samma sak kanske?


Marockoresan dag 11 (5 januari 2011)

Jag vaknade och hade problem med mobilen, den hade ingen täckning fastän det fanns täckning. Den fick spel liksom. Helt plötsligt så kom täckningen tillbaka och jag fick ett sjukt tråkigt sms från Mouloud. Hans mamma hade dött på natten/morgonen. Jag fällde nog en och annan tår för han skrev ett sånt ledset sms. Usch. Jag berättade för Pauline och hon blev nog också lite nedstämd. 

Vi åt sedan frukost och gjorde oss i ordning för stranden. Vi började sedan gå ner till stranden. När vi kom ner till stranden mötte vi en man som hade hand om kamelsafari. Eftersom vi inte hittade någon sådan gubbe dagen innan, pratade vi med honom och bestämde att vi skulle rida kamel dagen därpå. Jag körde hela "min man är marockan"-kortet igen och prutade ner kamelridningen från 400dh till 250dh. Då ingick transport dit och hem, samt två timmars kamelridning. Gött!


Laddar med lite money medan Palle käkar i bakgrunden.




Strandredo!



Vi la oss sedan på stranden och pressade som fan. Vi låg nog från elvatiden, fram till halv fyra.


Dom som byggde på nya hotellet, tog kaffepaus. HAHAHA!




Den skumma gubben som satt och "gömde" sig och kollade på oss. Weird.





Berget och jag, vi är goda vänner!




Ett litet dopp i värmen!




HAHAHAHA jag blir dränkt. Skulle bara doppa benen lite...




...men blev dyngsur i håret också.




STORA VÅGOR!




Pallen har svalkat sig lite!




HAHAHA, återigen roliga snubben i bakgrunden. Typ spöke?




Lite inzoooomat kanske?




Pyttelite färg har jag väl ändå fått?



Vi lämnade stranden halv fyra och gick upp till KFC och åt kyckling! Det blev samma som sist, min goda kycklingsmörgås. Pauline tog en likadan.


Hungrig!




Ta av korken nästa gång kanske...?




Glada tjejen!




Fejkglada tjejen!



När vi käkat upp, gick vi till bageriet och den lilla butiken mitt emot bageriet för att köpa bröd, vatten och lite annat ätbart. Måste bara tillägga att det brödet var sjukt jävla gott!


Palle tyckte jag blivit tjock så jag fick vatten och bröd.



När vi handlat, gick vi tillbaka till hotellet och la oss för att vila. Jag läste lite i min bok och Pauline slappade bara. När jag läst ut boken, var jag så övertrött att jag var sjukt flummig. Pauline gnällde något om att hon inte fick sova. Men många skratt blev det. Ni vet ju själva hur det är när man är övertrött, då är allting roligt. Haha!


Dubbelhakan är himla bra när man ska läsa. Hakstöd liksom..




Palle chillar!




Här börjar jag bli uttråkad.




Låste ut Palle när hon skulle röka. Stackarn fick gömma sig lite. HAHA




Måste lufta muttan vid AC:n liksom!




Uttråkad Linda och trött Palle!




TRÖTT OCH GRINIIIIG! HAHA!




Men snabbt blev hon glad igen!



Lite övertrötta eller?!



När vi vilat klart, gjorde vi oss i ordning igen för middagen!


Redo!




Överglad?




Glada tjejer.




Glada igen!




Laddad Linda!




Fundersam Palle!




Väntande Linda.



Vi mötte upp Rachid som kom till hotellet klockan 8 på kvällen. Vi åt på Babel och den middagen var pressad. Både jag och Rachid var helt nere. Jag fällde nog en och annan tår där på restaurangen också. Hahah!

Som jag gjorde en del gånger under resan. Helt sjukt. På nyårsafton grät jag också och då fick Rachid världens spel och halvskrek till Pauline: Gi-gi-giiiive her something! Han menade som jag kunde torka tårarna på. HAHAHA! Jag som inte brukar vara så pass känslig, blev helt chockad över att jag blev så pass påverkad av det hela. Pauline hade nog lagom kul på den middagen. Både jag och Rachid befann oss i helt andra tankar och var nästan inte ens kontaktbara. Sjukt. Nåja, maten var lika god som alltid i alla fall..


Min middag. Igen! Sååååå gott!




Palles pasta


Efter vi ätit, gick vi hem till hotellet där dom dumpade lipsillen (mig). Dom gick ut och gick en runda och när Pauline kom hem, låg jag och halvsov. Det var vår onsdag det. Haha! Vi sov även tidigt eftersom vi skulle hitta på mycket dagen efter och skulle bli hämtade klockan elva.

Har precis kommit hem från träningen. Skön...

dsc05554 (MMS)

Har precis kommit hem från träningen. Skönt värre! Nu ska jag laga middag. Blev lite sent idag.


Fyfan vilken jävla vår.

Har suttit och planerat och planerat och planerat för att försöka få våren att rulla på. Jag måste klara alla kurser och göra det bra så jag slipper göra om något för då faller typ allt.

Jag kommer att ha 8 tentor och 6 uppgifter att lämna in i vår. Förstår ni stressen? Det värsta är att 4 av tentorna, kommer vara mellan den 1 mars och 15 mars. Under dessa 14 dagar ska jag även lämna in två uppgifter. Hahahaha. Kul!

Samtidigt ska jag försöka ha tid till att träna och börja rida hästen igen. Detta känns väldigt stabilt! Haha!


Marockoresan dag 10 (4 januari 2011)

Vi vaknade alldeles för sent, halv elva och Rachids träning skulle börja klockan elva. Detta ledde ju till panik i huset. Jag och Pauline var ju grymt morgontrötta så vi förstod inte ritkigt hur pass bråttom det var. Det slutade med att Mouloud fick nycklarna till huset och Rachid skyndade iväg till sin träning. Tydligen tränar dom 5 timmar om dagen. Helt galet! Afrikaner alltså!

När vi väl klätt på oss och ställt i ordning allt som det skulle vara, insåg vi var vi var. Här åker man från landsbygden i Skåne och vaknar med en jävla åker mitt emot huset. Lite weird. Vi stod ute på gatan ett tag och väntade på en taxibil som inte var full med folk. Till slut fick vi tag på en. Och han hade ett minst sagt speciellt solskydd om man säger så...



Ååååker!



Schalla schalla tidningen.


Jag var livrädd att åka med denna man. Han uppfann egna regler hela tiden. Precis efter jag slutade filma så trodde jag att vi skulle dö. Jag skrev typ: NU DÖR VI! Men vi dog inte. Alla överlevde och jag började blunda för jag tordes inte kolla längre. Det som är chockerande, är att det tydligen ska vara svårt att få taxilicens i Marocko. Kan någon förklara varför?



Ja, ni ser ju själva..


När vi kom fram till hotellet, sa jag hej då till Mouloud som skulle till busstationen för att han skulle åka hem till sin sjuka mamma i Sidi Ifni igen. Hon hade blivit sämre igen. Vi sa hej då och gick upp till rummet.



Palles bästa vänner.


Vad vi gjorde mellan klockan ett och klockan fem, är dock lite oklart. Jag har för mig att vi bytte om snabbt som fan och kutade ner till poolen. Vi höll i alla fall på att packa runt i väskorna på sena eftermiddagen och kikade lite på saker. Jag insåg att vi snart skulle hem, vilket jag inte var så sugen på.


Smutstrosor! OMG! HAHA



What's this?



Oh dear Lord, NOOOOOOOO!


Pauline skulle ta en dusch, men råkade visst smörja ansiktet innan hon skulle in i duschen. Smidiga bruden! HAHA! Vi höll också på att fjolla oss lite. Hon tyckte att jag hade en knepig look ibland, som att jag var något zombieliknande vilket vi hade skitkul åt. HAHAHAH!


HAHAHA!



Zombie-Linda!



No, no, no, NOOOOOOO!


På kvällen gjorde vi oss i ordning, och gick till Babel för att äta middag igen. Vi traskade dit, käkade lite förrätt vilket är bröd med smör och oliver. Vi länsade faten. Till och med servetterna försvann av någon underlig anledning! HAHA!



Redo!



Kul att vi är så seriösa. Hahaha! Fan vad bruna tuttar jag har!



Dunka pepparn nurå!



Smörgås med smör, peppar och oliver. Doppa i vinäger. Mums!



Tomt!



Suddiga, hungriga tjejer.


Sedan kom middagen in. Jag åt en tangine med kossa muuuu och Pauline käkade lasagne. En lasagne som inte var bränd. Grymt gott var det återigen. Jag säger bara det, gå dit och ät om ni åker till Agadir för det var helt sjukt gott.



Obränd lasagne.



Tangine!



Ännu mer bröd till maten!



En benbit! Not good!



HAHAHAHAHAHA fan vilken rolig bild. Inblåst blåsfisk typ. HAHA



Hungrig tjej?



BEN, BEN, BEN! Men det var värt det!



Slickad lasagnetallrik!


Efter vi ätit, bestämde vi oss för att det var efterrättsdag idag också och beställde därför in varsin Tiramisu för 18DH/person. 1DH=80 öre. You do the math. Billigt var det i alla fall!



Billig dessert!



Tiramisu!



Palles var typ smält?!



Skeptisk till skeden igen.


När vi käkat upp, gick vi till en butik längre upp på gatan eftersom jag ville köpa en ny sjal. En svart blev det som jag föll för. Mannen försökte få mig att köpa den för dyra pengar, men då körde jag med hela "min man är marockan"-konceptet igen och jag fick den billigt. Han försökte pussa mig på kinden men eftersom han var nasty så sa jag att min man skulle bli förbannad om han kysste mig. Han sa att han sett oss gå förbi hans butik flera dagar och valde därför att inte ge mig en kyss. Det var dock Pauline som föll för kyssandet istället eftersom hon sa hon hade pojkvän i Sverige, men eftersom han inte kunde se så tyckte mannen att hon skulle kyssa honom istället. Hon tyckte att hennes kind typ skulle brännas bort efteråt. HAHA!



Linda goes Bob Marley! No woman no cryyyyyyyy!


När vi sedan gick tillbaka till hotellet pch precis skulle gå över gatan, såg en bil oss och vinkade och log. Han pekade mot dörren precis som att han ville att vi skulle hoppa in i bilen. Eller aa, mannen i bilen såklart. Jag skakade på huvudet och vi gick över vägen. Helt plötsligt när vi går uppåt, kommer mannen i bilen igen. Han kör sakta, sakta precis intill oss. Otäckt som fan! Jag drog då in Pauline in på den lilla butiken intill hotellet eftersom jag ansåg att han inte skulle veta var vi bodde. Då tvärnitar mannen, backar tillbaka lite och glor rakt in i butiken.

Butiken var sjukt liten så det finns ingenstans att gömma sig så vi gick ut igen och fortsatte gå upp mot hotellet. Han började köra sakta intill oss igen. Då drog jag med mig Pauline in på cafét intill vårt hotell istället. Vi beställde in en varm oboy var och såg hur mannen cirkulerade och kikade in hela tiden. Efter ett tag parkerar han bilen så han har huven rakt in mot cafét, slår på parkeringlyset och står där i säkert tio minuter. Sedan försvann han och då sa jag: NU STICKER VI! Vi betalade chokladen snabbt som fan och kutade upp på rummet.



Varm oboy och vatten.



Skärrade brudar!


5 minuter efter att vi kommit in på rummet, knackar det på hotelldörren. Både mitt och Paulines hjärta slog i 290. Pauline öppnade dörren försiktigt och såg livrädd ut. Då stod en man i 30-årsåldern utanför tillsammans med sin kusin som sa att han var ägaren till hotellet och bjöd upp oss till hans våning för att dricka lite drinkar. Vi sa att vi skulle sova, stängde dörren och jag uppfann ett eget inbrottslarm i form av ett Pringlesrör för vi var helt jävla uppskärrade av denna händelse. Jag blev skittrött, la mig och somnade som en stock medan Pauline inte kunde sova eftersom hon var livrädd. Schysst company jag var va? Trodde att mitt tjuvlarm skulle vara säkert och tvärsomnade. HAHAHAHA!


 
Lindas inbrottslarm. HAHAHAHA


Veckans Träning

Har planerat veckans träning och så här ska det minsann se ut om allt går som det ska:

Måndag: Gym Powerwalk istället pga nackspärr.
Tisdag: Jympa på Friskis
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Gym Jympa på Friskis Powerwalk pga försovning
Fredag: Gym Powerwalk istället pga katterna ska kastreras
Lördag: Powerwalk Dans
Söndag: Powerwalk

Härligt med träning!


Veckans Vägning V.6 (V.53)

Veckan som gått har jag tränat varje dag och inte slarvat med maten en enda gång. Allt för att det skulle klaffa på vägningen idag. Och det gjorde det.

Veckans viktnedgång: -2,1 kg.

Total viktnedgång:  22,6 kg

Jag är nöjd. Sjukt nöjd är jag. Nu känner jag mig laddad inför en ny vecka med träning och mat. Fan vad härligt! Nacken måste bara bli bra från nackspärren så blir det full fart sedan!



I'm back!


Marockoresan dag 9 (3 januari 2011)

Vi vaknade men låg och drog oss i sängen rätt så länge på morgonen. Vi var tvungen att vila batterierna eftersom vi faktiskt skulle ut på kameljakt på dagen. Så vi gjorde oss i ordning när vi tagit oss upp i sängen. Mouloud kom till hotellet så vi väntade i lobbyn sålänge.


Parkeringsvaktsmöte!




Checka min morgonfrilla. Nyvaken eller?




Nu ska vi ut på kameljakt, nu ska vi ut på kameljakt! HAHA



Den där fisken hade hakat upp sig. Låg helt still hur länge som helst.



När han kom, tog vi oss ner till stranden och började gå och gå och gå och gå för att hitta några kameler men inte fan såg vi några. Dessutom var det riktigt varmt också och vi började bränna oss. Pauline mådde inte alls bra och bestämde sig för att hon ville tillbaka till hotellet.


Snacka om fickparkering! HAHA




Pallen går och går och går. Men inga kameler ser hon inte!




Bonnebränna!




Jag och berget!




Fina utsikt. Tänk och ha den hemma i Sverige.



Sagt och gjort, vi tog en taxi tillbaka till hotellet och släppte av henne. Därefter tog jag och Mouloud en annan taxi till en matbutik så vi kunde köpa lite mer mat. När vi handlar klart, åkte vi tillbaka till hotellet så jag kunde lämna maten i kylskåpet. Bäddade ner Pauline lite, plockade fram lite vatten till sjuklingen och la även fram en liten nektarin. HAHAHA värsta morsan liksom!


Sådär såg matbutiken ut utifrån.




Färsk fisk!




Bröd och mandariner. Storshopping!


Vacker musik i butiken.

Sedan tog jag och Mouloud en promenad runt halva Agadir. Vi kollade först på den största moskén i Agadir och traskade sedan vidare för att shoppa lite örhängen. Sedan fortsatte vi promenaden runt halva Agadir.


Jag och en palm!




Största moskén.




Apelsinträd. Men tydligen gick det inte att äta dom.




Jag och en blomma.




Jag och en Mouloud.




En öööh. Väg?




Kamouflage!




Stoppskylten och jag!



Vi gick även till den näst största moskén i Agadir för att kika lite på den. Därefter gick vi ner till stranden och satte oss och pratade. När klockan närmade sig fem kom vi på att vi kanske skulle ta och gå tillbaka till hotellet....


Mosque Loubnan




HAHAHAHAHA så jävla ful men vafan. Bevis på att jag var där!




Jag och moskén!




En rondell. Glömmer man att man är i Marocko så
påminns man av flaggorna..




En blomma och jag igen.




Söt passage ner till trottoaren vid stranden.




Jag och min blomma!




Mulle och blomman!



...Men på väg till hotellet så var vi bara tvungna att gå in i djurparken för att kolla på lamorna, kalkonerna, påfåglarna och alla andra djur.


Kalkoner och lamor!




Påfågel




Svan




Gäss.




En geeet!




En dvärggetsbebis.




Rådjur




Någon som vet vad detta djur heter?
Ser ut som något mufflonliknande men jag vettefan alltså.





Trana?




Sånadära springbockar kanske?



Berberapor



Nå gröna fåglar



Papegoja



Blyg ara!



Social ara



Vackert vattenfall vid bron till de andra djuren



Fågelbur



Flamingos



Jag och min pojkvän



Fin fontän vid norra entrén



Utgången


Sedan blev jag lat och mina fötter hade fått världens största skavsår så vi bestämde oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet. På vägen såg vi även en taxiolycka. Herregud, första olyckan vi sett. Helt otroligt att vi inte sett fler med tanke på hur dom kör här.


Taxitecknet



En annan del av Agadir



Taxiolycka

Jag kom tillbaka till hotellet och gick upp till Pauline som faktiskt börjat vakna till liv. Hon mådde bättre men mådde fortfarande inte riktigt bra. Vi gjorde oss i alla fall i ordning eftersom pojkarna skulle bjuda oss på hemlagad mat på kvällen. Detta var vi taggade för eftersom vi ville bli lite bortskämda. Vi gick ner till lobbyn för att vänta på Mouloud som skulle ta en taxi tillsammans med oss, hem till det hus där vi skulle spendera kvällen/natten. Detta hus var Rachids lags.


Skoputsargrabben. Han satt utanför vår balkong varje dag.



Pittögda Linda



Kul att vi är så seriösa jämt!

Vi satte oss och relaxade inne i vardagsrummet och fick lyssna på arabmusik som gick på TV:n medan pojkarna höll på inne i köket.


Vardagsrummet med middagsbordet



Jag i andra delen av vardagsrummet



Palle i snygga tofflor!


Lättroade tjejer.

Efter ett tag gick vi in till köket för att hålla dom sällskap. Rachid grät för att han skar lök och Mouloud gjorde något annat. Dom kämpade på bra dom två männen och resultatet blev toppen!


Crybaby! HAHA



Kockarna!



Toffelgänget. Osäkert vad foppatoffeln till höger gör där.



Få igång gasolspisen är inte alltid så lätt



Tjejorna



I Marocko lägger man kopparna och tallrikarna i lådor, inte i skåp



Walo-Inget-Amen sluuuuta. Internskämt. Alltid lika skoj.
Linda, Linda, Walo
WALO!



Innan vi åt middagen, fick vi dricka marockanskt tea och herregud vad sött det var. Jag har aldrig smakat något sötare i hela mitt liv.


Socker i strut som man skär loss bit för bit.



Teatime!



Palle taggar för middagen!

Sedan var det middagsdags och pojkarna hade lyckats riktigt bra. Det var grymt gott. Däremot blev vi lite chockade över att de la upp enorma mängder mat till oss, medan de själva tog hälften. Nåja, det var grymt gott så vi slickade faten rena. Måste nästan fixa fram receptet på det som dom lagade kanske? Fast då skulle jag ju ha Pauline rännandes hemma hos mig varje dag. Hrmm.. HAHA!


Sjukt god middag!



Dinnertime! Vi länsade allt!

Till efterätt fick vi fruktsallad men den orkade vi dock inte äta upp. Trots att det var gott så gick det bara inte.


Efterätten!

Jag och Mouloud var sjukt trötta efter detta och gick och la oss. Jag bäddade dock ner Pauline innan vi gick och la oss eftersom hon frös och började må dåligt igen. Rachid la sig och sov på andra sidan. När vi skulle till och sova, hörde vi hus någon i huset hade sex. HAHAHAHA. Fyfan alltså. Trodde jag skulle skratta ihjäl mig. Det var någon som blev grymt bangad om man säger så. Tänk er applåders läten *klapp klapp klapp*, det jävla lätet höll på. Och en kvinnas stönande, till slut hörde man mannen ÅÅÅH ÅÅÅÅH ÅÅÅÅÅH! HAHAHA, både jag och Mouloud blev glada att det var över och skulle till och sova. Då börjar skiten IGEN. Vi tittade på varandra och Mouloud sa: omg, I want to sleeeeeeep! Men som tur var så blev det tyst snabbt som fan. Vet inte om frun slog ihjäl mannen eller vad som hände men tyst blev det iaf.


Här inne sov jag och Mulle. Detta fungerar som soffor, men även
som sängar. Man flyttar bara madrasserna som man vill ha dom.
 


När jag var liten...

...spelade min mamma denna låt väldigt ofta.

Först nu förstår jag varför.


Tränat varje dag denna vecka.

Jag borde få en liten eloge. Jag har faktiskt varit igång varje dag denna vecka och tränat. Är inte det duktigt? Såhär har min vecka sett ut:

Måndag: Powerwalk 35 min
Tisdag: Gym: 10 km spinning, 2 km gång och 500 m rodd.
Onsdag: Powerwalk 35 min
Torsdag: Gym: 10 km spinning, 1 km gång och 500 m rodd.
Fredag: Powerwalk 35 min
Lördag: Powerwalk 35 min
Söndag: Powerwalk 35 min

Jag har alltså rört mig varje dag denna vecka, jag har inte fuskat en enda gång med maten så om jag inte får ett minus på vågen imorgon, blir jag besviken. Så nu jäklar håller vi tummar och tår på att vågen är snäll mot mig imorgon. För visst håller ni en liiiiiten tumme för mig i alla fall?


Marockoresan dag 8 (2 januari 2010)

Idag tog vi en rejäl sovmorgon. Palle sov, jag smet in på toa och gjorde morgonkissen liksom. Sen trodde Palle att jag somnat så hon smet in på toa och gjorde annat. När hon kom ut igen hade hon typ panik. "Eeeeehhh, Linda, det går inte att spoooola!" HAHAHA. Palle sket stopp i toan helt enkelt. Maten i Marocko är inte nådig! HAHA

FixarfrasseLinda fick ju självklart rycka in och försöka lösa det hela. Gick mindre bra kan jag ju lova. Testade ta vatten från duschslangen för att spola på så sätt men nääädå, inget funkade så vi lät det vara och tänkte att det snart skulle komma igång igen. Vilket det inte gjorde.. Vi käkade frukost iaf.


Smelly shit! HAHA




HAHAHA


Helt plötsligt så var jag också tvungen att gå på toa för numbero 2 liksom. Men jag kunde inte göra det i vårt rum så jagkom ju på att vid poolen så fanns en toalett, utan papper. Så jag packade med mig en massa papper och skulle ut på toajakt. Jag kom ner till poolen och dörren var stängd och låst, jag kom alltså inte ut till poolen. Jävla fan. Nödig som jag var, knep jag mig upp för trappen igen och ner på andra sidan där receptionen var. Tydligen så var allt vatten avstängt men skulle komma igång igen efter en timme.


Toaredo!




Skeptisk!


Jag tog mig upp på rummet igen och berättade det för Pauline. Det knepiga var dock at vi hade varmvatten i kranen och i duschen, men inget kallvatten. Haha! Till slut kom vattnet igång och helvete vad jag sprang till toan. Glädjetjut och kut liksom. Haha!


Vi var ju ändå på semester liksom!


Vi var inte bakfulla men däremot trötta med tanke på att vi faktiskt inte sovit allt för mycket under semestern. Så vi sov, åt nudlar till lunch, sov igen typ.


Inga lock så jag körde med en bricka. Tog typ en halvtimme.
Men jag slapp gasolspisar iaf!



Finally done!




Palle med sina 4 bästa vänner. Nässpray, mobil, mp3 och näsduk!



Sedan gjorde vi oss i ordning för att träffa pojkarna. Mouloud kom nämligen tillbaka till Agadir för två dagar.


Tänkte först gå klädd så här. Meeeen jag ångrade mig.




Jag tog typ bild på rummet eller nåt.




Min nya outfit i väntan på Pauline skulle bli klar.




Tog en liten egobild! Liknar min lillasyster på denna bilden.




Ser ni vad smal jag ser ut på denna bilden? Ojoj!



Vi åt på Babel igen.


Min brända lasagne. Sjukt god!




Palles soppa!




Rachids frukt-gotti!




Mouloud med soppan. Stackarn är helt svart under ögonen för
han inte kunnat sova på över en vecka pga hans mamma. Det
är även det första han äter på 4 dagar. Jag tvingade honom.
I'm a feeder!




Glada tjejer!



Försökte ta en bild på grabbarna. Först kunde dom inte vara seriösa, sedan gjorde Rachid en konstig min på varenda bild. Till slut sa jag: Be still, don't breath, don't even twinkle!


Flummon




Lazy-eye!




In med tungan




Ehm, jao.




Såja, finally!



Därefter gick vi ner till stranden. Mouloud blev sur och då blev jag förbannad. Allt löste sig till slut men mannen har problem att säga förlåt. Det är något han måste jobba på, annars kommer jag nita honom varje gång han blir sån surkärring.


Vi vid fontänen vid stranden.



Vi gick in på ett biljardfik där vi spelade biljard. När jag och Pauline spelade i samma lag mot pojkarna, gick det dåligt. Men när jag och Mouloud spelade mot Pauline och Rachid, vann vi. We rock liksom! Haha!


Palle puttar, skjuter, eller vafan man gör!
Rachid är lite feminim med handväska!




Jag puttar/skjuter eller jaa. Ni fattar.


HAHAHAHA denna bilden äger. Först ser Mouloud minimal ut och
dessutom ser det ut som han petar Rachid i ögat.




Mouloud puttar. I sin kvinnliga jacka. Tydligen är den köpt på
herravdelningen på Zara. Men någon måste ha hängt den fel.



Efter att vi spelat lite, gick vi ut och promenerade på stranden lite. Pauline mådde inte så bra så hon gick hem tidigt med Rachid medan jag och Mouloud vandrade lite på stranden och satte oss för att kolla lite på havet. Här fick vi problem med polisen igen eftersom det tydligen inte heller var okej att ge en pojke en gammal hederlig handtralla i mörkret. Från ingenstans kom två militära poliser upp. Den ena polisen pratade med mig och frågade var jag kom ifrån och sånt. När han hörde jag var från Sverige så blev jag genast mycket mer intressant eftersom hans bror bor i Stockholm. Han sa saker som: Marocko, fyfan alltså, aah?, och nickade mot Mouloud. HAHA. Jag bara: Näääe! Som tur var så löste sig allt. Vi gick in på en nattklubb och satt där och pratade istället eftersom det var kallt ute på kvällen. Sedan gick vi tillbaka till hotellet runt tretiden på natten.


Trött och tröttare på nattklubben.




När vi var påväg till hotellet såg jag två åsnor mitt på torget utan
ägare. Dom bara stod liksom.


Svar till Sandra:

Hej Sandra!
Om du läser hela inlägget så ser du precis vad jag ätit. Detta var en detoxvecka vilket gick ut på att rensa ut slaggprodukter och endast äta vissa saker. Nu har jag återgått till min riktiga "diet", med riktig mat. Men detta åt jag den veckan:

Morgon: Ett stort glas ljummet vatten med pressad citron i.

Frukost: Fruktsallad med 1 banan, ½ äpple, ½ apelsin, 1 passionsfrukt, 1 skiva melon, 1 dl dinkelmüsli, 1 näve rostade mandlar. 1 linfröshot (½ glas vatten och 1 msk linfrö ska stå i blöt över natten)

Lunch: Ceasarsallad (1/4 salladshuvud, 15 cm gurka, ½ paprika, 10 skurna sockerärtor, 1 stekt kycklingfile som är skuren i bitar). Eller en kokt laxfilé med 2 dl bulgur och sockerärtor/broccoli.



Mellanmål: 2 dl torkad frukt (exempelvis torkade tranbär, torkade jordgubbar, torkad ananas, torkad kiwi).


Middag: En kokt laxfilé med 2 dl bulgur och sockerärtor/broccoli eller het böngryta med ingefära, vitlök och cayennepeppar som serveras med gurka och 2 dl råris.



Kvällsfika: 2 nävar rostade mandlar och en stor kopp grönt tea.

Jag drack även väldigt mycket vatten, samt grönt tea med citronsmak. Men tänk dock på att detta matschema är något som du ska använda dig av 1 vecka eller 10 dagar för att rensa ut slaggprodukter från kroppen. Man känner sig piggare och fräschare efteråt men det är inget som jag råder dig att leva på månad in och månad ut eftersom det då förlorar effekten.

Tänk också på att det är hälsosammare att tappa ett kilo i veckan, istället för stora siffror. Mellan 0,5-1,0 kg är lagom. Att gå ner i vikt tar tid, tålamod och motivation!

Lycka till!

Ang. Löshår!


Anonym: Lämna din mailadress så mailar jag dig och vi pratar mer där!

 


Marockoresan dag 7 (1 januari 2011)

Eftersom jag och Pauline visste att vi skulle ha barnvakt under nyårsafton, visste vi att vi inte kunde dricka alkohol eftersom Rachid skulle vara vår barnvakt. Han spelar nämligen i Agadirs fotbollslag och det gör att han inte dricker, självklart är han även muslim som också påverkar. Därför vaknade vi tidigt på morgonen, pigga och alerta! Redo för en ny dag helt enkelt! Vi var även taggade eftersom vi visste att det var utgång på schemat idag!

I alla fall, vi åt frukost och sedan sprang vi ner till poolen för en lugn dag på hotellet. Allt för att ladda batterierna tills kvällen. Vi låg ute på solstolarna och made love to the sun.

Vi testade även poolen och fy fan vad kallt det var. Det var helt sjukt kallt. Muttan frös typ till is när man kommit till magen. Haha! Men vi trotsade kylan några gånger och hoppade i plurret eftersom det var sjukt varmt i solen idag.


Palle ser skoj ut! Kolla benen! HAHAHA



Tydligen såg jag också rolig ut såhär.



HAHA bomben flyter!




Försökte ta mig upp för "backen" i poolen. Haha!




Kallt?




Turistbild!




Nää, fyfan vad hemskt.



Vid tretiden försvann solen bakom balkongerna på huset bredvid vilket innebar att vi tog oss upp till rummet, bytte om och gjorde staden. Haha! Nä men vi tog en liten promenad åt det andra hållet i Agadir, där vi inte varit än. 

Pauline ville att jag skulle ta bilder på henne överallt, hela tiden. Jävla fotonörd! Haha, jag ville ta bilder på omgivningen, medan Pauline ville bli fotad i uppförsbacke, vid en skylt, med en blomma, osv. HAHA! 


Ta bild på mig när jag går häääär!




Här luktade det bajs. Just so you know.




Turisterna!




Blå himmel och en sväng typ.




Här parkerar man på trottoaren. Kolla bara bilen bredvid den gula.




En tvärgata in.




Ta en bild på mig och blomman!




Platta tak.




Lite dött.




TAXIBIL!




Jag vid en mur!




Palle vid en fransk skylt!



När vi promenerat en runda, gick vi för att käka lite lunch (klockan halv fem på eftermiddagen). Pauline käkade nuggets som tydligen inte smakade nuggets medan jag åt en grymt god kycklingsmörgås.


Man kunde beställa pain.




Grymt god kycklingsmörgås!




Palles nuggets!


När vi käkat, gick vi tillbaka till hotellet för att vila lite innan vi skulle ut och svira på kvällen. Dessvärre kunde jag återigen inte somna, utan låg och fjollade mig en massa. Powernaps och jag fungerar inte ihop, så enkelt är det. Jag sover på natten and that's it liksom! HAHA!


Jag fick ett telefonnummer i mitt lakan. Ehm. Som var en gardin.




Flumm flumm flummmm




Resedagboksskrivarn!




Vita lakan = ser liiiiite brun ut iaf!




Weird ass tandpetare!




Räknade till och med pengar för att bli trött. Funkade ej!



Vi gjorde oss sedan i ordning för kvällen och taggade med lite Smirnoff Ice. Jag orkade inte bry mig alls om hur jag såg ut, kastade på mig lite kläder, målade lite ögonskugga och satte upp håret i en tofs. Haha! Men Pauline gjorde sig snygg värre. Är grymt sotis på hennes spetsleggins. Om någon vet var såna finns, hör av er till mig! 


Posarn!



Glada tjejooor!




Ooooorka liksom!




Jag måste fixa hååååret också, sa Pauline.




VAFAN SKYNDA NUDÅÅÅÅ!




HAHA. Äntligen klart att gå!



När vi gjort oss i ordning, började vi vandra ner mot stranden där vi skulle äta. Vi märkte direkt skillnaden på att vara ute och gå med pojkarna, och att vara ute och gå själv. Helt sjukt vad jobbiga folk kan vara. Det slutade med att vi gick och höll varandra i handen för att vi skulle få folk att tro att vi var lesbiska. Mission failed typ. En kille frågade oss var vi kom ifrån osv, vi sa Deutschland men det är oklart varför. Självklart kunde den jävla araben tyska. HAHA! Han och hans kompis förföljde oss lite också. Otäck snubbe.

Vi hade redan tidigare bestämt oss för att vi skulle äta på den indiska restaurangen. Männen som arbetade där, kände igen oss och gav oss ett bra bord, fick in fördrinkar och beställde mat. Vi bestämde att vi skulle köra all in idag, både med alkohol och med mat. Mest med mat dock! Haha! 

Jag beställde in vatten och Pauline beställde in vin. Ett vin som faktiskt var gott. Det slutade med att vi bad om ett till glas så jag också drack. Det var inte direkt dom små glasen vi fick om man säger så... Sedan var det matdags. Jag beställde en Muttan Handi med ett kött som var så pass gott att det smälte i munnen medan Palle köpte någon pasta. Haha! 


Vatten och vin på kylning.




HAHA ser ni skillnaden på glasen? Jisses.




Skeptisk!




Aptitretarn = vitt bröd. Toppen för kroppen!




MAAAAAUUUUD! Mat på skånska.




En brittisk dam tog bild på oss!




Lille glaset!




Min goooda mutta!




Palles pasta!


Medan vi satt och åt, var det några killar som höll på med gymnastikövningar på serveringen intill. Jag var livrädd hela tiden för dom hoppade och flög hit och dit. Svagt hjärta kallas det tydligen. Haha! Världens sötaste lilla flicka kom in till mig också då och "stoppade om mig" under min sjal så jag inte skulle frysa. Såååå söt flicka!


Pojkar!



 När vi käkat upp, bad vi om en drinkmeny och menyn igen. Nu var den minsann dags för lite efterätt. Vi hade varit i Marocko 6 dagar och än hade vi inte käkat någon efterätt. Så nu när vi inte hade några män med oss att impa på, var det självklart att vi skulle ha lite gotti. Så vi beställde in varsin bananasplit och varsin piña colada som var sjukt jävla starka. Det gick inte direkt att sitta och njuta av det, utan det blev som att ta en shot varje gång man drack. Haha! Dom ville få oss fulla!


Semester!




Innan vi visste vad dom smakade..




Jag ser typ trött ut. HAHA



SKÅL!




Yummie!




Sur för skiten var odrickbar!




De vackra rosorna som vi fick men som vi också glömde..


Perfekt att Pauline säger "innan pojkarna kommer och tar oss"
och precis då kryper servitörerna fram. HAHA


Jag sitter och snackar lite.



När vi druckit upp detta så tänkte vi betala men helt plötsligt kommer dom in med ännu en gratisdrink som av någon anledning var ännu starkare än innan så vi drack upp snabbt och gick på toaletten och betalade sedan. hela kalaset, en utekväll med massor av mat, dryck och dricks gick på 500 spänn. Lätt värt!


Ännu mer drinkar. Jämför färgen med den första..
Supa oss fulla yes yes.



Vi fick av någon anledning en julspira också.



Puss på roserna!




När bilderna började se ut såhär kände vi att det var dags att gå hem


När vi betalt, började vi vingla bort på strandpromenaden för att ragga upp en taxi. Killarna var som magneter. Jag gjorde dock misstaget att prata i telefon och pratade självklart på engelska. En man kom fram och frågade om vi kunde engelska, men nej nej sa vi. Han var dock en jävla smartass och sa: jamen, jag hörde ju att du pratade engelska i telefonen nyss. Oh fuckk..

Till slut kom vi till taxi och hoppade in. Jag såg direkt att fanskapet inte startade taxametern men han körde inga omvägar. När vi kom fram sa han att han ville ha 50 dirham och la av ett halvt tandlöst leende. Öööööh sa jag, glöm det! Här har du 20 dirham. Mer än så får du inte. Vi vet hur det fungerar här i staden och vad saker och ting kostar. Nästa gång, starta taxametern. HAHAHA. Han fick 20 dirham i handen och sedan hoppade vi ur bilen. Han såg sur värre ut kan jag ju lova. HAHA! Vafan, man bråkar inte med mig.

Vi tog oss upp till rummet på något sätt och flummade runt i rummet tills vi somnade. Haha!


HAHAHAHAHA no fucking comments. Fyfan vad kul vi hade åt detta.

Då satte jag ner foten i marken så den nästan gick igenom marken
och saaaa min man är marockan.

HAHAHAHAHA fyfan vad borta jag måste ha varit där.

Jag som normalt tål hur mycket sprit som helst, blev lullig på hur lite som helst eftersom jag inte druckit på väldigt länge. HAHA rolig kväll!


Duktiga Linda har varit och tränat på gymm...

dsc05540 (MMS)

Duktiga Linda har varit och tränat på gymmet. Nu ska jag åka till Tomelilla och hämta Fadi som ska hjälpa mig bära en säng.


Lilla påsen eller? Jag får ju fan plats i ...

dsc05541 (MMS)

Lilla påsen eller? Jag får ju fan plats i den! Haha!


Sorry

Håller på och skriver ett inlägg om dag 7 i Marocko men nu ger jag upp. Migränen kom som en våg över mig och jag känner mig spysjuk deluxe. Ni får vänta på dag 7 tills imorn!

Nu ska jag slå av tv och alla lampor och försöka få bort migränhelvetet.

Godnatt!


Dagens Träning!

Idag var jag på gymmet och svettades. Det kändes verkligen att det var hela två månader sedan sist jag var där. Jag har planerat in att jag ska försöka åka dit 3 gånger i veckan och powerwalka här hemma de resterande 4 dagarna. Tyvärr är vårt badhus stängt pga läckage i taket så det blir tyvärr ingen simning på ett tag. Synd! Men det borde bli ganska så bra så som jag planerat va? Iaf, detta blev dagens träning:

Löpband: 2 km powerwalk
Spinning: 10 km, speed 30km/h
Rodd: 500 meter


RSS 2.0