Sjukt glad. Jessica på jobbet har inte set...

imag1512 (MMS)

Sjukt glad. Jessica på jobbet har inte sett mig på två veckor och hon sa: sheeeet du måste ha gått ner grymt mycket i vikt! En annan frågade också hur mycket jag gått ner. Håller tummarna nästa torsdag för då ska jag väga mig!


I löööve my new shoes! Igår var jag och Em...

imag1500 (MMS)

I löööve my new shoes! Igår var jag och Emelie till NovaLund en sväng. Jag skulle köpa nya Easytones eftersom jag slitit hål på mina efter 3 år. Går in på Stadium, ser något snyggt på reabordet, plockar upp skorna och ser att det är Easytone. Egentligen är storleken en för liten, provar dom ändå OCH DOM PASSAR! Ett riktigt fynd. 599 istället för 1199. Woho! Skönare skor att gå i, finns inte!


Lunchtime! Idag står sparrissoppa på menyn...

imag1494 (MMS)

Lunchtime! Idag står sparrissoppa på menyn. Sen ska jag ut på en powerwalk i det fina vädret. Bäst att passa på innan stormvindarna är tillbaka igen..


Awesome



Den här låten gör mig så jävla glad!

This one's for the outcast, for those about to fall
This is for the lowlife, this one's for us all
La la la la la la...
This is for the outcast
We don't need a cure!
La la la la la la...

If you say it, then mean it!
If you mean it, then do it!
If you want it, then take it!
If you take it, don't fake it!


Jag och jyckarna trotsade blåsten och tog ...

imag1454 (MMS)

Jag och jyckarna trotsade blåsten och tog oss en powerwalk. Woop woop! Känns riktigt bra nu efteråt!


Glor på I used to be fat. Borde egentligen...

imag1451 (MMS)

Glor på I used to be fat. Borde egentligen vara ute på en powerwalk men det blåser så in i helvete. Alltid dom här "men:en". Jag ska pallra mig ut iaf. Jag måste idag. Har skjutit upp det två dagar nu pga blåsten men den verkar inte ge med sig så då får väl jag göra det då.. Bra inspiration på tv:n iaf. Hon ska gå ner 23 kilo på 64 dagar.


Asdålig.

Alltså jag är asdålig på att svara och godkänna kommentarer. Jag har seriöst kommentarer som ligger kvar sedan i november som ska svaras på. Ber om ursäkt men det kommer!

Första gruppträffen.

Ja, den första gruppträffen var i tisdags och gick superbra. Vi fick presentera oss för varandra. Jag var den yngsta och den äldsta var 66. Resten var mellan 30-50 år. Höhö, kände mig som en snorunge som satt med farmor och farbror typ. Nä men det blir nog en bra grupp tror jag. Alla verkar glada och öppna så det är bara roligt.

Vi gick inte igenom så supermycket mer än att presentera oss och ta oss tid till att lyssna på den mentala träningen (som faktiskt piggade upp mig).

Annars gick vi igenom vad helfart betyder, samt halvfart (det som man går på efter man gått på helfart eller om man startar på halvfart direkt och skippar helfarten). Vi gick också igenom hur viktigt vattnet var för oss som ville gå ner i vikt, speciellt när man går på helfart/halvfart och hur mycket vi minst måste dricka om dagen. Går man på helfart ska man dricka 2-2½ liter om dagen, går man på halvfart 1-1½ liter (minst). 

Sedan fick vi hemläxa också som ska vara gjord till nästa gång, som innefattar mental träning (lyssna på CD:n spår 2 i 7 dgr), mental näring (glädja oss över vårt beslut att starta), rörelseglädje (en promenad varannan dag på minst 20 minuter - men sen får vi träna mer också såklart!) och god energi som innebär att jag på helfart ska dricka mycket vatten medan dom på halvfart ska fundera över recept som kan göras om för att passa Xtravaganza.

Jag kunde ha vägt mig i tisdags när jag var där, men jag valde att inte göra det. Jag tänkte göra det nästa gång istället då jag gått på helfart 3 veckor. Helfart funkar riktigt bra för mig. Jag känner ingen hunger, inget sug, magen krånglar inte och jag vaknar pigg på morgonen. Eller, så pigg man kan vara när klockan ibland ringer halv fem. Men som idag när jag äe ledig så vaknade jag kvart över sju och var pigg, fast jag gick och la mig vid tolvtiden.

Ja, det var väl allt egentligen. Nu ska jag ta mig ut i stallet och ta ut hästarna. Sedan blir det till att mocka och kanske ta en promenad i stormen. Jag känner mig laddad. Ska frysa upp mitt kort på gymmet också så jag kan börja träna där igen. Nu är jag på gång!



I miss my old body (and clothes ofc).


Tisdag då.

Ikväll är första gruppmötet på Xtravaganza. Kommer bli intressant att se vilka mer personer som är i min grupp. Kanske finns någon man känner med? Förstår inte riktigt varför det är så mycket hysch hysch med att gå ner i vikt. Jag vet flera som kämpar med vikten men som inte väljer att skriva/prata om det öppet. Jag skriver inte heller på Facebook om viktnedgång och dieter, utan allt skrivs här.

Varför är vi så rädda att folk ska döma oss när vi gör en livsstilsförändring?

Not good.

Jag håller på och blir sjuk. Vaknade imorse av täppt+rinnande näsa, ont i halsen och ont i ögonen. Askul. Har känt av ömhet i nacke, armar och ben också i några dagar så jag hoppas verkligen inte på att jag håller på och få den här influensan som var och varannan person på jobbet går runt med nu. Hoppas till tusen att jag är bättre snart så jag kan komma igång med träningen.

Har precis käkat min middag, blev sparrissoppa idag.

Imorgon är det dags för bilen att besiktas, sedan ska jag på en anställningsintervju så ni kan väl hålla en liten tumme så är ni goa! Efter det så ska jag träffa en kompis och sedan är det dags för det första gruppmötet på Xtravaganza. Spännande!

Dags att kurera mig. Tur att jag har mina turkmediciner. Med dom borde jag vara frisk på ett kick!


Sushicravings

Omg, jag är så sjukt jävla sugen på sushi. Tänk er, öppna munnen om en rulle och känna smakerna blandas i munnen. Saftigt ris och god lax. Omg..... Skulle ALDRIG ha kollat på en video en gammal skolkamrat la upp på Facebook där dom gör sin egen sushi. Fan ta dig Ivan.

Ska inte förstöra min helfart, ska inte förstöra min helfart, ska inte förstöra min helfart....

Solen skiner i Skåne och termometern visar på 5 plusgrader. Snön smälter och det är slask överallt. Mysigt.


Fyllt på skafferiet lite.

Har bestämt mig för att köra på helfart i alla fall 2 veckor till, sedan får vi se hur jag gör. Magen känns mycket lugnare, jag känner inga sug och nästan ingen hunger så det är ju bra. Nästa vecka jobbar jag bara en dag så då ska jag komma igång med träningen igen också för denna vecka blev det bara 30 minuters spinning och ett höintag. På tisdag kväll är det även dags för den första gruppträffen så det blir spännande att se vilka fler som kämpar på med samma saker som mig.




Choklad Toffee, jordgubb, choklad, persika, vanilj, grönsak, kyckling, sparris och svamp.


Ojsan, jag råkade visst shoppa lite...

imag1324 (MMS)

Ojsan, jag råkade visst shoppa lite...


Längtar hem till sängen nu! Men snart så.....

imag1312 (MMS)

Längtar hem till sängen nu! Men snart så... Några timmar till på jobbet innan jag får ta mig hem. Imorn kommer det vara kolsvart ute när jag åker till jobbet, inte alls lika fint som det var på bilden i morse..


HÄRLIGT!

Finns det något härligare än en varm, skön dusch på kvällen för att sedan krypa ner i sängen med en kopp te efter en lång arbetsdag? I think not.

Ännu härligare blir det efter man tränat. Idag blev det ett kort pass, 30 minuter på spinningcykeln i sovrummet. Ska börja träna på allvar nästa vecka då jag jobbar mina sista heltidstimmar som jag jobbat i tre veckor, på fredag. Sedan är framtiden lite oviss. Nästa vecka blir det bara jobb en dag (om jag inte blir inringd fler dagar) och veckan därpå ser likadan ut. Dags att sätta igång med studierna med andra ord. Ser inte riktigt fram emot det.

Men med tanke på att jag redan jobbat runt hundra timmar denna månad och vi bara kommit halvvägs in i månaden så måste kanske fokus läggas på studierna också då jag kommit fram till att jag vill bli logoped och "bara" har 2 år kvar av studierna. Det är värt att kämpa för. Fast samtidigt vill jag jobba inom förskolan...

Nåja, dags att glo på Vänner. Uppdaterar nog nästa gång på fredag eller lördag då jag jobbar 7.30-17.15 och sedan 18.30-23.00 imorgon (ska pressa in ett möte hos Xtravaganza däremellan också) för att sedan börja jobba på fredag 06.00-16.00 igen.

På lördag morgon 10.00 blir det höintag som träningspass. Ingen rast och ingen ro. På söndag ska jag VILA!

Hoppas ni fortsätter läsa och kommentera fast jag inte godkänner och svarar på något just nu. Fullt upp som ni ser. Ha det fint!


Första nackdelen

Okej, nu har jag gått på Xtravaganza i 4 dagar och den första nackdelen har yttrat sig. Kan ni gissa vad det är? Dålig andedräkt. Hahahahaha. Jag som aldrig luktar illa ur munnen, kan nu känna hur jag smakar illa i munnen. Så det betyder nog också att jag luktar illa också. Fast det vet jag ju inte, för jag har inte vågat fråga någon. Haha! Bättre att låtsas som ingenting.

Annars så är det ju naturligt att man luktar illa ur munnen, dock att det startar under dag 5 på grund av att "fettförbränningen skjuter fart".

Jag känner mig väldigt trött på kvällarna men det gjorde jag redan innan jag började med dessa shaker, men annars är det en vanlig bieffekt. Jag känner dock ingen som helst hunger, varken på morgonen, lunchen eller middagen.

Såhär äter jag:
½ påse på morgonen
1 påse på lunchen
½ påse till mellis
1 påse till middag.

Man ska ju äta 3 påsar om dagen, men kan dela upp det på hur många gånger man känner för och detta fungerar för mig.

Snart dags att sova, imorgon ringer klockan halv fem. Wihooo!



Har förresten en ny frilla sedan en vecka tillbaka.

Nytt liv, ny kropp, ny frilla.


Dinnertime. Detta ser väl smarrigt ut? ;)

imag1287 (MMS)

Dinnertime. Detta ser väl smarrigt ut? ;)


Det här med vägningen.

Jag ska nollställa min "Veckans Vägning" som jag har här ute på vänster sida eftersom jag har en ny "startvikt" som det räknas ifrån och då är det bättre om jag följer de vägningar de gör på viktcentret och uppdaterar utefter dem istället. Jag mätte mig igår också så jag har alla mått klara och sparade.


Känslostorm.

Herregud vilken jävla dag jag hade igår. Allt kändes helt värdelöst. PMS i samband med att börja med helfart var kanske inte världens smartaste idé.

Allt, verkligen allt var bara uselt. Kände för att ge upp mitt förhållande, kände för att ge upp hästarna, kände föratt dra ifrån Skåne fortare än kvickt, kände för att ge upp studierna för ett år och istället jobba. Det sistnämnda känner jag fortfarande men de andra sakerna har jag lugnat mig lite i. Hahaha, det är helt sjukt vilka känslostormar man kan få ibland.

Nä, dags att fortsätta tvätta!


Första dagen med Xtravaganza

Har faktiskt gått bra. Blåbärsshaken smakade vidrigt som fan iaf så den kommer jag inte köpa fler gånger. Får hoppas att mango/papaya (något sånt var det) smakar bättre imorgon bitti. Choklad med toffee var helt okej imorse iaf. Den smakade välling. Hahaha!

Kycklingsoppan tog jag nog för mycket vatten när jag åt för den smakade typ vatten.

Det har gått bra iaf. Jag har inte känt mig hungrig, förrän nu på kvällen. Det vidrigaste är oljan på morgonen som smakar lemon. Tänk er att ta olja i munnen och känna det feta runt munnen. Vidrigt. Min mage reagerade iaf på omega 3-kapslarna, oljan och fröerna. Hahaha den lät som en hel torktumlare.

Bjuder på min favoritlåt för tillfället. Jag som älskar killar med långt hår håller ju på att bli galen på Morten som trummar i samband med Jakes röst. Finns inget hetare än en kille med långt hår som man kan riva tag i. Får be min pojkvän spara ut långt hår så jag får något att dra i. Men han skulle nog inte passa i det tyvärr..


En fobi jag har.

Det finns en fobi som jag verkligen har. Vet ni vad det är? Det är att köra på ett vildsvin. Hahaha. Dom blir så jävla förbannade om dom överlever en krock, samtidigt som dom förstör bilen som fan eftersom det är som att köra in i en vägg.

Precis där vi bor finns ett vildsvinsstråk och jag har många gånger sett dom springa över vägen. Ibland ensam, ibland i flock..

Tänk att köra på världens största vildsvin som det på bilden. 2,84 meter lång från tryne till svans och vägde 477 kg. Fyyyyfan.


Sista dagen i mitt gamla liv.

Har jobbat lång dag idag och sedan kom Elin förbi med lite thaimat som vi käkade. Sen blev det en massa skratt, fjanterier med klädprovning och Oriflame-shopping (for once).Haha började med att Elin tog av sig strumporna, sedan rök legginsen och linnet för att sedan plocka av sig bh:n också för att prova mina kläder som jag ska lyckas klämma mig i igen, och mina skor. Haha! Märks att vi båda jobbar på förskola och har jobbat lång dag idag. Haha!

Vi käkade lite OLW-stjärnor och låg i sängen och glodde på Whipeout och Notting Hill. Mysfredag helt enkelt. Nu ligger jag nerbäddad i sängen med resten av min Marabou Saltlakrits-chokladkaka och tar farväl av mitt gamla liv. Imorn börjar livet enligt Xtravaganzas regler.

Nu blir det godnatt godingar för idag har det varit en riktigt lång dag, trots att jobbandet gick snabbt som attan. Imorn är det alltså dags. Mitt nya liv. På riktigt. Jag är bunden i ett år så nu blir det minsann full fart som gäller för att jag ska få de resultat jag vill ha.

Natti!

Oooooh ont i magen.

Fyfan vad jag har ont i magen. Jag har ont i magen jämt nu. Magen reagerar på ALLT. Bröd, smör, mjölk, soyamjölk, vindruvor osv osv. Blir galen!

Jag hoppas verkligen att det ger med sig på lördag när jag börjar med Xtravaganzas pulver. Det finns ju låglaktos av dem också men vi får se om jag ens kommer reagera på dom vanliga. Tydligen kan mjölkproteinallergiker och laktosintoleranta ofta äta dem ändå utan att reagera.

Nu ska jag chilla lite. Klockan ringer om 10 timmar igen. Hatar tidiga dagar.

Bööö, jag hatar frukost. Det spelar ingen ...

imag1141 (MMS)

Bööö, jag hatar frukost. Det spelar ingen roll om det är gröt. En hårdbrödmacka eller nybakta frukostbullar som står på menyn. Frukosten tar alltid lång tid och jag får tvinga i mig den. Idag är det sojamjölk och en hårdbrödmacka med laktosfri cream cheese som står på menyn för magen har börjat krångla enormt med mjölk igen :(


Oooh jag har ju glömt...

....att berätta om mötet hos Xtravaganza. Jag var där i torsdags och snackade lite med Lena som ska vara min "coach". Skulle egentligen haft en tjej som hette Lovisa men eftersom jag fick boka om min tid pga jobb, blev det Lena istället.

Iaf så ska jag köra igång på helfart på lördag, den 11 februari. Nästa träff med Lena kommer vara den 16 februari, när jag gått på helfart 5 dagar. Helfart innebär att man käkar 3 påsar med deras eget pulver om dagen, vilka tillsammans innehåller 550 kcal. Man äter också 1 msk av deras egen olja, 6 omega 3-kapslar och 1 msk Psylliumfröskal om dagen.


Hur länge man går på helfart, är väldigt individuellt. Det beror helt och hållet på hur man mår och hur det fungerar. Jag har sagt att jag verkligen ska ge detta en chans, trots att jag inte diggar pulverbiten men tydligen tappar man inte bara vätska med Xtravaganza (som man gör med ModiFast, Nutrilett osv), utan även fett eftersom man också äter omega 3, oljan och skalen som gör att fettet frigörs från och med den fjärde dagen, innan dess töms glykogendepåerna som finns i musklerna och levern. Kroppen börjar hämta energin från fettdepåerna från och med dag 4.  

Det handlar inte bara om hur länge man "klarar" av att gå på helfart osv. Det handlar mycket om den psykiska biten också. Man har då en cd-skiva med motivationsträning. Denna skiva har 10 spår. Man ska lyssna på alla spår 10 ggr och skriva datum för detta, i den medföljande boken man fått. Man har även gruppmöten där man får träffa andra som går igenom samma sak och ta del av deras tankar och erfarenheter. Min första gruppsession är den 21 februari.


Gjorde också en hälsoanalys i torsdags och tog förebilder. Så det kan ju vara intressant att se hur det ändras.

Jag kommer ju skriva om allting här i bloggen så ni kommer få följa mig i medgångar och motgångar.

Ännu ett svar till anonym,

Är inte ett dugg jävla dum. Vet exakt var manken sitter. Har mätt i manken. Har hästar också så du behöver inte oroa dig om att jag inte vet var manken sitter. Inte direkt så mina hästar har en mankhöjd på 2 meter. Manken sitter på den högsta punkten i början på ryggen, precis som på hästarna. Längden på ryggen mäter man från samma punkt, till svansroten. Något mer du ville försöka lära mig? Jag har ju inte alls en mamma som varit ute på en massa utställningar med sin förra hund och vunnit en massa priser med henne både i utställning och lydnad under 80-talet så hon har inte heller någon som helst aning.

Men du är kanske för dum för att förstå eller vara öppensinnad nog att någon annan känner sin hund bäst själv. När man är ute och går med honom, går till och med Tomelilla-albanerna till sidan och särar på sig för de inte vill gå för nära honom.

Nu tänker jag inte svara på dina löjliga jävla kommentarer mer, speciellt eftersom du inte ens kan stå för vem du är. Tro vad du vill, men såhär stor är min hund. Och ja, då kanske jag får höra av mig till Guiness Rekordbok men just ja, det var ju dom där 2,5% collie som gör att han inte är en renrasig schäfer. Men det kanske går ändå?! :) :)

Puss på dig nu, hitta nåt vettigare att ifrågasätta.


Återigen svar till anonym.

Nä, hans mamma var 5% collie. Så han är väl därmed 2,5% collie och 97,5% schäfer.

Fittdag. Nån har stulit min mössa, det har...

imag1125 (MMS)

Fittdag. Nån har stulit min mössa, det har vart 12 minus och blåst satan idag, parkeringsböter på 800 där man FÅR parkera (mina första böter evahh) och skojävelns sula gick sönder. Godnatt.


Imorn är det dags!

Ja, imoen är det dags för mig att bege mig till Xtravaganza och skriva in mig. Sedan är det helfart som gäller, förmodligen från och med måndag.

Tur att jag ska jobba på småbarnsavdelningen två veckor nu, de barnen ifrågasätter inte varför man inte äter samma mat som dem. Trivs så jäkla bra på mitt jobb men får inte glömma bort pluggandet också. Ibland kan det vara lätt att bli för pengakåt...

Nu går jag och min migrän och lägger oss för imorn är det en lång dag. Jobb 9-18 och Xtravaganza 18.15.. Godnatt!

RSS 2.0