Vad tycks....

 
Om min nya stil? Hahaha! Söt elläää?

Saknar att träna!

Ja, jag har nog inte tränat på tre veckor nu och jag saknar det något otroligt. Jag saknar att svettas som en gris, känna den brännande känslan efteråt, samt vara nöjd med min dag och somna med ett leende på läpparna.
 
Jag har varit lite krasslig i tre veckors tid. Ni vet, snorig, hostig och allmänt halvhängig men inte så pass att det brutit ut till något. Det har ändå känts ansträngande med att till och med klä på barnen på jobbet så därför har jag valt att inte träna. Dessutom skadade jag foten på något sätt för snart två veckor sedan.
 
Jag vet, det låter som undanflykter men man ska vara rädd om sin kropp. Vi har bara en.
 
Illamåendet och magontet släpper inte. Känner ingen hunger, enbart ett sug att äta något som är iskallt. Jag vill känna kyla i magen. Skumt va?

Jag kom på att jag missat två gruppträffar på Xtravaganza också, samt ett möte som jag skulle ha med min hälsocoach. Skitbra Linda! Måste nog ringa dit och prata lite med dom tror jag..
 
Annars så ser livet lite ovisst ut just nu. Mitt fasta vikariat går ut idag och jag återgår till att hoppa rundor i kommunen i väntan på att något nytt ska dyka upp.. Dessutom går mitt kontakt ut den 28 mars och alla vi anställda har blivit uppsagda då företaget inte vet vad som kommer hända. Behovet i kommunen finns ju kvar, men frågan är vem som kommer få ta över... Känns nästan bäst att söka efter något annat ifall allt går åt skogen.
 
Med nya kärleken går allt toppen. Jag trivs som fisken i vattnet med honom. Han är så fin.
 
Yes, då har jag ventilerat mig lite igen. Ska komma igång och blogga i full fart igen.
 

Jag i Småland för snart ett år sedan.

Inte helt kry.

Nä, jag känner mig verkligen inte kry men trots detta, är jag och jobbar. Jobbar lååång dag idag så jag ville verkligen int vara hemma. Har mått illa och haft ett konstant tryck över magen två dagar nu. Trodde även attentat hade feber igår men men... Vaknade kallsvettig flera ggr inatt. Jag har verkligen tinne tid eller lust att vara sjuk nu så detta fungerar inte! 
 
Klippte mig igår förresten...

Mums!

Ja, gårdagens middag som jag och A lagade tillsammans var riktigt god!
 
Allt enligt Xtravaganzas upplägg för mig som går på halvfarten.
 
 
Hojta till om ni vill ha receptet!
 
Nu är det dags för mig att knoppa. Morgondagen kommer bli väldigt lång med uppstigning 04.30 och jobb till 23.00. Wihooo!

Världens bästa pojkvän

Ja. Jag har verkligen hittat en riktigt fin kille. Igår när jag kom hem till honom, satte vi oss ner och gick gemensamt igenom mina receptböcker från Xtravaganza. Vi skrev upp en del recept som vi ska prova ihop. Det känns riktigt skönt att jag träffat en kille som stöttar mig till 100%, som till och med vill laga mat som är bra för min viktnedgång. "Är det något jag absolut inte vill äta, då äter jag det inte". Igår provade vi att göra en spenatomelett med kalkonbröst. Gott och mättande kan jag lova. Men till nästa gång blir det att använda färsk spenat istället för fryst... Blev tyvärr lite för vattnigt..




En video som gör mig glad.

Det är denna:
 
Oavsett om vi har något som anses "fel", så spelar det ingen roll för det finns viktigare saker i livet än att behöva vara bäst på allt.
 
 

Allt står stilla.

Förlåt att jag bloggat dåligt de senaste dagarna men just nu står mitt liv helt stilla.
 
Jag kan inte träna pga att jag har ont i foten. Jag smörjer den flera gånger om dagen med tigerbalsam. Mentala träningen har ju flugit ut genom fönstret eftersom jag sover asdåligt nu. Maten går också skit. Blääääeeeeh. Det enda som fungerar, är min mentala näring.
 
I veckan har jag även jobbat väldigt mycket då det varit många på jobbet som haft semester.
 
Jag ska försöka spinna på lördag och sedan hoppas jag att jag är på gång igen.
 
Jag har hamnat i en liten uppförsbacke just nu men jag kämpar på för att ta mig förbi alla hinder och problem.
 

Extra vardagsmotion

Ja. Jag har ju inte direkt ett stillasittande arbete om man säger så. Hehehe




Skadad!

I lördags när vi var och åkte skirdskor, så var skridskorna lite trånga att trycka ner foten i men det gick när man kommit förbi en viss "punkt" på foten.
 
i söndags och igår har jag haft ruggigt ont i en av fötterna. Det suger verkligen för jag har en massa roliga träningspass bokade denna vecka som jag mer än gärna vill utföra. Men det är svårt när man inte ens kan gå.
 
Jag har smort med tigerbalsam men det hjälper inte. Det svider bara som fan. Jävligt skumt. Hoppas verkligen att det blir bättre, annars får jag nog traska till farbror doktorn och fråga vad som kan tänkas vara fel.
 
Saknar min kickboxing och mina blåmärken! Hehehe
 
 
 

Världens lyckligaste tjej.

Ja, det är nog fan jag just nu...
 
 
Han gör mig glad!

Mental näring och rörelseglädje i ett.

Igår var vi i Malmö på Folkets Paförolyckades åkte skridskor. Riktigt roligt och välbeDet. Det var längesedan sist...
 
 
 
 
 

Prioritering

Idag prioriterade jag faktiskt bort min morgonspinning. Jag vet, det är jättedåligt av mig och blablabla men jag kände att jag behövde en morgon när jag slapp ha en tid att passa. Jag ville sova tills jag själv vaknade. Visst, nu vaknade jag ju redan klockan åtta men känslan av att inte behöva kasta sig upp och tuffa iväg är superskön.
 
Till veckan blir det extra mycket jobb, drygt 10-11 timmar varje dag så jag kände att jag behövde ladda batterierna lite. Sen att jag haft härligt sällskap har ju självklart med saken att göra.
 
Till veckan kör jag igång stenhårt med träningen igen. Woopidooo!
 

Afrikansk kalkongryta -Recept

Eftersom Rebecca ville ha receptet på kalkongrytan så tänkte jag att jag kunde dela med mig av det här.
 
2 portioner
 
300 g kalkonbröst
80 g tomatpuré
½ röd lök
1,5 msk olivolja
½ tsk mineralsalt
½ krm cayennepeppar
½ krm paprikapulver
½ krm curry
½ krm koriander
½krm kardemumma
½ tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
 
Skala och finhacka löken. Lägg i en gryta med tjock botten tillsammans med några matskedar vatten. Låt mjukna på svag värme under lock 10 minuter. Skär kalkonen i cirka 3 cm stora bitar. Blanda i salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och resten av vattnet i grytan. Låt blandningen koka upp och lägg i kalkonbitarna. Koka under lock cirka 15-20 minuter, eller tills att köttet är klart.
 
Servera med en råkostsallad som innehåller vitkål, morötter och två olika färgers paprika.
 
Jävligt simpelt och fruktansvärt gott!
 

ORKAR INTE!

Varför ska dessa frestelser finnas överallt i mitt hus hela tiden?! Jag HATAR det!


Dags för nya bilder?!

Ja, det är kanske dags att ta lite nya bilder så ni kan se hur jag ser ut just nu. Det var ju ett tag sedan de senaste bilderna togs.
 
Jag ska se om jag kan lyckas ta lite bilder nästa vecka, eller kanske i helgen om det hinns med då..
 
 
 
 
De senaste bilerna är tagna för 3 månader sedan.. Jag måste se till att ta nya bilder den 21 februari iaf så jag har bilder på ett års skillnad.
 

Mmmmmums.

Världens godaste lammfilé kan jag lova att jag käkade häromdagen. Väldigt simpelt gjord med vitlök, peppar och timjan. Mums säger jag bara!


Världens finaste kompis.

Ja, det är utan tvekan Emelie. Vi sågs igår för att ta en fika på Snuggles i stan, vilket vi också gjorde. Snackade en massa då det är mycket som händer och fötter just nu.

Påväg till bilen ville jag gå in på Hemmakväll och köpa godis. Jag har PMS. Ja. Det har jag fanmig. Emelie drog mig mot bilen och sa till mig "du har kämpat som fan för att tappa 50 kg Linda, det är inte värt det"
 
Hon har så jävla rätt. Det är dags att börja sköta mig igen nu. Till fullo. Jag ska nå mitt mål och det ska nås i år. Börjar med den mentala träningen ikväll!

 
 

Afrikansk kalkongryta

Ja, nu har jag testat det första receptet från mina Xtravaganza-kokböcker.
Det luktade himmelskt gott och smakade ännu bättre.
 
Denna serverade jag tillsammans med en sallad av riven morot, vitkål och två olika paprikor.
 
 

Härlig söndag

Söndagen var riktigt bra. Tacosöndag. Jag höll mig undan en massa såser som innehåller mängder av socker man inte behöver, samt köttfärsen som var en blandfärs. Dessutom höll jag mig nästan borta från brödet också. Jag åt en tortilla. Det kan jag medge.
 
Den senaste tiden har det inte alls varit bra med maten. Jag har slarvat alldeles för mycket. Inga mellanmål och blääääää. Jag hatar verkligen mat nu. Det märks på min mage att jag inte ätit som jag ska. Den är all over the place om man säger så. 

Men nu har jag lagat lite nya matlådor igen!

 
 
 

Skärpning!

Jag glömde min Ipad hemma så därför har jag inte kunnat blogga. Har inte varit hemma på tre dagar så tyvärr har min blogg blivit lidande.
 
Jag har haft superhärliga dagar och jag trivs som fisken i vattnet.
 
Jag ska skriva lite vettiga inlägg nu igen så ni har något roligt att läsa om!

Hoppas allt är finemang med er en dag som denna!


Jag vet jag vet...

Jag har bloggar dåligt denna vecka också men det har blivimycket väl mycket jobb. 
 
Just nu är jag glad. Får nästan nypa mig lite i armen eftersom jag har känslan att det kanske är för bra för att vara sant men den som väntar får se antar jag.
 
På måndag blir det en nystart med allt vad det innebär. Ja måndag är en dum dag men fokuseringen har varit som bortblåst senaste tiden. Måste ta kontroll över situationen och för att det ska gå så behöver jag verkligen fullt fokus och idag och imorn finns inte riktigt fokusen. Det är mycket som händer just nu och jag har inte alls kontroll över någonting. Hatar denna känsla..
 
Jag kämpar på så gott jag kan. 
 
 

Den som säger att ridning inte är en sport...

Kan hälsa hem för hästen blir inte såhär svettig utan att ryttaren får jobba skiten ur sig. Träningsvärk i ben och mage idag!

!


Mental näring var det ja!

Gårdagen var fin. Först en promenad i Stenshuvud, sedan en fika med spel på Bulle och Bönan för att avsluta dagen på bowlingbanan igen. Fin dag med fint sällskap.








Hahaha.

 
Skärpet är lite för stort om man säger så och brallorna trillar av utan. Hur ska detta sluta?

Storkok going on!

Ja, denna vecka kommer jag jobba dubbla pass på två olika ställen så därför var det lika bra att ställa sig vid spisen igår och förbereda lite matlådor så jag klarar mig till onsdag eftermiddag.
 
Nu blev det en massa matlådor med samma maträtt men jag tömde frysen lite för att få bort lite som tog plats.
 

Ugnsbakad lax (är brun pga kryddorna) Sjukt god och snabb/enkel att tillaga.
 

Kokt kyckling med lagerblad. Simpelt och jäkligt gott.
 
Jag lovar, det är godare än det ser ut. Framförallt nyttigt och enligt Xtravaganzas halvfartsmodell. Idag hade jag tänkt köpa lite kalkon så jag kan laga den där maträtten jag snackade om igår som jag hittade i en kokbok.

Bästa julklappen

Ja, julklappen som var den bästa var nog fan denna:

 
Jag fick Xtravaganzas tre kokböcker av mamma för att jag ska kunna få lite ny inspiration i mitt "nya liv". Imorgon hade jag tänkt att prova det första nya receptet och se hur det blir.
 
 

Trevlig kväll.

Igår hade jag verkligen en kväll för att fylla på min mentala näring. Jag var och bowlade men innan banan var ledig, hann vi med en omgång biljard.
 
Jag och bollar, klot, whatever man nu kallar sakerna, passar inte ihop. Jag vann en serie på bowlingen men det var nog bara för min bowlingkompanjon körde den här "nämen ojsan, jag råkade visst misssa" några gånger i rad efter att han gjort en strike bara för jag såg ut såhär:

 
När jag vann den serien, trots att jag visste att det inte var min förtjänst, såg jag ut såhär för jag tyckte jag var grym!:

Efter bowlingen, tog vi en middag på thairestaurangen och efter det blev det lite musikquiz i bilen.
 
En bra kväll helt enkelt.

Börjar göra ont!

Jag får allt mer problem med min överflödiga hud på magen. Tidigare hängde huden för naveln så den inte fick luft vilken den fortfarande gör. Men nu har jag börjat få skavsår på magen också.

Jag har ju ett yrke där man böjer sig ofta fram och jag tror att det är det som orsakar skaven. Det är riktigt jobbigt och gör ont! Jag har fått börja ha ett extra linne under tröjan som jag stoppar ner i byxorna men drt hjälper tyvärr inte. Usch säger jag. Måtte jag tappa dom sista kilona fort så jag kan sätta igång projekt operera bort överflödig hud.



Ser hemskt ut va?

Proteinplättar.

Patricia undrade vad det var för skillnad på dessa plättar och vanliga. Well. Ingredienserna...

Dessa innehåller 250g keso, 3 ägg, 2dl fiberhavregryn och 2krm salt. Mixa allt till en jämn smet och stek. Detta recept är dock till 3 portioner... Jag åt mina med mosade hallon. Mums!




RSS 2.0