Beroenden..

Under tiden som jag hållit på med min viktnedgång så har vissa saker varit svårare att stå emot, än andra. Tidigare missbrukade jag nämligen smörgåsgurka, lättdryck och mineralvatten. Jag drack ungefär 1½ liter mineralvatten varje dag och dessutom gick det nästan två burkar smörgåsgurka i veckan. Visst, det låter inte farligt men tänk hur mycket en flaska mineralvatten kostar. Nästan 100 kronor för vatten och dessutom nära 70 spänn för gurka i veckan?! Det är ju rnästan 700 kronor i månaden!

Nu har jag kommit så långt att jag bara dricker mineralvatten på helgen, max 2 glas eller när jag äter lunch ute (eftersom man annars får ljummet jävla kranvatten). Jag kan låta bli mineralvattnet som står i kylen under veckan, och spara det tills helgen.

Smörgåsgurkan då? Well, den kan jag inte leva utan. Det är inte nyttigt direkt pga att det innehåller socker och ättiksprit (även om det även innehåller gurka) men jag har kommit så pass "långt" att jag kanske tar 5-6 skivor när jag äter. Dessutom äter jag det inte längre till varje måltid, eller ens varje dag och en burk räcker i ungefär en månad. Man kan säga att jag var som Snooki i Jersey Shore tidigare. Hon är beroende av Pickles och jag smörgåsgurka. Haha!

Lättdrycken har jag fått skippa helt. Även om det är en lättdryck så innehåller den sötningsmedel och sötningsmedel blir man lätt beroende av, vilket jag verkligen var. Fick typ abstinens när jag var utan den i början. Så den vill jag inte ha och göra med längre. Säkrast att hålla sig till de "mindre farliga" sakerna som jag klarar av att kontrollera.



Mina två bovar jag inte kan leva utan.

Finns det något som ni verkligen inte kan leva utan i matväg?


Kommentarer
Postat av: - ● Rebecca ● -

Men jaaaaa.haha

Postat av: Emma - mitt fatass

Jo, jag kan inte leva utan cola =/ Blir galen när jag inte får koffein. Kan inte leva utan tomat heller =) Äter flera tomater om dagen =)

2011-02-27 @ 12:13:03
URL: http://mittfatass.blogg.se/
Postat av: Frugan

Haha ja vi måste verkligen träffas in real life :)

Nä det kan inte ha varit en lätt match.

2011-02-27 @ 13:01:00
URL: http://mammasbusungar.blogg.se/
Postat av: angelica

jag tror fan inte att jag är beroende av något egentligen. finns inget som jag skulle DÖ av att vara utan typ.. skulle vara Vatten då men de är ju liksom livsnödvändigt =P haha.



Jag dricker mycket cola light, faktiskt, men jag skulle kunna klara mig utan det eller dricka det mer sällan ^^

2011-03-01 @ 20:48:04
URL: http://snultan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0