God middag?

Kan någon vänlig själ förklara för mig varför i hela friden det heter middag istället för lunch i Skåne? Det heter väl ändå frukost, lunch och middag? Nää, i Skåne så heter det frukost, middag, kvällsmat!

Skåningar har en massa fuffens för sig! Tänk er att ni kommer hem och frågar eran mamma eller pappa vad ni ska äta till middag och dom säger: "-Bakad pantoffla!" Vad skulle ni tro att det var till mat?

A. En bakad träsko
B. En bakad toffla
C. En bakad potatis

Svaret är C men kan man förstå det från ordet pantoffla?

Det finns ingen förklaring till varför saker heter som det heter härnere! Skottkärra som de flesta normala säger, heter rullebör i Skåne!

Inget illa menat mot skåningar men vafan! Man ska väl inte behöva ett lexikon när man åker ner till Skåne? Eller ska man behöva ha det? Det ligger väl i Sverige? De har även en egen flagga, kan någon förklara varför?

image297

Kommentarer
Postat av: Emil

först och främst för att skåne va danskt innan därför har vi en annan dialekt och andra ord mot vad svenskarna har och skåne har skånska flaggan för att de gula korset representerar sverige och de röda rutorna danmark skåne ville inte tillhöra sverige utan ville vara självständigt :P

2008-01-27 @ 11:36:31
Postat av: Tu Madre

Jag skulle också föredra tradiotinellt. Men kanske lite snäppet modernare än så; att tanken är att man ska gifta sig i framtiden, men inte nödvändigtvis inom ett år.

Ja, vi hade en kul dag igår! Första ången jag provade på go cart och det var skitkul!

2008-01-27 @ 11:45:26
URL: http://www.tumadre.blogg.se
Postat av: Linda

Emil: Jo det har tidigare tillhört dom men jag förstår inte grejjen av att de ens vill vara självständiga. Det skulle de aldrig klara av. Se det såhär: När man går på toa så torkar man sig i baken. Man torkar sig med papper, papper kommer från träd. Träd finns nästan inte i Skåne. Hur skulle ni klara av det?

2008-01-27 @ 11:51:15
URL: http://liiiiinda89.blogg.se
Postat av: Tu Madre

Aa, och samtidigt som allt fler skiljer sig också...

Jag rekommenderar starkt att prova på. Du kommer garanterat få en adrenalinkick och bara vilja gasa och köra! :D det är lite dyrt, men en kul grej.

2008-01-27 @ 11:52:17
URL: http://www.tumadre.blogg.se
Postat av: Tu Madre

Ja, om du hittar en bra kille och ni är seriösa och verkligen vill kämpa för ert förhållande och leva tillsammans, så varför inte? Jag tror på evg kärlek, trots mina erfarenheter av dåliga pojkvänner.

Fyrhjuling har jag aldrig provat på. De mest avancerade fordonen innan go-carten var cykel och radiobilarna, liksom.

Men snart bil... inom ett år har jag körkort har jag bestämt mig för...

2008-01-27 @ 11:59:13
URL: http://www.tumadre.blogg.se
Postat av: Shanelle

Svar: nä du har rätt, skulle kännas lite knäppt att gå runt med handväska o snyggaste kläderna på en hundpromenad ;D

2008-01-27 @ 12:13:29
URL: http://shanelles.blogg.se
Postat av: Rebecka

Så säger jag! frukost, middag och kvällsmat :D

2008-01-27 @ 13:22:59
URL: http://xbecka.blogg.se
Postat av: Henrik

Det gula korset på skåneflaggan kommer inte från Sveriges flagga utan lunds biskops flagga, (tror jag) på grund av att skåningarna inte ville kriga under danmarks flagga, (och därför slog man ihop danmarksflagga med biskopens)
http://www.scania.org/facts/flag/index.html

2008-01-27 @ 13:53:25
Postat av: Linda

Henrik: Herregud. Du skulle bli historialärare. Jag har alltid trott att det var en blandning mellan Sverige och Danmark..

2008-01-27 @ 17:38:05
URL: http://liiiiinda89.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0