Upptrappningssnack

Ja, igår var jag ju som sagt på upptrappningssnack på Xtravaganza. Vi gick igenom hur min första vecka med fast föda kommer se ut. Det var rätt mycket att hålla reda på så jag skrev upp allting. Jag ska nog göra ett litet matschema när det närmar sig så jag har allting klart. För jag ska typ äta hela tiden haha!
 
Det svåraste kommer nog vara att hitta tiden till att hinna äta allt. Jag får kanske strunta i att äta lunch med barnen på jobbet och äta denna när de sover istället för att jag ska hinna få in mellanmålet mellan frukosten och lunchen. Alla min dagar ser ju olika ut. Ibland börjar jag jobba sex, andra dagar börjar jag tio. Vissa dagar slutar jag klockan tre medan jag andra dagar slutar klockan sex.
 
Dagarna kommer se ut såhär:
 
Dag 1: Portionerna ska vara så pass små som ett kaffefat. Till frukost äter man typ 1 dl kesella, osötade bär och linfrön. Sedan är det dags för ett litet mellanmål vilket kommer bestå av en shake. Därefter är det dags för lunch med 50% kokt fisk (protein) på ca 50g och 50% vattenrika grönsaker (typ sallad). Till detta ska jag ha 3 oliver. Sedan är det dags för ett mellanmål igen (shake). Middagen består av 50g kycklingfile och 50% av tallriken med vattenrika grönsaker. 3 oliver. Sedan ska jag klämma i mig ett kvällsmål också som består av en shake. Vatten att dricka!
 
Dag 2-3: Ser likadan ut som dag 1 förutom att man ökar portionernas storlek till en assiett. Man ökar även proteinvaran till cirka 80g (men man ska inte hålla på och väga). Man kan säga att man ska ha en proteinvara som motsvarar 75% av sin knytnäve vilket blir ungefär knytnäven minus lillfingret. Därtill ska man ha en handflata sallad och 3 oliver (för fettets skull). Man kunde också välja om man ville ha advokado eller xtraoildressing. Vatten att dricka!
 
Dag 4: Ser likadan ut som de andra dagarna men man ökar på portionernas storlek ytterligare genom att man äter på en mattallrik. Då räknar man med en knytnäve protein, en knytnäve varma grönsaker och en handflata kalla, vattenrika grönsaker. Första dagen äter man kokt broccoli. Till detta äter man nu 6 oliver.
 
Dag 5-7: Fortsätter som innan med alla måltider (knytnäve/knytnäve/handflata) men nu kan man lägga till alla sorters varma grönsaker som exempelvis broccoli, blomkål, sparris, rotfrukter, vitkål, brysselkål, haricot verts, squash osv. Man kan till exempel köpa färdigfrysta grönsaksblandningar som wok. Man ska dock hålla sig undan kidneybönorna men sockerärtor är helt ok.
 
Det spelade ingen roll under dessa dagarna (förutom dag 1) om proteinet var stekt eller kokt.
 
Från och med dag 8 går man på halvart. Vad det innebär och vad man då äter, det berättar jag när jag närmar mig den fasen!
 
Min hälsocoach sa att kroppen kommer att utmana mig så därför är det viktigt att jag håller fokus, får rätt energi och att jag har uthållighet. Detta kommer att bli spännande...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

SV: Nejdå jag lovar :)

Spännande med upptrappning, min kompis har gått på xtravaganxa och förlorade ca 40 kg innan hon blev med barn :P De funkar för vissa men jag är en sån person inte klarar av shakear :P

2012-12-05 @ 14:41:21
URL: http://fiasfight.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0