Gruppträff

Igår hade jag första gruppträffen av två i december.
 
Månadens citat är "Du har alla resurser du behöver". Och det citatet är så jävla sant! För vem skapar våra möjligheter? Vi själva. Har inte vi bestämt oss, då blir det bara pannkaka av allt. Detta eftersom det är vi som måste göra jobbet. Det finns ingen annan som kan göra jobbet åt oss.
 
Jag kommer ju börja på halvfarten den 23 december efter att ha gjort upptrappningen från den 16:e december. När jag kommer gå på helfarten så kommer jag äta 1400 kcal om dagen. Man räknar inte kcal på Xtravaganza men man har 1400 kcal som en riktlinje iaf. Jag har fått en del förslag på frukostar och mellanmål. Jag är en sådan person som verkligen hatar frukostar och min gruppledare sa "om jag äter mindre till frukost, då får jag äta mer till mellanmål".
 
Om man vill äta frukt, ska man göra detta på förmiddagen och sedan äta mer protein på kvällen. Detta gör man på grund av att ämnesomsättningen är högre i början av dagen än vad den är senare och frukt innehåller socker... Om man känner ett sug på kvällen, ska man äta mer protein under dagen eftersom det är proteinet i första hand som hjälper oss att känna mättnad.
 
Om viktminskningen går trögt, ska man till middagen/kvällsmaten (kalla det vad ni vill), äta grönsaker ovan jorden medan man på lunchen kan äta rotsaker. 70% av vår viktminskning beror på vad vi stoppar i oss men oftast tappar vi muskelmassa om vi går ner för fort i vikt.
 
För att tappa ett kilo fett, krävs det att man bränner 7700kcal. För att tappa ett kilo muskelmassa, krävs det att vi bränner 700kcal. Med andra ord kan vi inte bara sitta på röven och tro att kilona ska trilla av självt. Muskelarbete är viktigt och för att man ska bränna fettcellerna, krävs det att de kommer ut i blodet. Detta gör de genom muskelarbete eftersom muskelceller gillar energi från fett. Muskelcellen skickar ut signaler till fettcellen när man jobbar med muskeln.
 
Fett tar även mer plats på kroppen än vad muskler gör. Tränar vi, kan vi gå upp i vikt för att vi bygger muskler men samtidigt kan vi se smalare och slankare ut. Mät därför kroppen eftersom många resultat tydligt kan visas på måttbandet, än på vågen.
 
Idag ska jag träffa min hälsokonsult för att prata om upptrappningen. Pirr i magen. Nu närmar det sig!
 

Kommentarer
Postat av: - ● Rebecca ● -

Ja d e fan inte lätt när d e svårt :(

Svar: Indeed!
Liinda

2012-12-04 @ 22:00:29
URL: http://nattstad.se/Rebos
Postat av: Madde

Det där lät intressant:)

2012-12-05 @ 08:26:25
URL: http://gbpminviktresa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0