Auschwitz/Birkenau/Krakow/Kazimierz/Polen

Onsdag

Dagen började med att jag packade det sista som jag skulle ha med mig. Efter det så åkte jag in till byn för att gå ut med lilla James som jag lovat att jag skulle göra. Det var ungefär då som jag fick ett litet sms av ett okänt nummer där det stod "Tycker du om kåldolmar?" HAHAH! Jag trodde att det hela var ett skämt men efter ett tag så fick jag ett annat sms där det stod att det första var från Olivia. Hennes mamma tänkte nämligen bjuda på KÅLdolmar innan vi åkte till flygplatsen. Jag och kål innan flyget lät icke bra men det blev så ändå.

När jag kom till Ystad så plockade jag upp Olivia och åkte till Försäkringskassan för att fixa att health card till mig när vi skulle till Polen ifall någonting skulle hända. Självklart så hade dom från och med den dagen bara öppet på måndagar och fredagar. Så det sög rätt så hårt. Vi åkte till baken istället för att sätta in mina småpengar på Nordea. Skaffa aldrig NORDEA och ni som har det, BYT FÖR FAN BANK! I alla fall om du bor i Ystad för jag hatar den jävla kärringen som inte sätter in pengarna när man är på plats. Tur att jag räknat varenda liten peng som jag hade. Jag ska ringa till kontoret imorgon och klaga som sist. Jag ska få den jäveln AVSATT från arbetet. Usssch!

Efter det så åkte vi i alla fall hem till Olivia och åt kåldolmar för att sedan åka till flygplatsen. Hon skulle övningsköra. Jisses, tänkte jag eftersom hon sagt hur det går när hon övningskör. Men damn it, bruden kommer klara sin uppkörning galant när det är dags!

Väl på flygplatsen så mötte vi upp dom andra och skulle precis checka in då vår kära lärare Nemat har gjort ett misstag! Hans pass gällde nämligen inte längre! Damn it tänkte vi, då blir det bara vi och Maria som åker eller så blir allting inställt eftersom det var han som var anordnaren från början. Men nono, han knallade upp till Polisen som finns på flygplatsen och gjorde ett tillfälligt pass med ROSA pärm. Så avundsjuk jag var, det passet hade kunnat passa perfekt till min rosa resväska. Trist med rödbrunt pass ju.

Nåja. Vi checkade i alla fall in och började vår färd till Waszawa med flyg. Allt gick toppen, flygplanet var rosalila och vi kraschade inte trots att det kändes som att piloten övningskörde eftersom planet skakade något otroligt mycket. Fyfan! Olivia satt och sjöng "We're the hihihoo, we're the hihiheey" hela vägen till Polen. Bara den meningen om och om igen. Damn så arg jag var på piraterna som sjungit den i Eurovision efter en halvtimme. HAHA! Olivia var hungrig och det var jag också. Det var nog någon som var dålig i magen också, vi satt brevid toaletten och kände lukten till 100%. Det var nog någon som käkat kåldolmar..

  

 

Vi landade och skulle hämta vårt bagage som tog en evighet innan det kom in på bandet. Alla fick sitt bagade utom SOFIE! Vi väntade och väntade.. Hennes bagage visade sig nämligen vara kvar i Malmö? Hallåja. Hon lämnade in sitt bagage direkt efter mig och direkt före Sussanne. Helt wacko. Jaja, det var inte så mycket som kunde göras så vi fick gå ut till bussen som vi höll på att missa. Nemat var dock snabb och sprang ikapp bussen och off we went! Vi åkte till stationen och vandrade iväg för att käka lite middag. Jag fick en blek jävla kyckling medan dom andra fick smaska på en god pizza. Uuusch vad jag var sur då. Kycklingen smakade inte så gott heller. Men det var nog för att den var så pass blek som den var. HAHA! Precis som jag eftersom jag var osminkad. Mysigt. Jag som träffade Olivias blivande man som hon hittade.. Jag borde kanske ha snyggast till mig för honom lite? Han satt på väggen.

 

(något säger mig att jag var hungrig.. kolla in handen som jag har kniven i..)
("TAR DU MIN BLEKA KYCKLING SÅ DÖR DU!")

Efter det så var det dags att åka tåg till Krakow. Tåget skulle komma runt 20.00 och vara framme vid 23-tiden. Det var mysigt värre att åka i det tåget fastän det var väldigt gammeldags. Ni vet med sånadära gamla kupéer och sådant. Men vi fick gratis te och kaffe plus en liten chokladbit. Mumma va? Vissa dansade runt lite och hade skoj också medan vi andra lekte paparazzi.. Tåget var nämligen för litet för att alla skulle kunna dansa.. Btw så hade dom världens biffigaste snubbar i kostymbyxor, t-shirt och kavaj som stod vakt i varje gång i tåget. 2 stycken stod i varje gång. Något rädd jag var för dom. Haha.


När vi väl var framme så mötte vår reseledare upp oss för att visa oss till den taxi som kommit för att hämta oss. Det var en minibuss med en stark en chaufför som lastade in våra väskor. Alla var helt trötta och ville så fort som möjligt till hotellet. Det medförde att Nemat tänkte sno bussen eftersom chauförren stod utanför och rökte.. Vi hade discobelysning i taxibussen också. Det visade sig dock att vår taxichaffis inte kunde hitta till hotellet när han väl satt sig i bilen. Vi såg skylten till hotellet "HOTEL LIPSK", alltså den skylt som satt på hotellet men chauffören kunde inte hitta vägen dit. Vi såg en massa skotthål i vissa hus medan vi åkte och då började vi förstå vad som egentligen hänt i Polen för 60 år sedan.. Nåväl, efter 1½ timme i bussen var alla helt sluta och ville inget hellre än sova eftersom vi skulle upp klockan 6 morgonen därpå. Till slut hittade vi i alla fall fram, klättrade upp på tredje våningen med våra väskor och kröp ner i sängen och somnade rätt så snabbt vid halv 2-tiden då vi äntligen kommit fram... Men vi hann leka litegranna innan också. Haha. Självklart!

(nu tar vi bussen och sticker, aaaiight?)

 

Torsdag

Jag och Olivia klev upp kvart i sex eftersom vi skulle äta frukost halv sju på morgonen. Vi var sjukt trötta och sa inte många ord på morgonen. När vi kom ner till frukosten så var det bara att se glad ut när resten av gruppen kom. Haha. Olivia gjorde reklam för smöret som hotellet gjorde och hade skoj värre. Dom trodde att vi skulle äta ihjäl oss på ost också, ost som luktade apa! Jag fick äta nån äcklig äggröra som smakade smör och var knallgul! Usch vad äckligt. Ni vet ju hur våra äggröror ser ut, lite blekgula sådära men min äggröra var knallgul! Tänk er LIDL-gul. Hrm.. Nåja, det gick att äta i brist på annat men det smakade inte gott.



 

Efter frukosten var det bara att bege sig till bussen. Som tur var så var det en annan chaufför den dagen men dock från samma företag. Det visade sig att mannen som kört oss dagen före egentligen var hans chef och arbetade på kontoret (??) varför skickar man sig själv att hämta en grupp bleka svenskar mitt i natten när man inte kan hitta någonstans? Det är den stora frågan! Nåja, denna chaufför hittade till hotellet vilket var ett framsteg. Det blev även honom som vi åkte med under resten av vår vistelse i Polen.


Han hittade sedan ut ur staden och ut på vägarna som bar till Auschwitz och Birkenau. Vi åkte i över två timmar och dom flesta i gruppen somnade.. Olivia la sig väldans bekvämt och diggade min skinnjacka som kudde. Chauffören pekade ut tågrälsen som gick över vattnet så vi fick se hur fångarna färdats till Auschwitz.. Då började det kännas konstigt i magen kan jag säga..


Första stoppet var på Auschwitz där vi mötte vår guide som var polsk men pratade på svenska/tyska. Han ledde bara vår grupp vilket var skönt eftersom vi då slapp en massa främlingar. Vi fick ha på oss några hörlurar och guiden pratade i en mikrofon som satt på hans tröja för att vi skulle kunna ignorera alla dom andra besökarna som pratade alla möjliga språk. Det började med att vi gick till porten där texten "ARBEIT MACHT FREI" fanns. Med andra ord, den text som man sett på så otroligt många bilder som man visat från koncentrationslägren. Jag började förstå att det verkligen hänt på riktigt då. Inte för att jag inte trodde det hänt tidigare men det blev mer verkligt när man såg det i verkligheten. Vi såg också taggtråden som fanns som stängsel samt några byggnader på avstånd. Efter att vi haft den introduktionen så gick vi tillbaka till informationssalen där vi skulle få se en film som visade hur det sett ut där tidigare. Det var TOTALT tyst i salen. Inte en hostning, ingenting! Man började känna av alla andra människors reaktioner och man kände verkligen chocken från alla som var där. Sjukt. Nåja, efter den filmen så gick vi ut och igenom den porten som jag skrev om tidigare. Vi såg gången mellan de två stängslen och jag kände bara: "Fan va smart dom var på den tiden som gjorde 2 stängsel istället för en samt stängsel runtom tågrälsen där man klivit av tåget". Det försvårade ju det för fångarna att rymma! Jag önskar dock att de skulle varit dumma..

(grabbarna utanför porten.. gruppbilden har jag icke fått av dom andra än..)

Vi vandrade in på området och min första tanke var: "Jisses, vad det är litet här! Hur kan så otroligt många människor kunnat få plats på denna plats?". Vi fortsatte inåt och fick se där fånge nummer 16670 skjutits ihjäl efter att ha gått emellan och försökt skyddat en annan människa. Man såg även skotthålen i väggen.. Mittemot där fanns stället där dom hängde människor.. Vi fortsatte vidare mot ett av dom museum som fanns där och där fick vi se hur man bott på den tiden. Vi fick gå ner i källaren och redan i början av turen så sa ledaren till oss att ALLTID gå på vänster sida. Vem tror ni råkade gå på höger sida istället för vänster när vi kom ner till källaren om inte jag? Ledaren sa till mig: "VÄNSTER SIDA!" Hahaha. Jävlar vad rädd jag blev för honom då. Nåja, vi fick se massor av saker såsom toaletterna och inristningar i väggarna i källaren. Man såg även skotthål i väggarna och man blev grymt påverkad.

  

Vi vandrade vidare och såg massor av saker såsom fängelsehålor med galler för fönstren och den vägg där massor av människor blivit ihjälskjutna. I och för sig så är den riktiga väggen förstörd nu men dom har byggt en rekonstruktion där det fanns massor av blommor och ljus uppsatta. Det var även pinnar där med krokar på som man torterade fångarna med..  Det fanns två fulla väggar med bilder på dom gamla fångarna med namn, ankomstdag och dödsdag..


  

Vi fick se 2 ton hår som man rakat av fångarna, massor av skor som tillhört dom, likaså tandborstar, borstar till raklödder och kammar. Vi fick även se barnkläder och glasögon och allt annat. En annan sak som vi fick se, var hur burkarna med giftet som man använt i gaskamrarna såg ut. Det kändes sjukt att just dom burkarna har innehållit det gift som dödat så otroligt många människor. Det finns inte ord att beskriva vad jag egentligen kände när jag var där.



Vi fick även gå in i en rekonstruerad gaskammare så vi fick se hur det gick till där man gasade ihjäl människorna. Och det kändes verkligen inte bra att vara därinne. När man tänkte efter hur människorna måste ha känt när dom kom in där. Jag menar, det var trångt, varmt och väldigt mörkt. Så det känns helt sjukt att det funnits så otroligt många människor som trängts ihop på en sådan liten yta för att sedan dö tillsammans. Helt otroligt.


Efter att vi varit där färdigt så åkte vi och åt lunch för att sedan möta upp guiden klockan ett i Birkenau. Där tyckte jag att det kändes ännu värre eftersom man då såg tågspårets slut. Ni vet den dära bilden som man sett så många gånger där spåret leder fram till ett tegelhus. Där var vi. Så vi fick kolla var man sovit som fånge om man varit fånge där. Det kändes som att många måste ha frusit ihjäl om man tänker på hur husen såg ut. Kändes inte alls roligt att se det. Vi fick sedan vandra vidare till deras gamla tvättfat och latriner. Man såg även här skotthålen i väggarna. Vi vandrade vidare på området som var otroligt stort. Hela 200 fotbollsplaner fick tydligen plats på det området. Vi vandrade vidare till de gamla gaskamrarna som blivit rivna och då kände jag verkligen ett tryck över bröstet. Att så många människor dött där. Jag vet att jag upprepar mig men det känns helt sjukt att det verkligen hänt där. Att jag befann mig på precis samma plats där så många människor blivit brutalt mördade av en kallblodig jävel som kom åt makten. Det går bara inte att förstå.


  

Vi vandrade vidare till minnestavlorna där det stod en hyllning till alla dom som dött där eftersom deras aska spridits där.. Brevid där fanns också ruinerna av gaskammare fyra och fem.. Efter det vandrade vi vidare till det gamla kontoret där man undersökt alla fångar och plockat av dom alla deras värdefulla ägodelar och kläder. Där hade dom upprättat flera väggar av bilder på familjer som kommit till Birkenau och som dödats där.


"To the memory
of the men, women, and children
who fell victim to the Nazi genocidé.
Here lie their ashes.
May their souls rest in peace."





 
(tänk att dom grindarna höll så många människor fångade, dom grindarna skilde människorna mellan liv och död. det är ofattbart..)

Hela en och en halv miljon människor, främst judar har blivit dödade på dessa två platser.

Bussresan tillbaka till hotellet var helt tyst. Det var många som tänkte otroligt mycket och verkligen hade känt saker under besöken. Det gjorde jag också. Det kändes verkligen inte likadant före som efter man varit där. Jag tror att alla skulle behöva åka dit och se allt med egna ögon. För platsen är mäktig och har en otrolig makt över oss. Den får oss verkligen att förstå vad som hänt. Men det är mycket att smälta efteråt.

På kvällen så åkte vi ner till stan, Ted förälskade sig i polska flickor och vi andra åt mat. Han var riktigt lost i några av tjejerna som fanns på en bar som han gick till. Där satt han typ hela kvällen. Dom andra killarna var också helt lost i dom och dom hade det verkligen trevligt där om man säger så.. Vi andra var uppe på torget och bestämde oss för att åka häst och vagn under fredagen (jag, Sussanne, Olivia och Sofie). Vi kollade också på den torgförsäljning som fortfarande var öppen så pass sent. Plus att vi träffade på några musikanter och jonglerare som jonglerade och sprutade eld. Det var nice. Han tiggde lite pengar och vi slängde i en kondom i hans väska.. Nemat satte sig även och började spela lite på en trumma som en av killarna hade med sig där på torget. Det var nice. Vi åkte tillbaka till hotellet runt halv tolv och var kanske framme runt tolv.

 


 

Jag kröp ner i sängen direkt men Olskipolskii skulle självklart duscha vilket ledde till att hon satt upp hela natten och sov sittandes eftersom hennes hår annars blir typ en boll.. Saken är den att hon satt och såg på dom dåligt dubbade tv-programmen och helt plötsligt hör jag "ååååh åhhhhh". Jag satte mig spikrakt upp i sängen och glodde på tv:n! OLIVIA KOLLADE PÅ PORR! Hahaha! Grannarna (Paula och Ted) hade tandkrämskrig också vilket visade sig dagen därpå eftersom Ted fortfarande var helt vit. HAHA! Det var även 38 grader varmt denna dag.. Tänk på den ni! Vi vandrade runt i timmar, säkerligen flera mil i den värmen. Huvva.

Fredag


Idag fick vi sovmorgon, kan ni tänka er. Vi fick sova till klockan sju! Jisses vilken sovmorgon va? Bussen kom och hämtade oss och vi åkte till Kazimierz. Där vandrade vi och vandrade och vandrade. Vissa var bakis.. Hrm.. Vi gick i seriöst 5 timmar. Sjukt ont i fötterna hade vi efteråt men vi fick se massor av gamla judiska kvarter och sådant så det var grymt intressant också... Olivia blev dock påkörd av en bilist som genade. En svart jävla platta trillade rakt ner på pluttens fot. Stackarn. Jag erbjöd mig faktiskt att bära henne en bit men efter att jag erbjudit det så förstod jag att det inte var riktigt bra om jag bar runt henne. Hahaha. Vi var in i Mariakyrkan också och man var tvungen att ha nån jävla biljett fastklistrad på patten om man skulle få ta bilder därinne?



(ni som sett filmen Schindlers list, här spelades den in...)

 
(bild 1. Olivia blir omplåstrad.. ni ser den svarta saken som trillade också. bild 2. ett suddigt bevid på att vi varit i Mariakyrkan)

Nåja efter det så åt vi lunch och jag fick nån jävla rödbetssoppa? Tänk er själva spadet från rödbetor som finns på burk? Tänk er det spadet utblandat med varmvatten. Så smakade det. Hrm.. Alla andra mumsade på nån god pastasoppa medan jag satt där med min menssoppa.. Inte så kul kan jag säga.


Efter att vi ätit lunch så splittrades gruppen eftersom vi fick egentid nu. Jag och Olivia skulle shoppa men det blev inte så mycket shopping. Olivia köpte en rosa tröja och jag köpte en vykort som jag skickade hem till mamma. Påväg tillbaka så sprang vi in och köpte varsin parfym också för typ 150 kronor. Grymt billig. Alla som vill köpa billiga parfymer borde åka till Krakow!

Jag följde sedan med Olivia till hennes släktingar där alla pratade polska och inte en enda kunde svenska eller engelska. Jag kollade också på någon polsk serie på tv. Det var intressant. Jag förstod inte ett smack av någonting utan satt nog mest och såg ut som en blondin i typ 2 timmar. Nåja, det var mysigt i alla fall för dom hade en söt vovve som inte heller fattade svenska.

På kvällen så var vi ut och åt med gruppen sista kvällen. Vi gick och gick och gick och gick och till slut var vi i slummen i Krakow och där åt vi!? Jag, Olivia, Sofie och Sussanne hade bestämt dagen innan att vi skulle åka häst och vagn så vi fick ju vandra hela vägen tillbaka sen också.. Sen åkte vi häst och vagn och vi hade skitkul. I alla fall jag och Sofie. "HOLA BELGRAD". Haha. Chauffören måste trott att vi (jag) var full. Olivia och Sussanne skämdes mest. Det var rätt intressant för en tjej blev skitförbannad på sin kille när han vinkade till oss. Vi vinkade ju i och för sig till alla men hon misshandlade honom totalt när han vinkade till oss. Två riktiga smällar. Jisses. Polacker är aggressiva. En spanjorska blev också skitsur när vi vinkade till dom... Killarna vinkade och en av tjejerna också men hon var inte glad utan visade oss hennes längsta finger.. Hrm.. Otrevlig senorita.


  

(den otrevliga senoritan är hon som böjer sig i vitt linne..)

(killen som har ett finger i luften är min! okej?)

Vi sa också Grattis till Catti som fyllde år på natten. Sen höll Olivia på att bli våldtagen av Ted. Jisses. HAHA. Han var på henne non stop där på kvällen. "Polska flickor är vackra men Olivia är den vackraste..." Hahaha. Det var kul för dagen efter ignorerade han henne totalt. Huvva. 

Ted höll förresten också på att kissa på sig i taxin på väg tillbaka till hotellet. Så kommer Sussanne med den smarta kommentaren: "Lägg benen i kors, det hjälper!" Ted: "Hur fan ska det hjälpa mig, jag har ju en remis!" Hahaha. Förresten, vad är en remis? Nån som vet? Nåja, det var riktigt synd om honom. Jag har aldrig sett en kille som mått sådära. Så när taxin stannade så sprang han snabbt som blixten. Haha. Det var också kul.. För han sprang rätt så bredbent!

Lördag

Sista dagen och Olivia och jag gick till köpcentret som låg bakom hotellet för att handla hem lech till Ida. Hahaha. Eller kanske inte.. Men vi shoppade väl typ billiga strumpbyxor, ni vet såna som bara räcker över vaderna. Ett paket såna med 3 par kostar 9 svenska kronor! Jag köpte två nagellack också för 21 svenska kronor. Jisses alltså. Polen måste vara himmelriket om man är tjej.. Allt är billigt. Godis var också billigt så sånt shoppade vi också hem..

(Polen ligger efter oss på modefronten...) 

Vi fick veta att vår kamera (skolans) hade blivit stulen också. Nemat hade tydligen haft maratonlopp ner till matsalen på morgonen för att hitta den men han lyckades icke..

Sen var det packningen. Olivia kissade på golvet och hoppade i sängen. Sen lämnade vi en hejdå present till städarna, en kondom i ett glas. Hoppas dom blev glada. Vi sa hej då till vår kära tv apparat och sen släpade vi ner våra väskor. Av någon anledning hade min väska gått upp 6 kilo? Hahaha. Jag fick ju ta hälften av Olivias packning också ju eftersom hennes shopping inte fick plats riktigt som det skulle.

 

Vi åkte den långa färden till flygplatsen, stod i världens längsta kö och sedan var vi i Sverige. Jag mådde riktigt dåligt i flyget hem och Olivia satt beredd med en kräkpåse. Fyfan vad illa jag mådde. Usch.


Kortfattat: Resan var grymt lyckad och sjukt rolig/intressant. Jag vill tillbaka dit någon gång i framtiden. Till dess ska jag lära mig lite polska eftersom polacker inte kan engelska. Vi hade många motgångar men hade trevligt ihop ändå. Trots att det blev lite tjafs och sånt. Men det var trevligt ändå. Så om ni har chansen, åk dit! Man reagerar på ett helt annat sätt än man trott från början..



Detta är långt ifrån alla bilder, det finns så mycket mer som jag vill visa er från koncentrationslägren men jag kan inte få in mer bilder i inlägget nu så jag håller på att göra en film med alla bilderna som jag kommer att lägga upp på youtube när den är klar. Jag kommer även att lägga in den videon i detta inlägg när jag är klar med den..



Detta inlägg är med i en tävling hos EllaMarie!
 

Kommentarer
Postat av: Linda och Prinsessan

Nä det gör jag inte. Usch jag får rysningar och tårar i ögonen när jag läser och ser bilderna.

Men gud vilket snyggt plan :)

2008-06-15 @ 20:55:26
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv:aha, men det är ju bra ;D

gud vilket långt inlägg :O haha :)

2008-06-15 @ 21:04:18
URL: http://notjustanotherprettyface.blogg.se/
Postat av: maria

haha så du jobbar där :-) Men vad skoj. Var såg du mig? Handlade jag av dig eller så? Lever min egna lilla värld när jag är ute så. Ja jag är allt en liten kortis. hihi 1.63 haha inte mycket för världen. men alltid nått :-)

2008-06-15 @ 21:26:42
URL: http://mariasplace.blogg.se/
Postat av: Linda och Prinsessan

2008-06-15 @ 21:46:10
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: Linda och Prinsessan

Ja folk får säga vad dom vill, det är gripande som fan och många tankar kommer ju upp.

Det är så sjukt att det är inte sant :( Fy fan vilken skräck...



Hahaha så du tycker att den ska stå uppe LOL du e go du gumman

2008-06-15 @ 21:48:10
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: Linda och Prinsessan

Ja det är helt obegripligt att en människa kan få så mycket makt. Riktigt skrämmande är det.



hahaha ja den står ju imte ivägen så det kanske man borde ha då ;) tror inte att Ella är så intresserad av att bära på den :/ så lätt är de inte minsjäl ;)

2008-06-15 @ 21:51:58
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: Linda och Prinsessan

Hahaha tror du verkligen att en kaka skulle hjälpa... Nä du det krävs mer än så ska du se :)



Mmmm sjukt är ett litet ord på de hela men ändå det som beskriver det bra.

2008-06-15 @ 22:24:38
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: kristin

svar: set det =)



så grymt hemskt.

långt inlägg, har inte ritkigt tid att läsa det nu, man ska göra det senare. jag tycker att det va intressant när vi läste om det i skolan. dte kom lite tårar då och då faktiskt .

2008-06-15 @ 23:02:37
URL: http://fkj.blogg.se/
Postat av: Annelie T

Shit vilken resa! Det måste verkligen kännas , ja jag vet inte..konstigt(?) att besöka Auschwitz. Jag tror att man måste dit själv för att verkligen förstå vad som hänt och hur hemskt det egentligen är. Jag hade verkligen viljat åka dit faktiskt. Men varför var man tuvngen att gå på vänster sida där i källaren? Någon speciell anledning eller var det bara att det var vänstertrafik som gällde? :P

2008-06-15 @ 23:52:10
URL: http://anneliten.blogg.se/
Postat av: Anonym

har redan läst igenom det mesta, fina bilder också ;D

2008-06-16 @ 00:21:26
URL: http://notjustanotherprettyface.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag känner igen mig från när jag var där. Ruskigt allt som skett där. men bortsett från det verkar resan varit till belåtenhet! :)

Haft en bra helg annars?

2008-06-16 @ 09:00:40
URL: http://emmaa86.blogg.se/
Postat av: maria

Ja, världen är allt bra lite! Men vi köpte glass rätt tidigt jag var sugen redan när jag kom :P haha. men vilket roligt och annorlunda ställe att arbeta på :D ha en fortsatt bra dag!

2008-06-16 @ 09:12:48
URL: http://mariasplace.blogg.se/
Postat av: Linda och Prinsessan

LINNDDDDAAAAAAA hur kan man få premunation på horoskopet sitt????

VILL HA DET!!!!

HELP

2008-06-16 @ 18:21:06
URL: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: Ida

Haha jag fick ju ingen lech :(

2008-06-17 @ 13:03:53
Postat av: alexandra

de va inget dåligt inlägg de där, haha :P

jag var på en koncentrationsläger i berlin förra sommaren, inte alls lika stort som auswich eller va de heter haha :P gick med rysningar hela tiden, usch

2008-06-17 @ 18:30:45
URL: http://dependence.blogg.se/
Postat av: Klara

haha! snygg jacka - go polen! ;D

2008-06-30 @ 21:16:03
URL: http://klariiii.blogg.se/
Postat av: Linda

IDA: Jag vet.. Haha. Men du dricker ju icke ändå :D

2008-07-02 @ 19:56:30
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0