Nyårslöften 2013

1. Tappa de sista 10-15 kilona.
2. Säg JA fler gånger än NEJ.
3. Shoppa mindre.
4. Spara mer!
5. Fall in för idioter till killar.
6. Träna 4-5 dgr/vecka. Det mår jag bäst av!
 
Ja, det är väl årets nyårslöften. Jag har försökt leta reda på förra årets nyårslöften men jag hittar dem tyvärr inte.
 

Umgås med nära och kära.

I torsdag hade jag en riktigt mysig dag då jag först träffade Christina för en lunch (vi brukar ha en vid jul varje år) då hon bor uppe i Stockholm annars. Riktigt kul att träffas igen. Det händer så sjukt mycket på ett år så det var riktigt skoj att ses!
 
 
 

Efter det så träffade jag Emelie. Vi hade julklappsbyte och fikade lite.
 
 
Sen var det dags för träning också:

 
En riktigt bra dag med andra ord!
 

Sorry!

Sorry att jag inte uppdaterat något sedan igår.
 
Jag tränade på morgonen och åkte sedan tåg eftersom jag var upp till Ängelholm och gick på bio. Vi såg Hobbit. GRYM film, fan vad välgjord och rolig den var! Efter filmen så körde vi hem till Tomelilla för att käka thaimat och efter det så åkte vi hem till mig och såg på Rocky. Full fart med andra ord.
 
Idag har jag ätit ätit, mockat, ätit, ridit, ätit, ätit och nu ser jag tv. Ööhm ja. Ni fattar ju.
 
Jag håller på att göra mig av med en massa kläder som blivit för stora också. Så om det är någon som säöker något här så kan ni väl hojta till. Har storlekar som L, XL, XXL, 42-50.
 

ÅÅÅÅH!

 
ÅÅÅÅÅH UNDERBARA DU! Tack så jättemycket. Jag hatar verkligen mina ben. TACK fina, fina du! Vad glad jag blir! Du gjorde min dag! Stor kram!

Tips från coachen!

Haha, ja idag var jag ju på möte med min hälsocoach.
 
Vi gick igenom hur det gått med upptrappningen och påbörjan på halvfarten och hon tyckte att det lät bra. Min plan angående julmaten höll jag ju till stor del och det var hon glad för. Jag visade upp bilder på hur mina tallrikar kan se ut och hon sa att det är helt rätt. Skönt att höra det iaf.
 
Jag var tvungen att fråga henne om det är normalt att gå på skithuset så pass ofta som jag gjort sedan jag började äta (här snackar vi tre gånger om dagen med rejäla korvar) och hon sa att det var helt normalt eftersom tarmarna börjat jobba med fast föda igen.

Jag skulle fortsätta så som jag gör nu, träna på och sköta maten.
 
Vi pratade om när jag skulle vilja vara i "mål" och vi sa att till sommaren är jag i mål. Pirr i magen. Undrar hur det kommer kännas. "Jag kommer aldrig komma dit", sa jag. Hon sa: "Jo, det gör du om du gör som jag säger!". Wihoo. Det känns bra att ha någon att vända sig till så fort man har några frågor.

Nu är det fokus, fokus, fokus som gäller.
 
Just ja, "Sara". Jag vägde mig också. Du trodde jag skulle gå upp flera kilon när jag började äta igen. Normalt går man upp 2-3 kilon i vätska när man börjar äta. Jag hade gått upp 0,6 kilo. Så nu är jag på -49,9. Känns faktiskt jävligt bra. Nästa vägning blir 16 januari.
 

Första dagen på halvfart.

Ja, idag är det första dagen på halvfart. Det känns ju lite sådär. Nervöst kanske. Jag vet inte riktigt. Jag har inte riktigt haft en felfri upptrappning och det har jag dåligt samvete för.

Jag har inte riktigt hunnit med alla mellanmål osv. Inte bra, inte bra. Det är sjukt hur pass svårt det är att bryta ett gammalt, invant mönster. Jag har inte riktigt ätit så som mina planer varit men jag har försökt hålla det. Ska nog börja föra en matdagbok så jag får rätt på allting!

Jag måste verkligen komma igång mer med mina mentala träningar för att stödja upp det här tror jag.
 
Imorgon ska jag på möte med min hälsocoach för att checka av hur allt går. Pirrpirr. Jag har försökt så gott jag kan. En del har jag dåligt samvete för, annat vet jag att jag misskött mig på.
 
Jag har gjort det bästa jag kan, och det får duga för nuet.
 
 
 

Så jävla konstigt.

Igår var jag och handlade. Jag köpte soyamjölk, kesella, keso, makrill och typ salt.

Sen kommer jag till godiset, omedvetet tog jag en påse och börjar plocka en del. Typ 10 bitar. Sen "vaknar jag till", sätter ner påsen och går till kassan.
 
FAN VAD SJUKT!



Upptrappningsvecka dag 7.

Sista dagen på upptrappningsveckan är kommen och den ser ut såhär:

Frukost: 1 msk Psylliumfröskal, 6 omega 3-kapslar, proteinpannkaka med kesella och nötter..
Mellis: En shake.
Lunch: 1 knytnäve stekt paprika, sockerärtor, zucchini, 1 knytnäve hackad kycklingfilé, 1 handflata sallad, 6 oliver
Mellis: En shake
Middag: 1 knytnäve brysselkål, sockerärtor, sparris, 1 knynäve kött (sjömansbiff), 1 handflata sallad, 6 oliver
Kvällsmål: En shake
 

Så jävla sjukt.

Det är så jävla sjukt. Jag satt och kollade på bilder igår. Mitt ansikte är totalt jävla förändrat. Det är SJUKT!


Inte konstigt att folk inte känner igen mig... Jag känner ju inte igen mig själv!
 
 

Upptrappningsvecka dag 6.

Dag sex:

Frukost: 1 msk Psylliumfröskal, 6 omega 3-kapslar, wokad fruktsallad med mandelkesella..
Mellis: En shake.
Lunch: 1 knytnäve stekt sparris, kokt broccoli, 1 knytnäve kokt fisk, 1 handflata sallad, 6 oliver
Mellis: En shake
Kvällsmål: 1 knytnäve broccoli, 1 handflata sallad, 6 oliver, 1 knytnäve kyckling
Middag: En shake
 

Träningsschema

Veckans träningsschema är väl dags att dela med sig av.
 
Måndag: Kickbox
Tisdag: Vilodag
Onsdag: Spinning
Torsdag: Morgonjympa + Eftermiddags-Spinning
Fredag: Skivstång
Lördag: Spinning
Söndag: Vilodag/Spinning (vet inte än...)
 

Lussebullar a la Xtravaganza-style.

0 socker men riktigt goda! Innehåller lite whisky, aprikoser och Psylliumfröskal. Så jag fick också äta min lussebulle på julafton!




Min jul!

Fy fan vad jag mår illa. Örk! Socker är verkligen inte bra för oss känner jag nu. Det är helt galet! Magen är spänd, jag mår illa och skallen har jag också ont i. Jävla skit. Jag är helt klart färdig med allt som har med socker att göra för jag mår verkligen skit idag.
 

Jag åt som jag planerade iaf. 3 pepparkakor med ädelost på, lite glögg till det. Efter det så var det dags för nästa del av julmaten "de kalla delarna". Åt precis som planerat, en skiva julvört som jag delat på hälften så jag hade en skinkbit med sockerfri senap på ena delen och rökt lax på den andra. Några bitar sill, en extra skiva julskinka, en strömmingfilé, ett ägg med stenbitsrom och rödkål. Hade även med mig sallad som jag fyllde tallriken med.
 
 
När den varma maten kom fram, var jag så sjukt mätt att jag faktiskt inte åt något. Åt dock lite risgrynsgröt när det var dags för det och jag åt 5 bitar hemlagad kola och en negerboll. Åt 4 bitar ur Paradisasken, samt en lussekatt (som jag bakat enligt Xtravaganzas recept). Så det blev lite omplanering i min "ätplan" men jag känner mig nöjd med allt. Tränade dessutom kickboxing på morgonen innan vi åkte och firade jul.
 
Drack bara mineralvatten och jag är nöjd med min jul.
 

Alla vi barn och tomten (som också var en av oss "ungar").
 
På julklappsspelet så hade jag ju sagt till Johan att han ville ha mitt paket så han kämpade stenhårt för det paketet som han till slut fick. Jag satt bara och log och kollade när han öppnade det. ÖNSKAR att jag hade filmat hans reaktion. Fyfan vad kul det var. Jag hade köpt stringtrosor med godis. Så jävla kul!
 
 

Upptrappningsvecka dag 5.

Dag fem är kommen och den ser ut såhär:

Frukost: 6 omega 3-kapslar, 2 dl naturell yoghurt, ½ dl müsli.
Mellis: En shake.
Lunch: 1 knytnäve kokt morot, blomkål, ärtor, 1 knytnäve kokt lax, 1 handflata sallad, 6 oliver
Mellis: En shake.
Middag: 1 knytnäve sjömansbiff, 1 knytnäve broccoli, 1 handflata sallad, 6 oliver.
Kvällsmål:
En shake
 
 

Upptrappningsvecka dag 4.

Ja, då var det dags för dag nummer fyra när jag ska börja lägga in varma grönsaker och den ser ut såhär:

Frukost: 6 omega 3-kapslar, 150gram keso, ½ dl frysta hallon, ½ tsk linfrön..
Mellis: En shake.
Lunch: En knytnäve kokt broccoli, en knytnäve kokt lax, en handflata sallad, 6 oliver.
Mellis: En shake.
Middag: JULAFTON
Kvällsmål: En shake
 
 

Slarv!

Ja det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig varken idag eller igår. Men vad ska man göra när man sitter fast på ett ställe på grund av snön.
 
Igår var jag upp till Helsingborg och träffade Willy. Det var längesen så det var skoj att ses. Han kände nästan inte igen mig för att jag tydligen ändrat mitt ansikte så mycket. Jag tog med mig lunch hem till honom medan han käkade glass. Tyvärr hann jag inte dricka en shake mplan den lunchen och middagen eftersom mins färdiga saker tydligen var dåliga. Helt sura. Förstår inte vad som hänt.. 
 
Åkte sedan hem till Niklas för att ha lite Big Bang Theory maraton. Han bjöd på en god lax à la upptrappning som han gjort i ugnen. Sov där eftersom vi såg maratonet i 14 timmar och pga vädret. Kom hem idag vid 15-tiden och då hade jag inte ätit något. Hade jag vetat om att jag skulle bli kvar där så hade jag tagit med mig mat och pulver. Tanken var att jag skulle hem vid elva igår kväll. 
 
Nu sitter vi och spelar Bingolotto och käkar lite gotti  form av grönsaker, rullades och dip av kesella.
 
 

Upptrappningsvecka dag 3 (5)

Dag fem är det men jag går på dag nummer tre:s schema dock på grund av halsbrännan. Denna dag kommer även se lite speciell ut eftersom vi ska ha uppesittarkväll. Vår vanliga tradition är att vi brukar ha ostbricka på kvällen men idag blir det inte så eftersom det bara är en massa onödig skit vi stoppar i oss. Istället har vi lite grönsaksdipp osv.
 
Pratade med min hälsocoach om detta och jag har därför bytt plats på middagen och kvällsmålet så det blir "rätt".

Frukost: 6 omega 3-kapslar, 1 hackat kokt ägg, 2 msk keso, ½ tsk linfrö
Mellis: En shake
Lunch: ½ assiett kokt lax, ½ assiett sallad, 3 oliver
Mellis: En shake
Kvällsmål: En shake
Middag: Uppesittarkväll med grönsaksdipp, rullader osv.

Kvalitetstid med min fina vän!

Ja, igår kväll hade jag lite kvalitetstid med min fina vän. Vi har båda haft lite mycket för oss den sista tiden och inte pratat med varandra så mycket, än mindre haft tid att ses. Vi hade lite julmys och bytte julklappar, snackade om livet, fjantade oss som vi alltid gör, skrattade en massa och åt god mat enligt min upptrappning.

Jag har så fina vänner som stöttar min viktnedgång och faktiskt gör sådant för mig. Många gånger har de struntat i att köpa något gott för att inte fresta mig, utsätter mig inte för matsituationer osv. Och som Elin igår, åt kyckling och sallad till julmys medan vi drack mineralvatten. Haha!

Jag kan skatta mig lycklig som har så fina vänner!

Julmys!
 

Käkar krubb och dricker vatten!
 

Jag fick minsann en present jag med! Snäll Linda!
 

En ny pyjamas och blåslagna ben (kickboxing lämnar sina spår!)
 

Sen spårade det ur. Blev midsommar helt plötsligt...

Goda råd inför julen.

På vår senaste gruppträff förra måndagen, gick gruppledaren igenom hur vi ska göra på jul när det gäller mat. Hon gav oss helt enkelt några goda råd. Hon sa såhär:

- Välj hälsosamt.
- Gott sinnestillstånd påverkar det du lägger på tallriken.
- Lyssna på mättnadssignalerna.
- Håll koll på kolhydraterna (lätt att det drar iväg här...)
- Planera strategin för att klara hinder.
- Fokusera bara på det du bestämt dig för att äta, inte på allt du inte bör äta.
 
Vi fick veta att vi först ska se över grönsakerna eftersom julbord ofta innehåller lite av detta. Vi ska grunda tallriken med sallad (jag ska ta med mig egen sallad och lite brysselkål eftersom jag vet att det inte finns på vårat julbord). Grönsaksblandningar med grädde, majonäs osv räknas inte som grönsaker..

Det andra vi skulle göra, var att se över de proteinrika livsmedlen. Rena proteinkällor är bättre då de innehåller mindre mängd mättade fetter. Det som är "okej" är; Skinka utan fett, kalkon, lax, inlagd sill, strömming, lutfisk, fårfiol, ägg utan majonäs (svart rom är dock ok! - i löööve it!) och mager kalvsylta. Det som innehåller många mättade fetter, som är mindre bra att äta är; köttbullar (om man inte gör dem av mager köttfärs eller kanske älgfärs som jag ska göra. Helst ska de ugnsstekas!), prinskorv och andra korvsorter (14-15g protein/100g = OKEJ korv men de flesta korvar innehåller typ 7-9g protein/100g), pressylta, grisfötter och paté.
 
Det tredje var kolhydraterna. Kokt potatis i lagom mängd är OK. Julbröd bör begränsas eller uteslutas pga alla snabba kolhydrater. Osten ska vara max 10-17%. Mager med andra ord!
 
Det fjärde vi pratade om, var tillbehören. Vi kan äta mycket av alla kålsorter sålänge de inte är kokta i grädde. Senap är en annan sak som inte är bra eftersom det innehåller mycket socker och olja.
 
Den femte och sista kategorin vi pratade om, var julgodis. Välj ut de bitar vi är särskilt sugna på, ät dessa långsamt och njut. Ät dessa efter måltiderna så påverkas inte blodsockret på samma sätt som om vi äter dem mellan måltiderna. Man kan också utesluta allt julgodis och äta en fruktsallad med alla möjliga frukter som man kan servera vaniljkesella till.
 
Min plan är ju som sagt denna:
- 1 skiva vörtbröd.
- 3 st choklader ur Paradisasken.
- 4 hemgjorda kolor.
- 2 av den andra hemgjorda godiset.
- 3 pepparkakor med ädelost till glöggen.
- 1 lussekatt.
- 1 cornflakesdröm.
- 1 liten klick julgröt.
 

Upptrappningsvecka dag 3 (4).

Ja, då var det dags för dag nummer fyra och den ser ut såhär eftersom jag fick ändra planen lite..:

Frukost: 6 omega 3-kapslar, 150gram keso, ½ dl frysta hallon, ½ tsk linfrön..
Mellis: En shake.
Lunch: 80 gram grillad kyckling, sallad, 3 oliver
Mellis: En shake.
Middag: Är bortbjuden imorgon kväll men äter 80gr protein, 80gr sallad, 3 oliver
Kvällsmål: En shake
 
 

Halsbränna.

Ja, jag har halsbränna fast ändå inte. Jag har aldrig någonsin haft problem med halsbränna men både igår kväll och imorse har jag känt som att jag har halsbränna fast bara halvvägs. Så det bränner inte och smakar illa men det känns ändå i halsen som halsbränna. Svårt att förklara.
 
Jag ringde iaf till Xtravaganza för att fråga vad jag ska göra åt detta eftersom jag verkligen inte vill att det bryter ut. Lovisa sa att jag inte ska påbörja nästa steg på upptrappningen ännu, utan stanna kvar på dag 3 ytterligare några dagar eftersom magen förmodligen tycker att det är för mycket mat att arbeta med på en gång och den blir överansträngd. Jag ska även plocka bort paprikan från min tallrik eftersom det inte är särskilt snällt mot magen.
 
Så upptrappningen kommer därmed att ta några extra dagar för mig men det gör faktiskt inte så mycket sålänge min kropp mår bra. Jag har dessutom dragit på mig en redig förkylning som vägrar släppa så det har inte blivit någon träning denna vecka. Valde att avboka morgondagens pass och på måndag kör jag istället igång igen. En veckas vila med andra ord. Tränade senast förra lördagen. Abstinens!
 
 
Dagens frukost: Hackat ägg med 2 msk keso och ½ tsk linfrön. La till lite gurka också.

Upptrappningsvecka dag 3.

Ja, då var det dags för dag tre och den ser ut såhär:

Frukost: 1 msk Psylliumfröskal, 6 omega 3-kapslar, 1 hackat kokt ägg, 2msk keso, ½ tsk linfrön
Mellis: En shake.
Lunch: ½ assiett kokt lax (80g), ½ assiett sallad, 3 oliver.
Mellis: En shake.
Middag: ½ assiett kycklingfilé (80g), ½ assiett sallad, 3 oliver.
Kvällsmål: En shake
 

Saffranssnittar

 
Jag gjorde 2 satser så jag skriver efter hur jag gjorde.

4 msk grädde
2 paket saffran
6 msk socker
200 gram smör
6 dl mjöl (Manitoba Cream).

150g mörk choklad (jag köpte Marabous bakchoklad)

Värm grädden tillsammans med saffran och låt det svalna.
 
Rör socker och smör mjukt, blanda i grädden och mjölet. Arbeta samman allt och forma till längder.
 
Gör en skåra mitt i längderna där den smälta chokladen ska vara.
 
Stoppa in dem i ugnen i 175 grader och 15 minuter.
 
Smält chokladen i vattenbad och ringla den över längderna medan de fortfarande är varma. Låt svalna och skär sedan i snittar.
 
Jag köpte även lite glitterströssel som jag tog i chokladen när den låg på plats.

Svar till Anonym;

 
Svar:
Heeej! Jag är inne på min 2½-dag. Än så länge känner jag ingen hunger eller sug mellan mina måltider. Idag åt jag frukost klockan 9, mellis klockan 11, lunch 12.00 (ja, det blev jävligt tight om tid där men bättre det än att något faller bort), mellis klockan 14.30 och kvällsmat klockan 18.45. Sista målet har jag kvar och det är en shake.

Jag känner hittills ingen hunger förutom nu ikväll när jag var påväg hem från jobbet då det kurrade till i magen. Men inte så att jag var jättehungrig.

Under helfarten kände jag ingen som helst hunger. Imorgon kommer jag ha mina måltider utspritt under dagen så som de ska vara så kanske känner jag annorlunda då.
 
Än är jag bara under upptrappningsfasen så jag har ju inte påbörjat min halvfart ännu. Den börjar nästa onsdag. Upptrappningsfasen känns hittills helt okej. Det är lite konstigt att börja tugga igen och jag har nog inte riktigt hunnit med att förstå att jag ska njuta av maten. Jag äter dock långsamt och tuggar verkligen maten. Jag har annars varit en sådan som gärna slänger i mig maten.

Jag ska lägga ut receptet med saffransnittarna. Det är dock inget Xtravaganza-recept!
 
God jul och gott nytt år!!

Upptrappningsvecka dag 2.

Ja, då var det dags för dag två och den ser ut såhär:

Frukost: 6 omega 3-kapslar, 1 ½ dl Kesella, 0,5 dl frysta hallon 0,5 tsk linfrön.
Mellis: En shake.
Lunch: ½ assiett kycklingfilé (80g), ½ assiett sallad, 3 oliver.
Mellis: En shake.
Middag: ½ assiett kokt lax (80g), ½ assiett sallad, 3 oliver.
Kvällsmål: En shake
 
 

Äter IGEN!

Fan, jag har inte gjort något annat än att äta idag känns det som. Galet!

Nu äter jag min middag och sedan ska jag lyckas klämma i mig en shake också innan det är dags att sova. Aaaaah!

Jaja, jag jobbar på med min gurka och lax och oliver och paprika. Bööh, tar aldrig slut!


Oh yes!

Jag har börjat min upptrappning idag. Än så länge har det gått bra. Och det är ju helt suveränt.

Frukost i form av keso, frysta hallon och linfrön. 6 omega 3 och vatten. Resten av familjens frukost ser ni ju i bakgrunden...



Dagens lunch i form av 50g kokt lax, 3 oliver i skivor och vattenrika grönsaker i 3 färger. Vatten att dricka till!
 
Två mellanmål har också avklarats och det har varit två shaker.

Upptrappningsvecka dag 1.

IDAG SMÄLLER DET! Nu är det dags att börja trappa upp. Pirrigt!

Dagen idag kommer att se ut såhär:

Frukost: 1 dl keso, ½ dl hallon, ½ tsk linfrön, 6 omega3-kapslar och 1 msk Psylliumfröskal.
Mellis: En shake.
Lunch: ½ kaffefat kokt lax, ½ kaffefat sallad. 3 oliver.
Mellis: En shake.
Middag: ½ kaffefat kycklingfilé, ½ kaffefat sallad, 3 oliver.
Kvällmål: En shake.
 

Första måltiden.

Ja, sedan i lördags har jag lyckats få i mig två shaker som jag fått behålla. Resterande shaker har kommit upp relativt snabbt igen så just nu har jag lite avsmak för dessa underbara saker.
 
Tanken är ju att jag ska kunna påbörja min upptrappning imorgon så därför smygstartade jag faktiskt lite idag (vilket kanske var helt fel gjort av mig men men) med en såndär kesellafrukost på kvällssidan. Blandade ner liiiite hallon bara för att få lite smak på det hela och bli väck den vidriga magsjukesmaken i munnen.
 
Blev väl sisådär 0,5dl kesella och 0,25dl hallon.
 
Jag tänkte att kesella måste ju vara relativt snällt mot magen och än så länge verkar det som att jag har rätt. Men det återstår att se hur kvällen ter sig.
 
Jag ska försöka få i mig en till shake innan jag lägger mig men det är svårt när man fortfarande mår illa, har ont i magen som bubblor rundor och det dessutom känns som att man ska skita ner sig varannan minut. Fy fan för magsjuka.
 

Går inte enligt planerna.

Min plan om att vara frisk idag sket sig ju totalt. Jag har sedan i lördags natt fått behålla ca 5 dl vatten och en shake i magen. Imorse kissade jag för första gången sedan i lördags eftermiddag. Det är fan sinnessjukt.
 
Dessutom har jag feber så jag orkar ju inte med någonting heller. Ligger mest bara och sover, Facebookar och ser på film. Jag är rastlös!

Det som är ännu värre, är att jag missar min kickboxing som jag har ikväll. Det suger stenhårt om jag ska vara ärlig. Jag måste ringa till min hälsocoach också så jag kan ställa in morgondagens "check-up". Trist!
 
Jag fick vara glad i en minut igår iaf;
 

Blödarsjuka?!

Mina kollegor frågade mig om jag har någon form av blödarsjuka. Detta eftersom jag väldigt lätt får blåmärken som gärna stannar väldigt länge. De gör inte ont men de sitter där. Sjukt. Oftast får jag dem på armarna eller benen men ibland får jag även några på magen.
 
Det är kanske något jag bör kolla upp men borde de inte se sådant när man tar vanliga prover?


Har funderat lite..

Jag har kämpat med min vikt i flera år. Hur kommer det bli den dagen då jag nått min målvikt?
 
En stor bit ur mitt liv (att kämpa mot kilona) kommer ju att försvinna. Visst, jag kommer fortfarande tänka på vad jag äter och träna men den där fighten med att gå ner i vikt kommer ju inte längre finnas där..
 
Det är en skum tanke att tänka att jag kanske bara är några få månader ifrån mitt mål.
 
Det sägs att det tar ungefär ett år för kroppen att stabilisera sig så om man håller vikten i ett år, blir det lättare att fortsätta hålla vikten nere.
 
Vem kommer jag då vara? Hur kommer jag se ut? Min syn på mig själv förändras ju och den kommer förändras ytterligare, likaså andras syn på mig.
 
En del människor som jag inte mött på länge, känner inte ens igen mig om de ser mig i affären.
 
Det är spännande det här med viktminskning.
 

You will never see, what's inside of me.


Jag tycker att det är viktigt för mig att berätta att detta är min blogg. Jag berättar en del ur mitt liv. Vad jag berättar, väljer jag själv. Jag vet att en del kan se det som en fasad det jag skriver, men jag väljer helt enkelt vad jag vill berätta om. En del saker kan ni inte tvinga fram och vissa kommentarer, som jag anser är för personliga och som handlar om mitt förflutna, godkänner jag inte. Att kalla mig för fegis och falska på grund av det är bara fegt.
 
Jag har aldrig påstått att jag är felfri. Alla har vi ett förflutet. Vissa saker skäms jag för. Men jag lever efter mottot "Varje stund vi ältar det förflutna, är en stund vi stjäl från vår framtid".
 
I could never be, what you want me to.
 
 

Så jävla sann!

 
Jag hatar de brudar på gymmet som är översminkad och "tränar". Dvs, de sitter i en maskin och smsar eller vågar inte ta i för då kan sminket rinna av. Eller när de egentligen bara glider runt och speglar sig en massa. Haha! Visst, alla får ju vara på gymmet men fan. Nån måtta får det väl vara?

Samma sak alla vältränade nissar och brudar som glor skit på MIG för att jag inte är i bra form. Det är väl därför man går till ett gym? För att just komma i form.

Gick inte enligt planerna..

Nä, jag skulle ju påbörja min upptrappningsvecka idag. Tyvärr så åkte jag på vinterkräksjukan inatt och kan inte påbörja min upptrappning idag.
 
Jag har varit i kontakt med min hälsocoach som också tycker att jag ska fortsätta på helfarten tills att jag är frisk. Jag har räknat med att jag är frisk och kry på tisdag så jag hoppas att jag kan påbörja min upptrappning då.
 
Detta är det roliga med att arbeta på förskola. Vi hade några barn som kräktes förra veckan, samt några andra som var dåliga i magen. Så det är lite mindre roligt. Men det är ju ett jobb och jag har helt enkelt tagit med mig jobbet hem. Jag hoppas att resten av familjen, framförallt min morfar får vara frisk.

Jag har ännu inte vågat dricka någon shake eftersom jag fortfarande kräks. Jag vet att jag behöver näringen men det hinner bara ner i magen så vänder det.

Igår fick jag feber på mitt spinningpass så jag fick avbryta mitt i. Det snurrade bara till. Innan dess, kände jag mig bara trött... Så att både ha magsjuka och feber på samma gång suger ju ganska så hårt..
 

Svar till "Nina"

Haha det är fan patetiskt att hålla på såhär...
 

Recept på powerbarsen.

Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl blandade nötter, fröer och kärnor
2 dl blandad torkad frukt
1 dl naturell yoghurt
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk honung
En nypa salt.

1. Sätt ugnen på 110 grader. Grivhacka nötterna och den torkade frukten.
2. Blanda med resten av ingredienserna, blanda till en "deg".
3. Forma till snygga bars (receptet räcker till ca 7 bars).
4. Lägg dem på smörpapper och grädda dem i ugnen i ca 1½ timme.
5. Låt svalna och rulla sedan in varje bar i folie eller papper. Förvara torrt.


50,5 kg.

Här kommer lite nya före/efter bilder så man kan jämföra lite. Sjukt kul att ha detta på bild!

 
 
GALET att jag kände mig SMAL den dag med den vit/blåa klänningen. HAHAHA!

Svar till Anonym;


Gamla bilder från september 2011

Jag försökte skriva ett inlägg imorse men jag ser att det inte gick så bra. Jag satt vid min gamla dator där skärmen spruckit som jag kopplat till min datorskärm. Jag hittade en massa gamla fettobilder som jag tänkte att ni skulle kunna få gotta er lite i!
 
Jag visade bilderna för min kollega och hon satt bara och gapade och sa att det omöjligt kunde vara samma människa. Hon kände inte igen mig, eller mitt ansikte på bilderna. Galet!

Det sjuka med dessa bilderna, är att jag gick upp ytterligare 20 kg mellan september 2011 och februari 2012. Så tänk er ytterligare 20 kg Linda på dessa bilderna.


En fet och glad Linda väntar på mat.
 

En fet och glad Linda dricker Cola Light (något som jag var beroende av..)
 

En fet, solbränd Linda dricker en drink och röker nargile.
 

En fet Linda blickar ut över havet. Fyfan vad hemsk jag såg ut..
 
 
En strandad Linda-val!
 

En fet och brun Linda framför Apollo-templet i Side.
En sak vet jag säkert: Jag ska aldrig någonsin tappa kontrollen över mitt liv och se ut sådär igen!

Jag har handlat mat.

Det kändes jävligt konstigt ska jag säga er. Jag traskade nog runt inne på Willys i en halvtimme. Kanske längre till och med. Jag plockade, läste och plockade. Haha!
 
Nåja, två fulla kassar blev det så nu ska jag väl klara de två första veckorna med mat iaf.
 
 
 
Redo för upptrappning och halvfart!
 

Vägning!

Igår var det ju dags att vägas igen. Det gjorde jag också.
 
Sedan sista vägningen för två veckor sedan, har jag gått ner 5,5 kg. Det ger en sammanlagd viktnedgång på 50,5 kg.
 
Det känns så jävla gött men innerst inne önskar jag verkligen att jag går ner minst 1,2 kilo till innan nyår. Det vore verkligen härligt att fira in nyår på en vikt som närmar sig målvikten.
 
För er som vill veta lite fler siffror så kan jag berätta att jag sedan den senaste helhetsvägningen tappat 1,7 poäng på BMI-skalan. Av dessa 5,5 kilona, var 3 kilo i rent fett medan jag tappat 1,8 kilo i vätska samt 0,5 kg i muskelmassa. Dessa siffror ska man dock inte ta på så stort allvar när man går på helfart.

Om några veckor ska jag göra om denna vägning och då får man ett bättre resultat som är mer tillförlitligt.

Det roliga är att när jag började på Xtravaganza, hade jag 77,9kg fett på min kropp. Idag har jag 35,9 kg fett på min kropp. Det är helt otroligt. Min midja har krympt totalt 29cm. BMI-mässigt har jag gått från 44,7 till dagens 28,8. Mitt BMI är snart normalt. Helt underbart känns det!
 
 
 

Orkar inte.

ALLT går verkligen åt helvete.
 
När fan tar det egentligen slut?!
 
Nä, nu ska jag gråta en skvätt och se om jag kan ta nya tag imorgon eller om jag går i ide. Skönt att det snart är helg. Jag ska ställa in allt jag har planerat och bara vara.

Helt slut.

Kom precis hem pga problem med snön. Höll på att flyga ner i diket på ett ställe. Tur man har is i magen. Norrlänning vetni.
 
Ska upp halv sex imorgon bitti så jag förhoppningsvis kan ta mig till jobbet som jag börjar klockan sju. Slutar fem. Halv sex ska jag på möte på Xtravaganza. Sen ridning och knopp i säng igen. Bläääää jag längtar efter helgen!
 
Uppdaterar mer imorn! Ska väga mig. Wihooo!

PUSS!
 

Kom inte hem igår..

Nä, igår efter gruppträffen fick jag köra till Jenny för att sova där. Johan erbjöd också en sängplats men det känns ju kanske inte riktigt bra att sova där.

Idag jobbar jag till fyra och sedan ska jag träna ikväll. Det blir kickbox. Sedan får vi se om jag kan ta mig hem ikväll. Hoppas på det för jag skulle behöva byta kläder...




Utvärdering.

I min Xtravganzabok har vi varje vecka en plan som vi ska göra för kommande vecka gällande God Energi, Mental Träning, Rörelseglädje och Mental Näring. Veckan därpå ska vi utvärdera veckan som varit och skriva vad vi måste göra annorlunda för att det ska gå enligt planerna.
 
På söndagar brukar jag göra denna hemläxa. Jag tycker att det är en helt perfekt dag att göra det på.

Min förra vecka såg ut såhär:
 
Åt 3 shaker alla dagar utom på måndagen då jag bara åt 2½. Mental Träning gjorde jag inte en enda gång. Fy på mig! Var bara på gymmet 4 dagar och red 1 gång. Mentala näringen var att träffa nära och kära vilket jag gjorde. Egentid fick jag genom att gå till frisören.
 
Denna vecka ser ut såhär:

 
Hur planerar ni era veckor? Planerar ni er mat och träning?

Proteinbarsbakning

Ja, igår bakade jag ju proteinbars som jag fått recept på från Xtravaganza. De luktade riktigt gott när de var i ugnen eftersom det är pepparkakskrydda i dem, samt massor av nötter, fröer och havregryn.
 



Hackade nötter och fröer av olika slag. Jag tog valnötter, pekannötter, liiite jordnötter, hasselnötter, samt pumpafrön och solroskärnor. Torkade tranbär och blåbär till höger.
 
 
Blandade ihop allt med havregryn, naturell yoghurt, pepparkakskrydda, honung och salt.
 
 
Portionsstorlekade och redo för ugnen!

 
Efter 1 ½ timme i ugnen är de klara och doftar riktigt gott!

 
Portionsförpackade och redo att käkas upp som mellanmål. Perfekt!

Bakning all day long!

Jajamensan, idag har jag bakat en massa gott tills i jul.

Gjorde saffransnittar med choklad på. Sedan gjorde jag även en god chokladkaka med hasselnötter. Jag satte även en surdeg eftersom jag ska prova göra lussekatter a la Xtravaganza hade jag tänkt. Så då sätter man en egen surdeg och om fem dagar jag kan baka mina lussekatter.
 
Jag gjorde även proteinbars som också är från ett recept som jag fått på Xtravaganza. Jag gör ett eget inlägg till dem så ni får se hur smaskigt det blev. Lika bra att fixa iordning sådant eftersom det bara är en vecka kvar innan jag ska börja äta. Wihooo!
 
 
Mina saffransnittar, innan de blev snittade..
 
 
 
Hasselnötschokladkaka (råkade bränna kolafudgen som också skulle vara i)

Skönt!

Ja igår var jag ju till frisören. Jag har gått till samma frisör sedan jag flyttade ner till Skåne för 7 år sedan. Ibland har det gått längre mellan gångerna som jag åkt dit men jag har alltid varit henne trogen!
 
Jag blev lite feg iaf. Det slutade med att jag bara satte om mina fyra fjädrar (bytte ut en dock så lite förnyelse blev det), sedan klippte vi mest bara topparna och färgade om håret. Det är nackdelen med rött hår, det går ur så fort trots att jag använder en röd hårinpackning.
 
Jag tappade ju massor av hår i våras och nu är det äntligen påväg ut igen. Det är därför jag har lite kortare tussar här och var i huvudet.
 
Före:

 
Under:
 
 
Efter:
 

Svar till Erica;

 
Svar:
Nä jag tycker faktiskt inte att det är jobbigt att försvara min bantningsmetod. Detta är ju mitt val och många närstående har också varit skeptiska och ifrågasatt detta. Men jag är så övertygad om att detta är rätt väg för mig, att jag inte har några problem att förklara, svara på frågor och berätta hur det går. Jag har dock även världens bästa vänner och familj som stöttar mig och peppar mig. Extra stor eloge till Emelie där! <3

Jag säger ju själv vad jag tycker och tänker om andra metoder. Men dessa metoder är ofta en metod som jag själv har testat och insett att det inte är min grej. Fungerar det för andra, fine. Men jag tänker inte uppmuntra till dem eftersom jag av någon anledning inte tyckt att den varit vettig.

Däremot tycker jag att det är trist att folk tror att jag tycker att jag är bättre än dem eftersom Xtravaganza kostar "mycket" pengar och då är min viktnedgång bättre än andras. Helt fel tankar av folk. Men det är självklart lätt att sitta och kritisera via en dator där man kan vara anonym. Avundsjuka och osäkerhet kallar jag det för. Jag står för vem jag är, hur allting går och vad jag tycker om saker och ting. Går något dåligt, då berättar jag det för er. Går något bra, delar jag med mig av det också.
 
Jag vet att Xtravaganza kostar mycket pengar för vissa men allt är relativt. Vill man satsa på sin hälsa och sin framtid är det inte så dyrt som man tror. Men eftersom många tycker att det är dyrt, tycker jag att det är vettigt att det finns en blogg som skriver sanningen om hur det egentligen går till. Jag är inte sponsrad på något som helst sätt av dem när jag bloggar och därmed kan jag vara objektiv och skriva precis vad jag vill utan att behöva "vara rädd". Jag delar bara med mig av mina egna personliga erfarenheter precis som andra bloggare gör angående sina viktnedgångar.



Trött cheyy!

Ja, idag är jag trött. Vaknade imorse med igenklibbade ögon. Tog mig ändå till träningen men jag var inte alls lika pepp som jag brukar vara men så kan det vara ibland!

Efter träningen drog jag till frisören och efter det träffade jag Senada och Josse. Skulle egentligen ha träffat Jocke ikväll men det blev lite ändrade planer. Det var nog bäst egentligen eftersom jag är sjukt trött. Håller nog på att bli sjuk eller något. Har varit en tuff vecka på många sätt och vis.

 
Nöjd tjej efter träningen.

Svar till Helena;

 
Svar:
Hej Helena, kul att du hittat hit! Hoppas du stannar!

Jag tycker att det är värt att satsa på Xtravaganza. Nu har jag ju inte gått klart mitt program ännu och jag vet inte alls hur resultatet kommer hålla när jag är klar, det är upp till mig hur jag väljer att ta tillvara på min framtid. Det är gamla vanor som ska bort och nya vanor som ska nötas in. Det tar tid, därför är jag nöjd med mitt ettårsprogram. Känner jag att jag behöver mer tid, förlänger jag mitt medlemsskap beroende på vad mer jag vill ha ut av det.

Jag har en bekant som gick på Xtravaganza och hon gick ner 30 kg. Hon gick på helfart typ 2eller 3 månader och sedan körde hon halvfart och jämviktsfart. Hon har hållit sin vikt!
 
Det hjälper mycket mer än att bara ha ett gymkort. Detta eftersom man får coaching där man lär sig om livsmedel och vad som är bra/dåligt för oss. Man lär sig hur man säger nej och man stärker sitt eget självförtroende och styrka. Man får även använda sig av Mental Träning som faktiskt vuxit hos mig. Det tog ett halvår för mig att komma igång med min mentala träning men nu är jag igång!
 
Men på Xtravaganza får du:
* Gruppträffar med andra personer i alla åldrar som är i samma situation som du samt att man blir coachad enligt de fyra ledstjärnorna (Rörelseglädje, God Energi (mat), Mental Näring och Mental Träning. Dessa går man på ca varannan vecka.
 
* En hälsokonsult som man alltid kan vända sig till om råd och som följer resan samtidigt som denne handleder.

* Programbok och CD-skiva med mental träning som är till för just viktminskning.
 
* Gymkort på viktcentrets gym.

* "Rätt" att köpa Xtravaganzas "mat".
 
* Internettjänster som recept, nyhetsmail och inspirationsmail.

Dåligt samvete.

Ja, det blev ingen träning igår eftersom jag hade stängningen på jobbet och typ alla föräldrar var sena på grund av väglaget. Detta gjorde att jag inte hann till Ottos spinning och att jag dessutom inte skulle hinna till Marias spinning. Trist!

Dessutom sov jag inget under onsdagsnatten eftersom alla tankar bara snurrade runt, runt, runt i mitt huvud så jag var en zombie. Jag ville inte heller missa programmet "Aldrig mera fet" som bygger på Xtravaganzas koncept. Jag har faktiskt fått frågat 4 ggr om jag är med i serien eftersom jag varit så pass fokuserad. Men nä, det är jag inte haha!
 
Ja, programmet går i repris och blabla men nu blev det som det blev. Dock har jag lite dåligt samvete ändå.
 

HJÄLP?!

Jag ska klippa och färga håret på lördag. Jag ska ha kvar min röda färg ett tag till men jag är lite sugen på en ny frisyr. Nu ser ju håret ut såhär:

 
Men jag är lite fundersam över om jag ska skaffa lugg igen:

 
Eller kanske snelugg igen:

 
 
Enda problemet är att jag tränar mycket och därför är det lätt att ha håret som jag har det nu eftersom jag lätt kan dra bak det i en knut.
 
Vad ska jag göra?
 
Ha det som nu, lugg eller snelugg?!
 

Det värsta med Xtravaganza.

Det är morgnarna när det är dags för detta:

 
Omega3-kapslarna är helt okej. XtraOil med citronsmak är hemsk men värst av allt är XtraPsylliumfröskal. Ööööörk. De säger att man kan blanda ner fröskalen i en shake men det fungerar verkligen inte för mig. Istället får jag svälja den matskeden med skalen med ett glas vatten. Innan dess dricker man också ett glas vatten och efteråt ytterligare ett. Så sammanlagt 3 glad vatten för en matsked skal. Då förstår ni nog hur mycket de sväller...
 
Just nu äter jag 4 msk olja på morgonen så jag slipper bli hård i magen. Tydligen är det vanligt att man blir hård i magen i slutet av en helfart eftersom tarmen inte måste jobba lika mycket. Men det är bara 11 dagar kvar innan det är dags att börja äta.

This is not what I signed up for.

Ja, huden på magen som inte hänger med blir ju bara värre och värre. Nu har det gått så långt att huden ligger för naveln vilket leder till att en massa fukt samlas därinne eftersom naveln inte får luft. Huden väckar sig ju precis vid naveln så när jag ska knäppa byxorna så klämmer jag skinnet till och med.
 
Om jag tar i och drar i huden så kan jag dra ut den cirka 10 cm.. Dessvärre tar det enligt min hälsocoach cirka 1 år för huden att dra ihop sig, efter att man slutat gå ner i vikt...
 
För att jag ska slippa detta och att det inte ska lukta illa, får jag ha en jävla tuss med papper eller bomull i naveln som jag får byta dagligen. Skitsexigt. Jag hatar verkligen min mage nu så jag hoppas huden drar ihop sig.
 
 
Vem kan tro att det gömmer sig en tuss med papper i naveln?
 
 
Tittuuuuut!
 
 

Upptrappningssnack

Ja, igår var jag ju som sagt på upptrappningssnack på Xtravaganza. Vi gick igenom hur min första vecka med fast föda kommer se ut. Det var rätt mycket att hålla reda på så jag skrev upp allting. Jag ska nog göra ett litet matschema när det närmar sig så jag har allting klart. För jag ska typ äta hela tiden haha!
 
Det svåraste kommer nog vara att hitta tiden till att hinna äta allt. Jag får kanske strunta i att äta lunch med barnen på jobbet och äta denna när de sover istället för att jag ska hinna få in mellanmålet mellan frukosten och lunchen. Alla min dagar ser ju olika ut. Ibland börjar jag jobba sex, andra dagar börjar jag tio. Vissa dagar slutar jag klockan tre medan jag andra dagar slutar klockan sex.
 
Dagarna kommer se ut såhär:
 
Dag 1: Portionerna ska vara så pass små som ett kaffefat. Till frukost äter man typ 1 dl kesella, osötade bär och linfrön. Sedan är det dags för ett litet mellanmål vilket kommer bestå av en shake. Därefter är det dags för lunch med 50% kokt fisk (protein) på ca 50g och 50% vattenrika grönsaker (typ sallad). Till detta ska jag ha 3 oliver. Sedan är det dags för ett mellanmål igen (shake). Middagen består av 50g kycklingfile och 50% av tallriken med vattenrika grönsaker. 3 oliver. Sedan ska jag klämma i mig ett kvällsmål också som består av en shake. Vatten att dricka!
 
Dag 2-3: Ser likadan ut som dag 1 förutom att man ökar portionernas storlek till en assiett. Man ökar även proteinvaran till cirka 80g (men man ska inte hålla på och väga). Man kan säga att man ska ha en proteinvara som motsvarar 75% av sin knytnäve vilket blir ungefär knytnäven minus lillfingret. Därtill ska man ha en handflata sallad och 3 oliver (för fettets skull). Man kunde också välja om man ville ha advokado eller xtraoildressing. Vatten att dricka!
 
Dag 4: Ser likadan ut som de andra dagarna men man ökar på portionernas storlek ytterligare genom att man äter på en mattallrik. Då räknar man med en knytnäve protein, en knytnäve varma grönsaker och en handflata kalla, vattenrika grönsaker. Första dagen äter man kokt broccoli. Till detta äter man nu 6 oliver.
 
Dag 5-7: Fortsätter som innan med alla måltider (knytnäve/knytnäve/handflata) men nu kan man lägga till alla sorters varma grönsaker som exempelvis broccoli, blomkål, sparris, rotfrukter, vitkål, brysselkål, haricot verts, squash osv. Man kan till exempel köpa färdigfrysta grönsaksblandningar som wok. Man ska dock hålla sig undan kidneybönorna men sockerärtor är helt ok.
 
Det spelade ingen roll under dessa dagarna (förutom dag 1) om proteinet var stekt eller kokt.
 
Från och med dag 8 går man på halvart. Vad det innebär och vad man då äter, det berättar jag när jag närmar mig den fasen!
 
Min hälsocoach sa att kroppen kommer att utmana mig så därför är det viktigt att jag håller fokus, får rätt energi och att jag har uthållighet. Detta kommer att bli spännande...
 
 
 

Gruppträff

Igår hade jag första gruppträffen av två i december.
 
Månadens citat är "Du har alla resurser du behöver". Och det citatet är så jävla sant! För vem skapar våra möjligheter? Vi själva. Har inte vi bestämt oss, då blir det bara pannkaka av allt. Detta eftersom det är vi som måste göra jobbet. Det finns ingen annan som kan göra jobbet åt oss.
 
Jag kommer ju börja på halvfarten den 23 december efter att ha gjort upptrappningen från den 16:e december. När jag kommer gå på helfarten så kommer jag äta 1400 kcal om dagen. Man räknar inte kcal på Xtravaganza men man har 1400 kcal som en riktlinje iaf. Jag har fått en del förslag på frukostar och mellanmål. Jag är en sådan person som verkligen hatar frukostar och min gruppledare sa "om jag äter mindre till frukost, då får jag äta mer till mellanmål".
 
Om man vill äta frukt, ska man göra detta på förmiddagen och sedan äta mer protein på kvällen. Detta gör man på grund av att ämnesomsättningen är högre i början av dagen än vad den är senare och frukt innehåller socker... Om man känner ett sug på kvällen, ska man äta mer protein under dagen eftersom det är proteinet i första hand som hjälper oss att känna mättnad.
 
Om viktminskningen går trögt, ska man till middagen/kvällsmaten (kalla det vad ni vill), äta grönsaker ovan jorden medan man på lunchen kan äta rotsaker. 70% av vår viktminskning beror på vad vi stoppar i oss men oftast tappar vi muskelmassa om vi går ner för fort i vikt.
 
För att tappa ett kilo fett, krävs det att man bränner 7700kcal. För att tappa ett kilo muskelmassa, krävs det att vi bränner 700kcal. Med andra ord kan vi inte bara sitta på röven och tro att kilona ska trilla av självt. Muskelarbete är viktigt och för att man ska bränna fettcellerna, krävs det att de kommer ut i blodet. Detta gör de genom muskelarbete eftersom muskelceller gillar energi från fett. Muskelcellen skickar ut signaler till fettcellen när man jobbar med muskeln.
 
Fett tar även mer plats på kroppen än vad muskler gör. Tränar vi, kan vi gå upp i vikt för att vi bygger muskler men samtidigt kan vi se smalare och slankare ut. Mät därför kroppen eftersom många resultat tydligt kan visas på måttbandet, än på vågen.
 
Idag ska jag träffa min hälsokonsult för att prata om upptrappningen. Pirr i magen. Nu närmar det sig!
 

Veckans Träning V.49

 
Måndag: Gym
Tisdag: Kickbox
Onsdag: Ridning
Torsdag: Spinning
Fredag: Skivstång
Lördag: Spinning
Söndag: -
 
 

Tog tjuren vid hornen.

Ja, idag hann jag inte spinna eller vara med på medeljympan eftersom jag blev sen från jobbet pga all snö och alla köer. Så jag tog tjuren vis hornen och körde ett pass på gymmet istället.
 
Jag hann inte vänta på de senare passen heller eftersom jag skulle på gruppträff på Xtravaganza. Jag hatar verkligen att gymma. Det är så jävla tråkigt. Men idag var det helt ok faktiskt. Jag behövde tiden för mig själv liksom.
 
Jag körde 10 minuters uppvärmning på löpbandet.
10 minuters rodd.
25 minuter på crosstrainern.
 
Sedan körde jag 6 olika maskiner, egentligen 7 med lite olika vikter. Jag skriver hur man gör eftersom jag inte är helt hundra på vad alla maskiner heter, och jag tvivlar på att alla ni också förstår vilken maskin jag menar om jag skriver namnet.
 
Första maskinen är där man lyfter vikten med framsidan av benen. Andra där man pressar bak/in vikten under röven med hjälp av vaden. En tredje där man först pressar ut vikter genom att öppna benen. Sedan kan man ändra på den maskinen så då blir det en fjärde maskin för att pressa ihop benen och vikten. Femte där man ligger ner med benen böjda och sedan pressar upp sig i stående position, fast man ligger ner. Sjätte maskinen var när man pressar bak vikten med ryggen. Sjunde och sista maskinen var att man pressar fram vikten med bröstet för att använda magmusklerna. 3x15 repetitioner blev det innan jag varvade ner på löpbandet 10 minuter.
 

Sista svaret till Sara.

Detta är det sista svaret jag ger till denna Sara. För jag tänker inte sitta och försvara mina åsikter något mer. Alla tycker vi olika. För det som du håller på med, det kallas ren och skär avundsjuka!

 
Svar:
Det är väl inte säkert att man måste gå till läkaren under året. Vissa är friska som nötkärnor och besöker aldrig läkaren.
 
Jag ger 2850 kr för mitt träningskort och då tränar jag på Friskis då jag kräver pass eftersom jag tycker gym är astråkigt. Så jag har egentligen ett gymkort som jag inte använder på Xtravaganza. Breeze Fitness kostar 329kr/månad. Actic kostar 459kr/månad. Ja, det var alltså 4 gym i Ystad som jag berättade om där. Betalar du 1500kr/år så gör du det jävligt bra! Vill man gå ner i vikt så måste man röra på sig och ett gymkort är ju jävligt bra då. Alla jag känner som vill gå ner i vikt, har prioriterat ett gymkort. Och då känner jag människor som är mammalediga, som lever på soc och som är studenter.

Vem sa något om 200kr/dag? Saken är ju den att onyttig mat, är billigare än nyttig mat.
 
För mig är Xtravaganza allmäktigt. Så känner jag idag. Hur det kommer kännas när jag är klar med min viktresa låter jag vara osagt. Det var Viktväktarinlägget du började skriva i och det är därifrån jag utgår.
 
Jag har vänner som gjort gastric bypass, jag har vänner som lever på Nutrilett i perioder, jag har vänner som lever på LCHF, jag har vänner som går på Viktväktarna, jag har vänner som går på GI, jag har vänner som till och med går på Atkins. INGEN av dem tycker att jag traggar ner på deras beslut om väg till ett hälsosammare liv.
 
Har inte skrivit att min väg är den enda rätta vägen. Jag har återigen uttryckt mina åsikter ur mitt perspektiv då jag testat det mesta och för mig är detta rätt väg och jag är jävligt nöjd att jag går på Xtravaganza. Om jag nu skulle tycka så illa om alla andra vägar, varför läser då så pass många andra "vikttjejer" min blogg när de går på alla kurer som jag "klankar ner på"?
 
Jajamensan, jag kommer gå upp lite när jag börjar äta eftersom man samlar mer vätska när man äter salter osv. Så det är jag ganska så medveten om. Men detta kommer inte vara "en hel del kilon", utan runt 2 kg.


 
Svar:
Saken är den att jag vet vem denna Alex är. Jag vet att hon gått ner närmare 30 kg, jag vet att hon har problem med magen och får dricka näringsdryck ibland för att hon inte kan äta så mycket. Jag vet också att hon har ett Cola/Pepsiberoende. Och jag har aldrig påstått att hon är en äcklig tjockis som ska rycka upp sig. Däremot har jag peppat henne och grattat henne till hennes framgång.

Är det okej eller?!

Alltså... Igår på gymmet så duschade jag ju där. Jag duschar typ jämt på gymmet nuförtiden eftersom jag tränar där så sjukt mycket.
 
Men igår hände nåt som gav mig en chock.

En tjej kommer in i duschrummet och duschar. Vips så börjar hon plocka fram en rakhyvel och rakar benen, musen och under armarna. WTF?!
 
Är det okej eller? Gör fler så?
 
Jag ska nog sluta duscha där och åka hem till min dusch hemma istället...
 
 

Herregud.

 
 
 
Finns det verkligen föräldrar som är såhär?

 
Jag blir fan mörkrädd...
 
 
 

Svar till Alex;

 
Svar:
Jag är återigen inte dömande. Jag menar på att det inte sker under kontrollerade former. Om du går på Nutrilett eller Modifast och enbart lever på detta så äter man oftast inget annat. Magen behöver fibrer för att magen ska hålla igång och tarmarna behöver olja för att man ska smörja dem och att man inte ska bli hård i magen.
 
Det sker inte under kontrollerade former och hur många som börjar på en pulverdiet går till en doktor och har hälsoanalyser? Jag har aldrig hört talas om någon iaf. Jag går till doktorn en gång i månaden vilket jag även gjorde i våras då jag levde på pulvret. Allt för att kolla att alla värden är okej för att se att kroppen inte tar stryk.
 
Min mage och mina tarmar tog nog lite stryk i somras då jag blev sjukt förstoppad. Jag ökade på min olja efter ett samtal med min hälsokonsult, samt att jag drack kokt ingefäravatten och vips fungerade allt som det skulle igen. Hon ringde mig varje dag under sommaren för att se att allt fungerade som det skulle. När jag bajsade, hur mycket, konsistens osv. Allt för att hon skulle kunna säga "stopp", nu trappar du upp och börjar äta vanlig mat för annars blir du sjuk!
 
Så nä, jag menar inte på att de människorna är sämre än mig. Tänker mer på deras hälsa. Många ser det som en lätt väg ut ur tjockisvärlden. "Jag börjar på pulver så tappar jag mina 10 kilon" och när de gjort det, så fortsätter de leva precis som de gjorde innan viktminskningen. De gör ingen research utan tror att allt ska lösa sig med lite pulver. Dessutom innehåller Nutrilett och ModiFast massor med socker, vilket inte Xtravaganzas pulver gör.
 
Jag har återkommande träffar med min hälsokonsult och det är hon som beslutar om jag får fortsätta på min helfart. Senaste tiden har jag träffat henne 2-4ggr/månad.
 
Och har man som dig råd att prioritera Pepsi och Coca Cola så kan du ju tänka vad du kunnat lagt alla alla de pengarna som du lägger på den skiten.

Svar till Sara 2;

 
Svar:
Jag kan faktiskt berätta att den vården inte är gratis. Man får betala för varje besök. Tror det är 150 kr/gång. Detta tills du kommer upp till högkostnadstaket. Först då blir det gratis. Och det taket ligger väl runt 1200 kr. Detta vet jag då jag gick till dietist 8 månader.
 
Hur har man då råd att köpa Nutrilett på affären, eller vara med i Viktväktarna? Om man ska vara med i Viktväktarna så kostar det även 400 kr/månad. Konstigt att alla har råd att köpa hem glass och godis i mängder varje helg men man har inte råd att spara undan lite pengar och satsa på sin framtid.
 
Xtravaganza kostar runt 700 kr/månad de första 6 månaderna och sedan sänks kostnaden till runt 500kr/månad. Då ingår även ett gymkort också. Får du med det i priset någon annanstans? I snitt kostar ju ett gymkort 300kr/månad. Tänk då att du är med i Viktväktarna. 400 kr i månaden + 300 kr i månaden = Samma pris som Xtravaganza.
 
 

Svar till Sara;

 
Svar:
Jag hade egentligen inte heller råd att lägga ner såhär mycket pengar som jag gjort, men jag ser det som en prioritering! Jag har sparat pengar som jag egentligen skulle ha när jag tänkte göra en safari i Afrika på 3 månader men istället la jag pengarna på min hälsa. Alla kan ha råd med Xtravaganza om man vill. Jag tror jag betalar typ 1900 kr för 3 månader och det har man råd till, om man tar sig råd till det.

Jag är väldigt öppen men jag är emot LCHF och Viktväktarna. LCHF eftersom det omöjligt kan vara hälsosamt för kärlen att få i sig så pass mycket fett som många faktiskt trycker i sig. Är även emot det eftersom kroppen behöver alla näringsämnen, och inte att man utesluter något som är så pass viktigt för hjärnan som kolhydrater faktiskt är.
 
Jag dömer inte personer som använder sig av Viktväktarna men jag tycker det är ett dåligt system så det är systemet jag dömer. Det kan omöjligt vara roligt att resten av sitt liv räkna points och leva på det sättet. Jag har vänner som under veckorna snålar och gnetar med dom där jävla pointsen genom att tex hoppa över mellanmål för att sedan på helgen kunna äta SKIT. Jag tycker det är fel. Jag har själv suttit och räknat och hållit på men fan vad träligt det är.

Dessutom gillar jag inte Viktväktarna eftersom de tidigare uteslöt allt fett som fanns vilket gjorde folk sjuka. Därmed är min bild på Vikväktarna lite förstörd eftersom det fanns de som blev så pass förstoppade att de var tvungen att operera sig. Att inte göra research innan man presenterar ett koncept är fel i mina ögon.

Jag har själv levt på Viktväktarna och jag uttrycker min åsikt ur min egen synvinkel eftersom jag varit en Viktväktare. har testat att äta mat, tro mig. Jag har testat allt. Jag ville ha lite snabba resultat och här står jag. Tro mig, jag har testat GI, tallriksmodellen, Viktväktarna och sunt förnuft men inget har fungerat eftersom jag tappar motivationen efter ett tag. Detta koncept trivs jag med hittills och jag längtar efter att jag ska få börja äta mat och ta nästa steg.
 
Dessutom har jag gjort mer än endast leva på pulver. Enligt min hälsokonsult så tappar jag lika mycket vikt som en man gör, alltså har jag en hög fettförbränning. Detta eftersom jag tränar på gym cirka 5 dagar i veckan och dessutom har hästar som måste motioneras och tas om hand om. Mentalt sätt så krävs det styrka att klara av att leva på pulver utan att fuska.
 
Varför ska jag springa till en dietist för att få veta detta när jag får ALLT hos Xtravaganza för ett fast pris. Har jag en fråga, är de ett telefonsamtal bort och tar sig alltid tid att svara på frågorna man har. Jag har nämligen gått hos dietist också vilket du kan se i mitt arkiv (där mina tidigare viktminskningar också finns sparade då jag bloggat under 5 års tid) men jag fick inte ut något av det egentligen. Jag får ut mer hos Xtravaganza.
 
Nu går jag på Xtravaganza i Ystad så jag kan bara uttrycka mina åsikter om detta viktcenter. Hur bemötandet är på andra ställen vet jag inte, men detta är återigen mina åsikter ur min synvinkel.

RSS 2.0