Nyårslöften 2010

Årets nyårslöften:
* Äta bättre och träna mer! (som vanligt) Har bestämt mig för att jag ska gå ner 20 kilo till sommaren. Hehehehehe...
* Plugga i tid och läsa lite varje dag istället för att skjuta upp allting till sista minuten.
* Hålla ordning på rummet och städa oftare..
* Försöka hjälpa till mer hemma.
* Ha ett mer socialt liv. Detta år har jag faktiskt suttit hemma på tok för mycket. Det har ju iofs sina anledningar.
* Åka utomlands! Så enkelt är det bara! (och då räknas inte Danmark!)
* Gå till en psykolog och prata igenom allting som har att göra med min pappa. Det känns som att jag har mycket som jag behöver lösa innan jag kan lita på folk. Jag tror jag har mycket ilska inom mig som jag har mina utlopp på mammas sambo vilket lett till att vi inte ens pratar med varandra utan bara ignorerar varandra.
* Få igång pållen och börja träna med honom igen. Saknar att rida som en tok! Ska dessutom rida ut mer på honom för att miljöträna honom mer för att få en säkrare häst.
* Max 2 timmars internettid varje dag förutom om man är hemma och sjuk eller på helgen.
* Ringa/smsa för max 500 kronor i månaden..
* Bättra på närvaron i skolan. I år har jag varit hemma för mycket. Det är ett under att jag klarat alla kurser.
* Minst 7 timmars sömn varje natt. Skit i sena tv program och sov istället! Det finns alltid repriser...
* Spara mer pengar och inte hålla på och nalla av dem hela tiden. Kanske starta ett nytt konto med bara sparpengar på?
* Hitta ett extrajobb förutom barnpassning för att kunna spara mer pengar till framtiden.

Ja, det var en hel del nyårslöften i år men jag har kommit på att mitt liv faktiskt bara hänger på mig själv och jag behöver ta tag i mig själv för att klara av livet som jag lever. Jag pendlar liksom 3 timmar om dagen och hinner inte med saker som jag borde hinna med så nu gäller det att ta i med hårdhandskarna och sluta lata mig..

Låter det som bra nyårslöften?

Vad är era nyårslöften?


Smartie Linda..

Jag glömde ju bort att jag faktiskt har en laptop också som jag kan använda. Jag kopplade bara in internetsladden och drog den lite längre och vips kan jag ligga i sängen och pilla på med datorn. Mys värre!

Idag är det alltså nyårsafton och om en kvart ska jag köra iväg för att få vinterdäck på bilen.. Det känns som att det är på tiden, en hel månad för sent liksom...

Ikväll så blir det en lugn kväll hemma eftersom resten av familjen ska iväg på fest. Jag har ju hästar hemma och eftersom de som bor bakom vår gård brukar ha en väldigt stor fest med mycket raketer så känns det bäst om någon är hemma ifall någonting skulle hända. I och för sig så brukar hästarna ha på sig mössor med en massa bomull instoppat i öronen för att slippa höra men man vet ju aldrig...

I alla fall så kommer Ulrika hit och vi ska laga le god mat, fruktsallad och se på några goa filmer. Det blir kul! Sprang bara på henne en snabbis på Tomelilla marknad för någon månad sedan, innan dess hade jag inte sett eller pratat med henne sedan jag slutade nian. Så nu hoppas jag att vi kan ha lika roligt som under den tiden. Annars blir det pinsam tystnad hela kvällen.. Haha!

Det är skönt att jag slipper vara ensam hemma en kväll som denna i alla fall. Det känns som att en del tankar kommer att kastas till the past annars liksom.

Det är dags att åka nu. Tiden flög iväg eftersom jag började knåpa på mina nyårslöften. Ska knåpa färdigt på dem och sedan ska jag lägga upp dem här också. Ska även berätta vem som var närmast summan i gissningsleken också (dock ligger denna 200 kronor fel så fortsätt att gissa) och svara på kommentarer. Men det får jag göra när jag kommer hem, innan vi ska åka och handla tills ikväll..

Stor kram! (skumbanan)


Buhu!

Omformaterade datorn igår och nu får jag inte internet att fungera igen. Återkommer så fort mitt internet börjar fungera igen. Gott nytt år!

Gissningslek

Vad säger ni? Ska vi köra en liten gissningslek?

Jag kom på nyss att jag skulle räkna alla mina småpengar som jag sparar i min vackra sparälg eftersom det börjar bli lite svårt att få ner pengar i den.

Kan ni gissa hur mycket pengar som fanns i den? Släng bara ur er en summa!



Den som gissar närmast/rätt får en överraskning!


Helkväll..

Kör på en helkväll med detta idag så jag slipper tänka så mycket..

Jag fick ju boxen med de tre filmerna igår så..



Jag tycker första filmen är så jävla härlig när alla slåss mot sjörövarna medan guvenören slåss mot en ynka skelettarm och håller stenhårt i peruken. HAHAHA!

Jag tycker att musiken är så jävla härlig, speciellt denna låt:



Imorgon kommer beslutet. Fick egentligen ett bra beslut igår men sedan började jag lacka ur och gjorde allting dåligt. Jag och min stora käft kan ju nämligen aldrig knipa. 

Fortsättning följer..


Lååång kväll.

Äääh, vilket meningslöst inlägg egentligen.

Glöm det bara! Inlägg raderat!


Julkort

 



-Karina (som är min mamma) till er dårå.

Skickade detta julkort till alla hästmänniskor uppe i norr.

Tror ni att det blev uppskattat?


God jul, eller något sånt...

Hatar julen för mamma släpar alltid med mig till någon jävla släkting och jag får sitta i något jävla hörn och käka lax och sill men i år har mamma gjort sillen själv så den smakar skit så det blir bara lax för min del. I år ska vi till mammas sambos bror med familj. Alltså tre galna ungar plus två galna ungar till. Jippie.. Tydligen ska det komma 18 personer. Vill inte, vill inte, vill inte! Vill vara hemma och sova eller något sånt istället.

Sedan är jag sjukt besviken på en person också. Så jävla tråkigt att man ska säga en sak den ena dagen och en annan den andra dagen. Det kallar jag dålig stil. Orkar inte med det något mer.

Jävla neggodag!

Ska in till Tomelilla och Bo Ohlsson snart för att köpa något skit till mamma också. Jävla bajsdag. Lägg till att jag är tjock också så har vi hela faderullan på en och samma gång. Jävla skitdag.

Känner mig precis som Elins pepparkaka:


Hemma hemma hemma!

Det var lite försenat men inte så mycket, typ en halvtimme. Det är kallt hemma. Kallt kallt kallt kallt om jag säger så. Hahaha. Jag tycker dock inte att det var så mycket snö ute som alla har sagt. Överdriv lagom liksom.

De senaste dagarna har varit minst sagt omtumlande och har gått från plus till minus. Jag tror nästan att jag låter det vara så. Jag orkar inte mer tråkigheter.

Kom precis in från stallet. Var tvungen att pussa lite på hästarna direkt när jag kom hem men jag gick in nästan lika snabbt som jag gick ut för det var så jävla kallt..


Skriver snabbt från mobilen!

Skriver ett litet snabbt inlägg från mobilen nu. Jag ska åka hem imorn och jag vill verkligen inte. Jag vill inte heeeem! Tråkigt läge men men.. Hörde att det är totalt snökaos hemma och dom vet inte om dom kommer kunna hämta mig i Köpenhamn imorn när jag landar. Landar ju 16.30 men förhoppningsvis blir det inställt och jag får stanna tills i slutet av januari eller något liknande. Nåja, nu ska jag kliva på bussen, ville bara säga att jag mår bra i alla fall. Vi har 11 grader och lite sol nu. Ska bli 17 grader imorgon, synd jag ska sitta på bussen halva dagen då bara.. Nåja, hörs imorn! Puss!

Nu bär det av...

Yesyesyes, nu bär det iväg.. Ska snart sätta mig i bilen och köra i sakta mak till Kastrup för att sedan ta mig till secret destination. Vissa vet var jag ska och några få vet varför. Jag kommer hem den 23e igen så det blir bara en snabbis.. Men det gör ingenting för det ska bli så jävla nice att bara komma iväg. Har längtat! Nu håller vi bara tummarna för att bron inte är stängd. Jag ska försöka blogga lite medan jag är borta men förmodligen kommer tiden läggas på annat som är lite mer viktigt... Hehehe! Nej dags att bege sig. Lyfter 17.25..

Hej då snöstorm!


Arrrrriba!

Har nyss varit ute och försökt ta lite bilder på hästarna till ett julkort som jag tänkte skicka till alla hästmänniskor som jag känner.

Det blev en massa halvtappra försök innan jag fick till en någorlunda okej bild. Försök styra tre lösa hästar på en och samma gång liksom?! Alla försökte komma till mig hela tiden så jag fick ställa shettisen där jag ville ha honom och springa i djupsnön längre bort i hagen och sedan knäppa av kortet så fort som jag bara kunde. Det är en jäkla tur att folk inte filmar mig hela tiden för jag måste ha sett sjukt dum ut. Hahaha!

Den nedersta bilden hade varit bra om inte Hotten hade kommit på att han skulle röra på huvudet precis när jag knäppte bilden. Nåja, det är tanken som räknas i alla fall och bättre än så här blir det inte idag.

Insnöade!

Yesyesyes, vi är insnöade! Vaknade imorse och bilen var full av snö och en betestransport hade tippad över vägen. är det halt på vägen. Hahaha! Så det blev ingen operation för mamma och mammas sambo kom inte heller iväg till jobbet.

Typiskt Skåne att börja ploga för sent eftersom dom tror att snön kommer att töa bort. Puckon!

I vanliga fall skulle jag vara superglad för att vara insnöad men just idag så hade det varit bättre om mamma hade kunnat komma iväg på sin operation eftersom hon har så ont. Trist läge.

Hästarna var i alla fall väldigt glad för snön och busade järnet så fort jag släppte ut dom. Synd att jag inte filmade. Haha!


Igår 16.00 när snön började falla i små flingor.

Igår 22.00


Bröt benet i hästpisset!

Världens roligaste sak hände imorse. Var ute hos hästarna och tog på dom täcken. Traskade runt inne i hästboxen och vips så halkade jag på något och satte mig på rumpan. Blev lite blöt och förstod att det helt enkelt var hästpiss.

Tänk om jag jag inte haft min feta bak och istället brutit benet? Vad skulle jag ha sagt till doktorn? "Vad har hänt här då!?" "Jag råkade halka i hästpisset och nu tror jag att jag brutit benet!" HAHAHAHAHAHAHAHA! Det måste ju ha varit en first time ever?! Ont i baken har jag än iaf.

Bjuder på en bild så ni ser att min rumpa är bra till mycket mer än som skyddsnät, nämligen som säng:

Och ja, jag har duschat.


Sista rycket!

Nu ska jag göra det sista på denna jävla analys som jag ska göra som handlar om huvudsatsers SV (subjekt,verb)- och VS (verb,subjekt)-följd och ordklassfrekvens osv osv osv. Så jävla tråkigt att jag smäller av!

Min mamma och hennes sambo körde precis iväg och köpte pizza/pasta till kvällsmat. Det blev pasta med kebab för min del. Mums!

Imorgon är det sista dagen i skolan för mig under 2009. Sjukt skönt! Ska dock sätta mig på bussen redan klockan sju på morgonen. Lite mindre roligt. Börjar sedan igen den 11 januari så det är ju nästan en hel månads lov. På fredag ska vi egentligen ha sista föreläsningen men eftersom min mamma ska opereras på torsdag så kommer hon nog behöva hjälp på fredagen av mig så därför får jag helt enkelt stanna hemma.

Men men, ska väl återgå till pluggandet igen.

Vi hörs imorgon!

Kram!


Hinner inte blogga men tävlar det gör jag...

... men måste plugga!

Håller på med ordklassfrekvenser och annan skit. Måste hinna skriva en analys med Camilla som befinner sig i Göteborg också innan måndagen för på måndag ska jag, Camilla och Evelina samlas på biblioteket i Lund klockan åtta och skriva vår rapport. MEN SEDAN ÄR DET FAN LOV och då ska jag träna som ett jävla fån så jag hinner bli smal till i sommar. Eller mindre tjock i alla fall. Hehehehe.

Btw så är jag med i en tävling hos Lily där man kan vinna en egendesignad almanacka i pris. Kolla in tävlingen ni också, men tävla för fan inte för då blir det bara svårare för mig att vinna. Hehehehehe, skojar bara!



Bild lånad hos Lily.


TEMPO!

Håller på och städar lite i mitt Itunes bibliotek eftersom Magnus tydligen inte tordes skriva en kommentar på min blogg utan istället skrev på msn vad som var felet. "Ha så kul och städa där i några timmar, haha!" Pff! Nåja, jag hittade en låt som jag inte hört på sjukt länge. Lyssna och njut!



Bizi de dövsün hayat
Bizi de yorsun varsin
Geciktirirler ancak durduramazlar
Gelecege akar zaman
Korkan yerinde saysin
Bütün bosluklara sizar yeninin gücü azar azar


Bröööm bröööm

Jag borde svara på alla kommentarer igen som bara ligger och skräpar. Här klagar jag på att ni inte kommenterar men när ni väl gör det så hinner/orkar jag inte svara på dom..

Idag har jag inga planer förutom att jag ska laga hemmagjord pizza till middag för hela familjen. Annars så var det tänkt att jag skulle plugga men jag har inte fått transkribtionen från Camilla så det är ju lite svårt att plugga om man inte fått det man ska plugga på. Hoppas att hon skickar den idag så jag kan jobba med den snart.. Grupparbeten är förresten tråkigt som fan även om jag gillar folket jag jobbar med och tydligen ska vi arbeta med sånt jämt under utbildningen, så kallad PBL.

Annars så är skolan slut nästa fredag och på torsdagen ska min mamma opereras. Jobbigt jobbigt. Jag ska följa med henne i alla fall så det blir nog bra.

Har förresten köpt ännu en man. Som jag inte får att fungera. Är det någon som är teknisk?! Jag kan inte föra över musik till den utan när jag sätter i den så börjar all min musik föras över så jag inte kan välja vad jag vill ha på den. Dessutom går det inte att radera den musik som redan förts över. Hur gör man?! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!


SO FUCKING ANGRY!

Act like an adult. Ffs. Is it so fucking hard?

Om man är 20 år så beter man sig inte som en jävla idiot och vräker ur sig en massa skit så fort man blir arg. Nej, det gör man inte. Man försöker inte förstöra för andra genom att hitta på en massa skit att säga. Jag blir så jävla less. Jag trodde att jag kände dig men tydligen var det inte så.

Skööön låt!

J'adore l'amour! Älskar verkligen den här låten. Brukar aldrig gilla Lady Gagas musik men denna låt är faktiskt jävligt skön. Ska be Hakan ladda ner den till mig. Min privata lilla nedladdare! Hahaha! Rah rah ah ah ah ah roma roma mamaa ga ga oh la la!


I like big shit.

Hehehehe. Hämtade min tv i Ystad idag. Plus att jag handlade lite annan skit också men det tar vi en annan dag. Hon som jobbade tyckte att jag skulle BÄRA tv:n hela vägen till bilen. Det kändes inte särskilt lockande. Om man säger såhär; Kartongen var lite stor.. Vår 55 kiloshund som är 150 cm lång såg lite liten ut brevid kartongen...

Och vad ska man säga? TV:N FICK PLATS! Underbart!

Fan vad stolt jag känner mig. Att jag har jobbat ihop pengarna till att köpa den helt själv. Underbart!

Ska vara grymt rädd om den så att den håller länge eftersom jag inte köpte någon försäkring till den. Ett års garanti får räcka.. Är så rädd om den att jag inte ens tagit av den jungfruplasten än. Hahahaha!

Lite skillnad är det väl? Hehehehe...


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Skulle egentligen ha skrivit detta igår men det blev idag istället..

JAG KLARADE TENTAN!!!!!!!!!!!!!!

Godkänt låg på 25 poäng, jag fick 32,5 och maxpoängen låg på 50. Detta innebär också att jag fick godkänt på kursen. Det som är bra på vårt program är att vi bara kan få godkänt eller underkänt så poängen har egentligen ingen betydelse men jag är så jävla glaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad!

Fast stud som jag är så började jag tänka efter hur pass många poäng jag hade fått om jag gått på alla 11 föreläsningarna och inte bara på de tre som jag var på och dessutom om jag börjat plugga tidigare än på lördagen två dagar innan tentan. Hrm.. Nåja, jag ska aldrig göra så igen i alla fall. Nu ska jag börja studera på heltid som det faktiskt är på vårt program. Läsa och göra allt för att slippa rädslan om en kuggande tenta.


Många dagar sedan sist!

Ja det har varit en del dagar sedan sist jag skrev och det har egentligen inte hänt så mycket här i södern de senaste dagarna. Jag gjorde tentan i måndags. Det kändes bättre än väntat men jag är 99,9% säker på att jag misslyckades. Sällan jag kan förstå minsta lilla betydande bokstav i en minoritetsdialekt i kinesiska. Fetglöm det liksom. Nåja, jag hoppas vi får veta hur det gått imorgon i alla fall..

Vi har börjat på fortsättningskursen i Lingvistik nu också som handlar om universitetsgrammatik vilket ställer till det för mig. Jag har alltid trott att man säger "Igår glömde jag inte paraplyet" men nej då, det hette visst "Jag glömde inte paraplyet igår" Wtf? Ursäkta mig att jag är kass på svenska. Hahaha! Jag var tydligen den enda i klassen som sa så också. Alla blondiner mot mig. Typ. Alla bara kollade på mig som att jag var helt dum i huvudet och jag kände mig som vääääärsta blatten. Böööeeeh.

Idag så har jag shoppat. Jag har köpt en sprillans ny tv. En Philips 32PFL3904. Jajamensan. 32" och förhoppningsvis grym. Undrar bara hur jag ska få plats med den. Just nu har jag liksom en 19" tv på rummet så den andra är typ dubbelt så stor. Hehehehe. Men de som var mindre kostade inte så mycket mindre så då var det lika bra att gå all in för en större tv som jag kan ta med mig när jag flyttar hemifrån vilket förhoppningsvis blir relativt snart. Så jaaa, den kostade "bara" 4138 kronor med frakt så förhoppningsvis ska det gå att tränga in den i mitt lilla rum. Snygg var den i alla fall.

Här är en bild på min nya make:

Här är en bild på min nuvarande make:



Hehehehehehehehehehehehehehe lite ont om plats kanske? Maj gaaaaad. Vad har jag gjort?! Nåja, old fashion ut, plattskärm in!


RSS 2.0