Chillar...

Jag och kissen ligger i soffan och myser efter en hel dag på Emporia tillsammans med A, Emelie och Mattias. Trevligt trevligt. Jag hade skjut ont i nacken så när vi kom hem, kröp jag ner i soffan med en värktablett, nackkrage och lite Voltarensalva. Sudden kom och ville gosa lite i väntan på att A lagar middag.
 
Delar med mig av bilder på det jag köpt imorgon!
 
Idag blir det kött, stekta grönsaker och oliver. Mums!
 

Putsat penslar.

Jajamensan. Tog tag i det jag skjutit upp länge, nämligen att tvätta ren alla mina sminkborstar som jag har här hos A. Och det var välbehövligt ska ni veta. Herregud vad mycket skit det va i dom.
 
Tänk på det hörni, rengör borstarna oftare så slipper ni en massa finnar och smutsiga porer.
 

Påskägg?

 
Ja såna blir det inte idag inte. 
 
Imorn får jag ett påskägg av A. Då ska vi åka till Emporia och köpa nya byxor till mig, samt möta upp Emelie och Mattias. Do I smell frozen yoghurt? 
 

Sånt som bara händer i film.

Ja, en sån grej hände mig idag..
 
Jag har ju varit iväg med A på födelsedagskalas i familjen. När jag skulle gå på toa så händer en sak som normalt bara händer i film. Jag tappar min mobil i toalettstolen....
 
Jag hade mobilen i bakluckan och när jag drar ner byxorna för att sätta mig ner, säger det plums... Wippieyayyeeey!
 
Jag har redan pratat med Alex och han sa att det går på försäkringen sådder var ju en jävla tur iaf. Och ännu mer tur var det ju att den som varit på toa innan mig, hade spolat efter sig..
 
 

Helt ärlig.

Jag tycker att det är väldigt kul med alla kommentarer jag får på min blogg. De flesta är positiva. Men sen har vi de negativa kommentarerna som alltid är lika roliga att läsa. 
 
Oftast är de som lämnar dessa kommentarer, anonyma eller så står det bara en bokstav i fältet för namn. Värre är det när de som lämnar de tråkiga kommentarerna, skriver flera kommentarer med olika namn och tror inte jag ska lägga ihop ett och ett. 
 
Det tråkiga är att folk som inte känner mig, tar sig rätten att döma mina val trots att de inte vet bakgrunden till det. Det som är mest intressant är att jag är 100% ärlig i min blogg. Om jag gör ett misstag, står jag för det och berättar det här. Om saker inte blir som jag tänkt mig, då berättar jag det här.
 
Ni har alla mina bilder, mitt sanna namn och min öppenhet. Många som bloggar om sin viktkamp är långt ifrån så öppen och ärlig som jag är. Hur jag vet detta? Jag känner flera stycken privat. Ingen är perfekt och jag vet att många kan relatera till mina problem med de sista kilona, samt de hjärnspöken som snurrar i min skalle.
 
Vill ni att jag ska fortsätta vara så pass ärlig som jag är, tänk då till både en och två gånger innan ni tar er friheten att kommentera negativt. Och om ni nu ska kommentera på ett mindre positivt sätt, gör det då med ert rätta namn och lämna gärna er mailadress så kanske jag tar era kommentarer på allvar.
 

Glad tjej!

Ja för igår hämtade jag min nya pärla. Jag kommer sakna min underbara gamla bil eftersom det var en bil som bara var min, som jag köpt själv och som inte var ett arvegods som jag fått i studentpresent. 
 
Denna bil är en 2013's Peugeot 308 istället för min Peugeot 408 04:a. Jag är första ägaren vilket innebär att den är splitterny från fabrik. Jag är så jävla glad. Den är sååå fin!
 
Jag är mindre glad över att jag själv inte kan köra den. Skadad nacke innebär att man inte kan köra bil eftersom jag inte kan vrida på huvudet...
 

Svar till A;

 
 
Svar: Jag kan säga direkt att jag inte direkt har undanflykter. Det är snarare så att jag inte tagit det sista beslutet om att jag ska ta tag i det. Jag har tappat 50 kg. Det är rätt mycket. Rent mentalt har jag inte hunnit med. Jag är rädd att nå min målvikt. Jag är rädd för den sista förändringen. För vem är jag då? 
 
Jag har kämpat med min övervikt länge nu. Vem kommer jag vara när jag nått min målvikt och inte längre kommer ha det att kämpa med? Du får komma ihåg att 50 kilo är mycket att tappa, speciellt när man tappar kilona fort. Kroppen behöver ställa in sig på det nya. Men rent mentalt glömmer vi vad som måste hänga med. För det är mycket mer än "min kropp ser annorlunda ut". Bara för att jag äter idag innebär inte det att jag vräker i mig godis, glass och chips. Jag lever på halvfart, vilket är ännu en väg till viktminskning.
 
Bara för att jag har svårt att ta de sista kilona, innebär inte att jag har misslyckats och skapar undanflykter. Det innebär snarare en rädsla.
 
Jag måste lyssna på min kropp. Jag kan inte träna om jag känner mig förkyld. Det är inte hälsosamt. Jag kan inte träna nu när jag skadat min nacke och är sjukskriven till och med nästa fredag till och börja med, dvs jag kommer vara inne på min tredje vecka.
 
Jag har även väldigt mycket inre stress just nu. Det har varit oklart gällande våra kontrakt på jobbet, jag har en morfar som kämpar mot sin cancer, jag har en häst som jag tyvärr måste ta bort. Det sista jag vill, är att min nya pojkväns familj ska döma mig för att jag går på pulverdiet och dessutom ser detta första gången de träffar mig. Det vill jag varken för hans eller min skull. Han har varit singel länge, att han vågat ta steget för att träffa en ny tjej (mig) behöver inte ifrågasättas av andras dömande gällande min livsstil och min kamp. Nu vet jag ju inte. Hans familj är kanske inte så, det vet jag inte för jag känner dem inte ännu. Förra året träffade jag en kille vars familj dömde mig hårt när jag gick på helfart. Jag vill inte att det ska hända igen. Jag tycker om denna kille för mycket för att förlora honom och jag tror att vi har något riktigt fint på gång tillsammans.
 
Så nä. Jag ser inte detta som ett misslyckande, eller ens en undanflykt. Jag ser detta som ett medvetet val, vilket är en av de ståndpunkter Xtravaganza har ; gör medvetna val.

Ojsan

Jag glömde visst att blogga i söndags och igår. Hoppsan. Haha!
 
I söndags tvättade vi, sedan åkte vi till As bror och brorsbarn. Riktigt söta barn och det syns verkligen att A gillar barn. En sån kille man helt enkelt hoppas man har som pappa till sina egna barn i framtiden.
 
Igår ringde jag en massa samtal som förhoppningsvis är de sista samtalen jag behöver ringa angående detta. Allt återstår att se idag.. Igår kväll provade A alla sina kläder och rensade ut en hel del. Två hela papperspåsar slängdes. Innan dess, åkte vi till Maxi och shoppade lite och var ner i källaren för att hämta ett extra skåp till badrummet så jag kan lämna lite av mina saker här, istället för att släpa med mig på det fram och tillbaka hela tiden.
 
Helfaten går det mindre bra med. Jag ska träffa As släkt på fredag då hans svägerska (heter det så?!) fyller år och vi ska dit på påskbrunch. Eftersom det är första gången jag ska träffa dem, vill jag gärna äta för att slippa bli dömd på förhand när de inte vet historien bakom. Jag håller därför på att trappa upp nu så jag kan äta vad som bjuds på fredag. Jag skulle egentligen hopptävla då men eftersom min nacke fortfarande är skadad så är det ju bara att glömma. Sjukt trist eftersom jag sett fram emot det länge.
 

Världens tråkigaste dag

Ja. Detär strålande fint väder ute, det har det varit hela dagen. A är och spelar match och jag har suttit inne och sett på Sons of Anarchy hela dagen. Kan inte göra ett skit för jag har så sjukt ont i nacken idag.
 
bajsdag.
 
Längtar till sommaren också. Den tänker nog inte komma med tanke på all snö som vräkt ner hemma i Tomelilla.
 

Dagens outfit

Eller nåt sånt. 
 
Känner mig inte tjock idag. Wihoo!
 

Riktigt skoj!

Jag tycker det är riktigt roligt att skriva på min blogg om min viktnedgång eftersom många blir inspirerade. Jag vet 5 personer i min bekantskapskrets som börjat på Xtravaganza på olika orter i Sverige. Jag tycker det är skitkul! 
 
Men idag fick jag en chock då en bekant börjat på Xtravaganza norrut i Sverige. På hennes viktcenter sa de att hon enbart skulle äta omega 3, samt dricka soppor och shaker. Om viktminskningen blev trög, skulle hon börja ta xtraoil och om hon blev hård i magen så skulle hon börja med Psylliumfröskalen.
 
Snacka om chock jag fick! Jag ringde mitt viktcenter för att se vad de sa om detta. Hon blev lite chockad och sa att hon skulle ringa och kolla deras tanke bakom eftersom de säger så olika. Fröna behövs ju för att stabilisera tarmflora, hålla igång mage/tarm, rensa ut slaggprodukter, samt hjälpa till med mättnadskänslan. Oljan behövs för att smörja tarmar och avföring. 
 
To be continued....

Snackat med gymmet

Och jag blir fan lite irriterad. De menar seriöst att för att jag ska kunna passa mitt kort när jag skadar mig, då ska jag ringa samma dag jag skadar mig?! WTF?

Ska vara ärlig.

Jag bakade igår. Det blev två olika sorters kakor. Och jag ska vara ärlig. Jag åt en kaka fast jag går på helfart. Ja, jag har ångest. Smsade Emelie direkt efter. Fick sjukt ont i magen men jag får skylla mig själv. Det var dumt gjort och det var inte enligt planerna. 
 
Jag kan inte göra det ogjort. Jag vet inte ens varför jag gjorde det.
 
Nu är jag igång igen. Hoppas att jag inte förstört för mycket av min helfart, samt att jag snabbt kommer in i ketosfasen igen.
 

Naww!

Igår skulle A komma hem sent eftersom han denna vecka jobbar eftermiddagspass och dessutom skulle ha träning efter det. Vid halv åtta ringer det på dörren i vild panik så jag skyndar mig för att öppna så gott jag kunde. 
 
Där står A med en matkasse i handen och ler stort. Träningen hade blivit inställd pga snöovädret. Han kom in, kysste mig och sträckte sedan fram en bukett med rosor som han gömt bakom ryggen. Hur söt?! 
 
Idag tänkte jag försöka baka lite. Varje gång jag gått på helfart, blir jag sjukt sugen på att baka. Så idag tänkte jag försöka baka lite till A som tack för rosorna och tack för att jag får vara här medan jag är sjukskriven. 
 
Han var så söt imorse när han skulle gå också. Han konstaterade att jag inte får köra bil och sa då: då får du inte gå på toa så mycket idag för det finns bara lite papper kvar, så det räcker tills jag kommer hem från jobbet. Haha, till saken hör ju att det ligger ett litet Coop 500m från hans lägenhet. Så jag ska bege mig dit i snöstormen för att köpa lite dassapapper och alla ingredienser, sen får vi se om bakningen är uppskattad.
 

Snackat med min hälsocoach

Ja, jag pratade i måndags med min hälsocoach angående min helfart och min plan över det hela. 
 
Ska jag vara riktigt ärlig så har jag ingen plan, utan känner mer att jag inte kan fokusera för tillfället pga allt som sker runt omkring. Min coach sa då att jag hade tänkt helt rätt gällande min helfart och ta den som stöd nu när allt egentligen är jobbigt. 
 
Så det är väl min plan just nu, ta det lite som det kommer men fortsätta på helfarten tills allt känns lite lättare och då ska jag verkligen fokusera på min halvfart istället. 
 
Jag har pulver för två veckor nu, sedan får jag känna efter. Jag vet att jag vill äta på min födelsedag första maj i alla fall. 

Många frågar...

 
.....så jag tänkte att jag gör ett inlägg där jag svarar.
 
Den fråga som många ställer, är: hur mycket kostar det att gå på helfart en vecka/månad?
 
Så här är det:
 
På en vecka äter man 21 shaker/soppor, dvs 3 om dagen. Dessa kostar 599kr/vecka. Det finns även färdiga shaker som man kan använda sig av om man vill (dessa brukar jag ha med mig i väskan och träningsväskan). Vill man köpa såna, kostar ett paket (12st) 369kr. Man kan även köpa ett mindre paket (4st) för cirka 160kr. Osäker på priset där då jag alltid köper 12-pack. 
 
Men shaker/soppor är inte det enda man behöver under helfarten. Då skiter man typ ner sig (tro mig, jag har testat då de andra sakerna plötsligt tog slut).
 
Nej, man äter även 1 msk psylliumfröskal om dagen för att hålla igång tarmarna, samt för fibrerna. En sådan burk kostar 139kr och räcker i cirka 3-4månader. Man tar även 1 msk xtraoil om dagen för att smörja avföringen och tarmarna. En sådan flaska kostar 129kr och räcker drygt 3 veckor. Det sista man äter under helfarten, är xtra-omega3 vilket är fiskolja i kapselformat. En sådan burk kostar 135 kronor och räcker 16 dagar, alltså lite drygt 2 veckor. 
 
Därmed blir summan för 1 månads konsumerande av helfart cirka 2873 kronor. 718 kronor i veckan. 
 
Jag är mätt och belåten hela dagen, jag sover mycket bättre än jag gjort tidigare veckor samt att jag går ner i vikt. 
 
Jag är nöjd och jag tycker priset är helt okej. Visst, det hade gärna fått vara lite billigare men om man ser det såhär: vi lägger lätt 100kr/dag på mat i vilket fall som helst. I alla fall om man ska äta näringsrik och nyttig mat istället för halvfabrikat och fel val. 
 

En veckas helfart

Ja, idag har jag alltså gått på 100% helfart i en vecka. Jag vägde mig igår och resultatet hittills på en vecka är -4 kg. Det är jag jävligt nöjd med men jag är också besviken eftersom jag vet att jag fått ett bättre resultat om jag tränat eller iaf rört på mig. Det har jag inte. Jag har varit en soffpotatis och det skäms jag för.
 
Hoppas jag kan börja träna imorgon för denna nacke är inte att leka med. Bara jag reser mig upp från soffan eller försöker vända mig i sängen så tjuter jag av smärta. Hua hua. 
 
Hörde att det är snöstorm hemma på Österlen. Här i Trelleborg har det också snöat men inte lika mycket som hemma. Skönt det iaf. Kanske kan ta mig ut på en promenad och upptäcka staden lite mer. Får ju inte köra bil så då blir det en promenad isf. Men tänk om jag halkar och gör mig illa mer?! Svårt val.
 

Saker går inte som planerat.

Har spenderat dagen på sjukhus med en doktor som klämt och känt. Sedan blev det lite röntgen på det. Som tur var visade nte röntgen något men jag blev sjukskriven en vecka. Jag har inte tid, råd eller lust att bLi sjuk nu. Iofs är jag inte sjuk nu, utan skadad.. Jag vill jobba! Får ju spel av att bara sitta stilla. 
 
Helfarten går bra iaf så det är ju positivt.
 
Är hos A nu och blir nog här i Trelleborg hela veckan eftersom jag inte får köra bil.
 
 

Marocko 2012

 
 
 
Jag snackade ju om bilder från Marocko sedan förra året, 2012. Jag kan dela med mig av lite bilder som jag inte delat med mig av ännu.
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.......

Hatar mitt liv litegrann nu. Tar tillbaka allt jag sagt om A. Detta är ren ondska!


Saknar Marocko

Aaaaah jag har inte varit i Marocko på ett helt år. Gud vad jag saknar Marocko. Jag saknar maten, folket, lukten, havet, ALLT! Guuuud!!!! Jag måste dela med mig av bilderna från Marockoresan förra året också.

Kan dela med mig av en video från 2011 när jag och Pauline rider kamel. Haha fyfan vilket minne. Vad kul vi hade på den resan.
 
 
Jag pratade med Elin häromdagen och bad henne skicka en bild från när vi käkade middag en kväll. Där är jag nog som störst. Större än så har jag inte varit. O M G.
 

Det närmar sig...

Ja.. Det gör det. Länsstyrelsen ska skriva beslutet imorgon. Sedan är det dags att räkna ner dagarna till den dagen som kommer vara den tuffaste i mitt liv..

Jag har skickat in det sista pappret, en karta som visar var hon ska ligga begraven.
 
Jag önskar inte ens min värsta fiende till att behöva göra detta.
 

Skeptisk katt

Det är iaf en som är riktigt skeptisk till min helfart, nämligen min katt Sudden. 
 
Hon undrar var mina tallrikar med mat tagit vägem, varför det luktar fisk av flaskan och varför hon nyser om hon sniffar på Psylliumfröskalen.
 
 

Myspys!

Ja, förlåt för lite sen uppdatering men jag och A har legat och myst, gosat, spelat på mobilerna och sett tv fram till tolv. Riktigt härligt med en sån morgon eftersom vi inte setts sedan i tisdags.
 
Han är fin min A ska ni veta. Han följer min helfart och säger jag är så duktig så. Han äter till och med innan/efter han kommit/åkt till matcher/jobb osv för att inte fresta mig nu i början. Gulleplutt.
 
Det är ett jäkla pusslande när man är tillsammans med en kille som spelar fotboll.
 
Som denna helg; Han slutade jobba fyra igår så han var här sju när han duschat och ätit. Han åkte klockan tolv. imorse pga match Kommer tillbaka klockan sju ikväll. Åker klockan nio imorgon bitti pga match nummer två och sen ska jag till honom när matchen är slut. Pussel pussel pussel. Han bor ju i Trelleborg så det är en bit ifrån mig. Men det är värt varenda sekund och varje mil man kör för att ses.
 

Haha den kväll på akuten när han råkat skära av sig halva fingret.

1 år emellan.

Ja, ser ni någon skillnad på dessa bilder med ett års emellan de tagits?


Woopidooo!

Jag ser redan minus på vågen och det känns skitbra. Visst, det är mest vätska man tappar i början men det skiter jag i för det känns skillnad.
 
Magen har lugnat ner sig igen så jag hoppas på att det bara var något precis då.
 
Jag sla börja med min mentala träning igen också. Där har jag inte kommit ikapp än, men det kommer. Det är en viktig del av viktminksningen och att bibehålla mitt resultat.

Saknar träningen som fan!
 

Min mage lever rövare

Funderar på om jag kanske tar lite för mycket olja. I höstas när jag gick på helfarten, blev jag så sjukt förstoppad. Då skulle jag ta dubbelt av oljan och dricka ingefäravatten.
 
Att vara förstoppad är det värsta jag varit med om. Gjorde sjukt ont i magen och sen när det äntligen var dags så gjorde det så jävla ont istället. Därför körde jag igång med dubbel dos av oljan från och med starten av helfarten. Idag har magen varit helt kaputt.
 
Är magen likadan imorgon så blir det till att dra ner på oljan och se om det blir bättre, eller om det helt enkelt är så att min mage inte vill gå på helfart något mer.

Annars har dag tre gått bra. Jag är jävligt trött idag bara. Vet inte om det beror på helfarten, eller att jag sover som ett svin.


Saknar sommaren!
 
 

Lite tom.

Ja, jag känner mig lite tom idag. Verkligheten har verkligen kommit ikapp och jag börjar inse mer och mer vad som komma skall..
 
Och jag vill inte. Men jag kan inte vara självisk. Det är inte rättvist mot min allra bästa vän.
 

Ont i skallen!

Blev inget jobbande idag heller. Antar det inte fanns något eftersom de inte hört av sig. Jag hatar att jag inte kan planera min vardag..
 
Jag har riktigt ont i skallen idag. Jag antar att det beror på att jag börjat min helfart och hjärnan skriker efter socker eftersom jag valt lite fel senaste tiden. Det är som ett missbruk som man ska bli ren ifrån nästan. Så känns det iaf.
 
Det är sjukt konstigt hur fort min kropp faktiskt anpassar sig till helfarten då hungerkänslorna försvinner direkt. Varken idag eller igår har jag känt hunger. Vi får se hur morgondagen känns för det är det 3:e dygnet som är jobbigast.
 
Jag tuffar och kör på så gott jag kan iaf.
 

Tips!

Jag och Emelie var ju på Emporia häromdagen och jag måste tipsa er skåningar om någonting som är ruggigt gott.
 
På andra våningen finns en lite frozen yoghurt-bar där du själv väljer vilken frozen yoghurt du vill ha (finns med smak av caramel, blåbär, kokos och en smak till). Till detta, får du välja lite färska frukter och bär. Det finns även choklad och godisbitar som man kan välja att ha i. Strössel och sås finns också om man vill ha det.
 
Sjukt gott och inte alls lika onyttigt som glass.Sen beror det ju självklart på vad man stoppar i sin bägare.
 

Allt känns bra!

Ja, nu känns det verkligen som att jag är på banan igen.
 
Visst, detta är dag ett men jag har en bra känsla inför detta. Jag har tagit lite nya mått och vägt mig för att jag ska kunna jämföra med mig själv om en vecka, två veckor eller hur länge jag nu ska gå på helfarten.
 
A skulle ta bilder på mig igår också men när han fastnade vid datorn efter jag borstat tänderna så råkade jag typ somna. Så jag tog bara lite nya bilder i hans helkroppsspegel imorse. Det är bra att ha så jag har något att jämföra mig själv med.
 
 
Sommar 2012. Denna kroppen, minus 15 kg till. Då är jag nöjd!

Jag är på gång!

I söndags var tanken att jag skulle börja med helfarten. Riktigt så blev det inte. Vid elva klev vi upp från sängen och jag käkade inte lite frukost i form av keso vid tvåtiden. Jag skulle käka min middag i form av lax, stekta grönsaker och sallad men den smakade inte riktigt hundra eftersom jag lagade den i onsdags. A tyckte den smakade bra, men njä. Så det slutade med att vi beställde mat.
 
Igår smygstartade jag min helfart. Jag åt en halv shake till frukost, rester till lunch, en halv shake till mellis och en hel shake till middag.
 
Dagen idag har bara varit helt upp och ner men jag har kört hårt på min helfart och inte vikt av trots alla missöden. Nu är jag på gång!


Kul grej!

Jag var på Emporia tillsammans med  Emelie häromdagen och köpte ett par nya byxor. Vill ni veta de roligaste? Well, take a look:
 
 
Slim leg?! What just happened? 
 
 
Ja, okej de sitter kanske lite tajt precis över låren men jag kommer iaf i dom!

Mums!

 
 
 
 
 
Årets första grillning gick av stapeln igår kväll. Jag lovar, det smakade himmelskt. Vi tjejer gick dock in då det blåste och var askallt. Killarna fick grilla köttet medan vi satt inne i värmen och snackade. 
 
Sedan var det ju Melodifestivalen ocKså. Säger bara urk. Fel låt vann. Visst, låten är bra men Robins nerver har förstört för honom tidigare. Igår sjöng han bra men de tidigare tävlingarna låter ju hemskt. Hua hua. nåja då slipper vi vinna i år igen.
 
 

Ännu mer kläder til salu.

 
 
 
Ja, jag har ju som sagt massor av kläder som jag tyvärr måste göra mig av med pga att jag gått ner i vikt.
En del har jag lagt ut på loppisar på Facebook men jag tänkte att jag kunde lägga ut några bilder här också å kan ni hojta till om ni ser något som är intressant.
 







 
 
 


 
 
 

Jippieeeee!

Det är vår.............
 
 
I hate it!

Böböböbö

Bööööö säger jag bara. Febern kommer och går hela tiden och är bara allmänt hängig. Jag känner mig lite bättre idag iaf. Jag vet inte om det är för att jag börjar bli kryare eller det faktum att det är fredag. Då ska jag få träffa min fina. Jag har längtat efter honom hela veckan som en tok. Extra mycket nu när jag vart sjuk.
 
På måndag ska jag prova att jobba iaf. Jag får spunk av att bara sitta hemma. Myror i brallorna liksom.
 

Jag hade bestämt mig.

Att börja min helfart nu idag. Igår frågade A om vi skulle göra något speciellt på lördag eftersom hans vänner ville bjuda hem oss på grillat och Melodifestivalen.
 
För att inte bli dömd på förhand av hans vänner, väljer jag att påbörja min helfart på söndag istället. Jag ska nog dock påbörja helfarten lite smått och byta ut några mål till shaker/soppor för att mjukstarta lite. Jag har ju pulver som kommer räcka 2½ vecka ändå så det är det inga problem med.
 

Vill ni veta något roligt?

Den 2 maj ska jag springa Vårruset i Malmö tillsammans med min fina vän Emelie.
 
Jag satt i förrgår och kom på idén att springa Vårruset. Jag hatar verkligen att springa men vafan. En gång ska man väl kunna testa på det?

Vi tänker inte springa någon tidtagarklass, utan tar det i vår egen takt helt enkelt. Det känns bäst så, samtidigt som jag ska vara helt säker på att mitt knä håller.
 
Jag har aldrig haft problem med någon kroppsdel tidigare men jag vet inte. För ett tag sedan när jag värmde upp på kickboxen så åkte knät bakåt på något konstigt sätt och ibland gör det ont.
 
Har ni sprungit Vårruset någon gång?
 

Inte alls jobbigt..

....att ha rast när man har en kakburk framför sig...
 
 
Jag har förresten fått feber så jag har inte kommit iväg och tränat denna vecka. Än mindre jobbat. Triiiiist att vara hemma hela tiden!

Helt galet!

Jag har suttit och räknat en massa på hur mycket pengar jag tjäbat under förra året. Detta eftersom någonting roligt faktiskt ska ske i mitt liv. Blev ni nyfikna nu? Hehehehe.
 
Det som slog mig var. Helvete, har jag tjänat så mycket pengar? Vad fan har jag gjort med pengarna?? Det är ett mysterium i sig. Galet.
 
Satt sedan och räknade på hur många mil jag kört till/från arbetet under förra året. Lika bra att ha det gjort inför skattedeklarationen och kom fram till 1358,58 mil. Det är ju fan galet. Räknade ut att det är drygt 170 timmar som jag suttit bakom ratten till och från jobbet.
 
25 133,73 kronor har jag lagt i bensin för att kunna jobba under föregående år. Helt sjukt att man måste göra av med pengar för att kunna tjäna pengar.
 
Nu ska jag sätta mig ner och kolla igenom var mina pengar egentligen har gått under föregående år. Det kan vara ganska så intressant att se faktiskt..

Ska börja göra en budget och planera mina inköp lite mer. Nyårslöftet var ju att bli mer ekonomisk och spara mer pengar...


Sad Face

Blev ingen träning igår heller. Jag mår verkligen skitskumt. Lite feber enligt er, men eftersom min normaltemp ligger på 35,2-35,4 så är 37,4 sjukt för mig. Känner mig helt yr i bollen och ont i magen/tryck över magen.
 
Skumt skumt. Hoppas jag mår bättre snart iaf.
 
Jag pratade med min hälsocoach på Xtravaganza igår och berättade för henne om hur allt ligger till just nu. Sa också att jag funderade på att gå på en helfart en vecka eller två för att komma igång igen, finna mitt fokus och få en kickstart.

På ett sätt vill jag gå på helfarten igen bara för att komma igång men samtidigt vill jag gå på halvfarten för att "visa" att jag kan tappa vikt på det sättet också. För det kan jag. Jag har gjort det förut. Men just nu finns inte fokuset. Det är för mycket runt omkring.
 
Den nöten måste jag knäcka..
 
Hur hade ni gjort om ni var jag?


September 2011 på Liseberg.

Linda in Action

A följde med mig till ridningen för någon vecka sedan då jag skulle hoppa Zaimi för första gången. Ja, jag har börjat rida på ridskola för att komma igång med ridningen igen. Kan tyckas vara onödigt då jag har tre hästar på gården men ridning är en färskvara och man tappar stinget snabbt.
 
Nu har jag ridit på ridskolan sedan i höstas och det känns bra. Jag saknar dock att rida mina egna hästar något enormt då jag inte hittat någon häst på ridskolan som passar mig som handen i handsken så som mina egna.
 
A filmade mig när jag hoppade lite iaf. Tänkte att det kunde vara kul för er att se, då detta är det jag kämpar för. Att kunna börja rida och tävla igen så som tidigare.
 
Ser inte så högt ut men sista hindret ligger iaf på 90cm-1 meter något.
 
 

Veckant Träning

Okej, nu är tanken att jag ska komma igång igen då. Detta är min plan för hur veckan ska se ut.
 
Måndag: Spinning
Tisdag: Kickbox
Onsdag: Ridning
Torsdag: Spinning
Fredag: Vila
Lördag: Morgonspin
Söndag: Vila
 
Nu köööööör vi!
 
 
Eat them protein!

Kör igång på allvar.

I fredags fick jag en reality-check då jag inte kom i mina svarta slim-jeans. Kikade på vågen imorse och jag har gått upp tre kilo. Nu går detta inte längre. Jag måste komma igång med allt igen.
 
Just nu har jag väldigt mycket stress och jag är ingen stresstålig människa på det privata planet. När jag jobbar kan jag ta HUR mycket stress som helst men så fort något på det personliga planet händer, som nu med jobbet och min sjuka häst, då faller allt. Jag vet inte riktigt hur jag ska komma ifrån det. Jag antar att jag måste ta hjälp av en psykolog för att komma underfund hur jag ska bemöta min inre stress.
 
Jag ska ringa och prata med min hälsocoach och fråga henne om jag kanske möjligtvis kan starta en ny, kort och sista helfart för att komma igång på ett någorlunda sätt. Jag vet att man inte kan leva på pulver hela tiden men jag tror jag skulle behöva det för att få tillbaka mitt fokus.
 
Det tål att tänkas på.
 
Imorgon hade jag tänkt börja träna igen om jag mår bättre.
 

Nygammal frilla

Jajamensan. Jag klippte ju och färgade håret i tisdags och det blev en nygammal frilla helt enkelt.
 
Snelugg, lite nya fjädrar och topparna klipptes av.
 
Mitt eget hår som jag tappade under förra årets stora viktnedgång, har ju börjar växa ut. Därmed blev min snelugg lite kortare än vad jag tänkt egentligen men nu smälter det nya håret in bättre i frisyren än vad det gjorde innan. Har ju sett lite knepig ut med lite små tussar som stuckit fram både här och där. Haha!




#posarn

RSS 2.0