30 april 2014

Sista dagen på första delen av året. Imorgon är det maj, 1 maj och min födelsedag. Helt sjukt hur snabbt tiden går. Jag blir 25 år imorgon. Blev jag inte typ 20 år förra veckan?
 
Mycket har dock hänt det senaste året. På tok för mycket. Men jag ska vända allt till min fördel nu. Och kämpa på!
 
Nu ska jag på kalas. Så vi hörs imorgon!
 

Saknar dessa betydligt smalare benen. Men snart, snart, ses vi igen! :)
 

Mjukstartar

Jajamensan. Jag mjukstartar lite med helfarten. I måndags körde jag fram tills kvällsmaten, igår och i måndags har jag kört hela dagen förutom att jag smakat lite middag av Johan. Typ nån köttbit, lite lax osv. Inte mycket.
 
Idag har jag dock ätit lunch på jobbet, soppa. Ska köra resten av dagen med pulver. Såhär fortsätter jag tills på söndag, och då är det fullt fokus igen. Vi ska fira min födelsedag på lördag så jag ska baka tårta. Och hur ska man kunna baka ett nytt recept, utan att smaka? Dålig bortförklaring.
Men så kör vi.
 
Igår var vi och storhandlade för denna månaden. Så nu har vi mat i kylskåpet till Johan och matlistan är också skriven. Lite småsaker som mjölk och gräddfil som ska köpas sen. Annars är det lugna puckar på den fronten. Jävligt skönt att vara klar med handladet innan kaoset imorgon då alla får lön, samt innan helgen.

Slutade jobba klockan två idag. Sååå efterlängtat eftersom jag slutat vid fem hela veckan (eller de två dagar som vi arbetat). Johan slutar också tidigt idag och då ska vi röja och fixa i ordning lite hemma. Vi kommer aldrig i ordning efter flytten. Det är helt galet egentligen!
 
 

Så många härliga projekt!

Åh, vi har så många härliga projekt på gång här hemma just nu. Såååå underbart!!!

Idag kommer en kille och hämtar den tvbänk som vi försökt fått sålt i tre månader. Så nu slipper vi ha en extra stor klump ståendes inne i vardagsrummet..
 
Dessvärre (eller det är iofs en bra grej) så står det fyra nya stolar, två stora krukor och ett extra bord inne i vardagsrummet nu. Även en massa dynor. Vi var nämligen och köpte en snygg matgrupp att ha ute på vår balkong igår. Jag fick pengar till detta i födelsedagspresent (i förskott, fyller ju år första maj) så igår tuffade vi iväg och köpte det. Åååh det kommer bli sååååå fint!!!! Nu saknas bara konstgräs till balkongen. Ska dock köpa mörkgrått. Vi tänkte först köpa trall på Ikea men det känns ganska onödigt att lägga 2500 på något sådant (stor balkong) eftersom det tyvärr ändå kommer bli repat av stolarna.
 

 
 
 
 
Vi köpte ju blomlådor i Ullared som vi ska plantera blommor i. Dessutom fick jag en kruka av Johans föräldrar igår i födelsedagspresent (i förskott igen dårå), eftersom vi köpt en likadan själv men jag ville ha två.
 
 
 

Vi har även köpt ett litet växthus, ett billigt sådant eftersom vi inte vet hur det kommer gå att odla saker på balkongen eftersom vi främst har morgonsol. Lite onödigt att lägga flera hundra på ett växthus då.
 
 
 
LÄNGTAR!!!!!
 
Sedan saknas bara ett vitrinskåp, samt att vi ska få matgruppen såld så vi kan köpa en ny. Vi har redan sett ut en matgrupp som vi vill ha. Vitrinskåpet är också bestämt sedan länge.

Det kommer bli så jävla perfekt!!!


 

Hoppsan!

Det råkade visst gå en vecka mellan gångerna nu. Det har varit en del att göra.
 
I söndags sanerade vi hemma. Katterna har ju fått ringorm. Kostsamt, drygt och dyrt. Så jävla onödigt. Bara för vi skaffat en till katt så åker vi på skitet. Så går det när man försöker vara snäll.....

Iaf så höll vi på i sju timmar. Var helt slut när vi väl var klar. Fyfan! Drygt var det och sjuk träningsvärk fick jag i baksidan av låren. Skönt att väcka liv i lite muskler som snart ska börja arbeta igen...
 
Imorgon är vi bortbjuden. På söndag ska vi iväg och sen på måndag smäller det. På riktigt. Skulle ju köra igång efter jag varit i Ullared men doktorn avrådde mig angående detta iomed jag precis blivit frisk från magsjukan och ännu gick på Dimor. Men på måndag kör vi. Johan är ledig från jobbet så han får hålla stenkoll på mig. Promenera ska vi göra också. Blir underbart!!

Annars så planerar vi en massa för vår balkong. Vi har snackat trall, nya möbler, blomlådor (som vi köpte i Ullared) och ett litet växthus. Wihooo!!

 

Hemma igen!

Eller ja. Vi kom hem i onsdags eftermiddag. Tre dagar på Ullared med två galna ungar. Shiesse. Funderar på att stelirisera mig som det är såna gener som går i familjen!

Köpte inga kläder. Jag är för fet för att spendera pengar på kläder. Ångest i provrummet. Köpte fyra linnen och en pyjamas. Nåväl. Här kommer lite bilder på shoppingen.
 


Nagelfilar, provsticka, ugnstermometer, fjädrar, tandkräm, tandborstar, hårsnoddar, ansiktsmasker, VC-duck, degskrapa, rengöringsservetter, muffinsformar, salladsbestick, glasburk, deoderant, parfymer, duschdraperi, glasbordsservetter, budskapstavlor, sopsäckar, schampoo OSV OSV OSV
 
 

Underlakan, örngott, köksgardin, påslakan, dukar, lampskärmar, ljus, väska, spisskydd osv.
 

2 helt nya set med handdukar, badlakan, gästhanddukar, badrumsmattor, väska, ugnshandskar osv.
 

Badrumsmatta och sovrumsmatta.
 
Hästtäcke, grillbestick, plastfickor, register, tavlor, brödkorg, thelåda, Buddha, 4 par skor, 2 balkonglådor osv.
 

BÄSTA KÖPET!!!!! Älskar min nya lykta. Ca 50 cm hög. SÅÅÅÅÅ fin!!!
 
Riktigt nöjd med dessa dagarna är jag iaf!

Tvättdag.

Who am I kidding. Jag har just nu ETT par byxor som passar min kropp. Alltså. Jag fattar inte hur jag har tänkt då jag känt att mina kläder börjat bli trängre "nä men myskväll med chips och dippa låter bra". Borde snarare ha låtit såhär "Gurka och morot kan va gott!".

Gamla vanor, mönster att bryta.
 
Inte gör det lättare att jag är sambo med en kille som är smal som en sticka, kan äta som en häst och ändå typ gå ner i vikt. Måste vara asjobbigt att ha det så också. Han vill gå upp i vikt. Jag vill gå ner. Vilken matchning! HAHA!
 
Nåväl. På torsdag smäller det ju som sagt. Jag har massor av pulver, pulver som räcker i 45 dagar. Sedan får vi ta det därifrån. Eller. Vi kanske ska börja med en vecka, se hur det går och köra på sen? Nää dum idé. Pulvret ska skötas till punkt och pricka. Första gången jag gick på pulver så gick jag ner 16,1 kg på en månad. Då åt jag pulver, jobbade och åkte hem. Nu ska jag börja på pulvret och promenera. SKA fan ta mig tappa MINST lika mkt. Vore skönt med en snabb viktnedgång första månaden så jag kan börja träna på gymmet så snabbt som möjligt igen.
 
Snabba viktminskningar är inte bra, jag vet. Men kan de på Biggest Loser tappa 17 kilo på en vecka så borde det väl vara lugnt att tappa lika mycket på en månad? Eller?


Linda, efter två månaders pulver för två år sedan.
 

Besviken!

Hade lönesamtal på jobb idag och jag känner mig faktiskt lite besviken.

Får en ökning på 500kr/ månad men det känns ändå inte helt OK när man jobbat på ett ställe två år, ställt upp massor, är mer tillgänglig än andra (dvs har körkort och bil och kan ta sig överallt, vilket inte alla kan göra) och ÄNDÅ får mindre betalt än de som börjat jobba i augusti eller mars. Inte helt ok. Tydligen så var det individuell löneökning men ändå har alla fått samma ökning. Jag och Martina har ju varit med från start, men ändå har vi sämst betalt. Trist!
 
Tur jag har en plan B. Bara till att jobba och kämpa på tills jag är färdigutbildad istället. Håll en tumme för mig nu!

 

Fy för fan.

Jag såg mig precis naken i spegeln. Fy fan säger jag bara. 
 
Att jag låtit det gå så långt, att jag inte satt stopp, att jag fallit tillbaka i gamla mönster. Varför är det så svårt att bryta?! 
 
Snart gör jag fan en gbp så jag inte kan bli fet igen. Eller kan och kan, så det är betydligt svårare att bli fet igen. 
 
Alltså som jag har kämpat för att gå ner mina kilon, 57 kilo tappade jag. Så jävla glad och nöjd var jag. Sedan hamnade jag i helvetet förra våren då jag började smyga på mig ett par kilon. Och sen har det eskalerat. Jag är så arg, så besviken på mig själv och så ledsen, så fruktansvärt ledsen. Det finns dock ingen annan än mig själv att skylla på så ja..
 
Åker till Ullared på måndag. På torsdag är det jag som startar med träning och allt annat igen. Nu får det fan vara nog. Inga mer undanflykter! 

Isolering.

Ja. Vi har ännu inte kommit till rätta helt i lägenheten pga att vi lever i isolering. En av katterna fick ringorm efter att ha opererats i februari månad. Vips så fick den andra katten också samma skit. Det är bara den tredje katten som sluppit undan, och det beror förmodligen på att vi hållit dem separerade.
 
Det är ett helvete detta.
 
Katterna ska börja med sin behandling efter att vi varit i Ullared. Vi har köpt medicinen och väntar just nu på att Apoteket ska få in Virkon S. För inte nog med att katterna ska ha medicin, samt badas två ggr i veckan så ska det även saneras hemma. En gång i månaden är riktlinjerna. Vi kommer köra en gång i veckan så vi blir av med skitet!!!
 
I alla fall så lever vi just nu utan filtar, utan kuddar i soffan, utan gardiner osv pga att ALLT ligger i frysen för att döda svampen. Blir galen!
 
En katt bor i köket, den andra på toaletten och den sista katten bor inne i sovrummet. Så det är ett evigt passande så inte en smiter hit, och den andra hit. Handsprit står i hallen och engångshandskar lika så. Skoskydd ska också köpas.
 
Längtar som en tok tills katterna är färdigbehandlade, allt är väck och vi kan få riktig ordning här hemma så vi kan bjuda hem folk och leva ett liv igen. Guuuuuud som vi längtar. Ni ska bara veta.
 
Just nu känns det som att vi är fångar i vårt eget hem.
 
 

RSS 2.0