Hur ska jag göra på julafton?

Ja, ni är ju tre stycken som frågat mig hur jag ska göra på julbordet i år.
 
Jag pratade med min viktcoach igår angående just detta och jag fick många bra tips och råd.
 
Maten som vi har på julbordet är i sig inte farligt att äta. Sill, lax, köttbullar, skinka och prinskorvar är ju det vi egentligen äter på julbordet. Prinskorv äter jag inte och potatis är jag inte heller särskilt förtjust i. Min last är dock bröd. Vi har vörtbröd på julbordet och jag har ont i magen över detta redan nu.
 
Hon sa att jag med gott samvete kan äta min lax, köttbullar och sill. Visst, spadet är kanske inte supernyttigt men hur mycket av det får jag egentligen i mig? Typ inget. Resten är inte onyttigt.
 
Nåväl.
 
Min coach sa såhär: Bestäm dig innan du äter. Bestäm om det är värt det och sätt ett stopp. Tex om jag sagt att jag ska äta en skiva vörtbröd, då äter jag en skiva vörtbröd och det är bra så.

Vi gör massor av julgodis på julafton och ska jag vara ärlig så är det egentligen bara två sorter som jag tycker om men likt förbannat är man där och trycker i sig mängder av alla sju sorterna.
 
Min plan är denna:
- 1 skiva vörtbröd.
- 3 st choklader ur Paradisasken.
- 4 hemgjorda kolor.
- 2 av den andra hemgjorda godiset.
- 3 pepparkakor med ädelost till glöggen.
- 1 lussekatt.
- 1 cornflakesdröm.
- 1 liten klick julgröt.
 
Detta är tanken. Men innan jag äter allting så ska jag ifrågasätta om det verkligen är värt det. Känner jag mig nöjd med mindre, då äter jag inte allt. Det ser ut som massor men egentligen.. Tänk så mycket mer man egentligen trycker i sig på julafton. Och kvällen innan jul, och juldagen, och annandagjul och dagen efter det. Ända tills alla rester är slut. Galet.
 
Jag ska äta en dag, och det är JULAFTON. Jag levde på helfart under påsken och under midsommar. Denna gång ska jag vara med och fira. Men på ett light sätt. Jag ska till och med ha med mig en liten burk med sallad hade jag tänkt.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Matilda - BeachBody!

ojoj har du gått ner 46 kg!! Det var inte dåligt, bra jobbat! Själv har jag precis börjat skriva en träningsblogg och antagit en uymaning " BeachBody på 123 dagar". om du har lust att läsa kan du göra det här: http://www.finest.se/beachbody Lycka till med ditt mål!

2012-11-29 @ 17:06:58
URL: http://www.finest.se/beachbody
Postat av: sandra

Låter som en bra plan bruden:) Hejar på dej!

2012-11-29 @ 19:38:23
URL: http://www.saaka.blogg.se
Postat av: Suzan

Det är iaf mer än vad jag som vegetarian kan äta ;)

2012-11-29 @ 23:11:05
URL: http://www.icanrestwhenimdead.com
Postat av: Anonym

Okej men du är ej orolig och gå upp sen igen? Har själv gått på sånt men plussat efter. Alltså inget direkt dömande nu utan mer nyfiken .

Personligen tycker jag du skall fortsätta med ditt pulver under jul bordet. Alltså julafton är som vilken dag som helst egentligen. Förstår ej varför man skall "unna" sig , min egna åsikt .

Hoppas allt e bra med dig gumman

2012-12-01 @ 10:51:48
URL: http://Mscharlie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0