Fuskat mig ner i vikt?!

Jag fick faktiskt en kommentar på bloggen häromdagen att jag ska ha fuskat mig ner i vikt eftersom jag går på helfarten och då endast lever på pulver.
 
Till dig säger jag bara BAHAHAHAHAHAHA, håll käften.

Jag ser det inte som fusk för fem jävla öre. Varje dag kommer man i kontakt med mat, man umgås över mat, man stöter på mat hela tiden i mitt jobb då vi ska tillreda, servera och även mata. Hur fan kan det då vara en genväg när man har denna nära kontakt med maten samtidigt som jag inte får äta det?

Har du någonsin gått på pulver? Jag kan helt seriöst säga att jag alltid varit anti-pulver då jag tycker att alla dessa nutrilettsaker och modifastskit bara innehåller just skit. Det står att man kan leva på dem i 3 veckor och sedan ska återgå till en normal kost.
 
Jag har levt på Xtravaganzas pulver sedan den 11 februari. Idag har jag alltså levt på pulver i 5 månader. 22 veckor. 154 dagar vilket innebär att jag tillrätt mina shaker/soppor 462 gånger. Jag ska inte ens börja prata om hur många tusenlappar min mat, frön, omega3 och olja kostat men jag kan säga att det ligger på ett femsiffrigt belopp tillsammans med min vanliga avgift som tillkommer.

Varje dag har varit en kamp i att kunna kontrollera mig själv och mina eventuella sug. Visst, det är jävligt bekvämt att ha pulver och sluta tänka på att laga/handla mat men samtidigt krävs det en sån otrolig självkontroll, envishet och viljestyrka att alltid tacka nej till allt som alla bjuder på. Jag har fått en ögonöppnare på ett helt annat sätt än tidigare då jag nu ser vad alla egentligen trycker i sig för skit och hur annorlunda jag ska göra när jag börjar äta igen. Det är helt sjukt hur helfarten har ändrat mitt synsätt på maten, samt att jag numer kan bli tillfredställd av att lukta på något som jag tidigare gärna stoppat in i munnen.

Jag har verkligen fått mig en tankeställare och en nollställning av alla mina inställningar. Den dag det är dags för mig att börja äta igen, ska jag boka ett möte med min viktcoach på Xtravaganza för att få koll på vad jag får/inte fåt äta.

Ni får tycka att jag har fuskat mig ner i vikt men då får det stå för er. För ni vet inte vilken jävla resa jag gjort inom mig och hur pass mycket jag egentligen kämpat. Trots att jag levt på helfart, har jag tränat massor på gymmet, ofta dubbelpass och ibland till och med trippelpass. Alla jag känner har varit helt chockade över hur mycket energi och vilja jag har inom mig att jag kan träna så pass mycket som jag gjort, trots att jag bara får i mig cirka 500 kalorier om dagen. Och vet ni vad det bästa är? Jag har i 9 fall av 10 varit iväg och tränat själv, utan vänner eller andra som peppar mig till att träna. Det är jag själv som tagit mig till gymmet, bokat passen och dessutom genomfört dem.
 
Folk säger även "det kan inte vara hälsosamt att leva på pulver sådär länge som du gjort, du kommer gå upp allt igen när du börjar äta". Well. Jag har gjort läkarundersökningar och jag är frisk som en nötkärna. Och nej, jag har pratat med min viktcoach som säger att man normalt kan svänga upp-ner 2 kg som enbart är vätska. Hon säger även att min kropp är i så pass hög förbränning nu då jag gått på helfarten så pass länge som jag har, att jag nog inte kommer gå upp dessa kilon, utan fortsätta neråt. Jag har idag gått ner 50,2 kilo i vikt. Och det har inte varit en dans på rosor.

Jag må ha gått på pulver (vilket ni vet, samt mina närmaste) men det är inget jag skriker ut om överallt. Ibland ser jag folk som höjer på ögonbrynen när jag har med mig en shake i väskan som jag äter medan mina kompisar köper en bakelse, pasta eller kanske en hamburgare på Max. I början tyckte jag att det var jobbigt men jag har blivit så pass självsäker i mitt val att leva såhär att jag längre inte bryr mig. Vill ni andra döma mig för det, gör det då. Men det får stå för er. För jag har gjort ett val, ett val att vinna mitt liv tillbaka och en framtid som jag kan få ut mer av.

 

Min vardag på jobbet.
 
 
 
Min vardag på helfarten.

Kommentarer
Postat av: Tweety

Det är absolut inget fusk. Eftersom jag själv har gått på Xtravaganza så vet jag hur svårt & tufft det är att äta soppor/shaker när andra äter vanlig mat.Peppkram

2012-07-14 @ 13:20:48
URL: http://tweety26.wordpress.com
Postat av: ord blir meningar

HAHA fuskat dig till?? vilken jävla kommentar. Blir arg. Vem fan lyckas gå ner 50 kg på fem månader? det är 10 kg/ månaden. Jag vet ingen som lyckats emd det. Jag beundrar dig grovt! Sålänge du mår bra och är frisk i ditt val så kör på det du känner. Skit i alla negativa personer. När ja känner att jag vill ge upp då är din blogg en stor motivation. Fuck them kiz!!!!!!

2012-07-14 @ 15:33:15
URL: http://ordblirmeningar.bblogg.se
Postat av: sanna

Jag är jätte imponerad! Tycker du har varit jätte duktig och förstår inte varför det skulle vara fusk att gå på pulver?! Hur som helst är du jätte snygg! Men hur länge kan man gå på pulver? Är det inte bara 1-2 månader,det har jag alltid trott?

2012-07-14 @ 17:15:48
Postat av: Therese

WOOOOW vad häftigt att du gått ner 50kg!!!
Shit vad impad jag är!
Riktigt bra jobbat. Räta på ryggen och var stolt!
Du är skitsnygg :)

2012-07-14 @ 20:59:23
URL: http://nyutsidaa.blogg%2Cse
Postat av: Birsen

varför känner du äns att du måste förklara dig för avundsjuka människor! Att flyta är inte att fuska! Vaddå fuska sig ner i vikt? Hur gör man det? Jag vill fuska... teach me!!! Hur gör man?

2012-07-14 @ 22:59:44
URL: http://bisicik.wordpress.com
Postat av: Sandra

Stå på dig, du har inte fuskat någonstans. du har kämpat som fan och du är grym som stått emot alla frestelser i vardagen. Keep on going strong. Tror på att du kommer fixa detta även när du börjar med mat igen. Presnenterade din blogg för min bror som själv gott ner 15 kg med lchf dock och han har nog kolat igenom hela bloggen och tyckte att du var grym! Så heja hej från mig och Nickeman!:)

2012-07-15 @ 15:33:32
URL: http://www.saaka.blogg.se
Postat av: Joline

Det är INGEN genväg!! Det kan jag säga för jag har gått samma väg fast inte lyckats så bra som du ;)
Jag är verkligen mäkta imponerad så all lycka till dig och bra kämpat!

2012-07-16 @ 21:37:07
URL: http://enmatmissbrukareskamp.blogg.se/
Postat av: Malin

Du har absolut inte fuskat dig ner i vikt! Heja dig som gått ner så mycket, du är grym! :) Den som inte levt på helfart vet inte vad den talar om.

2012-07-20 @ 01:35:12
URL: http://cherrymerrymuffin.blogg.se
Postat av: Sanna

haha, vilket hue!
du är fan asgrym!!!! och så jävla snygg!!
längtar tills vi ses :D
du är bäst..
KRAAAAAAAAAAAM

2012-07-24 @ 14:26:18
URL: http://talang.blogg.se
Postat av: Linda

Undrar va det kostar i månaden (maten) om man går med i xtravaganza??

2012-08-03 @ 11:14:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0