Oooh jag har ju glömt...

....att berätta om mötet hos Xtravaganza. Jag var där i torsdags och snackade lite med Lena som ska vara min "coach". Skulle egentligen haft en tjej som hette Lovisa men eftersom jag fick boka om min tid pga jobb, blev det Lena istället.

Iaf så ska jag köra igång på helfart på lördag, den 11 februari. Nästa träff med Lena kommer vara den 16 februari, när jag gått på helfart 5 dagar. Helfart innebär att man käkar 3 påsar med deras eget pulver om dagen, vilka tillsammans innehåller 550 kcal. Man äter också 1 msk av deras egen olja, 6 omega 3-kapslar och 1 msk Psylliumfröskal om dagen.


Hur länge man går på helfart, är väldigt individuellt. Det beror helt och hållet på hur man mår och hur det fungerar. Jag har sagt att jag verkligen ska ge detta en chans, trots att jag inte diggar pulverbiten men tydligen tappar man inte bara vätska med Xtravaganza (som man gör med ModiFast, Nutrilett osv), utan även fett eftersom man också äter omega 3, oljan och skalen som gör att fettet frigörs från och med den fjärde dagen, innan dess töms glykogendepåerna som finns i musklerna och levern. Kroppen börjar hämta energin från fettdepåerna från och med dag 4.  

Det handlar inte bara om hur länge man "klarar" av att gå på helfart osv. Det handlar mycket om den psykiska biten också. Man har då en cd-skiva med motivationsträning. Denna skiva har 10 spår. Man ska lyssna på alla spår 10 ggr och skriva datum för detta, i den medföljande boken man fått. Man har även gruppmöten där man får träffa andra som går igenom samma sak och ta del av deras tankar och erfarenheter. Min första gruppsession är den 21 februari.


Gjorde också en hälsoanalys i torsdags och tog förebilder. Så det kan ju vara intressant att se hur det ändras.

Jag kommer ju skriva om allting här i bloggen så ni kommer få följa mig i medgångar och motgångar.

Kommentarer
Postat av: Sarah

Lycka till, bara kämpa på :)

Själv ger jag mig in på LCHF i morgon och hoppas på att tappa ett par överflödiga till de är dags att dra på sig bikinin igen ;)

2012-02-05 @ 12:01:28
URL: http://sarahericamyri.wordpress.com
Postat av: Sandra

Vad du kämpar på bra tjejen:)

2012-02-05 @ 12:58:36
URL: http://saaka.blogg.se/
Postat av: Anonym

har också gått på xtra vaganza för några år sedan och ett tipps till de avskyvärda påsarna är att ta lite mindre vatten när du blandar och frysa in, (tex choklad) blev jättegott sen för de smakade glass. Och att inte frysa in över huvudtaget var också skitbra för då blev det som pudding :)

2012-02-20 @ 12:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0