Svar till Sara 2;

 
Svar:
Jag kan faktiskt berätta att den vården inte är gratis. Man får betala för varje besök. Tror det är 150 kr/gång. Detta tills du kommer upp till högkostnadstaket. Först då blir det gratis. Och det taket ligger väl runt 1200 kr. Detta vet jag då jag gick till dietist 8 månader.
 
Hur har man då råd att köpa Nutrilett på affären, eller vara med i Viktväktarna? Om man ska vara med i Viktväktarna så kostar det även 400 kr/månad. Konstigt att alla har råd att köpa hem glass och godis i mängder varje helg men man har inte råd att spara undan lite pengar och satsa på sin framtid.
 
Xtravaganza kostar runt 700 kr/månad de första 6 månaderna och sedan sänks kostnaden till runt 500kr/månad. Då ingår även ett gymkort också. Får du med det i priset någon annanstans? I snitt kostar ju ett gymkort 300kr/månad. Tänk då att du är med i Viktväktarna. 400 kr i månaden + 300 kr i månaden = Samma pris som Xtravaganza.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Du har rätt i att högkostnadsskyddet ligger på 1100 kr. Men då går man ju oftast mer än på sina dietistbesök varje år. Den kostnaden är ju för all vård, det blir mindre än 100 kr per månad.

Jag vet inte var du går på gymet, men här där jag går kostar det 1500 kr per år, och inte 3600 som du har räknat på. Dessutom så är det knappast alla som har råd med ett gymkort.

Och please, tror du verkligen att alla tjockisar sitter hemma och moffar chips för 200 kr om dagen varje dag? De flesta tjockisar har samma matkostnader som alla andra, detta vet jag eftersom jag är med i ett antal tjockisgrupper online där vi talat om just detta. Och deras matkostnader snittar på 1000 kr/månad vilket är högst normalt.

Jag säger inte att man har råd att vara med i ViktVäktarna heller. Det blir säkert ungefär lika dyrt. Men vad jag irriterar mig på är att du verkar tro att Xtravaganza är allsmäktigt, bara för att just DU lyckats med detta. Men varför se ner på alla andra, vad än de nu gör så kan de väl få göra det utan nedlåtande kommentarer. Du som har verkar prövat allt själv verkar ju veta hur det är att vara desperat och försöka hitta en metod som fungerar. Unna då de som hittat viktväktarna eller något annat program eller som klarat sig genom operation eller dylikt det utan att försöka upphöja ditt eget beslut som den "enda rätta vägen".

Tror för övrigt att du kommer gå upp en del kilon när du sätter igång med mat igen. Såklart det är lätt att hålla sig till sina shaker. Det är som en alkoholist som avskärmar sig från alkohol, men så fort man börjar ta ett glas lite då och då så är det kört. Utmaningen börjar ju när man börjat äta, och där är ju t.ex. ViktVäktarna för en mer hälsosam approach som satsar på att försöka kontrollera maten direkt.

2012-12-01 @ 23:52:43
Postat av: alexandra

här var det livat ;)

2012-12-02 @ 00:16:41
URL: http://mlbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0