Besök 4 hos dietisten

Igår var det alltså dags för det fjärde besöket hos min dietist. Jag gick väl dit med skräckblandad förtjusning om jag ska vara ärlig.

Hon frågade hur det hade gått och jag började garva lite och kände mig som världens sämsta eftersom jag låg sjuk nästan hela förra veckan och levde typ på glass och tea. Jag sa att jag kände ångest för det eftersom glass inte är särskilt nyttigt. Då sa hon någonting väldigt smart;

"Om du äter glass och det känns bra för din hals, ska du strunta i att det känns dåligt för viktnedgången. Det handlar om att du ska lära känna din kropp och om din hals gör ont och glass lindrar smärtan, ät då glass."

Hon menade såklart inte att jag ska slänga i mig litervis med glass, utan istället äta glassen långsamt och njuta av den. För om jag njuter av den så äter jag mindre eftersom det hjärnan ser och smaksinnena gör att jag känner mig nöjd.

Jag berättade vad jag ätit under helgen och hon sa att det var supersmart att ha färdiga lådor hemma om jag vet att jag lätt skulle kunna falla för frestelsen att köpa något onyttigt. Hon tyckte också att det var väldigt bra att jag kunnat stå emot suget när jag stod i kiosken på jobbet eftersom jag då inte åt något som jag sedan skulle ha ångest för.

Hon sa även att detta är början till mitt nya liv, ett liv som jag kommer leva tills jag blir gammal och grå. Ibland kommer jag glömma bort mig själv och då är det viktigt att jag själv märker det så jag kan ta mig upp på rätt liv igen..

Vi pratade om en massa mer också men just nu minns jag inte vad vi pratade om. Nästa gång jag ska träffa henne, är den 7:e juli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0