Marockoresan dag 14 (8 januari 2011)

Vi vaknade på morgonen men var lite ledsna. Idag var sista dagen i Agadir. Vi var färdigpackade och redo. Hemskt men sant. Vi gick ner och väntade på pojkarna som skulle komma halv tio, men tyvärr kom de inte förrän kvart över tio.


Jag ville INTE hem!




Pauline var också lite saaad..




Våra fossingar..



Denna försening ledde till att jag och Pauline stod mitt i en vägkorsning och väntade. Bredvid oss hade vi två poliser som började prata med oss. Jag fick försöka hänga med i franskan och försöka översätta vad de sa. Tyvärr förstår jag mer än jag kan prata vilket är sjukt frustrerande.

Den äldre polisen började skämta och frågade om Pauline ville gifta sig med honom, hon svarade nej. Han blev lite förnärmad och frågade varför?, var det för han hade grått hår? För han hade minsann inte grått hår under mössan sa han. Haha! Härliga poliser. Betydligt bättre än den otrevliga några nätter innan.


Polisen tog en bild på oss!



Där är vi och poliserna..
Olagligt att ta bild men wtf, vi skulle ta på oss liksom..
Så "råkade" dom komma med. So sue us!


När Mouloud och Rachid kom, tog polisen Mouloud ännu en gång och sa att vi tjejer hade stått där länge och väntat på dom och att det inte var okej. Hahaha! Stackars Mouloud fick visa upp legitimation och pappret på att han hade rätt att umgås med oss. Jag och Pauline typ: Ååååhneeeej, inte igeeeeeen. Men allt gick bra, det var bara en liten kontroll..

Vi började gå bort mot taxistationen så Pauline och Rachid kunde säga hej då. Vi pratade en massa och skämtade en massa. Vi kom fram till taxistationen, sa hej då till Rachid och tog en taxi till busstationen för att köpa bussbiljetter till Casablanca, cirka 6 timmar ifrån Agadir. När vi kom fram var klockan nästan elva. När vi skulle köpa biljetterna, sa Mouloud att bussen går tolv. Jag fick panik och snedtände som fan. Livrädd att vi inte skulle hinna med bussen eftersom vi var tvungen att åka och checka ut från hotellet också innan. Som tur var, hörde han fel på tiden och bussen gick klockan ett.


Någon som vill ha en taxi?



Min skalle nådde upp till taket. Inte lätt att vara lång...


Vi köpte biljetterna och fick tag på en större taxi tillbaka till hotellet med en taxichaufför som faktiskt kunde köra bil. Vi snackade med Mouloud och kom överens med taxichauffören att han skulle komma och hämta oss tjugo över elva för att vi skulle få plats med väskorna. Vi ville inte sitta i rädsla för att tappa väskorna igen. Taxichauffören gick med på det. Vi sprang upp på rummet för att hämta våra väskor, sa hej då till rummet och gick ner för att checka ut.

Sedan väntade vi på taxibilen och Mouloud. Båda kom och vi åkte till busstationen. Det var en tårfylld taxiresa. Eller vi grät inte, men vi var lite ledsna iaf. När vi kom fram till stationen, åt vi frukost i form av hamburgare och köpte med oss en massa att dricka på bussen för att sedan gå ut och vänta på bussen i solen. Mouloud och Palle satte sig i skuggan medan jag härdade på i solen. Haha!


Coca cola-reklam



Lite ledsna



Palle har mer ketchup än pommes!



Nyttigaste frukosten ever!



Paraply inomhus, wtf? Haha!



Lite kul att Palle har ett bi som flyger förbi näsan precis. HAHA



Jag ser halvt förstörd ut!



Dom som inte pallade solen..



Sista minutrarna är viktiga!


Bussen kom och vi hoppade på den 6 timmars långa bussresan. Pauline satt med en tant som glodde snett lite då och då under hela resan. Stackarn!


Glada Pallen!



Mullen och jag!



Massa berg!



Ännu mer berg och lite väg!



LOOOK, SNOOOOW, sa Mouloud. Snö på ena sidan....



Öken på den andra!



Meeer öken!



En liten by!



Här satt vi fast i bilolyckan under den andra dagen på vår resa.
Med denna utsikt..




Denna byn känns lite....öde..



Jag och Pauline ville döda denna man. Han höll på tills vi stannade!



Tyvärr var motorvägen stängd pga ett vägarbete vilket ledde till att vi fick åka igenom en tull och åka på en skumpig jävla väg i flera timmar. Denna väg var egentligen bäst för oss att åka för vi fick se så otroligt mycket som man inte sett tidigare. Nu började vi förstå mer att det var ett fattigt land. Det är lätt att glömma bort när man är i turiststäderna. Jag är fortfarande lite ledsen över att vi inte kom iväg till Sidi Ifni och fick se det riktiga marockanska livet. Men nästa gång tar jag turen dit också!


Tullen!



Fast detta kändes lite mer öde.. Ni ser ju huset. Inte direkt lyx.



Ja, lite annorlunda.



Ett hus med en ladugård kanske, en hage också..



Som sagt, nyttigt att se. Sånt här existerar ju bara på nyheterna annars..



Lite "skog"



Fanns minsann lite gräs också, trots att vi var i Afrika!



Känns väldigt öde. Fanns inga butiker, mackar eller liknande.



En liten by.



Öken och vår väg. Inget i sikte.



Är kanske en skola för många barn gick på vägen här.



Afrika!



Halv fyra kom vi fram till en rastplats där vi hade en halvtimmes uppehåll. Vi fick göra vad vi ville under denna tid. Vi tog en kissepaus och satte oss/la oss på gräsmattan.


Lite "civilisation"



Här kunde man köpa mat. Brandsläckare också, retrooo!



Färska varor minsann... Skelett och rubbet!



Toaletterna..



Ehm, ja.. Har aldrig önskat jag haft en snopp mer än på denna toalett...
Men måste man så måste man!



Underbart fint!



Berget med orden, "Gud, kung, nation", precis som i Agadir.



Andra sidan..



Utgången från trädgården. Vackert va? Haha!



Sträcka ut sig efter en låååång resa, underbart!



Glada men trötta!



Flummon!



SötPallen!



Mouloud och Pauline!



Hahahaha!



Helt plötsligt kom en sööööt liten valp!



Buuuuuus med vovve!



Awwwe, så söööt!



Lille gosen då!



Vi pratar om det vi sett och våra tankar. Helt djuuupa!


Efter detta uppehåll, var det mest öken som vi såg och sedan kom vi ut på en större väg. Det började bli mörkt vid halv sju och sedan var det mörkt när vi kom fram till Casablanca. Vi fick "lösa" ut vårt bagage med våra bussbiljetter och sedan raggade vi upp en taxi relativt snabbt som tog oss genom Casablanca.



Trötta tjejor och en less Mulle!



Mouloud och jag älskade jordnötsbågarna!



Som sagt, fattigt land..



Inhängnad skolgård



Jao..



Ännu mer chips!



Massa öken!



=)



Äntligen ute på motorvägen igen!



Palle smorde sig på ett myggbett med djurkräm! Wtf?!



Sista solnedgången i Marocko..


Och jag säger bara en sak. Oh my fucking god. Pauline var i New York förra året och var med om trafiken där. Hon sa att Casablancas trafik var värre än NYC och upprepade meningen "det var på fitthåret", hela tiden när taxichauffören bromsade. Fullt med folk överallt. Vid rödljusen gick män och sålde saker mellan bilarna som wonderbaums, godis och vindrutetorkare. Galet!



Synd att videon blev så mörk bara men det är miljoner folk
på vägen som går. Detta är dock i slutet av staden,
det var värre innan jag började filma.


Vi åkte och åkte, till slut kom vi ut till hotellområdet. Dessvärre visade det sig att vårt hotell inte låg i city, utan lååååångt utanför. Det skulle kosta 300 DH för oss att ta oss dit. Vi betalade och åkte sedan iväg. Mannen hade bara 4 växlar på bilen, det var 90 på vägen och vi kan ju säga att han körde inte 90. Bilen luktade bränt och varvantalen var på tok för många. Fyfan. Inte hittade taxichauffören till hotellet heller och var sur som fan, vi hade ju noll koll men bjöd chauffören på lite chips för att han skulle bli glad igen. HAHA!

Han sa att han gärna hade haft oss tre sovandes hemma hos hans familj istället och ätit middag med oss istället för att köra runt i mörkret för att söka efter ett hotell. Vi kom till slut till en tull och där var vi tvungen att tvärvända mitt framför lastbilar för hotellet låg på andra hållet. Efter mycket om och men kom vi fram till hotellet. När vi kom fram, ville taxichauffören ha ännu mer pengar vilket Mouloud vägrade ge honom. Man kan inte säga ett pris och sedan ändra det liksom. Oh well. Han stack iaf.

Vi checkade in hos de irriterade och sura hotellmänniskorna och fick vår rumsnyckel. Mouloud åkte med en flygtaxi till flygplatsen och tog sedan tåget därifrån in till Casablanca city igen eftersom dom hade helt slut på rum på hotellet och han fick minsann inte sova på vårt rum. Löjliga människor.

Vi gick upp till rummet, tog en snabb dusch och insåg att vi hade en engelsk kanal på tv:n. Vi åt chips och kakor till middag. Pauline drog igång hårtorken och jag tvärsomnade. Helt slut efter dagen.


Vår utsikt!



Helt okej rum, men inget lyxhotell som det stod på internet...



EN Handduk! Fyfan!

Sammanfattningsvis kan jag säga om denna dag att ja, det var en lång resa MEN det var helt klart värt det. Vi fick se så mycket mer av landet än vi fått om vi bara varit i Agadir. Det är bara synd att det inte blev någon shopping i centrala Casablanca men det är inget som man kan göra något åt.

Kommentarer
Postat av: - ● Rebecca ● -

Alltså,får inte killar o tjejer umgås i Marocko?

2011-02-12 @ 20:07:34
URL: http://blekblondinsdagbok.blogg.se/
Postat av: My

Trevligt med bilder :)

Hoppas allt är bra?

2011-02-12 @ 21:38:07
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/
Postat av: Laura

Nu har jag betat mig igenom det här inlägget också! Kul med alla bilder på omgivningen! Jag tycker att Marocko verkar likna Turkiet ganska mycket, om än med lite mer öken. :) Toaletten såg inte så fräsch ut men jag har faktiskt sett värre. På turkiska beninmackar är det ju för övrigt samma som gäller, det sitter ofta en tant utanför som tar emot en betalning och ger en lite toapapper. Toaletterna brukar inte heller vara i det fräschaste laget. Därför ser jag alltid till att ha både näsdukar och våtservetter i väskan om jag åker någonstans. :P



Här i Istanbul så är det också jättevanligt med folk som går på gatan bland alla bilarna och säljer allt från telefonladdare till blombuketter. Borde ta bild på det någon dag men det känns pinsamt att ta fram kameran. Måste lära mig att bli en lika bra paparazzifotograf som du!



2011-02-13 @ 23:49:35
URL: http://papatya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0