Lyckligt lottade!

Vi som bor i Sverige är jävligt lyckligt lottade. Vi kan åka vart vi vill, när vi vill. Vi kan åka på semester utomlands. Människor som bor exempelvis i Turkiet eller i Marocko, dom är fast där dom är, dom kan aldrig besöka exempelvis Sverige. Varför man nu skulle vilja besöka Sverige, här finns inte mycket att se men det är annorlunda för dom eftersom det är en helt annan kultur. Om de vill besöka Sverige så måste de söka om att få lämna landet men då bara under en kort period. Det är flera sidor papper som ska fyllas i. Otroligt.

Dom har inte ett sånt fritt land som vi har i Sverige. I Turkiet finns det vissa städer som har väääldigt smutsiga gator och i Sverige klagar dom på kostnaderna att plocka bort tuggummin från gatorna.

Vi vet egentligen inte hur bra vi har det. Jag menar, vi blir sura och besvikna för vi inte får den där nya mobilen av våra föräldrar medan man i vissa länder inte ens kan betala för mat.

Vi tar på tok för mycket för givet. Tak över huvudet, mat, mobiler, allt! Vi är petiga i maten och äter inte allt eftersom vi inte tycker om det. Alltså. Världen är sjuk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0