Jag är bortskämd!

Jo, det är ju så.

Jag har tre hästar hemma som jag slipper betala.
Jag får diesel betald för att kunna ta mig någonstans.
Jag fick mitt körkort betalt av familjen, moster och morfar.

Jag är en bortskämd unge och jag vet om det.

Men i och för sig så kompenserar dom att jag haft en dålig barndom och det får jag igen nu när jag är äldre. När jag var liten så hade jag till och med för korta byxor i skolan så jag blev retad av en kille som hette Olle. Han drog upp sina byxor och låtsades att det var mina byxor som såg ut på det sättet. Jobbigt.

Jag hade inte särskilt mycket leksaker (förutom det jag fick från moster). Men jag gnällde aldrig om det eftersom jag visste att det inte fanns några pengar. Jag förstod när jag var liten att det inte gick.

Jag fick ridningen betald. Ena terminen betalade moster och den andra betalade morfar.

När jag blev äldre så började jag jobba som reklamutdelare på Svensk Direktreklam och på så sätt kunde jag köpa min första häst Kalinka. Jag var sedan tvungen att fortsätta jobba för att kunna ha råd med stallhyran, mat, utrustning, hovslagare, veterinär och allt annat som krävdes. Jag jobbade så pass mycket att jag på slutet hade 7 områden att dela ut reklam i (det var cirka 3700 hushåll). Upp för trapporna, ner för trapporna.

Jag sparade pengar och sedan kunde jag köpa min andra häst, Hot Shot, eller Hotten som han också kallas.. Det var ett halvår innan vi skulle flytta till Skåne som jag köpte honom. För att ha råd med honom, fick jag ha en halvfodervärd som hjälpte till och red honom halva tiden, plus att hon även betalade hälften av alla kostnader.

Hualigen. Men vill man så kan man. Ett tips är faktiskt jobbet som reklamutdelare. Visst, det betalas inte så mycket men om man ligger i så som jag gjorde (vilket iofs inte var så bra eftersom jag inte orkade med läxorna) så kan man jobba ihop 10 000 kronor skattat (det fixade jag i alla fall).

Men det är ett tungt jobb för man får hem en massa buntar reklam, den ska man sortera och vika den. Sen ska man dela ut reklamen och efter det ska man rapportera in hur många reklam det är kvar av varje. Plus att man ska packa reklamen som ska tillbaka på papperspåsar. Allt detta ska göras från torsdag eller fredag (beroende på när man får reklamen) - måndag.

Haha, nu vet ni någonting om mig också. Många har kallat mig bortskämd eftersom de trott att jag får allt betalt och att jag tar det för givet. Hade ni haft min barndom så hade nog ni förstått att det inte är så. Jag har däremot lärt mig värdet av pengar. Även om det inte alltid märks. Haha!

JAG ÄR TACKSAM FÖR DET JAG HAR!

Jaja, nu ska jag pallra mig ut och plocka in djuren för det är kaaaallt ute.

Eller, först måste jag ju se klart på Top Model.


Kommentarer
Postat av: ano

alltså vad du kan klaga. du är inte den ända människan i världen som inte har haft det bra med pengar.
vi fick flytta från huset efter som vi inte hade råd att betala räkningar samt att jag hade samma kläder upp mott ett år. Och på ett år växer att barn på 7-12år mycket. så varför bara klaga! du kunde till och med få ihoppa till hästar mina pengar har gått till räkningar och mat!

2007-12-27 @ 17:47:31
Postat av: Linda

jo men jag har inte behövt betala räkningar och mat. jag betalade räkningar och mat till mina hästar istället.

2007-12-30 @ 20:32:24
URL: http://liiiiinda89.blogg.se
Postat av: Angelica

Ja alltså visst låter det som en hemsk barndom, jag vet själv hur det är att vara "fattig". Men du levde iallafall och hade tak över huvudet, finns så många som har det värre.
Hur eller vem betalar hästarna nu föresten? Blir väl jäkligt dyrt med tre stycken?

2007-12-31 @ 10:59:32
URL: http://snultan.blogg.se
Postat av: Louise

Braaa! Fler flickor som dig tack! :)

Jag har också alltid fått höra att "du är så bortskämd" Men jag har minsann också jobbat och slitit för mina pengar och grejor =)

2008-11-27 @ 21:24:50
URL: http://rosaochfluff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0